0 oy
361 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (426 puan) tarafından
Önlisans mezunuyum ama kendimi iyi ifade edemiyorum yetersiz hissediyorum kendimi nasıl geliştirebiliriz karşı tarafı hem tatlı hem sert yerli yerinde konuşamıyorum nutkum tutuluyor her şeyden çabuk etkileniyorum sebebi nedir 

14 Cevaplar

0 oy
(11,644 puan) tarafından
drama kurslarına gidebilirsin, kitap okuyabilirsin 
(426 puan) tarafından
Bebeğim var ama kitap okumayı deneyecegim
-Reklam-
0 oy
(7,133 puan) tarafından
Bazen bende öyleyim ya neden acaba
0 oy
(2,915 puan) tarafından
Panik atak en büyük sebebi bende de var hem ön lisans hem lisans mezunuyum ama bir şey konuşurken panik yapıyorum kendimi ifade edemiyorum
0 oy
(4,467 puan) tarafından
Kitap oku ama yüksek sesle oku, bir nevi konuşma pratiği yapmış gibi oluyor çünkü. Hem kelime bilgin artar hem de cümlelerin daha düzgün olur. 
0 oy
(96 puan) tarafından
Hem kitap oku, hemde konuşması düzgün insanlarla olabildiğince çok iletişim kur. . Onları dinledikçe ağız oraya kayıyor zaten
0 oy
(5,147 puan) tarafından
Kisisel gelisim kitaplari okuyabilirsin halk egitimin diksiyon kurslarida var
0 oy
(3,934 puan) tarafından
Yüksek sesle kitap okumak işe yarayabilir. Ama daha çok yetiştiriliş tarzımızdan oluyor bu. Eleştirilerek büyütülmekten, sinirli ebeveynlerden vs kaynaklı oluyor genelde. 
0 oy
tarafından
Aktif olarak.   Bu kitap okuma olur, kurslara katılmak, sohbetlere .. insanlarla daha çok haşır neşir olabileceğin ortamlarda bulunursan zamanla oturur. Bir de diksiyon dersi alarak
0 oy
(993 puan) tarafından
Seni yetersiz hissettiren insanlardan kurtularak baslayabilirsin
0 oy
(740 puan) tarafından
Kitap oku ve kelime yarışmalarını izle 
0 oy
(536 puan) tarafından
Bende aynıyım canim bu ara okadar eziliyorumki ***** gibi herşeye ama sinirleniyorum cevap veremiyorum kekeliyorum ağlamam geliyor elim titriyor panik atak mi acaba bn piskiyatriye gitmeyi düşünüyorum kocamın ailesinde iyice gitti kafam eltilerden kaynanmin sen alttan al demesinden hem büyük hem küçüğe ezilmekten ifade edemiyorum kendimi
0 oy
(1,407 puan) tarafından
Ayy bende öyleyim ya sonrada sal.ak gibi ben ne dedim diyorum az önce yaşadım mesela
(426 puan) tarafından
Niye böyle oluyor anlamıyorum bazı insan her şeye cevap verir yerli yerince kendini ifade eder ama ben edemiyorum
(1,407 puan) tarafından
İnan bende onı diyorum hep kendime annemde diyor kızım sen ağzından ne çıkaracağını bilmiyorsun diye benim çevremde var ailemde destek eşimle hergün dışarıdayım ama böyleyim az önce komşu aşure getirdi tabakları size nasıl vereyim dedim ya sonra bir pişman oldum anlatamıyorum da dikkat etmeye çalışıyoeum olmuyor ağzımdan ne çıkarsa o gidiyor annemde diyor senin babanda aynı heyecanlanınca kaçıyor heralde bizde de öyle sırf bu yüzden kimseyle samimiyet kuramıyorum millet gözümün içine bakıyor bu acaba ne patlatıcak diye
0 oy
(13,391 puan) tarafından
Kitap oku evet ama kendinle de sık sık konuş gec aynanın karşısına kendinin olumlu olumsuz yönlerini söyle kime kızdıysan onlarla konuşuyor gibi yap 
(426 puan) tarafından
Aynada konuşsam kendimi deli sanar miyim acaba deneyeceğim aman
(13,391 puan) tarafından
Tabiki hayir aksine insan çok rahatliyor bunu yapamıyorsan bi kağıt kalem al o şekilde dene o da fayda ediyor
0 oy
(1,793 puan) tarafından
Kazık ye cnm bak nasıl profesör oluyosun :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 275 göst.
25 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Yni.anne (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 356 göst.
14 Mart 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 164 göst.
4 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Fatma1112 (387 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 386 göst.
29 Haziran 2024 Diğer kategorisinde E.m.hs (310 puan) tarafından soruldu

405,828 soru

12,162,378 cevap

36,608 kullanıcı

...