0 oy
541 göst.
Diğer kategorisinde (449 puan) tarafından
Kızlar bulunduğum yere okul çok yakın kızım evde sıkılıyor acaba ana sınıfına göndersemmi yoksa direk seneye 1.sinifa mi gitse kafam çok karıştı benim gözümde kızım hala küçük kıyamıyorum.Kuzenleri ile gider zaten herkes tanıdık ama yinede rahat değilim panik ediyorum siz ne alemdesiniz gönderecek misiniz?

28 Cevaplar

+1 oy
(1,125 puan) tarafından
Bu sene 1. Sınıfları okutmuş bir sınıf ögretmeni olarak kesinlikle göndermelisiniz diyorum. Sınıfımda bir öğrencim anaokuluna hiç başlamadan direk 1. Sınıfa başlamıştı sınıftan o kadar gerideydi ki size anlatamam :( sınıfın çoğunluğu bir konuyu anladığında biz o konuyu geçmek zorunda kalırız yoksa müfredatı yetiştiremeyiz ,ben bu ögrencime tenefüslerde dahi ek anlatmama rağmen toparlayamamıştı. Ben yapamıyorum içgüdüsüne girdi ya da onlar her şeyi bilirken bu en baştan öğreniyordu o kadar zorlanmıştı ki. Ailesi dahi keşke gönderseymişiz hocam siz emek vermeseniz bu kadar bile olamayacaktı meğerse ne kadar çok şey öğreniyorlarmış anaokulunda demişti.
(978 puan) tarafından
Aynn canm zaten e.devlette düşüyor çocuğunun 1 ci sınıf olacağı kafan hiç karismasn 1 ci sınıfa yazdr yazı çocuga 6 yaşında bı daha anasınıfina niye gitsin demi:)
(2,085 puan) tarafından
Aynen zaten iki sene gitmiş olacak kreşe diyim artık

Anasınıfı bir senesi boşa gidecekti valla

:)
(978 puan) tarafından
Yani canm yeterli 2 kere gttigi zaten otomatikmen 1 ci sınıf sınıf gozukur
(2,085 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canim
(978 puan) tarafından
Rica ederim canim
-Reklam-
0 oy
(855 puan) tarafından
Benim 4.5yasinda 3 yaşından beri oyun grubuna gidiyor bu yıl da eve yakın bir devlet okulu 4 yaş sinifi açmış oraya göndercem alisirsa dewam ederiz alismazsa oyun gruplarına dewam ederiz  bnce gönderin 
(449 puan) tarafından
Canım gelişimi açısindan faydası nedir mesala bana anlatır mısın
(855 puan) tarafından
Canim evde oyunlar oynasakda ister istemez akranini istiyo sürekli parktayiz oynasın diye evde sıkılıyo enerjisini atamıyor diye gönderiyoruz ama alismazsa zorlamam yani gelişimi açısında derken gonderdiigim yerler eğitim için bir katkı sağlamadi oyun grupları ama sosyallesti aynı zamanda Galatasaray okullarına yazdirdik  1 ay oluyor haftanın 2 günü 1 saat de spor amaçlı maçı çok sevdiği için orayada gönderiyoruz baya sosyallesiyo
(449 puan) tarafından
Anladım canım çok iyi yapmışsin rabbim sizlere bağışlasin♥️
(855 puan) tarafından
Amin hepimizin inşallah
0 oy
(672 puan) tarafından
Benim oğlan 2020 li ama çıksaydı gönderirdim bu yıl olmasa bile seneye mutlaka gidecek okula alışması arkadaş ortamı olması ve daha bilgili olması açısından bence gitmeli ana sınıfına 
(449 puan) tarafından
Çıktığı nasıl anlıyorsin canım ben e devlette baktım geçen yıldan kayıtı varmış ama ben yapmadim
(672 puan) tarafından
57 aylık çocuklar alınıyor diye biliyorum benim oğlum Eylül 28 de 4 yaşına girecek henüz 48 aylık yani
(449 puan) tarafından
Anladım canım
(827 puan) tarafından
Benimki 2020 mart doğumlu ona da çıkmış ama gondermiycem kendi de istemiyor gitmek seneye gider
0 oy
(6,305 puan) tarafından
2019 kasim 21 doğumlu köydeyim ve e devlet uzeri baktım kayıt görünmedi 

Öğretmene sordum alırız bişey olmaz dedi ama göndermiycem sonra 1. Sınıfa başlayacak küçük henüz 

