0 oy
1,363 göst.
Aile kategorisinde (893 puan) tarafından

Kızlar size 2 sorum olacak. Bilgisi olan yardımcı olsun lütfen. 36 haftalik oldum bebeğim makat geliş ve sezaryen olacak büyük ihtimalle. Sezaryen nasıl bir süreç. Hastanede eşimden başka bakacak kimse yok. Kendim kalkıp altını değiştirebilir miyim doğumdan sonra vs. Yanımda işi bilen biri olmak zorunda mı?

Benim ailem yurt dışında, eşimin de 2 ablası var 1'er saat uzaklıkta. İlçede yaşıyoruz, merkezde, fakültede doğum yapmayı düşünüyorum. Özel oda tutup eşim yanımda refakatçi olabilsin diye. Yoksa erkek almıyorlar biliyorsunuz. Küçük görümcem dün aradı, yanında biri olmalı,  bebeği emzirmek isterken bile biri kucağına vermeli, altını değiştirmek istersen ameliyatlı oldugun için yapamazsın vs dedi. Ablamı ara yanında kalsın, çıtlatın şimdiden dedi. Küçük görümcemin 2 Küçük çocuğu ve yaşlı kayınbabası var onun yanıma gelme imkanı yok. Büyük gorumcemi aradık,  en küçük çocuğu 16 yaşında. Görümcem bundan 8 ay önce boyun fıtığı ameliyatı oldu. Eşim sen gelir misin dedi boynunu gösterdi,  kullandığı ilaçları bahane etti. Acilden gelmiyorum falan dedi. Bir de kızı 20 li yaşlarda ilaç kullanıyor,  geceleri uyuyamıyor dedi. Sanki emziriyormuş gibi kızını bahane etti. Söz veremem ama zor dedi. Eşime bir etek bir eşarp tak sen git dedi :(

Eşimde kaldır indir olunca ben yaparım sen sadece bebek konusunda yardımcı ol dedi. Söz veremem dedi yine. Şimdi ben bu gorumceye ne yapayım? Küçük görümcem arsızlığa ver günün belli olunca tekrar ara diyor. Siz ne yapardınız? 

Eşim biraz pimpirikli bebek konusunda becerebilecegini sanmıyorum. 

65 Cevaplar

0 oy
(5,240 puan) tarafından
Ahh canim kimseye ihtiyacin yok kimseyi cagirma. Bundan sonra soz konusu bile etme. Hatta kendileri sorarsa esimle hallederiz de. 

Benim cok kolay ve rahat gecti. Tatile gider gibi esyalari valize koydum hastaneye gittim saatim gelince doguma aldilar. Cikinca da cok sukur iyiydi. Sadece ilk narkoz etkisi gecene kadar kalkamiyosum o da 2-3 saat falan en fazla. O surecte de hemsireler zaten bebegi getirip emzirmeye yardimci oluyolar. Esinde verir zaten bebegi zaten ust tarafinda uyusuk olmuyo. Sonra uyusukluk gecince gelip seni yurutuyolar. Ayaklaniyosun. Ben ayni gun kalktim bebegi emzirdim,altini aldim. Hemsirelerde altini temizliyo zaten rica edince. Esinde varmis ozel oda tutun daha nolsun. 

Emin ol daha fazlasi insna kalabaligi hele ki boyle bahaneler bulanlara.
(893 puan) tarafından
İnşallah canım güç veriyor böyle güzel yorumlarınız.
-Reklam-
0 oy
(673 puan) tarafından
Ağzını Eynesil bence bir daha esin yanında olunca daha iyi ve rahat olunuyor bebek konusunda da zaten hemşireler sürekli geliyor emzirme vs yaptirman için o zaman veriyorlar kucağına falan zaten ayağa kalktın mı kimseye ihtiyacın kalmaz  Rabbım zorunu kolaylaştırsın
(893 puan) tarafından
Amin canım Allah razı olsun. Bende soğudum gorumcemden bu sözlerinden sonra gelse de beni mutlu etmez.
0 oy
(1,443 puan) tarafından
Esin yapar niye yuzsuzluk yapacaksın ki kadına tekrar tekrar boşver esin yapar sadece verip alack sana çocuğu hem sezeryanli anneler hemen kalktı benim odada kalan
(893 puan) tarafından
Eşime diyecem zaten o da kendini güvensin.
0 oy
(2,237 puan) tarafından
Ben normal doğumla zorlanmistim evdeyken bebegimin üstünü değiştirecektim ağlayacaktim nerdeyse. Dikişlerim rahatsız ediyordu.
(893 puan) tarafından
Allah hepimizin yardımcısı olsun. En aciz ve yardıma ihtiyaç duyduğumuz an ne yazık ki
(2,237 puan) tarafından
Maalesef. Allah tan başka kimseden medet ummamak gerek
0 oy
(540 puan) tarafından

