0 oy
1,116 göst.
Diğer kategorisinde (2,507 puan) tarafından
Merhaba kızlar kızım 4 buçuk yaşında Şubat'ta 5 dolduracak o yüzden önce kreş e göndermek istedim devlet kreşi kontanjen dolmuş ve torpil gerekiyormuş bende özel e sordum yarım gün 6 buçuk 2 öğün kahvaltı varmış tam gün 12 bin dedi her şey dahil 3 öğün yemek var dedi kırtasiye hariç bu dediğim fiyatlar 

Ee haliyle bize de fazla geldi iki kişi çalışıyoruz ama ben şu an evdeyim raporluyum kadın hastalıklarından ameliyat oldum ve gidip gitmeyecegim belli değil çünkü zorlanıyorum ağır kaldırmam yasak neyse eşim maaşı güzel Allah a şükür 30 bin alıyor evimiz kira 

Neyse arkadaş var evi var iki tane biri kirada kocası sağlıkçı  bı oğlu bı kızı var kız benimkinden bj yaş küçük oğlan da 6 yaşında işte geçen muhabbet açıldı  bı kaç kere söyledi etti işte ben ikisini de tam gün gondercem 24 bin sen birini göndermeye kaçıyorsun dedi bende dedim afedersin senin bı tarafın denk evin Barkın var kira derdin yok gonderirsin tabi dedim ses çıkarmadı kendi ailesi kaynanasi da yardım ediyor manevi olarak 

Ben öyle diyince bana bozulmuş annemi tanıyor gelip anneme demiş niye öyle dedi gücendim diye dedim halden anlamıyor maddiyati iyi olan konuşuyor gelsin bana desin dedim 

16 Cevaplar

0 oy
tarafından
İnsan sonradan görme olmasin işte... Görgüsüz haklısın herkesin durumu az çok bellidir direk soyelenecek birşey değil bu. Az söylediklerimizi tartmak gerekir.
(2,507 puan) tarafından
Para kasiyorsun dedi bana dedim ne alakası var bende istemez miyim gitsin kreş e ortam olsun arkadaş olsun onun evi var kirada hiç yoksa 10 bin geliyor kiradan benim de öyle olsa bı dk düşünmem en özel yere gönderirim
-Reklam-
0 oy
(662 puan) tarafından
keşke biraz erken davransaymışın. milli eğitime gidip durumum yok çalışmak zorundayım bu çocuğu bi yere bırakmak zorundayım bakacak insanım yok. en güvenli yer devletin okulu onların da kontenjanı doluymuş ortada kaldım işi bıraksam ev geçinmeyecek falan gibisinden konuşsan aslında yardım ederlerdi ama artık geç mi kaldın bilmiyorum.