Çünkü ablası bu sene gitti anaokuluna onla beraber tüm herseyi öğrendi biliyor 

Hadi 2 sene göndereyim üst üste desem çocuk şimdiden herseyi ezberledi biliyor 2 sene de çok olur diye kalsın seneye dedim
(449 puan) tarafından
Benim Haziran 2019 doğumlu aynen bende koydeyim geçen yıldan beri kayıtı var ama kimse aramadı ben kararsız kaldım acaba göndersem mi diye benim ilk çocuğum ama herşeyi biliyor ben öğrettim ama yinede bir okul ortamı gibi değil o yüzden baya kafam karıştı köy diye zaten herkes akraba ordan rahatım bilemiyorum
0 oy
(1,693 puan) tarafından
Göndermicem canım çoğu öğretmen müdürle konuştum..küçükler daha. Bi sene daha benimle kalsın. İyice keyfini çıkarsın oyunlar oynasın. Direk sorumluluk altına girmesin. Oğlumuda biraz daha büyük verdim pişman değilim. Kızımda geç gitsin . Ezilmesin
(449 puan) tarafından
Valla bacım kafam iyice karışık oldu ilk göz ağrım nasıl yollaacam modundayim
(1,693 puan) tarafından
Sende iyice araştır nasıl yatarsa kafana öyle yap bacı
0 oy
(3,029 puan) tarafından
Ana okuluna gidecek canım bu sene 
(449 puan) tarafından
Anladım canım benimde bir tarafım gönder bir tarafım gönderme modunda
0 oy
(261 puan) tarafından
2019 mayıs doğumlu biz geçen yıl da göndermiştik bu sene de anaokuluna gidecek okul başladığında 64 aylık olacak seneye 1.sinif inşallah. Bence çocuklara bir kaç saat de olsa okula gitmek çok iyi geliyor. Yaşıtlarıyla oynuyorlar.  Hicbisey öğrenmese bile sosyal çevresi oluyor. 1.sinif zaten zor en azından bu sene gönderirsen biraz okul hayatına alışmış olur. Hem birinci sınıfın zorluğuyla hem okula başlamanın zorluguyla hem anneden ayrılmanın zorluguyla uğrasmamjs olursunuz 
(449 puan) tarafından
İşte bende diyorum benim kızım çok nazlı ve sorumluluk bilmiyor ama sınıfı sosyal çevresine iyi gelir seneye de 1. Sınıf olur rahat geçer bizim için
(37 puan) tarafından
1. Sınıf için kaç aylık olmaları lzm
(261 puan) tarafından
Aynen ben de geçen sene gönderdim tek çocuktu sosyal çevresi hiç yoktu ve biz yeterli gelmiyoduk git gide içine kapanmaya başlamıştı son anda okula başlayınca köşesinden döndük ama anaokulu deneyimi iyi bisey. Birsey öğrenmesi amacıyla göndermedim hiç zaten biz evde kalem tutuyoduk sayılarla boyamalarla eğitici kitaplarla herseyi yapiyoduk.  Tamamen 3 4 saat yasitlariyla zaman geçirsin diye gönderdik. Zaten devlet okulu olduğu için aşırı masraflı bisey de değil. Yarim gün yazdirmistik sabah 8.30 öğlen 12.30 yetiyordu bu sene de kardeşi olacak inşallah yine yarım gün yazdiricam kendini dışlanmış hissetmesin diye .
(261 puan) tarafından
1.sinif için en küçük 66 ay olması lazım eylül ayı itibariyle yani 2019 mart doğumlulari bu sene okula alıyorlar ama hiç bir eğitimci erken başlamayı tavsiye etmiyor 5.5 yaşında oluyor 66 aylık bir çocuk ve aynı sınıfta 7 yaşında çocuklarda olacak. Belki eğitim hayatında sorun yaşamaz ama yas farki sosyal çevresini etkiliyor muhakkak en az 6.bucuk olmalı diyorlar
(37 puan) tarafından
Ben geçen sene yolladım kızımı anaokula iki defa yollamak istemiyorum 12 Mart 2019 doğumlu kaç aylık oluyor bu sene vermeyi düşünüyorum 1. Sinifa
(261 puan) tarafından
E devlete bakarsan çıkıyor uygun olup olmadığı.  Bizde geçen sene gönderdik ama bu sene yine gidecek çünkü çok araştırdım öğretmenlere sordum sosyal olarak cocuklar çok sorun yaşıyormuş.yoksa öğrenme konusunda bir sorun yasycagmizi sanmıyorum ben hiç bisey gostermememe rağmen şu an bazı yazıları yazabiliyor kendi kendine ogrendi. Ben özellikle ogretmiyorum okula başlayınca sıkılmasın diye . Ama şimdi bizim çocuklar bu sene daha beş buçuk yaşında oluyor 7 hatta 7 buçuk yaşında çocuklarla aynı sınıfa gittiklerinde arkadaş ortamı kuramıyorlar. Bu da ciddi ayrıma yol açıyor maalesef günümüzde akran zorbaligi çok fazla yaygın cocuklar arasında . Bir sene daha anaokuluna gitmesinin cocuk için hiç bir zararı olmaz sıkılır falan diye hiç düşünme yani
