0 oy
271 göst.
Aile kategorisinde (3,371 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kaynım 2senede 3araba değişti. Araba yarışı, hızı, cezası, kız(e...t)gezdirmesi, geceleri eve gelmemesi  eksik olmaz.şu an sürme yasağı var. Bizim arabaya da en son hız yaparken kaza yaptı, tamirde. Satıb yenisini almayı düşünüyoruz.ve eşim işsiz şu an. Kamyon da almak istiyir. 

Kaynım diyor satalım ortak 1güzel araba alalım. Onu kendimiz için kullanalım. Kamyonla  da abim çalışsın. Dedim ki, Fikir güzel de. Yeni arabayla eski alışkanlıklarını yapsan bende karışacağım. Bu arabayla ailesini gezdircekse, öyle herkesin bindirmesin arabaya. Tamam dedi de. Aklıma yatmıyor.
Diyorum şimdilik ortak kullanalım.Eşimde çalışsın biraz para biriktirelim. baktım kaynım əski alışkanlıklarını bu araba da yapıyor.satdırır kendimize özel araba alırsız. Sizce ne yapmalıyım. 

19 Cevaplar

+3 oy
(4,082 puan) tarafından
Şu devirde ortak don bile alınmaz bacım 
(2,987 puan) tarafından
Guldum yorumunuza valla gecen sene kardesimle ortak daire alacaktkk dedim ben oturuyum sen ptur kavgasina bineriz agrimadik basimiz agrir vazgectm
(4,082 puan) tarafından
Bu devirde karı koca bile ortak mal almasın bence ortak olup baş ağrıyacağına hiç olmasın başın rahat etsin
(2,987 puan) tarafından
Kesinlikle az kullandin yok bi tarad surekli.masrsf cikaracak yada iht aninda elinde plmayacak ortak is anca ticarette olr
(4,082 puan) tarafından
Ticarette bile İnce eleyip sık dokuyarak yapılmalı
Bizim kayınbaba ile ortak sayılıyor araba el yüz kere biner kırar döker eşim bir kere biner başına patlar Tamir masrafını alana kadar demedikleri de kalmaz
(2,987 puan) tarafından
Ortak mal pismanlik iyiki kardesimle ortak ev almadik.somdi ne sorunlar yasiyacaktik kimbilir
Sizi duyunca biran once sattirip.kurtarmaya bakin ana baba olunca biseyde denmiyo sizin isinz daha zor.
-Reklam-
0 oy
(2,052 puan) tarafından
Olmayacağı belli az olsun benim olsun 
0 oy
(4,121 puan) tarafından
Ben kabul etmezdim. Sizi nelerin bekledigi ortada.bile bile lades olmak denir buna
0 oy
(237 puan) tarafından
Ortak arabada nedir canimsin girme o ise 
0 oy
(10,948 puan) tarafından
huylu huyundan vazgeçmez. arkadaşın dediği gibi ortak don bile alınmaz. başını ağrıtma daha fazla
0 oy
(1,437 puan) tarafından
Bizimde ortak.

Kaynım senede 1 ya 2 kez eşime ya verir ya vermez.

Araba pahalıdır vurursun bir yere diyor .

Benimki de asla tartışmaya gelmez tamam der.

Yani ortak olmaz bacım 
(3,371 puan) tarafından
Kaynım eşimden kirkar çekinir. Ama eşimde babacandır aynı zamanda. Onu bütün masraflarını eşim üstlenir hep. Kızsada bağırsada
(1,437 puan) tarafından
Ee gerek yok o zaman ortak mala.
Gönlün sanki ortak olmaktan yana
0 oy
(766 puan) tarafından
Huyu şu an iyi bile olsa ortak hiç bir işe dalma.Mesafe candır :)
0 oy
(7,596 puan) tarafından
Asla ortak izin vermezdim 
0 oy
(13,119 puan) tarafından
Asla.asla bi igne aldırmam ortak zamanında aldılar aldılar şimdi abisi adam oldu işi düşünce serkan diyor. 

