+1 oy
729 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Salı günü randevu aldım. Oğlum 2018 temmuz doğumlu. Asssiri hareketli bir çocuk. Ama öyle böyle değil. Kimse beni kabul etmiyor evlerinde düşünün. Evim zaten toplanmiyor. Umrumda da değil yani evim pismis daginikmis. Ben çocuklu bı anneyim. Evde elimden geldiğince beraber kek yaparız. Bardakları tabakları makinaya dizer. Havuz kurarım oynar kardesi ile. Sulu boya falan yapar. 

Salı günü bı götüreceğim bakalım ne diyecek ne yapacaklar. Hiç bir fikrim yok açıkçası.

Götürenler oldu mu? Bir bilgisi olan lütfen yardımcı olabilir mi? 

Birde ilaç falan verirlerse ilerde polislik için etkiler mi?  Lütfen linclemeyin pek o konularda bilgim olmadığı için yazdım. 

15 Cevaplar

0 oy
(2,233 puan) tarafından
Anlatmanıza göre psikoloğa götürecek durum görmüyorum kek yapıyorsunuz tabak diziyorsunuz çocuk çok hareketli diye psikoloğa mı götürülür 
(987 puan) tarafından
Evet. Çünkü dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu olabilir.
tarafından
Canım hiç durmuyor sabah 6 bucukta kalkar başlar atlamaya zıplamaya. Bazen ya kendine yada kardeşine zarar veriyor. Aha bu hafta içinde parktan kafa üstü düştü atlayacam diye. Akşam 10 a kadar hiç durmaz. Ki koltukta oturmaz. Ya koltuk tepelerinde ya konsol üstünde . Birde aşırı hızlı hareket ediyor. Kafasını kardeşine vuracak gibi yapıyor birden çekiyor. Belki zeka ile sorunu vardır anlatabildim mi
-Reklam-
0 oy
(1,207 puan) tarafından
Ablamın oğlu da çok hareketliydi. Evde tabak bardak koymazdı. Bize gelince gitsinler diye gözüne bakardım.  En son psikiyatri götürdü ablam 8 sene filan oluyor ilac verdi doktor sakinleşti baya ama aşırı derce yemek yemeye başladı 3 tabak kizartmaya bana mısın demiyordu. Sakindi ama aşırı iştahı açıldı. Sonra bi daha götürmedi ablam çünkü clcik afedersin mal gibi oldu. Bön bön bakıyordu.  Vs şimdi 14 yasinda ergen zamanla dinginlendi .
(950 puan) tarafından
İlaçları ağırdı demkki çocuğu etkilemiş nasıl hormonlariyla olmamışsa üzüldüm cocuga
0 oy
(10,814 puan) tarafından
Benim kardeşim öyleydi annem aile hekimliğinde gidip anlattı götüreyim mi ya da bi ilaç yazın dedi doktor asla öyle bişey yapma hareketli çocuk iyidir zeki olur ilerde buna sevineceksin dedi valla da öyle ölü içimizde en akıllı o 
tarafından
Ay inşallah canım. Anaokulunu bitirdi 2 tane madalya aldı. Gerçekten Rabbime binlerce şükür. Maşallah zekası çok iyi. Şuan evde 1. Sınıf matematik kitabı var aklından yapıyor işlemleri. Daha öğretmen görmeden. Ama bilmiyorum cok hareketli aşırı yoruluyorum bende. 26 yaşındayım. Kardeşi de 3.5 yaşında. Aşırı kendimi kaybediyorum
(10,814 puan) tarafından
Haklısın canım ama bence bırak çocuğu ortamı güvenli hale getir kendine zarar vermesin sal çocuğu istediğini yapsın boyama kitapları al maden kitap seviyosa resimli kitap al hayal ettimresimlerden yazıları tahmin et öğrenince gel bana oku de olmadı eve tramvolin al ziplasin enerjisini atsın
tarafından
Aklını yenemiyo o çocuk zekadan olabilir bence ilaç kullanma ya da iyi arastir enerjisini atabilecegi aktivite kurslara gönder
0 oy
(987 puan) tarafından
