+2 oy
741 göst.
Aile kategorisinde (167 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Yemin ederim içim acıyor, o kadar çok eşiyle problemleri olan insanları var ki artık vicdanım, insanlığım almıyor benim.

İlla ki eşler arasında tartışma olur, evliliğin tuzu biberi derler.

Ama etrafa duyurmadan kendi halinde hallet.

2 yıl olacak evleneli, sözde severek evlendik, hiç mi tartışmadık, tartiştik, hiç mi kavga etmedik ettik, zaman zaman ciddi boyutlara gittiğide oldu, ailemizin duyduğuda oldu. Ama biz her seferinde döndük birbirimize dedik ki yaa biz salakmiyiz bak şimdi herkez köşesine çekildi, bizden bahsediyor, ama biz barıştık, aramızda ki sorunu çözdük, ne gerk vardı ailerin duymasına bizim bizden başka kimimiz var dedik.

Ben bu postları gördükçe eşimden Allah razı olsun diyorum, Rabbim başimizdan eksik etmesin diyorm.

Hatta kendime kızıyorum benim bir dediğini ikiletmeyen, her istediğimi yapmaya çalışan adamı sen nasıl delirtme noktasına getirebiliyorsun diye. 

Çünkü çocuğum ve benim için yapamayacağı bir şey yok, insan kendini belli eder, şimdi böyle konuşuyorum rabbim nazardan korusun çok illet bir şey.

İşin açıkçası kızlar sözde müslümaniz diyorz ama tam anlamıyla müslümanlığa laik yaşayamıyoruz, biz her kavgamizin sonunda düşünürüz ki biz dinimizden uzaklaştıkça, kavgalarımız bitmiyor.

Sözde kadınlar erkeklere emanettir ( Eşi olarak ) 

Ama gel gör ki çoğu zırtoya bunu anlatamiyorsun postlara bakıyorum aldatan mi dersin, bağıran çağıran mi dersin, cinsellikle karısını tahdit eden mi dersin Vs. Vs. Yazssak destan olur. 

Keşke dinimizden kopmasak da gerçek çift nasıl olur onu yaşantıya döksek.

18 Cevaplar

+7 oy
(5,471 puan) tarafından
Bunun dinle alakası olduğunu hiç sanmıyorum. Bu insanlık ile alakalı. İLETİŞİM ile alakalı
(167 puan) tarafından
Elbette ki dinle alakası var, eşler arasında haklar vardır, hanımın kocasına nasıl davranması, kocanın hanımına nasıl davranması gerektiğni anlatıyor ve kadınlar bu konuda el üstünde tutuluyor, ama sözde Müslüman kocalar ayaklar altına seriyor, bu konuda çok hadis var ayet var bakabilirsin.
(5,471 puan) tarafından
Ben de diyorum ki bakmadığım halde kocama nasıl davranmam gerektiğini biliyorum. Kocam da bakmadığı halde bana prenses gibi davranır. Din için birşeylerden korktuğu için değil. İnsanlık için sevdiği ve değer verdiği için. Kendini geliştirmiş bir adam olduğu için.
(5,471 puan) tarafından
Din aynı şekilde 4 ele de izin veriyor. Hangimiz kabul eder?
(14,489 puan) tarafından
Doğa harika bir yorumdu ++++++