Eşimin ipleri koparmasinı büyük bi sabırsızlıkla bekliyorum
(3,371 puan) tarafından
Herkes olmaz dedi. Bende fikrimdən döndüm. Bu kadar kişinin vardır bir bildiyi
(13,119 puan) tarafından
İşin içine el oğlu el kızı girince her şey değişiyor canım.
Kaynanamdan bir ev var kaynim ev yaptı ilk zamanlar biz buraya mı gelcez bi daha siz oturursun işte sizin olur diyordu şimdi yaparsınız sizde bi ev diyor. Ben en başından beri ortak mala karşıyım kardeşler anlaşır çocuklar anlaşamaz, cocuklar anlaşır eşleri anlaşamaz bence her şeyden önce çocuğunuzu düşünün derim
0 oy
(2,174 puan) tarafından
Ortak mal sorun getirir ne gerek var ki alabileceğiniz kadar alın sanada araba daha vermeyiz başımıza gelen belli dersin olur biter macera aramaya gerek yok 
0 oy
(18,447 puan) tarafından
Ben bulasmazdim asla. O arabaya belki de kadınları bindirip ne amaçlarla kullanacak. İğrenç 
(18,447 puan) tarafından
Hem bı suça karissa al başına belayı.
0 oy
(3,307 puan) tarafından
Huylu huyundan vazgeçmez. Başınız daha çok ağrır bence gerek yok. 
0 oy
(16,542 puan) tarafından
Huylu huyundan vazgeçmez fuhuş yuvasına dönen arabada kullanılmaz bence en azından ben çoluğum çocuğumla öyle bir arabaya binemem 
(3,371 puan) tarafından
Aynen bende onu düşünüyorum. Yarın öbür gün Ben o arabaya binerken, beni tanımayan  kaynımin arkadaşı görse bu ailesinden biri diyecek değil. İlk düşündüyüm bu.
0 oy
tarafından
Sakın sakın sakın öyle bir hata yapmayın. eli yüzü doğru insanla bile bu devirde ortak iş yapılmaz iken siz böyle birine hâlâ nasıl güvenip ortak giriyorsunuz akıl isi değil valla.  Yazık edersiniz elinizdeki olana da. Arabasız kalın ama ortak girmeyin daha bir şey demiyorum 
0 oy
(79 puan) tarafından
Eskiler demişki ortak malın olacağına ortak karın olsun bence ortak olacağına hiç olmasın 
0 oy
(148 puan) tarafından
Sen yazınca aklıma geldi 

Ben evlenirken yapılan altından bir miktar kalmıştı biz de ona hiç karismadik kısmet olursa ev araba bişeye baglariz diye sonra malum altın uçtu 

Babam da işini bırakıp ticarete girdi bizden de altını istedi eşimin kararıyla tamam dedik verdik şu zamana kadar sıkıntı yok 

Şimdi kaynım çok sıkıştı ev aldı çocuklar dükkan açtı derken zor durumda birde arabasını sattı başka model alacak bize de söyledi şakayla karışık 

Şimdi eşim diyor baban verse abime veririm diye 

Iyi hoş ta babamın alalı iki ay olmadı adam işlerini düzene sokması lazım üstüne basa basa dedim ki yüz göz olacaksan verme diye 

E bu taraf ta biliyor neyimiz olduğunu arada kaldım bende iyice babamı da sıkıştırmak istemiyorum açıkçası 

Bende ne yapacağımızı bilemiyorum vallahi 
0 oy
(111 puan) tarafından
Kabul etmemek sizin için daha iyi olacak gibi. Şimdi tamam der yarin yine eski alışkanlıklara devam eder bence güvenmeyin yarın öbür gün satmaya kalkarken bile sorun çıkabilir en güzeli az olsun uz olsun
0 oy
(637 puan) tarafından
Köprüyü geçene kadar ... dayı diyeceksin demiş kısacası kayniniz size. Şimdiye kadar yaptıkları ortada . Gene siz bilirsiniz ama görünen köy kılavuz istemez:)
0 oy
(758 puan) tarafından
Postu okumadım, ama önemi de yok. Detay fark etmeksizin ortak araba alınmaz. Ev alınmaz. İş belki bir ihtimal düşünülebilir. Ortak birşey yapılmaz. Çocuğunuza ortak oyuncak bile alınmaz. 

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 748 göst.
29 Temmuz 2022 Aile kategorisinde bahtsizbedevi (169 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 164 göst.
28 Mayıs 2022 Aile kategorisinde bahtsizbedevi (169 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 937 göst.
11 Temmuz 2021 Aile kategorisinde Dilek6616 (5,134 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 304 göst.
18 Temmuz 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Gammmze (1,331 puan) tarafından soruldu

403,556 soru

12,090,366 cevap

36,383 kullanıcı

...