küçük görümceye hayran kaldım :D aranız iyiyse bence de arsızlık yap bidaha çağır. ama yok aranız iyi değilse eşin de yeter. zaten hepi topu çocuğu kucağına uzatacak. bi alt değiştirme zorlar belki ama zaten gazının çıkması için kalkıp yürümen gerekecek. bebeğin bahanesiyle kalkacağın için gazın da çıkmış olur. 

ilk gece ağrılı ve zor geçiyor. bebeği emzirdikten sonra eşin alıp pıt pıt gazını çıkarıp sakinleştirebilirse bence sorun çıkmaz

(893 puan) tarafından
Ya sagolsun dusunuyor akıl veriyor. Büyük görümcem ben acilden eve gelemiyorum falan dedi. Küçük görümcem diyor ki daha iyi işte fenalaşirsan acil alt katta deseydiniz :D   o kadar acıtasyon yaptı ki fevrimiz döndü.
Allahin izniyle yaparim. Bu kadar destekle çok güç buldum .
(540 puan) tarafından
yaparsın kız bişey olmaz hemşire de eşin de yardım eder ama aranız büyük görümcenle samimiyse bence de yüzsüzlük yap ya.. aynen öyle deseydin acil daha yakın rahat olur falan. gıcıklan bence. gelemem diye bahane üretmek ne ya yüzsüzlük yap bakalım ne olacak. abla yatış şu günmüş seni de evden alır geçeriz derdim ben emri vaki ile. yeğenini ilk sen gör istiyorum falan. o yapmış yüzsüzlük acık da sen yap intikaaaamm ;))
0 oy
(503 puan) tarafından
Gözün hiç korkmasın sezeryan süreci kişiden kişiye değişiyor ben ilk ayağa kalkmayla beraber zaten sürekli yutumen gerekiyor süreci kolaylastirmak için doktorlar sana 20 dk da bir kalk yutu falan diyir kalkar kendin de alabilirsin yani ilk saatlerde narkozun etkisi geçene kadar eşin bence yardımcı olur ha çocuğu tutamazsan hemsirelerden rica edersin hiç olmadı beşik vs zaten dibinde oluyor hemen korkma 
(893 puan) tarafından
Bence de daha fazla minnet etmeyelim.
0 oy
(556 puan) tarafından
Ben normal doğum yapmıştım ama tek basimaydim yanımda tecrübeli bir abla da doğum yapmıştı. Benim de dikislerim felan vardı ama Allah güç kuvvet veriyor kalkıyorsun her sekilde
(893 puan) tarafından
Çaresizlikten mecburen halledeceğiz. Allah bağışlasın bebegini
(556 puan) tarafından
Amin inşallah senin de bebeğini annesine babasına bağışlasın sağlıkla gelsin inşallah
0 oy
(2,711 puan) tarafından
Siktiir et gorumceleri guller gibide bamar nie bakamasin allah muhtac etmesin kimseye insallah ayaga kalkttin mida tepkini koyarsin
(2,711 puan) tarafından
Asagidaki yorumlarda yasli komsundan bahsetmissin onu gotur git yaninda 7 8 saat o olsun olmaz mi
(893 puan) tarafından
Doğuma gideceğimi bile söylemeyi düşünmüyorum ama küçük görümcem ben konuşurum dedi konuşma gerek yok demek istemedim. Sonuçta ablası diye. Bizim yaşlı komşuya söylemedim söylesem kalır belki de. Kadının da kocası çocukları var ev hali yemek vs sıkıntı yaşar mı acaba
(2,711 puan) tarafından
Bence soyle iyi niyetli birine benziyor bi gunde duzen boulmaz
0 oy
(236 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
İlk doğumum sezaryendi, eşim çok beceriksizdir eşimle kaldık hallettik ama özel hastaneydi hemsireler de baya yardımcı olmuştu ve ben iyiydim, kendim de bir şeyler yaptım. 2.sezaryenimi 3 gün önce oldum bu sefer hem ablam hem eşim kaldı çünkü ben baya kötüydüm. Tecrubeli diye mi yoksa iki refakatçi var diye mi hemsireler hic yardımcı olmadı, özel olmasına rağmen. Ablamla eşim yaptı her seyi. Suan evdeyiz hala kötüyüm 2.5 yaşında kızım da var ama eşimle beraber hallediyoruz evde kimse kalmadı yanımızda. Sizinde eşinle bir şekilde hallolur ilk doğumun olacağı için hemşireler de yardım eder eşin de üstesinden gelir. Başka bakacaginiz çocuk yok bütün enerjinizi bebeğe ve dinlenmeye verirsiniz
