Allahın bir kulu neticede. Ayrıca vurana değil vurdurana bakmak her halükarda benim açımdan daha kârlı oluyor.
Abdullah bin Mübarek’in Müsned isimli eserinin birinci hadisi olan rivayete göre Sevgili Peygamberimiz (sav), (hadisi kısaltarak naklediyorum)
“Birazdan şu uzun yoldan yanınıza cennetlik bir adam gelecek” demiş ve bir adam, sakallarından abdest suyu damlayarak, sol elinde ayakkabılarını taşıyarak gelmiş.
Bir başka gün yine otururlarken Sevgili Peygamberimiz (sav) aynı cümleyi kullanmış ve aynı adam aynı şekilde gelmiş.
Üçüncü gün de aynı şey tekrarlanınca, orada olan Abdullah bin Amr (ra) o adama üç günlüğüne müsafir olmayı ve onun ibadetlerini gözlemeyi istemiş ve başarmış.
Üç günde fevkalade bir şey göremeyince "Sen ne yapıyorsun ki senin hakkında Allah Resulü cennetliktir dedi." Diye sorunca;
O da, “Ben kimseye kin beslemem.
Allah’ın başkalarına verdiği nimete haset etmem” demiş.
Abdullah (ra) da ona, “Senin bu eriştiğin makama biz erişemeyiz” demiş. (Ahmed, Müsned, Enes bin Malik hadisi, Beyhaki, Şuabü’l iman kırk üçüncü şube, hadis no 6181, Abdüllah bin Mübarek, el-Müsned, hadis no 1, Abdürrazzak, musannef, hadis no 20559)
Hedefimiz budur.