(37 puan) tarafından
E devletten bişey anlamadım ne yazarsak çıkar acaba benim de kafam çok karışık
(261 puan) tarafından
Adrese göre kayıt okulu sorgulama dersen açılıyor yaşı tutuyorsa ilkokul kayıt okulu yazar tutmuyorsa anaokulu kayıt okulu çıkar
(37 puan) tarafından
Çok tşk ederim gördüm
0 oy
(1,451 puan) tarafından
Benim kızım geçen yıl kreşe gitti bu yıl anasinifi düşüyor sistemde ben iki yıl üst üste alirlarda anasinifi düşünüyorum biraz açılması lazım 1. Sınıf için temmuz 2019dogumlu
0 oy
(9,612 puan) tarafından
3 yasından beri kreşe yarım gün gönderiyorum canım. Bu sene de gidecek yazdırdım evimin hemen arka sokagında 
0 oy
(16,940 puan) tarafından
Biri 19 li biri 20 li ikisini ana sınıfına verecem beraber 
0 oy
(1,623 puan) tarafından
Annesiniz ama hayatı boyunca yanında olamayacaksınız. Çocuklar zorlukla karşılaştıkça öğrenir tecrübe böyle bir şeydir. 2019 lular geçen sene anaokuluna gidiyordu siz bu sene tabiki çok rahat bir şekilde gönderebilirsiniz tam vakti. Direkt 1. Sınıfa yollarsanız zorluk çekebilir çünkü artık okul öncesi eğitim almayan çocuk yok denecek kadar az. 
0 oy
tarafından
Ne tuhaf yaa kendimi yaşlı gibi hissettim valla oturup ağlayacam yaa 2019 da ben kendime çocuk diyordum 2019 lu bebeler ne ara oldu da büyüdü de okula gidiyor ayy hayatın akışına yetişemiyorum valla
0 oy
(838 puan) tarafından
Dırek 1re gonderıcem vllhı
(12,241 puan) tarafından
Neden peki merakettim :)
(838 puan) tarafından
Cane kızımıda öyle erken gonderdım daha ıyı oluyorlar alısıyorlar erken ogrenıyorlar herseyı kendılerını daha ıyı iş ifade edıyorlar
0 oy
(6,607 puan) tarafından
Arkadaşıminki 2019 lu gönderecek eylülde.  Sıkılıyor çok hareketli
0 oy
tarafından
Panikle korkuyla kiyamiyorumlarla nereye kadar mücadele edebilirsin ki cnm böyle yaparak çocuğuna daha çok zarar verirsin önce bu konuda kendini değiştirmen lazım soruna gelince okul öncesi eğitim her çocuğa şarttır 
0 oy
tarafından
Ben 4 buçukta yasında verdim kreşe bu sene asıl anasınıfı yası 2019 lü gidecek tabi direk 1. Sınıf olmaz onlardan küçük kalır bunlar daha oyun cocugu
0 oy
(12,241 puan) tarafından
Niye gondermiyosun onu anlamadim. Benimki 2020 agustoslu gecrn sene ozelw verdim 3 yasinda yani. Bu sene onumdeki devlet alirsa oraya vericem insallah
0 oy
(2,153 puan) tarafından
Ana sınıfına başlıcak bu sene inşallah gün sayıyoruz biz çok sıkılıyorlar evde yetemiyoruz bir zaman sonra ne yaparsak yapalım direk 1. Sınıf çok riskli olur bence 
0 oy
(647 puan) tarafından
Çocuğunuza siz şimdi kıyamıyorsunuz ama ana sınıfına gitmeden ilkokula başlarsa gayet de zorlanır. Öğretmen kavramı bile olmayan çocuk ana sınıfına gitmiş diğer arkadaşları yanında çok geriden baslayacaktir
0 oy
(11,207 puan) tarafından
Bu sene anasınıfına gitmeyip seneye direk 1. Sınıfa başlaması acımasızlık değil mi orda oRda oyunun etkinliğin alasını yapıyorlar 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 389 göst.
2 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde TOSB!K (17,062 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 259 göst.
29 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Ayferdnz16 (331 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 238 göst.
11 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Canlarım benim (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 179 göst.