Her şey iletişim
(351 puan) tarafından
Ilosemins valla benim eski eşim de dinine çok bağlıydı 5 vakit namazını kılan alkol almayan hatta benim içmeme rağmen sigara bile içmeyen ve aldatmayan kadının ona Allah'ın emaneti olduğunu bilen bi insandı amma ve lakin aynı zamanda karısını döven hor gören herkesin içinde aşağılayan yatak muhabbetine gelince ****** gibi karısına tecavüz eden bi insandı şimdi dinle alakası var mı yok mu sen düşün evet  kişi önce insan olucak karşısındakine nasıl davranması gerektiğini öğrenicek ki burda iletişim devreye giriyor
(4,433 puan) tarafından
Doğa yine ++++
(5,471 puan) tarafından
ılosemins önce bir sakın ol. Sonra git faşizm ne demek onu öğren. Böyle saçma sapan yerlerde kullanıp rezil olmazsın. Sv tht kardeşim anlatmak istediğimi söylemiş. Dinimizde kadına vurmak da var 4 eş de var. Sana soru sordum ama sen cevap vermek yerine saldırmayı seçmişsin. Sen bilirsin. Selametle
(4,433 puan) tarafından
Kadın sana sadece dini bağlılıkla değil, insanlıkla olan şeyler demiş buna. Faşist diye laf etmişsin ilosemins. Farklı eleştirilere ya da yorumlara açık değilseniz post açmayın ya. Senin bu yaptığının dinle alakası var mı? İnsanları bilip bilmeden yargılıyorsun mesela, günahını aldın ne olacak şimdi? Yazdıklarınla davranışların uymuyor.
(351 puan) tarafından
Doğacım ben aslında buraya bunun dinle alakası olmadığının bir çok kanıtını yazarımda hem daha fazla yaşadıklarımı hatırlamak istemiyorum hemde böyle sadece kendi kafasındaki lere inanan ve biri aksini iddia ettğinde onu yaftalayan ve yargılayan insanlarla uğraşmak istemiyorum artık
(11,067 puan) tarafından
Ay roman yazmışsın kadına. Post açıp karı koca hakkında konuşmuşsun işte bize de söz hakkı düşüyor. Kadında kendi kocasıyla olan ilişkisini anlatmış. Dinle alakası yok iletişimsizlik, birazda karaktersizlik. Ona bakılırsa bir sürü imam var dediğimi yapın yaptığımı yapmayın türden.
(10,948 puan) tarafından
benim eşim Müslüman değil. ailesi alevi hatta bazı fertleri yehova şahidi. eşim ise bir dine inanmıyor. ben Allahın varlığına inanmiyorum, bir dine ihtiyacım yok diyor. yani deist.
bana davranışına gelirsek evde gerçekten bir prensesim, benden önce düşünür. Bana bit şey diyeceği zaman 50 kere düşünür kırmayayım diye.
din güzel insan yapmıyor maalesef. evet yapmalı ama dört dörtlük dinini yaşayan ama eşine zulm eden binlerce insan var ve hepimiz biliyoruz ki çevremizde böyle çok kişi var ve baksan Allah korkuları var.
faşistliğin ise bunlarla hiç alakası yok
(5,471 puan) tarafından
Gözde cim, vicdan insanın içindeki Tanrı'dır demiş Victor Hugo ❤
(10,948 puan) tarafından
kesinlikle öyle. önce insan olsun gerisi mühim değil.
(12,568 puan) tarafından
