+1 oy
156 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (8 puan) tarafından
Kızlar ben ilk dogumumu suyum geldi oyle hastaneye gitmistim.ne acilmam nede sancim vardı  16 saat sonra hastanede kendi sancimi cekerek gerecklestirdim simdide diyolarya su gelince hastaneye gidin diye suanda diyorum acilmam ve sancim olmamisti gitmeseydim evde sancimi bekleseydim dahami iyi olurdu su gelince hemen gitmeyen varmi ozaman tehlikedemi oluyo 

10 Cevaplar

+2 oy
(4,027 puan) tarafından
Bence isaret geldigi an ne olursa olsun gidilmeli. Dogum sirasinda anormal bi durum olusmayacaginin garantisi var mi? Ya bebege icerde bisey olursa. Sonucta normal dogumda nst ile kalp atisina bakiliyo. Siz sadece sanciyi cekersiniz.
(8 puan) tarafından
Evet dedigin gibi canim suyum gelse gene mecbur korkar giderim ben ama simdi sancim.gelsin onden acilmam evde olsun hastanade az vakit gecireyim diye dua ediyorum rabbim Herkese saglikli bi sekilde bi avazda dogumlar nasip etsin
-Reklam-
0 oy
(14,696 puan) tarafından
yani su bittigi icin enfeksiyon oluyormus ayni seyleri yasamisiz benim de suyum geldi gittim 16 saat cektim 
(8 puan) tarafından
Dogrudur ilk dogum oldugu ve korktugum ne kimse ne bisey dedi nede ben ben biliyodum 16 saat boyunca solumda yatirdilar nstye bagli sekilde sancimi yatakta cektim tuvalete bile kalkmadim zordu benim icin 2.ye hamileyim ondan merak ettim daha tecrubeliyim tabi ama korktum cok
(14,696 puan) tarafından
bende 2. hamileyim az kaldi doguma 29 gun var ne zaman gelirse artik. ama ben senin gibi yatmadim yani 16 saatten 10 saat yurumusum
(8 puan) tarafından
Ne guzel ya sagima donuyodum azarliyolardi doktorun solunda yatmani istiyo diye yuruseydim hareket etseydim duşa girseydim daha rahat atlatabilirdim
(14,696 puan) tarafından
devlette yaptim bende yatsam ne olacakti zorla kalktim valla dus yoktu zaten ama yine de iyiydi bakalim bu nasi olacaj
0 oy
(16,942 puan) tarafından
Benim ilk doğumda suyum azar azar geliyordu su olduğunu anlamamıştım ped katmıştım akıntı sanarak. Akşama kadar pedi 2 3 kere değiştirdim saat 7 gibi sancı girdi ama ben hala anlamadım sancı ve suyun geldiğini. En son dayanamayacak duruma geldim duş alayım belki rahatlarim dedim duştan sonra iyice siddetlendi popomda baskı hissettim öyle olunca hastaneye gittim yarım saatte doğurdum. Son suyun dogunhanede boşaldı kıyafetleri çıkarırken 
(8 puan) tarafından
Masallah benim de sabah. Cok hafif aciyarak birden oyle bi bosaldi asiri fazlaydi anlamamak mumkun değildi hali sirilsiklam olmustu sonra bez taktim 2 tane degistim hastaneye varmadan ordada baya gitti sonra yatis tabi
(16,942 puan) tarafından
Benim yavaş yavaş geliyordu o yüzden akıntı sanmıştım bardaktan bosalircasina hatta daha fazlasi dogunhanede geldi
0 oy
tarafından
Benimde sadece suyum gelmişti sancim filan yoktu hatta doğumdan once hep derdim sancim ve acilmami evde bekleyecem diye sonra bi his düştü içime içimdeki ses gitmen gerekiyor diyordu ve iyiki gittim acil sezeryana alındım çok ciddi tehlike atlattik bebeğim ve ben eğer o zaman inat edip gitmeseydim şuan ikimizde hayatta değildik her ne olursa olsun git nts acilmana baksınlar eğer sorun yoksa çıkıp evde bekleyebilirsin ama mutlaka kontrole git
0 oy
(10,891 puan) tarafından
Şu demek çocuğun oksijeni demek sen doktor kontrolünde sancini beklemissin bebeğin oksijensiz kaldığını fark eden doktor sezeryana alır direk senin be ekte sorun olmamış ama ikincide aynı oacak diye düşünme o iş hiç belli olmaz Allah korusun evde sancıyi beklemenin ne farkı var ki git hastaneye güvende ol 
0 oy
(15,417 puan) tarafından
Su aniden boşalirsa evde zaman kaybetmek çok tehlikeli. Şu azar azar geliyorsa evde sancı çekmek rahat oluyor. Ben iki doğumumda da evde suyum gelmeye başladı ve sancilarim sıklaşinca hastaneye gittim. 
0 oy
(3,065 puan) tarafından
6 gün önce doğum yaptım,suyum geldi 9 gibi ben 11 de hastaneye gittim sancim yoktu ilk 2 saat duşa da girdim hatta. Sonra yavaş yavaş artınca gittik. Hastanede 1 saat sonra arttı. Ama açılmam azdı bana kalsa daha bekleyecektim de dedim riske atmayayım. Gece 11 de sancim hafiften başladı gece 1 gibi şiddetlendi öğlen 12 de doğurdum. Beklemek isterdim biraz daha ama riske atmaya değmez max 1 2 saat yeterli bana göre. Dogumum gerceklesmiyordu bir türlü 3 saat catalda kaldım onun dışında sorun olmadı canım 
0 oy
(2,936 puan) tarafından
Su olayı riskli canm direk ona ambulans veriyorlar bizim burda su gelince ebeyi bildiriyorlar yanına 

Bu arada ilkinde suyum geldi hemen gittim 13 satte doğurdum 

İkincide sancım geldi ilcedeym kontrole gittim 3.5 cm açılık bebek basıyor hemen git dediler hastaneye gidene kadar 4 dogumhaneye inene kadar 5cm o beş cmle iki gün doğum hanede kaldım aç susuz bebek inmedi onlarda suni takmadi 
0 oy
(6,798 puan) tarafından
Şu geldiği zaman gitmelisin tabi ki eğer sancı yoksa hemen apar topar gitmene gerek yok kendini rahatlat duşa gir çokta rahat davranmayın ama internette bı doktor dediydi ondan sonra gelin diye eğer gitmezeen bebeğin durumunu bilmiyorsun Allah korusun başka sorunlar çıkabilir 
0 oy
(674 puan) tarafından
Bence herhangi bir belirti olunca gidilmeli ilk kızımda herkes bekle sancin gelsin vs dediler suyum sızmaya başladı anladım söylediğim zaman sen oyle zannediyorsundur bekle dediler akşam gittim ve doğum yaptım çocuğum ilerde gerileme yaşamıştı hatta 

Oğlumda ise pazartesi için gün almıştım suni vereceklerdi pazar günü kendi sancim geldi ve doğum yaptım 

İlgili bir soru bulunamadı

405,921 soru

12,166,739 cevap

36,626 kullanıcı

...