Konuşması nasıl iletişimi nasıl seninle? Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu diyecek büyük ihtimalle.
tarafından
Konuşmasında bir problem yok çok şükür.  Masallah herşeyi iyi. Biraz biraz kekeliyor onu da soracağım doktora.  Ama hep şımarık şımarık hareketler yapıyor bana kardeşine falan
(987 puan) tarafından
Gidin bakalım ne diyecek
tarafından
Bende de kekemelik vardı, dehb olabilir ama lütfen buna kötü bir hastalıkmış gibi bakmayın. Sadece dili aklından geçenlere yetişemiyor.
0 oy
(335 puan) tarafından
Biraz alakasız olacak belki ama doğumunda sezeryan suni sancı veya herhangi bir müdahale oldu mu? Bende oldu bununla alakalı olduğunu öğrendim o yüzden, bilinçaltı çalışması yapılıyor 
tarafından
Yok cnm. Belden uyusmali doğum yaptım. 38+2 de
(335 puan) tarafından
Epizyotomiyle normal doğum mu
(507 puan) tarafından
Bende hepsi oldu verilen ilaclardanmı kaynaklı diyorsunuz
tarafından
Normal değil cnm sezeryan. Ama belden uyusmali.
(335 puan) tarafından
Bilemiyorum körü körüne ilaç düşmanı da değilim çok ilaç taraftarı da değilim
0 oy
(1,586 puan) tarafından
Dehb olabilir çocuk psikiyatri görsün o zaten yardimci olur ama ilaç verilir diye dusunuyorum bizim okulda vardı bir öğrenci ailesi hiç farketmemis biz okulda öğretmenler olarak farkedip yonlendirmistik ilaç kullanmaya başladı sakinleşti ileri de bir sorun olur mu bilmiyorum ama ilerisi değil şuan önemli ilaç verirse kullanin oyle dusunup kullanmamazlık etmeyin
0 oy
(9,607 puan) tarafından
Hiperaktivite var muhtemelen 
0 oy
(898 puan) tarafından
Canim devlet hastanesine götürmek istiyorsan götür ama pekte takılı kalma onlara. Çünkü onlar 5-10 dakikalık muayene esnasında çocuğun hareketine göre kafadan teşhis koyuyor. Cocuk o sırada akıllı duruyorsa ona göre ilaç yazıyor veya dozunu ona göre ayarlıyor. Bana kalırsa önce bir çocuk psikologuna götürmen. Çünkü onlar 40 dakika kadar seans yapıyor ve çok ayrıntılı inceliyor. İlaç ile desteklemek lazımsa söylüyorlar zaten. Bir de eğer cocuk için bir tedavi lazımsa ileriyi düşünme lütfen. İleride bir problemi olacağına polis olmasın daha iyi. Bir de rapor cikarilsa bile tedavi bitince rapor silinebiliyor ve rapor doktorun verdiği ilaç ile değilde heyete girince veriliyor diye biliyorum. Yine de yanlış bilgilendirme olmasın.
tarafından
Çok teşekkür ederim canım yorumun için <3
0 oy
tarafından
Ayyyy benim abimde öyleymiş eve kimse glmek istemez miş annem anlatırdı tavanlara tırmanırmış hatta babamla birgün berbere gittiğinde 7 yasındaydı Berberi bacağından bıcakladı düşünün o derece hareketli bir cocukmuş şuan memur abim :))) ve çok zeki annemin söylemesi 12 den sonra durulmuş 
(1,967 puan) tarafından
Berberi nasıl bıçaklamış kız. Ay çok güldüm.
tarafından
Yaramaz işte sacını kesince almış bıcağı sokmuş adama babam çok cekmiş abimden :))
0 oy
tarafından
Ben ve erkek kardeşim arasında 4 yaş var ve ikimize de dehb tanısı konmuş. Gel gör ki bir kere bile ilaç almadık ve şu an erkek kardeşim kendi başına diller öğrenecek kadar süper zeka bir şey oldu çıktı. Ben de tüm dikkatimi ilme yönelttim şimdi 18 senelik bilgi birikimim var ve her yerdeyim. Çünkü her konuda bir şey öğrenmişim, işe yarıyor. Kendimi övme iznim olsa 1 dk durmazdım kslfmlsfjm