Ilosemins açtığın post bir soru değil öncelikle azıcık kocamı öveyim arada buradakileri gömeyim sonra da dinle bağlantı kurup vay be dedirteyim içerikli bir yazı. Dünyada Müslüman olmayıp mutlu mesut yaşayan çift yok mu yani sence? Ya da din kisvesi altında eşine zulmeden yok mu? Daha dün bir tanesi eşim beni melekler seni lanetler diye tehdit ediyor demişti kadın hasta yahu hasta adamın beklentisi insanca mı? Şimdi gerçekten Müslüman değil o vs diyeceksin o zaman kim gerçek Müslüman? Ben inanırım eşimin benim gibi bir inanç değeri yok. Ama parmakla gösterilir her yerde ki o benim en büyük şansım. Bunun insani değerlerle ilgisi var. Kendini bilmeyle alakası var. Faşizmle de hiç ilgisi yok konunun. Ve kadının sana tek dediği önemli olan iletişim. Önce ne okuduğunuzu bir anlayın sonra kelimeleri yerinde ve anlamlı kullanmaya gayret edin.
(172 puan) tarafından
@ Sv tht Dindarlık 5 vakit namaz kılmak değildir çünkü namazından gafil olan insanlar da var ayette geçiyor (veyl olsun o namaz kılanlara ki onlar namazlarından gafildirler) yine her alkol almayan dindar değil aynı şekilde  sigara icen dindar insanlar da var yani eski eşinizin böyle birisi olması  dindar olduğu anlamına gelmez Yine eşiniz kadının Allah'ın emaneti olduğunu bilen biri de değilmiş çünkü bilseydi dövüp tecvz etmezdi size. Din güzel ahlaktır. Peygamber efendimiz sav ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim diyor. Namaz kıldırmak vs seylerden bahsetmiyor. Güzel ahlak dinimizde herşeyden önce Dinimizi gerçek manada hakkıyla yaşamak saadeti dareyne vesile olur bundan daha güzel bir şey var mı...
(351 puan) tarafından
Gizemli söylediklerinde çok haklısın canım benim sonuna kadar destekliyorum seni ama eski eşim postu açan arkadaş ve onun gibiler dini sadece abdest alıp namaz kılmak alkol almamaktan ibaret olarak gördükleri için yazmak zorunda kaldım yoksa bende biliyorum bunların dindarlık olmadığını ama çok özür dileyerek söylüyorum bazı dar kafalılara at gözlüğünü çıkaramamışlara anlatamıyosun
(172 puan) tarafından
Post sahibi dinin sadece abdest almak namaz kılmak alkol almamaktan ibaret olduğunu  belirtmemis öyle de yazmamış zaten. Gerçek manada dinimizi yaşarsak hem aile hayatımızda hem iş hayatımızda huzur ve mutluluğa ulaşırız demek istemiş. Bu su götürmez bir gerçek zaten. Şöyle düşünün evet dinimizin gerekliliklerini hakkıyla yerine getirirsek hem dünyada hem ahirette ebedi saadete ulaşırız bu doğru ama bununla beraber dindar olmayan veya müslüman olmayan insanlar da aynı şekilde dinimizdeki güzellikleri  (vicdan merhamet anlayış empati vs ) düstur edinip hayatına yansıtırsa elbette onlar da mutlu olurlar . İslam dininden olmayıp ama sözde Müslüman gibi davranan adı Müslüman olan birçok kişiden daha merhamet eden vicdanlı olan insanlar elbette var bunu günümüzde de Gazze üzerinden görebiliriz bu süreçte birçok Müslümanın yapmadığını onlar yaptılar.
(167 puan) tarafından
