0 oy
661 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (5,801 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

post  guncelleme ilk yorumda basa tutturulan:)

esimin halasina gdip kaliyoruz kayseride hic rahat edemiyoruz ama elalem ne der diye mecbur orda kalmak zirunda gissedio esim. oysa diger gidenler rahatca otelde kaliyor sabah cikio otelinden yine akraba ziyaretleri ora bura gziyor aksam geliyor oteline rahatca . esim mali millet ne der buyugumuz falan giyan diyr. cati yapdrcaklarmis bag evine ya insaat falan baslada . yada ben cok dua ediodum bi ameliyati falan da cikmadi bi ameliyat falan dusse kalsa biseler olsa da gidemesek. yada gtdip de oyelde kalip rahatca agiz tadiyla gecirsek tatilimizi bes gun falan kaliyoruz maksimum ama yaslilar ve canli cenaze gbi oluuorum. hem yasli bakmaya gtmis gbi oluyorum hem ccklar kendim hazirlanmaya zaman zaten yok. az cok gunduz akraba mezarlik ziyareti. haliyle yoruluyotum canli cenazeye donuyorum. otelde kalsak en azindan rahatca banyomuzu yapariz ust bas rahatca oturur yatariz dinlenirz en azindan. sabah gene gidelim halalara hkahvalti hazirlim

edim problem degil aksam yapalim yiyel bulasiklari galan halledim cikalim gelelim odamiza istiyorum. mal esim millet ne der uzulurler o bu elaleme bakio oysa benden cok rahata ve keyfe duskun. bi gorse kendi de nasil rahat ettigini daha o bana yalvarir otelde kalalim diye.

