0 oy
120 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (28 puan) tarafından
Kızlarcim 30 günlük lohusayim havalar sıcak olunca şort tişört giyiyorum sadece çorap falan yok ayağımda..

Bebeğim gazlı olunca böyle giyinirsen olur tabi dediler.. 40 gün ayağımda çorap olacakmış yere basmayacakmışim.. yoksa bebek sancılı olurmuş.. sizce bunun gerçeklik payı var mı? Sonuçta 35 derece sıcakta üşümüyorum ki 

6 Cevaplar

0 oy
(571 puan) tarafından
belki vardır diyerek ben baya uymuştum o denilenlere. üstelik bebeklerim küvözdeydi ama sütümü götürdüğüm için sütten geçer dediler. o nedenle tüm kocakarı ve tıbbi talimatlara tedbiren uymuştum ben. bi cıt terlesen bişey kaybetmezsin bence. 

Not: bebeklerim küvözden çıkınca yel almasınlar diye yazın sıcağında isilik olduk ailecek. terlerim şıp şıp damlıyordu artık. ama çocuklar çok minikti ve terlemiyorlardı. onlar üşümesin diye biz telef olmuştuk. şükür geçti o günler
(256 puan) tarafından
Yenidoğan bebeklerin terleme gibi bir özelliği yok zaten çok sıcağa koymuşsunuz isilik olmuş o kaşıntı da yapar ya kıyamam yenidoğanken kendi girdiğindeen bir kat fazla giydiriliyor dediler ben hep öyle yaptım bebeğim esen yelde hasta olurdu daha sonra kontrollü bir şekilde azalttım çok şükür daha iyi oldu yoksa her ay hastanedeydik sıcakta tutmak o kadar da iyi değil
(571 puan) tarafından
kız bebekler değil biz olduk isilik. onlar hiç terlemedi hiç rahatsız olmadılar. vücut ısıları çok düşüktü çünkü 3 aylıkken 2 buçuk kiloydular. ama o kadar tedbirle şükür hiç hasta olmadan hiç hastaneye gitmeden belli bir dönem atlattık. yeterince büyüdüklerine inanınca bende kademeli alıştırdım. demek istediğim bebeğin sağlığı ve konforu esassa anne terler de isilik de olur sorun değil yani
(256 puan) tarafından
Aynen haklısın da bende çok sıcak tuttum alıştı sonradan hastalandı o yüzden uyarmak istedim alıştırma diye yoksa kış boyu serumla burnunu açmaktan heder olduk Allah sağlık versin evlatlarımıza
(571 puan) tarafından
artık çok geç canım benim çocuklar 1 buçuk yaşına yaklaştı. ama sorun yaşamadık biz ya. önce çok sıcağa alıştırdık korkumuzdan sonra yavaş yavaş normalleştirdik. aşırı da hasta olmadılar hani. sadece bir defa doktor açık havadan soğuktan bebek hasta olmaz sabah yarım saat yürüyün dediği için bebek arabasıyla yarım saat yürüdüm sonra 2 kutu antibiyotik kullandık. daha da doktorun lafına bakmıyorum. haricinde öyle hasta olan çocuklar değiller şükür.
-Reklam-
0 oy
(14,653 puan) tarafından
valla bana da aynisini diyorlar corapsiz sortla gexiyorum cok sicak bu sicakta da kendime neden eziyet edeyim 7 gunluk lohusayim bende 
0 oy
(4,139 puan) tarafından
Hiç inanmıyorum böyle şeylere uyumadım da ama doğumdan sonra insanı ateş basıyor terliyor bi doktorun yazısında okumuştum ne kadar terleme olursa o kadar iyidir diye çünkü hamilelikte eklemler arasında sıvı briikmesi oluyormuş doğumdan sonra bu sıvı terle atılıyormış eğer atılmazsa bu sefer eklem kemik ağrıları başlıyormuş benim zaten kıştı terliyodum ama giyiniyodum ilk 15-20 gün böyle geçti sonra tişörte geçtim senin baya olmuş zaten sütten çocuğa da soğuk falan geçmez yani 
0 oy
tarafından
Canım sadece ayağına çorap giy terlik giy soğuk su içme bir iki ay idare et. Kendini cereyanda bırakma. Bebeğini de üşütme ama çok katlı giydirme mevsimine göre sıcaklığa göre giydir. Hergun kimyon çayı iç faydasını görürsün her bebekte gaz olur önemli olan içinden çıkılmaz hâle getirmemek için uğraşmak lazım 
0 oy
(6,396 puan) tarafından
45 derece sıcakta olsa ben çorapsız gezemem zaten yaz kış giyerim illaki lohusaykende giydim o sıcaklarda 
0 oy
(13,163 puan) tarafından
Valla ben her şeyi denedim diyet mi yapmadım çorapla terlikle uzun kolluyla mi gezmedim 4 ay gene çektim o gazı gene çektim gelmediği gecmiyor

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 123 göst.
0 oy
6 cevap 170 göst.
19 Kasım 2023 Aile kategorisinde Aylin976 (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 78 göst.
26 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 209 göst.
31 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Saliha22 (706 puan) tarafından soruldu