0 oy
318 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (400 puan) tarafından

1 yaşında bebeğim var bu ilaçları doktor verdi ama prospektüsünde emziren anne kullanamaz bebeğe zararlı diyor eczacı arkadaşlar yardımcı olabilir mi

image

10 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Doktora emzirdigini soylediysen sıkıntı yok ona göre vermiştir dozunu da ona göre ayarlar
-Reklam-
+1 oy
(12,752 puan) tarafından
Cefax kullanabilirsin diğerlerini bilmiyorum 
(400 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(9,156 puan) tarafından
Doktora soylemedinmi emzirdigini
(400 puan) tarafından
Söyledim canım ama prospektüsünde öyle yazınca şüpheye düştüm
0 oy
(6,657 puan) tarafından
Dr a bebeğinin emdiğini söyledinmi
(400 puan) tarafından
Söyledim canım ama prospektüsünde öyle yazınca şüpheye düştüm
(6,657 puan) tarafından
Eczacının Dr dan iyi bilecek hali yokya canım
(400 puan) tarafından
İlaç içeriklerini eczacılar daha iyi biliyorlar tabiki canım bide bana yazan acil doktoruydu
0 oy
(206 puan) tarafından
Eşim bugün evde değil gelse sorarım istersen,ama bugün kullanma istersen.
(400 puan) tarafından
Antibiyotik ve grip ilacını kullandım canım ama ağrı kesiciyi kullanacaktım prospektüsüne bakayım dedim onu atmadım sen sorabilir misin yine
(206 puan) tarafından
Ben arıyamıyorum kendisini bugün işinden dolayı,ama yarın sabah geldiğinde istersen sorarım
(400 puan) tarafından
Tamm canım eğer sorabilirsen iyi olur benim için
0 oy
(1,782 puan) tarafından
Eczacı değilim ama 6 yıl çalıştım cnm. Doktor emzirdiği ni bilipte verdiyse sıkıntı yok kullanabilirsin. Öyle ilaç propektuslerine bakarsak hiç ilaç icmiyelim o zamn. En zararsız basit en hafif ilaçta bile yazar
0 oy
(503 puan) tarafından
Etolax emzirirken kullanılmaz 

Gribez de riskli amandoktora sor ona gorr devam et

Cefaks zarar fayda dengesine bakılarak doktor tarafından onaylanırsa eğer kullanabilirsin 

Bence sen emzirdigini soylemediysen yarın sor öyle kullan 

İlla kullanacaksan da gribex ve etolaxi alma 
(400 puan) tarafından
Doktora söyledim canım 1 yaşında bebeğim var emziriyorum diye hatta emzirmemem gereken süre var mı diye yok sorun olmaz dedi
(400 puan) tarafından
Ama prospektüsünde öyle yazınca emin olamadım teşekkür ederim
(503 puan) tarafından
Bence ozaman gribex ve cefaksi iç TE bence etolaxi içme bence çok ağrın varsa parol falan al
(400 puan) tarafından
Tamm canım şuanlık iyi gibiyim aslında sadece antibiyotiğe devam etsem günde 2 defa sıkıntı olma durumu ne
(503 puan) tarafından
Antibiyotiği ihmal etme aşırı gripsen halsizlik varsa iç gribexi de yoksa sen bilirsin de ama enfeksiyon için antibiyotik önemli
(400 puan) tarafından
Sabah kötüydüm ama şuanda daha iyiyim antibiyotiğe devam ediyim teşekkür ederim canım
0 oy
(1,639 puan) tarafından
Cefaks emzirirken kullandım sorun olmadı doktor kullanabilirsin demişti 
(400 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım kullandığında bebeğin ne kadarlıktı
(1,639 puan) tarafından
Doğduğundan beri kullanıyorum ben ya sürekli hasta olduğum için 3 4 tane içiyorum bırakıyorum hafif düzelince
0 oy
(465 puan) tarafından
Canım bana doğumdan sonra hastaneden çıkarken yazdığı reçetede majezik vardı. Şaşırdım sordum ağrın olunca içecersin zararı yok demişti.
(400 puan) tarafından
Hep parol vermelerine alışık olduğumuz için herhalde majezik verildiğini ilk sende duydum ben mesela
(465 puan) tarafından
Doğumdan hemen sonra yazdı yani bende şaşırdım hatta emziricem ben majezik yazmışsınız dedim ağrın olunca içeceksin zaten demişti. Beş yıl önceydi. Bir yada iki kere dayanamayınca içmistim doktor birşey olmaz diyince
0 oy
(789 puan) tarafından
Gecen bende de aynısı oldu. Doktora dedim kaç defa emzirdigimi ısrarla emzirmeyin yazan ilaç vermiş bende içmedim ve söyledim de sonra parol iç dedi
(400 puan) tarafından
Değişik gerçekten bazı doktorlar birinin prospektüsünde emziren anne kullanamaz bebek için zararlı diyor yani niye veriyorlar ki

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 483 göst.
10 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 270 göst.
11 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Kbrarslan (1,041 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 331 göst.
5 Mayıs 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 3,039 göst.