11 Cevaplar

0 oy
(5,801 puan) tarafından

En İyi Cevap
cik sukur gittik geldik . bu sene gecen sene kadar eziyet cekmedim idare ederdi kapadokyada otelde kaldik iki gun iki gun yegende  iki gece halada. kapadokya balon olayi muazzam gercekten asiri guzel
-Reklam-
0 oy
(5,801 puan) tarafından
ay kadin ölse kurtulacaz tobe yarabbim hunu da dusundurtturuyir bana yarabbim allah affetsin bedduada etmiyorum da bian once alsa yanina da kurtulsam her sene ayni stresten
(5,801 puan) tarafından
valla dort hozle bekliyorum bi amelyiat falan ciksa da gtmesek dige bi senesi amelyat oldu diye gtmedik. her sene bi ameliyat oluo ama mubarek hep kurtuluo cabuk iyilesiyor. :)
(14,695 puan) tarafından
Allah seni ameliyati okuyunca esin doktor felan sandim ondan diyorsun diye dusjndum :D
(5,801 puan) tarafından
yok yok esim sigortaci:) bi sigortalinin isteri yansa su mu sel mel bassa sa olur bir ay kafasini kasicak zaman bulamaz sigorta karsilama zarar  falan . ama oste o da acentemize zarar yazar .
(14,695 puan) tarafından
sigortalar da ucmus sigorta diyincs :))
(5,801 puan) tarafından
he yaa aynen. gecen sene 200 odeyen bu sene policeler 500 700. genelde saglik sigortalari yapiyor esim. yada buyuk isterinpoliceleri. trafik dask mask getirisi az diye givir zivirla ugrasmiyor. yaptiklari aileler varlikli aileler. hizmetcisini falan da sigortalatan var mesela. oyle varlikli ailelerin saglik politeceliroi yapio. devasaa. bide zenginlerden para da zor cikio mubarek. indirim alacam diye gobegi catlio oadamin.:)
0 oy
tarafından
Kalma konusunda haklısın ama söylediklerine dikkat etmeni tavsiye ederim. Başkasının kötülüğünü isteyen ne kadar iyi olabilir Başına ne kadar iyi şey gelebilir 
(5,801 puan) tarafından
biliyorm o uuzden doyorm ta bunu bile dusundurttruyolar insana zoraki bi tatil ne tatili olsn eziyet resmen. agzimizin tadiyla gidip gelsek herkes mutlu huzurlu olsa. elalemin ne dicginden dusunecginden daha onemli
0 oy
(898 puan) tarafından
Eşimin aile bağlarının kuvvetli olmadığına sevindim şu an. Bayramda seyranda gidersek o'dur. Elalem hiçbir şey demiyor. Elalem demeden eşin kafasinda kurmuş zaten senaryoyu. Karı kocasiniz gelin dibimizde kalın demez kimse .
(5,801 puan) tarafından
yani . tuze oglu gdip kardesinde kalmiyor kardesinin eviyle ayni caddede otel var otelde kaliyir. kimsede hise demio. hatta helal olsun kizlari esi rahat etsin diye sabah vik aksam gir otelde kaliyor diyoruz. esimin ana babasi yok zaten bi amca yengesi var hala diyoruz  ona. onlarda hasta ve yasli kadin belinden bacagindan sakat tuvelete zor kalip gidiyor bastinlarla degneklerle. genc yada dinc olsa neyse. hasta kadina yatili misafir gidiyoruz. hem hasta bakiyorum hem cocuk hem guya gezme oluyor. eziyet cekip canli cenaze gibi eve dondum gecen sene.
0 oy
(1,040 puan) tarafından
Ana kız senede 5 gün bile dayanamiyorsun:) senin kaynana olsa kapten gideceksin dememkki Allah dağına göre kar verirmiş keşke bende böyle olsaydım belki benim de kaynana olmazdı puhahahahaa
(5,801 puan) tarafından
kaynana olsa neyse de amca ve yenge. kadin kendine zor bakiyor hasta insana yatili kisafir gdiiyorz esim kendi de rahat edemiyor zaten.mesela tyzee oglu gdip kardesinde kalmiyor kardesinin eviyle ayni caddede otel var otelde kaliyir. kimsede hise demio. hatta helal olsun kizlari esi rahat etsin diye sabah vik aksam gir otelde kaliyor diyoruz. esimin ana babasi yok zaten bi amca yengesi var hala diyoruz  ona. onlarda hasta ve yasli kadin belinden bacagindan sakat tuvelete zor kalip gidiyor bastinlarla degneklerle. genc yada dinc olsa neyse. hasta kadina yatili misafir gidiyoruz. hem hasta bakiyorum hem cocuk hem guya gezme oluyor. eziyet cekip canli cenaze gibi eve dondum gecen sene hic gitme mevzusu yoktu bugun soyledi . islerimi toparlarsam diyi. ins bi sigortalisinin is yerinde yangin mangin cikar su mu basar da okul acilana kadar kadasini kasicak zaman bulamaz esim
0 oy
(20,275 puan) tarafından
İymisin yani haklısın ama bu kadar saygısız olunur mu?
(5,801 puan) tarafından
dogru halklisin farkindayim ama okadar sinir bir durum ki. gerildim aksam aksam
(20,275 puan) tarafından
Gerileceğine eşine tekrar bi söyle belki ikna olur
(5,801 puan) tarafından
insallha bakalim kesin degil islerimi toparlayanilirsem dio. valla insallh bi sigortalisinin isyerinde yangin mangin cikarda basini kasiyacak zaman bulamaz diye dua edeyim dicem busefer aleme beddua etmis olcam.
(20,275 puan) tarafından
Kız tövbe de gece gece delirdin hee
0 oy
(1,279 puan) tarafından
Her bayram 9 gün köyde kaynanamda kaliyoruz oda küçük ve 1 koltuk var biz 4 kişiyiz

