Yok instagram kullanmıyorum. WhatsApp ve burası hariç sosyal olan hiçbir medyada bulunma yanlısı değilim.
Neden takip etmek istediğinizi bilmiyorum ama eğer dehb olanların nasıl bir yaşama sahip olabileceğini merak ediyorsanız bir çok şey söyleyebilirim. Boşa gittiğinde israf olan çok kıymetli bir yetenek bence. Ben direkt o çocuk olduğum için söylüyorum.
Dikkatimi ilgimi çeken bir konuya vermem o kadar zor oldu ki benim, 18 sene içerisinde elimi atmadığım şey kalmadı. Resme yöneltti babam, annem yazarlığa, bu ikisini yaparken aynı zamanda ilim öğreniyordum. İnsanların 1 senede yapacağı ders benim için 1 aylıktı. Bakın süper zeka veya dahilikten bahsetmiyorum. Bizim çok yönlü bir algımız ve her şeye odaklanabilme kabiliyetimiz var. Babam biz dışlanmış hissetmeyelim diye süper kahraman güçleri gibi anlattı. İyiye kullanırsan yararlı, kötüye kullanırsan zararlı gibi.
Dehb tanısı konmuş insanlara dikkat eksikliği denmesini de doğru bulmuyorum. Herkes 1 şeye odaklanırken bizim zihnimiz oradan oraya oradan oraya atlayıp her şeye odaklanıyor. Bunu da eğiterek çok iyi kullanırsak o zaman öğrenemeyeceğimiz bir şey yok. Şu an kimya ve fiziğe ilgim var mesela ama kitabını okusam çözmek için bana yeterli geliyor. Öğretmen tabi ki daha hızlı etki eder ama kendi başıma bir çok insanın yapabileceğinden daha hızlı yapıyorum.
Araba sürmek ve öğrenmek benim için çok kolay mesela, söylemesine gerek yok. İzlesem yeter. Neden sonuç ilişkisini babam sayesinde çok müthiş kurduğumu düşünüyorum.
Bir de Allah vergisi bir görsel hafıza var bizde, birleşince ve ilme öğrenmeye adayınca altından kalkamayacağımız, öğrenemeyeceğimiz şey yok gibi geliyor. Şu ana kadar beni zorlayan hiçbir kitap olmadı.