Bence bu duruma sevinmelisiniz. Erkek kardeşimin kafası yarılmıştı (biz yaptık) koli bandıyla bantlayıp oyuna geri dönmüştük. salıncaktan sertçe düşük kolumu kırmıştım ama oyuna devam etmiştim. Canımız öyle çok acımıyor ve herrrrr şey oyun gibi geliyor. Sağlıksız olan şeyleri anam babam gösterip hadi git yap en azından tadını bil diyordu. Biz de yapıp manen canımız yanınca bir daha yapmıyorduk.

Medresede hocalarım benim için bundan adam olmaz serserinin teki diyorlardı ama 150 kişi arasında takdir alıp hoca çıkan tek kişi bendim. Herkes yüzünden yapardı kitapları, ben ezber yapardım canım sıkıldı diye. Tek şartım çarşamba günleri bana dokunmasınlar oyun oynayayım. 9 yaşında girdim diye o da.

Siz de, oğlunuz da çok şanslısınız. Müthiş bir yeteneği var ve bunu kullanabilirse yaşıtlarının en önüne geçer. Biz şanslıydık da anne babam müthiş insanlardı bizde öyle oldu.
tarafından
Instagram hesabiniz vs var mı bilgi amacli takip edebilecegimiz
tarafından
Yok instagram kullanmıyorum. WhatsApp ve burası hariç sosyal olan hiçbir medyada bulunma yanlısı değilim.
Neden takip etmek istediğinizi bilmiyorum ama eğer dehb olanların nasıl bir yaşama sahip olabileceğini merak ediyorsanız bir çok şey söyleyebilirim. Boşa gittiğinde israf olan çok kıymetli bir yetenek bence. Ben direkt o çocuk olduğum için söylüyorum.
Dikkatimi ilgimi çeken bir konuya vermem o kadar zor oldu ki benim, 18 sene içerisinde elimi atmadığım şey kalmadı. Resme yöneltti babam, annem yazarlığa, bu ikisini yaparken aynı zamanda ilim öğreniyordum. İnsanların 1 senede yapacağı ders benim için 1 aylıktı. Bakın süper zeka veya dahilikten bahsetmiyorum. Bizim çok yönlü bir algımız ve her şeye odaklanabilme kabiliyetimiz var. Babam biz dışlanmış hissetmeyelim diye süper kahraman güçleri gibi anlattı. İyiye kullanırsan yararlı, kötüye kullanırsan zararlı gibi.
Dehb tanısı konmuş insanlara dikkat eksikliği denmesini de doğru bulmuyorum. Herkes 1 şeye odaklanırken bizim zihnimiz oradan oraya oradan oraya atlayıp her şeye odaklanıyor. Bunu da eğiterek çok iyi kullanırsak o zaman öğrenemeyeceğimiz bir şey yok. Şu an kimya ve fiziğe ilgim var mesela ama kitabını okusam çözmek için bana yeterli geliyor. Öğretmen tabi ki daha hızlı etki eder ama kendi başıma bir çok insanın yapabileceğinden daha hızlı yapıyorum.
Araba sürmek ve öğrenmek benim için çok kolay mesela, söylemesine gerek yok. İzlesem yeter. Neden sonuç ilişkisini babam sayesinde çok müthiş kurduğumu düşünüyorum.
Bir de Allah vergisi bir görsel hafıza var bizde, birleşince ve ilme öğrenmeye adayınca altından kalkamayacağımız, öğrenemeyeceğimiz şey yok gibi geliyor. Şu ana kadar beni zorlayan hiçbir kitap olmadı.
0 oy
(507 puan) tarafından
Benim oglumda 2018 dogumlu aynı dediginiz gibi aksama kadar kreşte olmasına ragmen eve gelince cümbüş başlıyor bide erkek kardesi var oda cok fena hic altta kalmaz birbirlerini yerler bende ikisini birdenmi götürsem cunki piskoljikmen cökmüs durumdayım ikiside birbirinden fena ama büyük daha cok haraketli hele dısarı cıkınca ikiside fena direk gözden kaybopluyorlar bir dakika yerlerinde durmazlar 