(893 puan) tarafından
Sağol canim tecrübelerinden bahsettiğin için. Sizinde gözünüz aydın olsun. Canim bir de bir şey sormak istiyorum. Sezaryeni kaçıncı haftanda oldun? Kendimiz tarih belirlemek istersek olur mu?
(236 puan) tarafından
37.hafta bittikten sonra doktora da uyan bir gün seçebilirsin. Bana 38 bitince alalım dedi doktor. Pazartesi olsun dedim. İstediğim gibi 38+1 günlükte oldum yani.
0 oy
(4,697 puan) tarafından
Eşin yeter canım nıye arszlıpa vercekmşsin o da iyi niyetli söylüyor belli ki ama hiç gerek yok 
(893 puan) tarafından
Küçük görümcem işini atlatana kadar ara manasında dedi. Eşimle halledeceğiz inşallah.
0 oy
(4,139 puan) tarafından
Hiç büyük konuşmak istemem ama asla aramam kimseye minnet etmem bilsem ki acıdan ağlıcam yine de kalkarım çocuğumu alırım karnını doyurur altını açarım. Zaten çocuk doğunca anlıcaksın ki Rabbim o gücü veriyor 
(893 puan) tarafından
Canim bende soğudum zaten. Eşime dün dedim ki günümüz belli olunca bile söyleme bilmesin. Bir şekilde hallederiz diye. İnan herkes diyordu bir hamilelikte bir de lohusa iken yapılanlar unutulmaz diye inanmıyordum. Kadından soğudum birden.
(4,139 puan) tarafından
Evet kesinlikle unutulmuyor canım benim hiç korkma ben sezaryen oldum hastanede annem kaldı iki gün ondan sonra hep kendim baktım eşimin desteğiyle elhamdülillah hiç de zorlanmadım inan birilerinin olması fayda değil zarar bile oluyor bazen her kafadan bi ses çıkıyor herkes bi öğüt peşinde
0 oy
(696 puan) tarafından
Hemşireler yardımcı olur yada nasol yapılması gerektiğini anlatırlar canım benim kardeşimin eşi sezaryen olmuştu ben yanında kalmıştım ama 36 haftalık aynı senin gibi olduğu için küveze koydular 5 gün kaldı tedbir amaçlı sadece 3 saatte bir emzirmeye gidiyoduk iki gün hastanede kaldı ben ilgilendim ama eşinde ilgilenebilir seninle çok zor bişey değil merak etmeyin kimseye ağız eğmeden kendinizde halledebilirsiniz sonrasıda eve geçince ben 2 ay yanlarında kalmıştım eşin ondan sonra hem seninle hem bebekle ilgilenicek mecbur
(893 puan) tarafından
Hastaneyi atlatsak allahin izniyle. Yaşlı bir komşum var sagolsun yalnız bırakmaz. Gelme desemde gelir.
0 oy
(760 puan) tarafından
Benm 3. Dogumum olacakti.kayinvalidem evdeki çocuklara bakacakti eşimle bana da bakiciı tutarım üzülme sen dedi.doguma 1 hafta kala teyzem aradi.bencsenle kalırım dedi o kadar çok sevinmiştim ki dünyalar benm olmustu (ben teyzme soylememistim 8 yaşında kızı var onu brakamaz diye sağ olsun kıza yengesi baktı.teyzemde benmle 3 gün hastanede kaldı.)
(893 puan) tarafından
Dün bende teyzemle konuştum olanları anlattım. Hamileligimin ilk başlarında okul zamanına gelmezse ben gelirim diyordu. Güya beni çok seviyor benden olanı daha çok severmiş. Hatta bende uzak gelmene için el vermez dememe rağmen gelirim demişti. Kızı 15 yaşında masallah her işi yapıyor. Yemek çay hep onda. Yani teyzem evde olmasa ev sahipsiz kalmaz. Kaynanasida alt katında oturuyor. İstese gelebilir ama dün konuşunca gorumcem gibi yaptı. Çocuklar var,  ev hali vs. dedi. Zaten senin gelmeni hiç beklemiyorum dedim. Tırnağın varsa başını kaşıyorsun işte.
