0 oy
262 göst.
Diğer kategorisinde (2,662 puan) tarafından
Ekran konusunda çok katıydım aslında hiç özellikle çocuğa hitap eden cizgifilm çocuk şarkısı falan açmadım 14 aylik oldu. Ama hiç yemek yemiyor sütüm de artık yetersiz kalıyor. Çocuk kilo almamis 4 ayda 200 gram almış sadece. Annemlere gittim onlar cizgifilm açarak yedirdiler 1 hafta boyunca. Çocuk 1 ayda alamadığını 1 haftada aldı belki. Kolları yanakları toplandı biraz çocuğun yüzüne renk geldi resmen. Şimdi tekrar evime geldim ekransiz deniyorum ama yemiyor. Sadexe yemek yerken 15 dk falan açsam bir zarari olur mu sizce? Bağımlılık yapar mı tavsiyesi olan var mi ?

17 Cevaplar

0 oy
(290 puan) tarafından
Siz kendiniz şarkı falan söylemeyi deneyin önce oyunla yedirmeyi.deneyin ekrana bakarken çocuk ne yediginin farkında bile olmuyor diye duymuşdum bir uzmandan ama en son artık gercekden ekransiz yemiyorsa yedirin olması gereken kilonun çok altındaysa yapacak birşey yok 
(13,163 puan) tarafından
Ya evet bunu hep söylüyorlar kızım da et tavuk yemiyor bazen sofraya otursun diye veriyoruz sofraya oturuyor telefona da dalıyor ama maalesef ne yediğini de anlıyor sanırım bu bizde ise yaramadı  :)

Cocuk ac kalmaz canım bi şekilde bi şeyler yediği için yemiyordur yemek yerken ekrana alıştırma derim
-Reklam-
0 oy
(5,279 puan) tarafından
Çocuk hemşiresiyim ve psikoloji mezunuyum. Kızım yemek yesin yeter ki açarım çizgi film ama benim ki nafile yemiyor çizgi film  ile birlikte bile yemiyor. Yemeyen çocuk çaresizliği çok berbat bir durum. Bağımlılık evet yapıyor malesef. Sonra bıraktırmakta zor oluyor. Kukla oyunları yapıyorum ben. 
0 oy
(2,273 puan) tarafından
Nasıl alıştırsan öyle gider. Şuan daha çok küçük o yüzden alıştırma bence. Küçükken alıştırıp 4-5 yaşına gelip hâlâ bıraktıramayan anneler var. İleride çok pişman olursun. 
0 oy
(439 puan) tarafından
1 yaşından itibaren hep çizgi film ile yedirdim halada öyle. Bırakın yemesin yemiyorsa diyenler olacak ama anne yüreği. Çizgi filme dalmisken ağzına ne koydum kâr. Genelde önüne tabak kaşık koyuyorum yemekten de az bir şey koyuyorum. Onla biraz oyalaniyor oyalanirkwnde ne yedirirsem kâr. 16 aylık 9 kilo oğlum:( mecbur kalınca insan hiç istemediği şeyleri de yapıyor. Bende okul oncesi öğretmeniyim yemej dışında ekran vermedim hiç ama bu yemek konusu çok sorun oldu bende ekran vermeye başladım.
0 oy
(5,269 puan) tarafından
2 yasina kadar ekran izlemedi. Sonra sureli izledi. 

Yani hic ekranla yemek yemedi. Cok zor yiyen bi bebekti hala da oyle. Kitaplari cok severdi. Surekli onune kitap koydum onlara bakip bakip yedi. Ya da bazi cok sevdigi oyuncaklari vardi ugrastirici onlari koydum. Bi de evde 10 tane falan tespih var onlari bi kutuya koydum ara ara veririm. Suan 33 aylik hala tespihlerle cok iyi oylanir yer. Daha kucukken anlamsizca oynardi ama suan tespihlerden sekiller yapiyoruz ,elma,kapl,agac gibi. Cok seviyo sizi de fikir olsun. Tabi tesbihlerle benim yanimda oynar sonra yuksege kaldiririm.
0 oy
(299 puan) tarafından
Yemesinde alismadinda sağlığı yerindeyse
0 oy
(89 puan) tarafından
Ben hiç açmadım çok yemek seçer ama öyle böyle idare ediyoruz . Benim kendi yeğenim ekranla yemek yiyerek büyüdü . Su an 9 yaşında hala sofra da toparlayamiyor kendini yiyemiyor yani onu öyle gördüğümden ben de hiç açmadım 
0 oy
tarafından
Çocuğu ekran ile yemek yedirmek çöp kutusu gibidir. İçine atarsın sonra çöp olur.  