Sen o at gözlüğünü çıkarda postumu tekrar oku bakalım, ben nerede yazmışım din sadece namaz kılmak, alkol alamamaktan ibaret olduğunu
Güldürmeyin kendinize yaa, sabahtan beri yazdıklarınızı okuyup gülüyorum, karşılık verme gereği bile duymuyorum, ama hadini aşıyorsun terbiyeni takın.
Bir insna nasıl konu dışı bir olayı gündem edipte o yolda kendine prim çıkartır, gizemli arkadaşinda anlattığı gibi güzel ahlak sahibinden bahsettiğim açık ve net. Üslup sahibi olmadığın belli, o yüzden karşılık verme çabasına girme, çünkü kaâle alınmayacaksın...
(167 puan) tarafından
Gözdeh Konyu anlamadığın o kadar açık ve net ki.
Post da anlatılmak istenen eşini aldatan, eşine zulüm ,gösteren eşine iyi davranmayan kişilerin bir çoğu Müslümanım diyor Ben de diyorum ki bir insan eşine karşı eşinin bir hatası bir suçu olmadığı halde bu zulmü gösteriyorsa Sözde Müslüman olmasın diyorum.
Ya Müslümanlığı ağzına almasın ya da Müslümanlığın tam olarak eşine Nasıl davranması gerektiğini öğrensin de öyle Yaşasın denmek istiyor anlatabiliyor muyum. Çünkü bu zulmü yapanların %90'ı Elhamdülillah Müslümanım diye ortada geziniyor, Ama gel gör ki yaptığın işlere bakarsan zina var kötü ahlak var vs.
(167 puan) tarafından
Ayyy teşekkür ederim, şurada aklıyla, mantığyıyla okuyan tek kişisin, konuyu o kadar saptırıyorlar ki şaşkınlık içindeyim.
-Reklam-
+2 oy
(1,877 puan) tarafından
O zaman müslüman olmayan herkes kötü evlilikler ve kötü hayatlar yaşıyor. Müslüman olmayan herkes ahlaksız evlilikler geçiriyor. Bunun dinle alakası yok. Karakter meselesi bu. Eğer dinle alakası olsaydı abdesinte namazın da olan herkesin evliliği dört dörtlük olurdu.
(167 puan) tarafından
Yanlış düşünüyorsun, resmen dini saptırıyorsun.
Kimse sana demiyor her insan dinine bağlı olsa dört dörtlük olur, en azından bazı sorunlar yarıya iner, anlatabiliyormuyum.
(1,877 puan) tarafından
Hayır sen yanlış anlatıyorsun. Din de benim düşüncemle sapmaz.
(2,756 puan) tarafından
Din sadece abdest namazla bitmiyor canım. Kur an ahlakı die bişey var. İnsan vardır namaz kılar ama gıybet yapar insan vardır namaz kılar ama insanlara kötü davranır . Tam anlamıyla dinimizi yaşasak çoğu sorunlar ortadan kalkacak . Allah bu kur an bize okuyalım anlayalım yaşayalım die indirdi. Ardı ardına peygamber gönderdi ahlakımızı onlara bakarak düzeltelim die.
(1,877 puan) tarafından
O zaman dediginiz gene aynı kapıya çıkıyor. Inanmayan herkesin evliliği kötü mü  yani şimdi. Sadece gerçek anlamda müslümanların evliliği mi dört dörtlük? Her şeyi dinle açıklayıp onunla çözemezsiniz. Bu insanî değerlerle karakterle alakalıdır.
+2 oy
tarafından
Canım dini bilmek ayrı yaşamak apayrı dininin emirlerini büsbütün yapıp karısına karşı merhameti olmayan bir çok insan var o yüzden akıl vicdan merhamet varsa kimse kimseyi ezmez üzmez 
+1 oy
(8,590 puan) tarafından
Gerçekten üzücü.... 

