+1 oy
223 göst.
Diğer kategorisinde (745 puan) tarafından
Oğlum 27 aylık, 

Göz teması +

Komut alma +

Oyun kurma oyuna devam etme +

Oyuncaklarla amacına göre oynama +

Adıyla seslendigimde bakıyor +

Gel desem gelir filan +

Neyse bunlar tamam ama merak ediyorum bu huyu normal mi sizin bebekleriniz nasıl. Örneğin kendisi söyler anne baba babis babasina ismiyle seslenir banada yada su istediğinde su yemek yerken doydugunda çok çok şükür in aşağı der doydum demek, 

Baba gitti bba geldi nerdesin yani ikili cümle var yeri geliyor 3 lu de kuruyor ama 

Bu son zamanlar örneğin Ömer Ömer gel değilimde oda Ömer gel diyip yanima geliyor, Ömer su iç derim oda öner su iç, Ömer aciktinmi yine tekrar hep böyle söylediklerimi tekrar edip duruyor normal mi

7 Cevaplar

0 oy
(745 puan) tarafından
Küçük bir not ilk bebegim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Gayet normal 
tarafından
Ben özel egitim öğretmeniyim o yaşta tekrar etme taklit etmedir ekolali degil otizm olsaydı göz teması ve kelime sayısı çok yetersiz olurdu davranışları hareketleri zaten sana hissettirirdi bi terslik oldugunu
(745 puan) tarafından
Ay çok şükür normal hareketleri bizimle oyun oynamak ister park takı çocuklarla oynamak ister ama onla roas vermiyor oğlum küçük onlardan dıe
tarafından
Gayet normal lütfen her hareketini sorgulayıp kıyaslamaya kalkma bebeginin tadını çıkar:)))
(745 puan) tarafından
Ah ah biz anneler böyleyiz birde her baktığımızda bu postlar nette hep bunlar her yerde artık aklımız bunaldi
tarafından
Maalesef cnm ama sürekli herseyin altindada bisey aramamak lazım:))))
0 oy
(3,247 puan) tarafından
Benim kızım her şeyi söylüyor akıcı konuşuyor yani 

Her çocuk farklıdır mesela arkadaşımın oğlu 3 yasinda oldu hala kelimesi bile yok ama annesi endişeli değil zamanı gelince konuşur diyor 
(745 puan) tarafından
Kız ben cin telaşlı Bi insanim oğlum benim konuşması geriydi ben eve geldim tv izliyordu kestim telefonu bıraktım hiç abartısız 3 güne dili açıldı tüm renkleri bilir söyler arabaları bilir 20 ye kadar sayar herseyi anlıyor biliyor ama cevap vermiyor örneğin acıktın mı dediğimde cevap yok acıkınca mama sandalyesine yada biz dolabına geliyor
(3,247 puan) tarafından
Tv kesmek doğru bir karar olmuş devam edin ısrarla söyletmeye çalış anlayabiliyorlar artık söylediklerimizi mesela işaret edince seni anlamiyorum bana ne istediğini söyler misin  de ve anlasan da verme mesela su mu istiyor iki üç şey sırala yemek mi su mu gibi biraz bekle öyle belki teşvik olur
(745 puan) tarafından
Teşekkür ediyorum canım
0 oy
(4,448 puan) tarafından
Ekolali denen bir olay var ama çocukların neredeyse hepsi tekrar ederler, benim oğlum da öyle. Çift dilli ilerliyoruz ve her iki dilde de yapıyor bunu ama yeni bir cümle duyduğunda. Tekrar yapa yapa öğreniyorlar anlayacağın. Bence hiç endişe edilecek bir durum yok.
(745 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim kuzum
0 oy
(7,461 puan) tarafından
Erkek çocukları böyle. Geç konuşuyorlar 
(745 puan) tarafından
Ya aslında herseyi biliyor anlıyor söylediğim şeyleri tekrar ediyor, ama akıcı konuşma yok
0 oy
(13,529 puan) tarafından
Defne 23 aylık 

Oyun kurar oynar + 

Göz teması okey

Adını biliyor ili isminede bakıyor +

Acıkınca mutfağa gider mama ister 

Doyunca tabağını mutfağa tezgaha bırakır kardeşinin kirlı bezı nerde görse çöpe götürür 

Yırmi civarında kelimesı var cümle yok daha 
(745 puan) tarafından
Teşekkür ederim peki tekrar ediyor mu örneğin defne yemek ye dediğinde oda defne yemek ye dıe tekrarı varmi
(13,529 puan) tarafından
Benim kızda cümle yok daha yırmi civarında kelimesı var
0 oy
(10,562 puan) tarafından
Valla birebir aynısı benim oğlan hatta 4 5 li bile cumlu kuruyo tek fark ama o durum bizdede var bilmiyorum normal mi 
(745 puan) tarafından
İşte başka bise yok sadece bu var normal diyorlar buradakiler
(10,562 puan) tarafından
Ya bende sanmıyorum açıkçası bütün xocukar yapiyodur eminim tekrarlaya tekrarlaya ogrenecekler sonuçta

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 126 göst.
22 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 143 göst.
27 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Su1880 (119 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 215 göst.
26 Mart 2024 Aile kategorisinde mehal (720 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 120 göst.