(760 puan) tarafından
Boşver hiç üzülme 2.dogumumda kaynanam kaldı benle hiç bakmadı bana hep yattı uyudu.hemsireler diyordu teyze nerde niye uyuyor sana yardım etmiyor diyordu .ben belden uyusmali olmuştum narkozu atmak için sürekli kahve içmem gerekiyordu.hep kalkıp ben yapıyordum.hatta ona bile yapıp kalk iç diyordum.sezeryanda ne kadar yatarsan o kadar geç iyilesiyorsun.hic yatmadim
(893 puan) tarafından
Allah gücümüze güç katsın da muhtaç olmayalım. Canim bir de sen kaçıncı haftada sezaryen oldun? Yiyecek içecek koydun mu çantana? Ben özelde olmayacağım büyük ihtimalle ketil yoktur hastaneye goturmeme gerek var mi
(760 puan) tarafından
Ben 22 ay arayla iki tane sezeryan doğum yaptım son doğumum 37+1 haftalıktı. Ben küçük elektrikli kahve makinesini koydum bol bitter çikolata koydum sade kahve koydum ben de şehir hastanesinde yaptım doğumumu özelde yapmadım çünkü benimki kansızlığında olduğu için riskli bir doğumdu. Zaten büyük tuvalete çıkmadan ya da affedersin gaz çıkartmadan yemek yemen yasak o yüzden ben o ihtiyaçlarımı karşılıktan sonra eşim dışarıdan yemek getirdi ama aperatif kek bisküvi tarzı petibor koyabilirsin çünkü genelde çayla petibör veriyorlar kahvaltıda o da 3 petibör bir bardak çay o yüzden öyle aperatif şeyler koyabilirsiniz
0 oy
(18,461 puan) tarafından
Gorumcen ayıp etmiş. Eşin yardimci olacak sana. Anlamaz korkar yapamaz falan deme hiç. Baba olmak kolay değil. Herşeyi yapmak zorunda. Hemşireler de yardım eder biraz . Ben sezeryan yapmadığım için bilmiyorum. Ama o kadar da zor olmaz bence. Halledersiniz illa ki
(893 puan) tarafından
Bu saatten sonra zehir olsa yutacağız canım.
0 oy
(4,084 puan) tarafından
Boşuna stres yapma özel oda tutup eşin olsun yanında gerektiği yerde hemşireler çok güzel yardımcı oluyorlar 
(893 puan) tarafından
Bende öyle düşünüyorum. Yetemedigimiz yerde yardim isteriz. Bir şekilde hallederiz artık.
0 oy
(3,015 puan) tarafından
Canım emzirceğin zaman elin kucağına verir çocuğu altı alınacağı zaman yatağına koyar oturduğun yerden alırsın 2 sezeryan doğum yaptım bende bol bol yürürsen hemen toplanırsın hemşireler yardım eder olmadı yan odadan birinden rica edersiniz yapamadınız bişeyi 
(893 puan) tarafından
Sana da geçmiş olsun. Valla şimdi gözünde büyütüyor da kendi çocuğu olunca insan korkmadan eline alır diye düşünüyorum. Yabancının çocuğunu sevmekle , kendi çocuğun bir olmaz diye düşünüyorum.
Bir de sen sezaryeni kaçıncı haftada oldun doktor mu gün belirledi.
(3,015 puan) tarafından
Doktor gün veriyo canım 38+5 de acil sancım oldu normalde 39 da olacaktım
0 oy
(42 puan) tarafından