not: arkadaşın 2 buçuk yaşındaki çocuğu için görüştük. yok mu imkan diye "vaaaar" dediler. ocakta 3 yaşını doldurunca alacaklar okula
(2,507 puan) tarafından
Arkadaşım sormuş cocugu benden 1 ay küçük torpil sormuşlar direkt temmuz ayında sordum dolmus hemen
(662 puan) tarafından
sorarlar zaten sen organik torpil yaptırmış olcan. gitçen milli eğitime acındırcan. devletin bi yolu vardır diye düşündüm. siz yardım edersiniz diye size geldim nasıl bi yol izleyelim falan. hem acındırıp hem övcen onları. tatlı dil bazen işe yarıyor. ya da alternatif olarak siyasi parti il başkanına gidip aynı yolu izleyebilirsin. ben napıcam ortada kaldım diye
(2,507 puan) tarafından
Aslında güzel fikir de o aralar sağlık sorunuyla uğraşıyordum kontanjen dolmuş canım ya
(662 puan) tarafından
2. dönem için deneyebilirsiniz. mallasef ya parayı konuşturmak gerekiyor ya da çabayı...
(2,507 puan) tarafından
Malesff canım bide torpil de önemli oluyor gerçekten arkadaşım çok uğraşti yok olmadı
0 oy
(2,024 puan) tarafından
Güceneceğine  önce karşımdakini gücendirmeyim der insan. kendi ile kıyaslamadan seninle empati kurarak yorum yapmalı herkesin kesesi bir mi sonuçta. senin yerinde olsam  hiç yollamamaktansa  devret anaokuluna yollarım çünkü kreş grubuna az sınıf açıyorlar hemen doluyor anaokulunda da aynı düzey hemen hemen eğitim. veya çevre başka okullara da bi göz gezdir
(2,507 puan) tarafından
Yok canım devletin kreşleri dolmuş . 4 yaş görünüyor ondan almıyorlar ayrı sınıf da almıyorlarmis malesef zaten çalışıyorum köyde sordum orası da almadı yaşı küçük diye özel de ağır gelecek maddi olarak . Keşke onun gibi imkanjm olsa 8 5 göndersem okula tam iş saatine denk gelir di
0 oy
(811 puan) tarafından
Şimdi bisey diyecem olmayacak, görgüsüz insanlıktan nasibini almamış, kız bosver böyleleriyle arkada bile olma degmez
(2,507 puan) tarafından
Annemin komsu gelini çocuklar arkadaş kadınla çok sıkı fıkı değiliz . Tuzu kuru geliri güzel konuşuyor işte zaten asgari ücret ben çalışsam aylığım yetmez bile
(811 puan) tarafından
Bizde ben çalışmıyorum eşim çalışıyor bir oğlum var ev kira, oğlumun hiç arkadaşı yok biz memleketimizde değiliz kimseyi görmediğinden birilerini görünce ağlıyor oğlum o yüzden kreş düşündüm yarı zamanlı d aolsa fiyatlar ucmustu yarı zamanlı 6 tam zamanlı 12 ddi, bende gönderemedim. Düşündüm kreşe tam zanlı girse Bi işe girsem o da olmaz aklım olacak oğlum da. Bide son zamanlarda şu kresleexe çocuklara karşı yaklaşımları hiç hoşuma gitmedi oyun grupları araştırdım bulamadım daha ne yapalım havalar sıcak park da ancak akşam o da işte ev işi yemek çok da götüremiyorum. En büyük korkum çocuğumun çocukluğunu tam anlamıyla yasayamazsa dıe. Herkesin bütçesi farklı ah lanet olası para olsa neler yapmayız biz anneler, kreş orda kalsın Bi park a gidince bisiklet yada şu akülü arabalara Bi bakışı var oglumun içim gidiyor öyle bakınca oynamak isteyince vermiyorlar ki haklılar vermemekte bende istemem vermek,taksitle alınır ama kiradayiz koyacak yerim bile yök. Annelik çok farklı bir duygu yani çocuğun söz konususa insan ölüme bile gider RABBIM evlatlarımıza sağlık versin.
(2,507 puan) tarafından
Öyle canım bizim çevremiz var ama ortamı olsun istedim
0 oy
(11,201 puan) tarafından
İyi demişsin valla 12 bin az mı kira da 12 olsa 24 ee 30 bine ne kaldı ne yiyip içeceniz 
(2,507 puan) tarafından
Kiramiz o kadar değil ama zam yapcak yakında ya en basitinden markete git bı şey alma gitti 1 bin lira
(11,201 puan) tarafından
Bizim burda en düşük kiralar 10 binden başladığı için öyle hesap ettim.doğru diyorsun bi poşet dolmuyor bin lira tutuyo Allah kolaylık versin valla