0 oy
(1,116 puan) tarafından
Canım yanlış yönlendirmek istemem ama bildiğim kadarıyla eğer devlete götürürsen çocuğun kayıtlarına işliyor bu durum yani herhangi bir psikolağa gittiği. Asker olmak ya da polis olmak  isterse engel olabiliyor. Ama özele götürürsen bu kayıt sisteme düşmüyor herhangi bir sorun olmuyor. Dediğim gibi yanlış yönlendirmek istemem ama o şekilde duymuştum okuldaki arkadaşlardan bi araştırmanı öneririm.
0 oy
tarafından
düzenlendi
 Bence piskologa götürme goturecek bi durumda yok.cocuk bu yaramazda olur yerinde de durmaz aktif olur.seni kabul etmeyenler de çocuk görmemişler hiç.sende onları kabul etme.sen onlara bakipta goturme cocugunu.yaramaz çocuklar çok zekalı akıllı olurlar.cocugunu vgturursen ozgüveni düşebilir kendini kötü hisseder yazık değil mi.benim.oglumda küçükken yaramazdi öyle böyle değil, cahildim bEnde o zamanlar aile baskısı şikayeti sürekli oğlun böyle şöyle diyerek şikayet edyolardi diye bende sinirlenip vuruyordum niye öylesin diye.oysaki o kadar pismanimki yavrum çocukluğunu yaşıyordu.suan 34 yaşımdayım .o zamanları düşünüyorum çok  üzülüyorum Çok ellerim kirilsaydida elkaldirmasydim yavruma.dimdi büyüdü gider gelir öper sarılırım.onun enbuyuk piskologu sensin sen kendini mutlu jissedersen ona yaaklasimin sakin olsun bak goruceksin ettkisini kimseyide dinleme senin çocuğun senin evin şikayet edeninfe adım atma evine kendileri bilir..herhangi bir sağlık problemi yoksa uğraşma hiç bırak yaşasın cocuklugunu...
0 oy
(1,967 puan) tarafından
Belki çok cahilce gelecek ama eğer otizm değilse ben götürmeye karşıyım. Eskiden de vardı yaramaz çocuklar ve artık doktorların bir çoğu işi ticarete dökmüş. Kimi ilaç şirketleriyle anlaşıyor para alıyor. Özeller zaten para tuzağı. Yanı yaramazlık için çocuğun ilaç kullanmasına karşıyım. Daha okula gitmeden okumaya çalışıyor diyorsunuz. Bunun için özel eğitimler aldırın bence. Yeteneğini keşfedip o doğrultu da eğitim aldırın. Bunun için özel kurumlar var araştırın. IQ sunu olcturun. Fazla geliyordur belki.
0 oy
(6,066 puan) tarafından
Yeğenimin durumu böyleydi ablam geçer diye düşündü ama geçmedi eğitimci olan eniştem bile geçer dedi 10 yaşında dikkat eksikliği ve hiperaktivite tanısı kondu düşük dozda ilaç başladılar yeğenimin okul notları bile yükseldi teyze artık kitap okuyunca anlıyorum eskiden bir sayfayı 5 kere okurdum dedi bana geçen gün

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 397 göst.
22 Eylül 2022 Diğer kategorisinde & Madamcoco & (2,197 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 459 göst.
13 Eylül 2023 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,071 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 90 göst.
25 Ağustos 2023 Aile kategorisinde Uzgunbiranne (634 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 666 göst.