Üzüldüm böyle yalnız bırakılmanıza ama inanın eşinizle olmak daha iyi. Bende sezeryanla doğum yaptım cümbür cemaat herkes geldi. Annemler şehir dışından geldi kayınvalidemlerde aynı şehirdeyiz onlar geldi. Gündüz herkes vardı zaten akşamda kayınvalim ve annem vardı ama eşimin olmasını tercih ederdim. Ki eşim çok beceriksizdir çoğu konuda ona rağmen sadece bana bebeği verse yeterdi. Sezeryanda o kadar bahsedildiği kadar zor değil hiç gözünüz korkmasın ne kadar hareket ederseniz o kadar toparlanırsınız. Benim bebeğim 15.30 gibi doğdu ilk 6 saat zaten uyuşukluk hissettiğiniz için kalkamıyorsunuz ondan sonra yürümeye başladım yataktan kalkarken desteğe ihtiyacınız oluyor ona da eşiniz yardım eder. Geceye kadar annemler baktı bebeğe hep verdiler aldılar falan ama 2 den sonra ikiside uyuyakaldı kaldırmadım bende kendim alıp koydum hep yatağa WC ihtiyacımı kendim hallettim hep. Yapılmayacak birşey değil yani korkmayın hiç inanın eşinizle daha rahat yaparsınız daha rahat olursunuz 
(893 puan) tarafından
Masallah sana canım. Benimde gözüm korkmuyor ayaklandiktan sonrası için ama eşim benim cesaretimi de kırıyor olur olmaz. Halledeceğiz inşallah.
0 oy
(263 puan) tarafından
Esin yanında olursa yaparsınız hemşirelerde yardımcı olur zorlanırsaniz , ilk günler eğilmek kalkmak zor oluyor bebek bile çok ağır geliyor insana dikişler zorlanıyor gibi oluyor, herkeste farklı birde bu süreç kimi hemen ayağa kalkıyor kimi bir haftada anca toparlaniyor , eşin bebeği sana versin senden alsın kıyafetleri falan sen değiştirirsin bebeğin endişe etme Allah yardım ediyor benimde eşim yanımda kalmıştı, eve geçince de rahatça oturup yatacağım kalkacağın yer ayarla genelde yataklar yüksek oluyor zor oluyor inip çıkmak 
(893 puan) tarafından
Eşimden o gücü bulamayınca tedirgin oluyorum. Ben nasıl kalayım ne anlarım gibi şeyler söylüyor. Sanki ben 5 çocuk anasiyim gibi  :)
(263 puan) tarafından
Benim eşim de ilk bebeği ama hemen aldı altını değiştirdi , mamasını vermeye çalıştı sütüm azdı, kıyafetlerini değiştirmeye çalışıyordu , tabi ki tecrübesisiz hepimiz ama yavaş yavaş öğreniyoruz ama bazı babalar aşırı hassas bebeğe zarar vereceğim diye korkuyor ve dokunamiyor bebeğe , amcam bile çocuklarına dokunmaya korkardı bir şey olacak diye kırkı çıkana kadar
0 oy
(637 puan) tarafından
Ayağa beni kaldirana kadar zorlanmışımtim sadece.  Sadece yatarken zor oluyor . Ondan sonrasını hep kendim yaptım.  Yanımda eşim vardı o beni kaldirdi sadece gece bile kalamadı.  İçini ferah tut hemşireler de yardım ediyor zaten . 
(893 puan) tarafından
Sağol cnm bnm Allahin izniyle başarırız zorlanmadan
0 oy
(628 puan) tarafından
Bende sezeryan oldum kimse gelmedi her iki taraftan. 

İlk gece komşum kaldı benim sezeryan da mesaneme zarar verdiler onuda ameliyat ettiler ayrıyetten ben beş gün kaldım hastanede diğer dört gün eşim kaldı sadece bebeği kucağıma veriyordu gece kendim kalkıp alıyordum emiyorum altını değiştiriyordum on gün idrar torbasıyla gezdim tek başıma bebeğe baktım insanın başına gelince üstesinden geliyor Allah yardım etsin inşallah 
(893 puan) tarafından
Geçmiş olsun. İnsan çaresiz kalınca mecburen yapıyor haklısın. Bizde bir şekilde halledeceğiz.

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 312 göst.
0 oy
12 cevap 182 göst.
12 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Nurrsa (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 111 göst.
12 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Nurrsa (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 148 göst.

403,608 soru