0 oy
398 göst.
Aile kategorisinde (61 puan) tarafından
Benim bir ay önce ablam memlekten bize geldi eşim ona hoşgeldin demedi. Ve bunu Bir kaç kez daha yapmıştı çok zoruma gitti ablam da çok üzüldü bir daha sizin evinize gelmeyeceğim dedi. Şimdi yarın eşimin abisi gelecek başka şehir de oturuyor. Annesine gelecek ama annesiyle aynı binadayiz. Mutlaka bize de gelecek. Her geldiğinde 2-3 kez yemeğe kahvaltıya falan çağırıyorum. Diyorum şimdi bende mi ona hoş geldin denesem. Hiç yemeğe çağırmasam.. sizce ne yapsam. 

14 Cevaplar

+1 oy
(7,449 puan) tarafından

Kısasa kısas yap tabi 

Neden h.geldin demiyor peki eşin 

(61 puan) tarafından
Ortada hiç bişey yok. Sorduğumda görmedim, farkettmedim diyor
(7,449 puan) tarafından
Eşim bunu sevmediği akrabalarım için yapıyor da ya da o an o durumu istemediği için
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kısasa kısas hoş olmaz. Siz sayginizdan ödün vermeyin. Böyle yaparsanız eşinizden ne farkınız kalır. Bırakın belki eşiniz siz böyle davranınca hatasını anlar.
tarafından
Dersi bu şekilde verirse daha çok sıkıntı yaşar. Bu tiplemeler eş ailesine yapar ,kendi ailesine yapildimi büyük sorunlar çıkartır. Derse başka şekilde vermek gerek. Şimdi biz arkadaşı gaza getirip durmayalım. Eşini tanımıyoruz, karakterini bilmiyoruz.
(61 puan) tarafından
Canım gördü tabi yalandan görmedim dedi. Eve gelen insanı sen nasıl görmesin
tarafından
Yukarıda da dedim eşini en iyi sen bilirsin. Aynusini kaybına yaptığında sana vercegi tepkiyi düşün ona göre haraket et. Ben abla abi vsm kimse için evimde huzursuzluk çıkartacak değilim .
(5,240 puan) tarafından
Yaptigi buyuk ayip ve saygisizlik bi kezde olmamis. Yalandan gormedim demis. Hem de bi kac kez olmus. Muhtemel daha onceki ayni durumda bayan saygisini bozmamistir. Ama birden fazla olunca kendini enayi gibi hissetmistir.
Saygi gormek isteyen once saygi gostermeli. Karsi taraf size ve ailenize gostermiyosa ve defalarca tekrarliyosa bu durumu sizde aynisini uygulayacaksiniz. Yani hala saygida hizmette kusur etmiyosaniz bu enayilik oluyo. Bunun seviyeyle veya saygisizlikla ilgisi oldugunu dusunmuyorum.
Madem esim benim ailemi gormezden geliyo boylesini tercih ediyo bende onun ailesine aynisini uygularim.
(61 puan) tarafından
Daha önce yaptığında Ablam benim için sesini etmedi o eşime selam vermiş. Ama Bir kaç kez olunca Ablam kendini kötü hissetti... Aileme karşı i kadar çok şeyi var ki onun gibi yapmaya çalışıyorum. tepki veriyorum ama boş hiç tinlamiyor bile. Bende bazen yorulduğumu boşa kürek çektiğimi düşünüyorum. Ve insan gerçekten yıpranıyor. Annesiyle aynı binada oturmak o kadar kötü bir durum ki
0 oy
(3,351 puan) tarafından
Tabii ki de aynısını yapma ama her zaman kahvaltıya davet ediyorsan bu sefer davet etme artık evine tepkini öyle göster bence
(61 puan) tarafından
Onu kesin yapmam zaten. Annesiyle bile çok mesafeli oldum o günden sonra
0 oy
(2,270 puan) tarafından
Şahsen bende de herşey karşılıklıdır. Onun ailesi senin ailenden üstün mü? O yüzden asla çağırmam ve hoşgeldin demem. Karşıda ki insanla aramda problem olup olmaması da konu değil, konu eşimin anlaması. Ha eğer sen böyle yapınca umursamazsa senin de işine gelir, bundan sonra tamamen böyle davranırsın. G.tünü kaldırma aileni üzmeye hakkı yok 
(61 puan) tarafından
Kesinlikle öyle. Benim ablam benim için çok kıymetli annem yok o benim annem yerinde. Başım ağrısa memlekten kalkar gelir. Ve sürekli bana çocuklarıma harçlık gönderir. Bugün yemek yapmadim desem canın ne çekiyor bana söyle sana dışardan isteyim diyor. Öyle bana düşkün
(2,270 puan) tarafından
E bunları eşin de biliyordur o yüzden annen gibi olan ablana böyle yapması daha büyük terbiyesizlik. Herkesin ailesi kendine değerli. Evlilik birlik olmaktır, sen onun ailesine saygı gösteriyorsan ve o göstermiyorsa burada eşinde problem var. Sende bu konuda ki birliği devam ettir ve sende saygı gösterme hoşgeldin deme, umursama. Hadsizlik yapıyor eşin. Onun ailesi altın da senin ailen bakır değil
(61 puan) tarafından
Aynen öyle. Aileme yapılanı ben hazmedemem
0 oy
(2,558 puan) tarafından
Sende deme sorarsa eşin görmedim farletmedim dersin ;))