(2,507 puan) tarafından
Öyle canım tek kişi zor geçiniliyor
0 oy
(1,608 puan) tarafından
Canım ben de ücretsiz izne ayrılcam. Doğum yapicam 45 bin istediler. Eşim 48 bin alıyor 28 bini zaten kira fatura ve araba kredisine gidiyor. Millet diyor sizin yerinizde olsak para biriktiririz. Ay sonunu getiremiyorum ben de malesef 
(2,507 puan) tarafından
Off sorma hep aynı muhabbet iki kişi çalışıyorsunzu nasıl para biriktiremiyorsunuz ağzı olan konuşuyor kredi borcumuz var onu ödüyoruz sonuna geldik şükür ama işte yetmiyor şimdi kis geliyor tek çocuk bizim ama dünya masraf kuzum bı kıyafet al dünya para . Bı yaş büyük alıyorum ama seneye olmuyor bu sene yine alcaz
(1,608 puan) tarafından
Aynen öyle canım yoruldum millete şuraya şu borcum var bu kadar giderim var demekten bıktım
(2,507 puan) tarafından
Bende bıktım canım gerçekten
0 oy
(455 puan) tarafından
Ayy saçmalamissn kirada olanlarda bir tavır neden evi var maaşı iyi çocuklarını gönderiyor diye tribe girmsssin insanlar zamanında okuyup meslek sahibi olmuş maaşı iyi geçiniyor 2 ev almış suç mu yani ben olsam seninle görüşmem
(2,507 puan) tarafından
Al işte onunla aynı kafadan . kayınpederi aldı canım evi kendi değil . Görüşme boş kafanla sende sonradan görmüşsün onun gibi belli oda sonradan görme şekerim evde su anda meslek sahibi değil ev hanımı
(455 puan) tarafından
Hahahaha kız ben hem babadan görme hem kocadan görmeyim onu napicaksn Çok  şükür :)) mesleği var istediği zaman çalışır birde zaten kocası çalışıyor sonuçta niye bu kadar kudurdun kadının mali mülkü durumu iyi diye gelip birde buraya dökmüssn
(2,507 puan) tarafından
Halden anlamaz insana laf anlatmak zor o yüzden seninle ugrasmicam düşünmeden konuştu bide üstüne alındı. Empati durumu yok mali mülkü olsa nolcak empati kurarak konuşmadi bende isterim çocuğumu göndermek ama geçinmek kolay değil tuzu kuru olan konuşuyor işte
0 oy
(206 puan) tarafından
Kreş de mi torpil olmuş, vah vah ne hale geldi güzel ülkem.
(206 puan) tarafından
Çocuklar zaten hemen alışıyor hemen unutuyor. :D
(2,507 puan) tarafından
Evet kız bı bırakıyorum arkasına bile bakmıyor haftada bir gün de olsa götürcem :D persembe yine goturcem
(206 puan) tarafından
Seneye erken davran ilk sen kayıt yaptır.
(2,507 puan) tarafından
Seneye anaokulu yaşı oluyo zaten nasipse gondercem :)
(206 puan) tarafından
İnşallah canım.
0 oy
(261 puan) tarafından
Yani eninde sonunda hersey herhalde para fikrini sormadığın sürece bence gönder diyemez çok yanlış.  Benim de kocamın işi güzel devlet memuru 35 40 bin maaş alıyor ama şahsen bana sorsan ben şu zamanda özel kreşe gonderemem devlet anaokuluna gitti geçen sene bu sene de aynı yarım gün 1500 lira ödemesi var ona bile ucu ucuna denk getiricez çünkü bebek bekliyoruz iki ay sonra o gelecek. E neyin ne olacağı belli mi ayrıca da zaten herseyi ucu ucuna denk getiriyoruz bu ay kenara para Atalım desek bir daha ki ay muhakkak birsey çıkıyor 6 bin sene de 60 bine yakın para kırtasiyesi ekstra gezileri bilmem ne paraları da bitmiyor . Ne gerek var canım.  O parayla çocuğumun başka ihtiyaçlarını karşılarım. Oyun saatlerine göturebilirsin. Başka etkinlikler de yapabilirsin. Seneye anaokulu kayıt zamanını kaçırmadan kaydını yapabilirsin
(2,507 puan) tarafından
Öyle canım herkes konuşmayı biliyor ama soran yok neden çalışıyorsun diye kredj borcu var bizimde birikim olmuyor ki
0 oy
(2,509 puan) tarafından
Onun eşi senin eşinden iki kat fazla maaşla çalışıyordur kira parası geliyor ayrıca konuşmak kolay tabi herkes ister çocuğunu iyi yerlere yollamak boş konuşup bide kırıkmaya hakkı yok bence 
(2,507 puan) tarafından