Bunu bana doktorum söylemişti. Kızım 9 aylıkken 8 kiloydu 12 aylık hâlâ 8 kilo
0 oy
(564 puan) tarafından
Yedirme canim alismasin.sirf kilo alsin diye çok yanlış.ilerse ne yediğini anlamaz yediklerini tatlarini anlamaz.Daha küçük benim kızım da o aylarda çok az alıyordu. 2 yaşında aylardır kilosu sabit.ama yemek yer herşeyi yer ekransiz.
0 oy
(1,279 puan) tarafından
Çizgi filmsiz 1 Kasık bile yemiyor 15 aylık 

Çizgi film açınca 2 3 dakika içinde bitiyor 
0 oy
(11,153 puan) tarafından
yapar, yeğenim 10 yaşında hala tv ile yemek yiyor. 10-15 dakika ile başlamıştı. tat alma olmuyor ve çocuk ne kadar yediğini bilmiyor. sırd alışmasın diye türlü türlü şaklabanlıklar yapıyorum
0 oy
(522 puan) tarafından
Bende ekranla yediriyorum eskiden yapmazdım ekran yasaktı ama yetmeyince mecbur açıyorum. Yemesin aç kalsın diyenler var ama benim içim rahat etmiyor
0 oy
(182 puan) tarafından
Canim benim birak kilo almasin ama ne yedigini bile anlamadan cizgifilm karsiinda hipnotize olmus sekilde yemesin   bence. Biz 27 aylik olduk bizde az kilo aliyoruz ama asla tv karsiinda yedirmedim yedirmem hasta bisey olmadikca da diyorum. Çünkü normalde izlese bile yarim saat 45 dk açıyoruz evet ama bisey yerken biz bile bisey izleyince ne yedigimizi anlamıyoruz ki oyle bosa gidiyo doydum mu doymadim mi belli degil ne yedim farkinda degilim bence olmamali kuzum. Birak yemesin almasin kilo elbet o istahi acilacak sen sekilli sukullu seyler dene bence. Mesela pankekleri ayicik seklinde yap onu da dahil et bu hazirliga bizimki o sekilde blw ile baslamistik zaten suan baya buyuguz sizden ama yedigi kadar yiyor hala ekran siz ama . Biraz aldanma kilolu cocuk sagliklidir algısına bence. 
0 oy
(369 puan) tarafından
Şuan 2 buçuk yaşında kızım, yemek yerken ekran açmıyorum (çok çok nadir durumlarda açtım). Yemek yerken kitap veriyorum eline ya da oyuncak ya da tabak çanak... Bu şekilde yapınca yiyiyor. Ama bizdeki sorun da, hemen sıkılıyor ve sürekli eline farklı bir şey vermemi istiyor. Bir öğünde onlarca nesne değiştiriyoruz. Sizin bebiş henüz ufak, eline kaşık verip küçük bir tabaktan kendi yemeye çalışsın, siz de diğer taraftan yemek verin. Ya da çocuk şarkılarını siz ona söyleyin, sizi izlesin. Kızım ufakken hep bu şekilde yedirdim. Şuanda da beraber söylüyoruz bazen. 
0 oy
tarafından
Yemeyen çocuğa ne yaparsan yao yemiyor benim kızım TV izlemiyor bile akışına bıraktım yemek konusunda yerse yer yemezse yemez üstelik bizde anne sütü de yok 
0 oy
(4,159 puan) tarafından
Bize doktorumuz 13. ayda kan değerlerine bakacağını soyledi.siz baktırdıniz mi? Dokuzuncu ayda da baktık brnim bebegim de uc ayda cok az kilo almış ama bütün degerleri normal. O yuzden suan yememesini cok takmiyorum mesela
0 oy
(3,894 puan) tarafından
En buyuk hata. Simdi iyi gibi gelebilir ama yeme bozuklugunun temelini atmis olursun. Oyun oynayarak yedirebilirsin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 109 göst.
12 Mart 2023 Diğer kategorisinde Nur29 (233 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 96 göst.
2 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Melo B. (147 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 156 göst.
7 Haziran 2021 Diğer kategorisinde VAVEYLAA (391 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 51 göst.