Yapımı kolay canım kendin çok rahat yaparsın. Tarhana otunu hiç duymadım yıllardır yaparız ilk kez duydum.Un, yoğurt, yumurta, pirinç, kırmızı mercimek, kapya biber, domates, biraz da salça, nohut bunlardan taneli olanları geceden ıslat sabaha yumuşar. Onları robottan geçir bütün malzemeleri büyük leğende eğer varsa teknende karıştır bolca nane kat tuz da at mis gibi kokar. 1-2 gün bekletsen yeterli sonra temiz bir mendil serersin kullanmadigin odaya da serebilirsin balkona da serebilirsin. Un serperek bir tahta üzerinde oklavayla aç ya da öyle yapamazsan çorba kaşığı ile al incelt incelt at mendile. Fazla kurutma ki robottan geçirmesi zor olmasın aynı gün içerisinde 2 3 saatte bir ters düz çevir ertesi gün al robottan geçir toz halinde olarak tekrar iyice kurutabilirsin. Annem kendi tarhanasini hiç dışarı sermedi camları açık bıraktı odanın içine serdi ben kendimi kini balkona serdim. Afiyet olsun şimdiden :)