0 oy
406 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Dün ev bulduk kiralık kirasını ayı günü gelmeden öder eşim çok güzeldi ama şartı varmış ev sahibinin hemşire ya da doktor şartı bunu anlamadım 

İkinci bir sorum şimdiki evden bizi ev sahibi birçok evi olmasına rağmen ben oturacağım diyip cikarmaya çalışıyor bız günü gününe kira ödüyoruz açıklama da yazıyor eşim bu durumda ev bulamazsak çıkarır mı zorla bizi evi de varmış evinde de sorun yok sırf iki katına verecegim diye çıkarmaya çalışıyor bize akıl verecek olan var mı . 

9 Cevaplar

0 oy
(2,356 puan) tarafından
Düzgün kira ödüyorsan sözleşme varsa daha çıkartamaz ama sözleşmen bitmeden sen çıkarsan evden oda kendi oturmaz kiraya verirse eğer senin sözleşmenin bitmesine kadar varsa tuttuğun evin kirasını ödemekle yükümlü oluyor bu ev sahibine söyle beni çıkartıp eğer sen oturmaz kiraya verirsen bu tespit eder sana dava açarım bütün masraflarımı karşılarsın de
tarafından
Canım şöyle sözleşme ocakta bitecek. Ama bu kadın evimi yıkıyorlar dedi ortada yıkılan ev yok başka şehirde düzeni kurulu işi çocuğu orda buraya gelecekmiş güya biz sözleşme bitince de çıkmamayi düşünüyoruz çünkü birçok evi var neden bizi çıkarıyor sadece diğer kiracıları çıkarsın madem evi de yıkılmadı sözleşme dolsa da çıkmak istemiyoruz
(557 puan) tarafından
Sözleşme bitse bile 10 yıl oturma hakkınız var. 10 yıl dolmadan çıkartamaz. Ama 5 yıl dolunca emsal kiraya göre tekrar kira belirleme hakkı var
-Reklam-
0 oy
(896 puan) tarafından
Kendi ne iş yapıyomuş sordunuz mu bende ev ararken denk geldi bana bi tane memur istiyorum dedi bende siz ne iş yapıyosunuz dedim esnafım dedi bende memur değilseniz evinizi tutamam diyip kapatmıştım
tarafından
Sormadım ama benim eşim her ay gelmeden ödemesini yapar soracağım onu ama emlakciya vermişler o nasil olacak
(896 puan) tarafından
Emlakçıyı arayacaksınız
tarafından
Aradık ama o da şartı var dedi ev sahibinin nosunu verir mi
(896 puan) tarafından
Vermez tabiki
0 oy
tarafından
Mahkemeye verin kiraya verdiği an
(5,471 puan) tarafından
Bunu yapabilmesi için evden dava yoluyla çıkması lazım idilcim :(
tarafından
Yok canım öyle değil eğer ispat edebilirse kiraya verdiğini dava açılabiliyor babamda emlakçı hem bütün 1 yıl kira parasını ödüyor ev sahıbı hem de evini mühür ediyorlar bizim başımıza da geldi
(5,471 puan) tarafından
Kuzum kardeşim avukat aradım şimdi. Dava ile çıkması lazım abla dedi. Ama bilemiyorum tabi başıms geldi diyorsun :(
tarafından
Evet sözleşme yenilenmiyordu kendisini tekrarlıyordu her yıl ev sahibi  kızımı oturtacağım dedi annemlerin oturduğu ev için şirketin avukatıyla görüştük takip edin oturtmazsa dava açarız dedi böyle böyle işlem yaptırılıyor dedi 3 yıl süre içerisinde  kiracısını çıkarıp kendisi oturmayıp kiraya verirse kiracıların böyle böyle  bir hakkı var  şu an da kızı oturuyor ama çıkarsa annemler dava edecekler aynı apartmanda farklı bir daireye taşındılar  ama bu hanımefendinin sözleşmesi bitmiş onun hakkında bir bilgim yok
0 oy
(12,630 puan) tarafından
Memur diyorlardı sağlıkçı mı olmuş şimdi de tövbe ya
tarafından
Evet neden memur yani anlamadım neden doktor hemşire
(12,630 puan) tarafından
Memuru da anlamıyorum ki ben ticaret yapan adam benden fazla kazanıyor
tarafından
Benim eşimde piyasada kepçe operatörü
0 oy
(5,471 puan) tarafından
Bildiğim kadarıyla başka bir evi varsa ben oturacağım diye sizi çıkartamıyor. 
tarafından
3 tane evi varmış diğer evleri de kirada neden bu ev ?
0 oy
(523 puan) tarafından
Doktor hemsıre senın evını ne yapsın o kendıne lüks ev almıstır zaten derdım 
0 oy
(575 puan) tarafından
Aynı durumdayiz bizde kirayı üç gün önceden öderiz bur zararımız hc beyimiz yok ana çıkın dyolar..oğluma tamır edip ayircam dyo oğlu nişanlı bile dgl..para yok tasinalim emlak bedeli o bu.ilaki çıkın dye tuturmus..kimse kimseye acımıyor ben olsam asla kiyamazdim çıkarmaya üç tane küçük çocuk..bizden yana sikntiniz varmı dedim yok dyor. Çok yükseğe vermek için cikarcak biliyorum olsun Allah görüyor 
tarafından
Çıkmayın sizde . Sizde ona acimayin
(575 puan) tarafından
Ne bilim cnm didismek istemiyiruz güzellikle olsun istiyoruz ama onlar zorluyo bizimde imkan yok şuan bakalım rabbim büyüktür elbet bir kapi açar adam zengin bide masallh rabbim daha çok versin ama biraz para gozler
0 oy
(557 puan) tarafından
Çıkaramaz o şekilde çıkmayın 
tarafından
Ne yapalım peki eşimde bir an önce çıkalım diye tutturdu bende öyle dert oldu bu ev işi bize haksızlığa gelmek istemiyorum
(557 puan) tarafından
Adama deyin kendiniz oturacaksaniz dava açın diye
0 oy
(14,168 puan) tarafından
Madem kendisi oturacağını söylüyor o zaman sizde 3 sene kiraya veremez diye sözleşme imzalayın çıkarken 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 384 göst.
0 oy
1 cevap 124 göst.
22 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Mert ali (156 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 72 göst.
31 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Anonim1234 (59 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 119 göst.
1 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sila_eymen (322 puan) tarafından soruldu

404,418 soru

12,115,383 cevap

36,455 kullanıcı

...