Eskilerin evliliğiyle şimdiki evlilikler arasında dağlar kadar fark var.. rabbim cümlemizin huzurunu daim eylesin inşallah 
(167 puan) tarafından
Amin inşallah :(
+1 oy
tarafından
Haklısın canım. Tabi sorunları dile getirmek  yerine iyi olanı da çok ortalığa yaymak da iyi değil ya devrimiz maalesef bunu gerektiriyor. Yani sosyal ortam. Bunu kimseye anlatamayiz ki. İnsanlar bu yolla paylaşmak istiyor. Belki de ellerinden bişey gelmiyor çaresizlikten iç dökülüyor insanın gercekte içini ne yaşadığını bilemiyoruz
(167 puan) tarafından
Ben burada anlatan arkadaşlara bir şey demiyorum ztn, elbette ki yazsınlar, kafa dağıtsınlar onların sonuna kadar destekçiyim, içimin acıdığı nokta kocalarının onalara karşı bu kadar vefasız
davranmaları.
tarafından
Eğitim annede başlar ben bunu bilir söylerim. Kız çocuğu da olsa erkek çocuğu da olsa bir anne evladını nasıl yetistiriyosa bu geleceğini hatta etrafindaki bir çok insanın kaderini bile etkiliyor. Yemek yeme alışkanlığı, nezaket, kibarlık, gönül alma, kaba davranışlar, küfür argo, bencillik vs vs... Ve ne olursa olsun anne her zaman yönlendirendir. bu eşlerinden sorun yaşayanlarin çoğu geniş ailesine daha çok önem veren, henüz annesinden Bisanmamis insanlar oluyor genelde. Ve annelerinde işine gelenler var. Yani eskideen gelen alışkanlıklar bunlar. Genelleme yapıyorum büyük oran bu şekildedir bana göre.
(167 puan) tarafından
Elbette de ki temel  anne babandan başlar, sonuç olarak sen dinini de onlardan öğreniyorsan, anne baba dini yönden o şekilde örnek olsaydi, o şekilde yol gösterseydi, problemlerin çoğu yarıya inerdi.
Sadede toplumsal kural olarak Nezaket kibarlık yok dinimizde de var.
0 oy
(5,668 puan) tarafından
gercekten oyle . bu platformun bana kattigi en  buyuk arti halime bin sukur etmek.
0 oy
(1,752 puan) tarafından
Evet keşke herkes huzurlu mutlu olsa ama imtihan dünyası işte herkesin sınavı farklı kim ister ki sorunlu bir evliliği..
0 oy
(552 puan) tarafından
Yani son cumlene ben de katılamadım. Sebebine inmeye kalkarsak aileye geçmişe bebeklige kadar iner. Psikoljik boyutu daha etken diye düşünüyorum.
(167 puan) tarafından
Ben demiyorum %100 o sebepten kaynaklanıyor, ama Dinine bağlı olan bir koca eşine Nasıl davranması gerektiğini iyi bilir hem kendine karşı olsun Hem ailesine karşı olsun ayakları altında sermek yerine el üstünde tutması gerekir
(552 puan) tarafından
Dinine sağlıklı bir insan bağlıysa senin dediklerini yapabilir. Değilse yapamaz canim.
(167 puan) tarafından
Evet ben de ondan bahsediyorum Keşke bağlı olunsa da büyük bir çoğunluğu nasıl davranılması gerektiğini hem dini yönden hem de toplumsal yönden bilse
0 oy
(565 puan) tarafından
Ne zmn girip okusam şükür ediyorum gerçekten çok kötü hayatlar var onlarda istemezdi böyle olsun çok üzücü 
0 oy
(2,851 puan) tarafından
Rabbim hidayet eylesin. Evlere, eşlere huzur nasip etsin. Birkaç tanıdığıma bazen Şahit oluyorum gerçekten zor ve üzücü.
0 oy
(410 puan) tarafından
Aynen öyle üzücü postlari görünce eşim yanımda olsaydın da sarilsaydim bı güzel diyorum, kıymetini daha çok anlıyorum 
0 oy
(13,431 puan) tarafından
Bence en büyük sorun geçim sıkıntısı bir de sadece erkek çalışıyorsa her şey daha da zor 
(167 puan) tarafından
Aldatıyorsa da mı geçim sıkıntısı var canım
(13,431 puan) tarafından
Aldatanada para fazla gelmiştir diye düşünüyorum canım :)
0 oy
(3,218 puan) tarafından
Canım yani bizimde kavgalarimiz oluyor evet çoğunu yazmıyorum yada aileme hiç anlatmkyorum yani onlarin hiç bir şeyden haberi biz zaten çoğumuz kimseye anlatamıyorum aile içinde daha çok laf döner biz unuturuz ama aileleler unutmaz diye ailelere anlayamıyoruz burdada doğru düzgün kimseyi tanımıyoruz sınırımız öfkemizi buraya anlatıp atlatmaya çalışıyoruz yani hepsini değil belki ama çoğunlukta bu yüzden anlatıyor çünkü bizi dinleyen yok aile olsa ya hemen başlar siz geçen böyleydiniz şimdi başka diyorsunuz bilemm şurası söyledi bilemm ne yani biz sadece burda kendimiz anlatip rahatliyoruz bunun dinle de bir alakası yok zaten dine dört dörtlük uysak bu uygulamayı kullanmanız yada fazla sıkıntılarımızı olmaz 
0 oy
(5,989 puan) tarafından
Bnm anlamadigimda bunlar zorla mi evleniyor ????
0 oy
(16,538 puan) tarafından
Kadının çaresizliği erkeğe fırsat oluyor maalesef o postların yüzde doksanında gidecek yerim yok arkamda ailem yok diye açılıyor bunu bilen erkekte istediği gibi davranıp işine gelmediğinde işte kapı orda diyor 
0 oy
(304 puan) tarafından
Valla katılıyorum din kısmına değil ama herkes herşeyi anlatıyor yakında yatakta ne oldu onuda anlatacaklar
0 oy
(14,209 puan) tarafından

Sen daha 2 yılda böyle şeyler yaşamışsın :)

0 oy
(1,447 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bu es problemi postu acanlardan biri de benim. Bence herkesin problem boyutu ve konusu farklidir. 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 1,066 göst.
0 oy
17 cevap 2,395 göst.
0 oy
1 cevap 143 göst.
3 Aralık 2023 Aile kategorisinde Mmbb (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 339 göst.
24 Eylül 2023 Aile kategorisinde Ayseisik (30 puan) tarafından soruldu

403,554 soru