Ayrıca eltimler görümcemler ve bekar kaynım 2 oda köy evinde 14 kişi kalıyoruz banyo bile yapamıyorum ev yol geçen hanı tiksindim köyden kayinbabam asık surat hiç gulmez ve sürekli kavga ve huzursuzluk çıkarır beni düşün bide 
(5,801 puan) tarafından
elalem ne dermis buyugumuz varken baska yerdemi kaliniris. asil orda kalsak elalem der hasta yasli insana yuk olup yatili misafir mi gelinir diye.hala bide cok otoriter yedi duvele yeter herkesi parmaginda oynatir. o ne derse o . korkuyo halasindan. mesela halanin eltisi bizi cagirdi yani diger amca esi. karini kendi evine getirrdi yemekleriyle . kadin bizi evinde agiirlayacakdi aksam yemegine . hala emretti diye yapilan yemekler alindi gelindi halanin evinde yendi bikac sene once
(1,279 puan) tarafından
Anne babası yokmu canım eşinin onamı çok düşüyor acaba
Birde canım en baştan bir kere kabul edince sonu gelmiyor
(5,801 puan) tarafından
aynn ana babasi yok. ilk 2015 de gttik e ozaman hala dincti.  sonra ccksuz gttik sonraki sene kendi annemlerle cocukli gittik.  sonra zaten pandemi cikti iki sene ole gidemedik. aonr bi de ameliyat oldu bekine bacagina olatin takildi falan filan ondan sonra zaten suan zar zor tuvaletine bi gidebiliyo iyi kotu. ilk baslarda hem ben yeni evliydim hem hala dincti okadar sorun olmuodu hem ccksuDum. aimdi iki cck hala hemen hemen elden ayaktan dustu ilk zaman hemen hemen misafir gibiydim simdi tum hizmet ben yapiyorum ki hic benlik degil bu isler
(1,279 puan) tarafından
Sizden başka yok mu yeğen canım niye hep siz , peki ilerde eşin yanımıza alalım dermi
(5,801 puan) tarafından
yok kiz daha neler . zaten kendi coluk cocugu kizi oglu var kadinin. biz aile buyugu olarak esim ana baba yerine koymus gidip ziyaret ediyoruz hersene el opup hal hayir sormaya. ve esimin anne babasinin mezarina iki dua etmeye. . oyle birsey mumkun degil.  biz senede bes gun gorusmek amacli gidiyoruz . yoksa hep biz degil. zaten amcanin yengenin kendi ccklari var bakilacak birsey olsa onlar bakiolar zaten.
0 oy
(6,495 puan) tarafından
Ama halayada yazık rahatsız edip 5 gün kalmak onuda yoruyordur ne gerek var ayıp olacaksa olsun size zahmet vermeyelin deyip gitmeyin
(5,801 puan) tarafından
yani bende diyorum  milleti okadar takiosan ayibi okadar biliosan millet asil yasli isnsanin evine yatili misafir mi gidilir diye der . esimde buyuklerimiz varken baska yerde kalinirmi der millet diyor. ev de birtin var. halalar yazin bagda sehirdeki evleri bos.  sehir bag arasi 5 dk araba ile. baska aile buyugu hacianne coluksuz occuksuz tek kocasi da yik. oda bazen bagda bazen sehirdeki evde her iki evde musait. gel gelelim hala herkesi parmaginda oynatio. esinin olen ablasinin oglu var evli ilal bizde kalin diye m israr eder her sene hala yollamiyo daha sizde gelin bizde kalin dio illa yonetecek heryeri. hic kalan memnunmu yer yurt varmi ona gore umrunda degil.o be derse o oluo. dusun gecen sene 5 lt su sisesine su doldurup oyle dus aldirdim cocuklari biri 1 yas ne yerse dokuo kaka bulasio vs.  istiyorumki dusunuzus rahat alalim aksam odamiza gecelim otele otelin luc olmasina gerek yok sadece oda tutalim zaten sabah kalkar giyinir gideriz halana. aksam gece iyuma saati kalkar geceriz otele.sadece yatmalil dinlenmelil rahat bir oda istiyorum.
0 oy
(2,284 puan) tarafından
Her sene bu eziyeti çekeceğine gitme. Eğer çok istiyorsa eşin tek başına gitsin kayseriye. Sen bu eziyeti her sene çekmek zorunda değilsin 
(5,801 puan) tarafından
yani bende merak degilim de mecbur bir bahanem olsa gtmem zaten de. esin nerde gelmedi istemedi diyemez. bi bahane uydursa esimi de kirmak yanliz birakmam zaten istemem. adam benim gizumun icine bakar gak desem yapar guk desem yapar . sadece millet ne der kayseridekilerde kalma mevsizinda kati. oda annesi babasi ailesi yok. us bes akrabasi bar aile kavramina hasret esasen . gdiince voluk cocuk hepimiz gidince aile hasreti diniyor gibi sanki belki o yuzden kati bu konuda. yoksa agzimin icine bakar bise istesede yapsam
diye ama
0 oy
(3,572 puan) tarafından
Aklımdaki tek soru eşin seni buraya tatil yapasın diye mi götürüyor yani tatilin bu mu senin
(5,801 puan) tarafından