Malesef canım sağlıkçı hiç yoksa 50 bin alıyor kirada en az 10 alsa bana da koymaz öyle ama biz kredi ödüyoruz kira zaten
0 oy
(4,215 puan) tarafından
Ayyy anneye soylemek ne ya cocuk gibi
(2,507 puan) tarafından
Aynen öyle canım :) çok sağol inşaallah öyle alıştı ki ben evdeyim diye gitme diyor ise napcam bilmiyorum
(4,215 puan) tarafından
Ahhh bizi bu hallere düşünenler bin beter olsun. Tek maasla kimsenin beli duzelmiyo artık
(2,507 puan) tarafından
Malesef canım bide eşimin asgari ücretten fazla yatıyor araba aldık krediyle onu ödüyoruz çok az kaldı ama mahvoldum
(4,215 puan) tarafından
Allah tez zamanda selamete çıkarsın canim
(2,507 puan) tarafından
Amin canım inşallah
0 oy
(760 puan) tarafından
Maalesef öyle ağzı olan konuşuyor işte imkan olsa en guzel yerlere göndeririz çocuklarımızı bizde 17.500 ödüyoruz seneye devlet e göndericem 3yas olunca çu ku fiyatlar çok aşırı pahalı 
(2,507 puan) tarafından
Resmen asgari ücret kırtasiye hariç mj
(760 puan) tarafından
Evet servis ve kırtasiye hariç evimize 5dk uzaklıkta babası bırakıyor alıyor benim iş saatlerim uymuyor
(2,507 puan) tarafından
Allah kolaylık versin canım
0 oy
tarafından
Senin bu arkadaşın sonradan görme belli
(2,507 puan) tarafından
Evet her şeyi yaptı baby shower hamile çekimi vs böyle çok boş para harcadı o yüzden halden anlamıyor koca tarafi varlıklı adaminda işi güzel sağlıkçı devlette hiç yoksa 50 alıyor
tarafından
Bana gereksiz masraf geliyor onlar boşver sen ona takılma sana hangisi iyi geliyorsa onu yap
(2,507 puan) tarafından
Bana da öyle geliyor keşke devlet kreşi olsaydı
0 oy
(94 puan) tarafından
Aylık 12 öyle degilmi 
(2,507 puan) tarafından
Evet canım aylık 12 tek çocuk o ikisini gönderecek 24 bin kırtasiye hariç
(94 puan) tarafından
Bu devirde gerçekten kolay değil sen iyi yapmışsın az bile söylemişsin vallahi terbiyesiz kadınmis
(2,507 puan) tarafından
Empati yapmasi gerekirdi bir değil bı kaç kere söyledi bende isterdim çocuğum gitsin en iyi en özel okullarda okusun ama maalesef herkes maddi olarak şanslı olmuyor
0 oy
(1,031 puan) tarafından
Aklı sıra hava atmış.Herkesin durumu bir değil.Cevabı iyi vermişsin 
(2,507 puan) tarafından
Bi nevi öyle düşündüm ahh keşke gelirim güzel olsa da göndersem öyle özel okula çok isterdim
0 oy
(3,888 puan) tarafından
Bencede evet hatalı biraz daha yumuşak bir yorum yapabilirdi mesela akran iletisimi önemli bu seneyi boş geçmesin göndersen daha iyi olur gibi...Ama zaten sende senin tuzun kuru olarak gelen yoruma cevap vermişsin :))

Ama çok içerlemissin arkadaşına kendini bu kadar doldurma ne gerek var..

Sonuçta onlar o iki çocukla o evleri arabayı alana kadar sıkıntı çekmislerdir. Sende bak mal sahibi olmuşsun araba almışsın kredi çekmişsin zordayim diye düşünme mal sahibi oluyorsun sonuçta bu zamanda kolay mı, değil ama bir sekilde yapmaya çalışıyorsunuz.Herkesin herseyi bir anda olacak diye birsey yok bu işler sırayla.
(2,507 puan) tarafından
Kayınpeder desteğiyle aldı tek başına değil benim derdim hava atması ben ikj çocuğu gönderiyorum bı tanesini gönderemiyorsun diyor gücenmesi gereken benim o değildi . Bizim kredi borcumuz var onun tuzu kuru ben o borcu ödemek için çalışıyorum malesef

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 90 göst.
10 Kasım 2023 Aile kategorisinde Sulemhmt (762 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 124 göst.
12 Ağustos 2023 Aile kategorisinde Sulemhmt (762 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 50 göst.
17 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Sibel akarrr (626 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 140 göst.