Kimse kusura bakmasın da o da benim misafirim ona değil bana saygısızlık etmiş oluyor bende demem acikcasi
0 oy
(16,548 puan) tarafından
Kendi adıma söyleyeyim mesafe koyardım hatta bunu kayinvalidemlerin yanında da derdim anne hiç mi yol yordam öğrenemedi bekarken de böyle miydi eve gelen misafire nasıl davranacağını bilmiyor derdim 
(61 puan) tarafından
Annesine söyledim zaten. Kızım görmemiştir yoksa niye demesin vs. Dedi
(16,548 puan) tarafından
Koskoca kadını nasıl görmüyor ben onu anlamadım
0 oy
(6,009 puan) tarafından
Sen öyle yapma kaliteni  belli et utansın o 
(61 puan) tarafından
Asla utanmaz. Öyle utanacak bir yapısı yok
(6,009 puan) tarafından
Olsun sende büyüklere hizmet et .balik bilmezse halik bilir ':)
0 oy
(5,667 puan) tarafından
Ayıba ayipla karşılık verme derim. Sonuçta o eşinin yaptığı terbiyesizlik. Kayninin bundan haberi yok sonuçta.
(61 puan) tarafından
Bilmiyorum ya. Ablamın ne günahı vardı. Ortada bişey yokken ona böyle yapması çok zoruma gitti içime oturdu. Nedense bu konuda içim soğumuyor
(5,667 puan) tarafından
Haklısın canım mesela benim eşimde kardeşim annem gelince hoş geldin der daha yanlarına girmez bende başta bozulmustum ama sonra dediki rahat etsinler ben varım diye yemeği düzgün yemezler ayaklarını uzatamazlar. Anladım ozaman çok şükür düşünceli imiş meğer;))
(61 puan) tarafından
Ne güzel işte. Ondan beklediğim sadece bir hoş geldin desin çok zor değil yani
0 oy
(7,435 puan) tarafından
Kız Allah karşına fırsat çıkarmış iyi değerlendir. Aynısını yapacaksın tabi ki. Ablana da söyle aynısını yaptım diye onunda içi soğur.
(61 puan) tarafından
Öyle bir yapıya sahip değilim ama bunu yapacağım. Yapmam gerekiyor
0 oy
tarafından
Aynısını yapma çünkü burda kayninin suçu yok sonuçta ama sen çağırma 
0 oy
(146 puan) tarafından
Yani canım benim anlamadığım ablani nasıl görmüyor yani bu nasıl bir cevaptır başka bahane söylese bari o görmedim dedi sen ne dedin kaynananda gormemistir demiş bildiğin sacmalamislar,, kayninin suçu yok ama ablanın da suçu yoktu bence hoşgeldin de ama mesafeli davran özellikle çağırma görursende saygini bozma bir şey olduğunu anlar ve sana sorarlarsa da durumu anlat sizlik bir şey yok eşim beni biraz anlasin vs de
(61 puan) tarafından
Hiç içimden gelmiyor. Ama desem bile öyle ağız ucuyla derim illerisi olmaz
0 oy
tarafından
Haram zaten, kalbinize boşuna yük ediyorsunuz. Yerinde olmuş. Kaynınız da size haram, siz de yapmayın. Hatta mümkünse artık namahrem erkeklerle muhatap olmayın.

Ben söylemekle mükellefim, hayat sizin hayatınız.
0 oy
(691 puan) tarafından
Aynısını yaparım onun abisine ayıpta senin ablana değilmi yani bi onun ailesimi önemli ben davet bile etmem hayatta evime eşim laf ederse ablama yaptığını hatırlatırım herkesin ailesi kendine önemli ne kadar saygı gösterirsen o kadar saygı alırsın. Mesela benim kaynanam bana görüldü attı aileme gitmeme trep attı yani aklınca eşime söyledim ben birdaha ne anneni ararım ne sorarım nede bu eve çağırırım yanınada gitmem dedim annesiyle konuştu benim hakılı olduğumu söyledi karıma saygısızlık yapamazsın dedi sonrasında benim annem hastalardı eşim geçmiş olsun yazdı annem görüldü atmış daha anneni aramam sormam dedi sustum haklı çünkü ben aynı şeyi yaptığımda beni desteklemuşti bu işler karşılıklı olur har iki taraf içinde 
0 oy
(10,453 puan) tarafından
Esinin abisinin sucu ne ki 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 172 göst.
0 oy
15 cevap 705 göst.
0 oy
12 cevap 378 göst.
2 Ekim 2023 Aile kategorisinde Guee (733 puan) tarafından soruldu
0 oy