Kızlar size 2 sorum olacak. Bilgisi olan yardımcı olsun lütfen. 36 haftalik oldum bebeğim makat geliş ve sezaryen olacak büyük ihtimalle. Sezaryen nasıl bir süreç. Hastanede eşimden başka bakacak kimse yok. Kendim kalkıp altını değiştirebilir miyim doğumdan sonra vs. Yanımda işi bilen biri olmak zorunda mı?
Benim ailem yurt dışında, eşimin de 2 ablası var 1'er saat uzaklıkta. İlçede yaşıyoruz, merkezde, fakültede doğum yapmayı düşünüyorum. Özel oda tutup eşim yanımda refakatçi olabilsin diye. Yoksa erkek almıyorlar biliyorsunuz. Küçük görümcem dün aradı, yanında biri olmalı, bebeği emzirmek isterken bile biri kucağına vermeli, altını değiştirmek istersen ameliyatlı oldugun için yapamazsın vs dedi. Ablamı ara yanında kalsın, çıtlatın şimdiden dedi. Küçük görümcemin 2 Küçük çocuğu ve yaşlı kayınbabası var onun yanıma gelme imkanı yok. Büyük gorumcemi aradık, en küçük çocuğu 16 yaşında. Görümcem bundan 8 ay önce boyun fıtığı ameliyatı oldu. Eşim sen gelir misin dedi boynunu gösterdi, kullandığı ilaçları bahane etti. Acilden gelmiyorum falan dedi. Bir de kızı 20 li yaşlarda ilaç kullanıyor, geceleri uyuyamıyor dedi. Sanki emziriyormuş gibi kızını bahane etti. Söz veremem ama zor dedi. Eşime bir etek bir eşarp tak sen git dedi
Eşimde kaldır indir olunca ben yaparım sen sadece bebek konusunda yardımcı ol dedi. Söz veremem dedi yine. Şimdi ben bu gorumceye ne yapayım? Küçük görümcem arsızlığa ver günün belli olunca tekrar ara diyor. Siz ne yapardınız?
Eşim biraz pimpirikli bebek konusunda becerebilecegini sanmıyorum.