yok canim tatil diye degilz esimin anne babasi ablasi vefat etmis. ic bes akrabasi var istanbulda zaten gorusuyoruz gtme  gelme falan ev oturmasi o bu. kayseride iste buyuk olarak amca yenge bikac amca esleri var amcalar olmus bi iki kisi.bide olen ablasini. oglu var iste evli. aslinda oraya yaslilarla ve yegeniyle horusmeye mezarlik ziyareti iki dua okuyup mezarlara bi su dokmeye gdiyoruz baska derdimiz yok. iste akraba ziyareti diye dusun. ama iste yengede kaliyorz kadin patrin tum aileyi parmaginda oynatir. birton bos ev var otelede gerek yok bunlar yazin baga gidiyorlar sehirdeki evleri bos mesela. bag ile sehir arasi araba 5 dk mesafe. yada hacianne var ailenin en yaslisi babasinin halasiymis o tek kadin esi olmus. sehirdeki evinde bazen bazen bagdaki evinde . nebilim herkesin evi barki var gdip rahatca oturabilirz. hala pis bag evi kotu. vs hasta yasli bakimi gibi bisey oluo giya akraba ziyareti ve gezmek amacimiz. ama rahat edemedigim yer cennet olsun ne fayda zaten. ben diyorum ki otelde kalalim sabah cikariz gene gderiz halanda kahvalti kazirlarim ederi. yer iceriz kaldirim yikarim ederim gun ici gidecegimiz yerlere gderiz aksam evde hazirlarim yer iceriz yani halads. bilasik mulasik toplar hallederim gider ginun yorgunlugunu otelde atariz dus alip rahatca yatmak giyinmek amacim. halada gecen sene 5 litrelik su sisesine su dildurup oyle dökunduk uzerimize oyle dua alabildik cocuklar ben esim. oyle bir hayat dusun. gunun yorgunlugunu rahatca kendi odamda otelde atsak yetti giyti bana . cenli cenazeye donuyorum cunku aksam da dinlenemeyjnce. tatil ayri tatile gttik geldik zaten
(5,801 puan) tarafından
yani gittigimiz sey tatil degil tabiki ama sonucta 9 saat yol cekip istanbuldan kayseriye gezmeye gdiyiruz agiz tatiyla rahat rahat gezsek eglensek rahat etsek daha iyi degilmi. eziyet cekmeye gdiyiruz zorla  bile bile kendi de memnun degil sonucta halayi kiramio sozunden cikamio millet ne der dio falan.yoksa benden on kat rahata duskundur esim donuste. iki gunluk bunglov kiraliyor sapancada duruyoruz iki gun kaliyoruz havuzlu. 5 gunun stresi yorgunlugunu atmaya. :) iki gunluk bnglovu havuzu umrumda degilki donuste dinlenmek onemli degil onemli olan orda agzimiszin tadiyla gidp gelmek orda rahat etmeye calismak
0 oy
(17,063 puan) tarafından
Baştan yanlış alıştırılmış anne babasına bir yerde mecburuz gidiyoruz ama ben eşimin akrabalarında kalmam bir kez üç senelik evli iken gittim ki çokta güzel bir yerlerde evleri tatil beldesi iki gün kaldım üçüncü güne bilet al gidelim ben rahat edemiyorum kimseye de minnetim olsun istemiyorum diye direttim :)
(5,801 puan) tarafından
yani . kimsede alistirmamis zaten cocukluktan beri yanliz ana baba yok. kendi husnukuruntisu.en iyisini yapmisinn valla. gecen sene gttik 5 ltrelik su susesine su dildurup oyle dus aldrmistim ccklari 1 yas her yedigi dokuo bezli kaka tasio falan filan. oyle bir eziyet kendi de mmnun degilde aile kavramina hasret aslinda belki aile gbi mi hissedio kimbilir vocluk cck es herkesi alip buyuklerde kalarak bilmiyirum valla. gecen sene bidaha tovbe demisti. aha bu senede mecnur brakio gene burnumuzdan gelecek gene tovbe diyecek. hala olse kurtulacaz aslinda her aleyiyatundan sag cikio mubarek . beni aslinda el ustu tutarlar yalan yok. ama rahat edemiyorum istedigi
 sey gunun yorgunlugunu atabilip rahat dus alip giyinip rahat yatabilecegimiz bir oda. lux bir otele gerek yok sadece oda. sabah vikip halalara kahvaltiya hazirlar ederim sonra kaldririm yikarim gunduz dolasiriz akraaba ziyareti. aksa gder halada hazirlarim yeriz bulasigi hallederim . gece 11 gibi geceriz otele odamiza bi dus olur ayagimi uzatir gunun yorgunlugunu atarim tek istedigim hu ki esim benden on kat rahatina duskun. zaten donuste sapancada bungalov kiraliyoruz iki gun. kayseri yrgunlugunu atmak icin. kendine mmnun degil. onemli olan dinusteki bngalov hazuvu degilki onemli olan gittigimiz yerde agzimizin tadiyla gdip donmek. 5 gun eziyet cektikten sonra cokta muhim degil iki gun uv gun donuste stres atmak

İlgili sorular

0 oy
33 cevap 671 göst.
30 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Arasbebek (105 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 152 göst.
3 Eylül 2024 Aile kategorisinde Hayatnur (350 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 194 göst.
21 Mart 2024 Aile kategorisinde Hayatnur (350 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 229 göst.
1 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

405,623 soru

12,153,164 cevap

36,576 kullanıcı