0 oy
394 göst.
Diğer kategorisinde (57 puan) tarafından
Ama şuan konuşmaya başladı mesela anne ben babamla gidecem diyorum anne bana ku versene diyor babam aldı diyor gibi şeyleri anne *** geldi diyor ama bazı kelimeleri tam anlamıyla çıkaramıyor  yani kuş dili konuşuyor sizce Kryşe mı goturememi tavsiye edersiniz yoksa dil terapistine falan mı  gitsin gerçekten bilemiyorum ya çok kararsızım 

12 Cevaplar

+3 oy
(2,548 puan) tarafından
Beni yanlış anlama ama bu zamana kadar hiç düşünmediniz mi hiç bir şey konuşamıyor bı dil terapistine götürelim  falan diye açıkçası konuşur diye beklemişsiniz ama suanki konuşmasını sadece siz anlıyorsunuz öğretmen arkadaşları anlamakta zorlanacak benim tavsiyem beklemeyin kreşten önce bı doktora götürün derim 
-Reklam-
+1 oy
(3,244 puan) tarafından
Anaa kız boşver 

4 yıl gene bekle 

Biraz daha dili açılır 

Ne gerek var kreşe doktora

Hatta okula bile yollama

Nasıl olsa sadece sen dilinden anlıyorsun 

Evde okutursun 

Çocuk 4 yaş olmuş 

2 cümle biliyor bu yeter sana
0 oy
(77 puan) tarafından
Bende cok merak ediyorum. Esimin yegeni 4 yasinda hala hic bir kelime cikaramiyor konusmuyor. Hala bez bagladiklari icinde kres kabul etmemis. Insallah bizi bilgilendircek birileri yazar
(77 puan) tarafından
Cok haklisinz ama inanin ben bezi biraktirmaya calistilarmi onu bile bilmiyorum.  Etrafindaki herkes konusur bise olmaz daha kucuk diye yorumlar yapiyor ama ben sasiriyorum rahatliklarina. Eşimle ben dert ettik kendimize resmen
(77 puan) tarafından
Inanin gecenlerde eşimin ruyasina girip durdu yegeni. Eşim dedi ben goturcem terapiste artk dayanamiyorum dedi. Bide bu kiz cocugu. Dunyalar guzeli bir cocuk
(302 puan) tarafından
Cahillik başka hic bisey değil bana da dediler 3 yaşında daha diye ki benim oğlum konuşuyordu gayet güzel ifade ediyordu sadece anlasilirligi düşük ve uzun cümle yaşına göre uzun cümle tabi kurmakta güçlük yaşıyordu bej kimseyi dinlemedim tamam bizden önceki nesil bu şekilde yaklaşmış ama biz elimizin altında pek çok öğrenme yöntemi olan nesiliz ne demek dimi konuşur erkek geç olur saçma yani çok yazık ya koca çocuk nasıl bezlenir o kadar üzüldüm ki
(77 puan) tarafından
Cok haklisinz. Biz dişardan birileri olarak uzuluyoruz tepki veriyoruz ama ailesi gayet rahat ne diyimki.. işte annesi babasi izin verirse terapist ayarlicaz bakalm
(4,000 puan) tarafından
Tabi ki bezi birakabilir ancak konusan bi cocuktan daha zordur takip etmesi. Bu acidan dedim rahat birakabilsin. Artik 4 yasinda ve bi 2 yasindaki cocuga ogretildigi gibi ogretilemez be yazik ki. Bu arada erkek cocugu hicte gec konusmuyo. Kiz veya erkek farketmez gec konusma icin kriter degil cinsiyet. Bende sizlere katiliyorum. Benim oglum 2 yasinda sakır sakır konusuyodu. Bu yuzden 1 haftada bezi kolayca biraktik. Kendi de soyledigi icin takibi veya kacirmasi cok cok az oldu. Umarim usenmezler de sizinde yegeninizi gotururler. Yoksa ilkokul zamani veya anaokulu zamani zorlanabilir.
0 oy
(4,000 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ben dil terapisi oneririm. Kelimeleri sadece siz anliyosunuz ogretmen veya cocuklar anlayamayacagi icin bunalabilir. Hem daha cabuk toparlar.
0 oy
(42 puan) tarafından
Benm oğlumda yeni konusmaya başladı yavaş yavaş kendiliğinden açıldı şuan ise devlet anaokuluna gönderiyorum
(231 puan) tarafından
Kaç yaşında çocuğunuz yani konuşmaya başladı terapiste gitti mi hic
(42 puan) tarafından
Çok kez doktora götürdüm bir kaç kelimesi bile varsa korkma zamanla konuşur dedi gerçekten öyle oldu yavaş yavaş dili çözülmeye başladı şuan seri değil ama çoğu şeyi söylüyor
0 oy
(387 puan) tarafından
Benim fikrim kendini anlatamayan çocuğu okula göndermeyin. Ekranı tamamen kapatıp kendiniz bol bol konuşun, ilgisini çekecek tekerlemeler vs açın. Kendinden büyük çocuklar varsa kuzeni vs onlarla oynatın. Çünkü yaşıtları kendini anlatabilirken kendi konuşamıyor olması kendini kötü hissettirir.  Tabi birde konunun uzmanına sormak lazım ne tavsiye edecek size
0 oy
(5,652 puan) tarafından
Yaw bu erkek çocukları mi öyle anlamadım bnm oglanda 20 aylık anne baba o kdr her çocuk gelişimi farklı tabikide kızım o yaşlarda  konuşurdu uzum ver falan derdi oğlum hiç yok.

Korkyrm  üzülüyorum belki erken blmyrm bnde kafama takıyorum . Peki cnm sen hiç doktoria goturmedin mi
(4,000 puan) tarafından
Okudugunuzu anlayin ve sonra da sakin olun :) size degil tepki zaten size yorum yazan hanimefendiye. Erkek cocuklari boyledir demis, ben ve yukari da yazan hanimefendi de ona ithafen cevap verdik. Size veya anneliginize bi laf yapilmadi.
(7,129 puan) tarafından
Bende zaten kesin öyledir demedim etrafımda ki erkek çocuklarına kıyasla bence oyleler dedim.
(302 puan) tarafından
Alakası yok bir cocuk eğer konusmada yürümeden yada herhangi başka bisey de bir zorluk yaşıyorsa bu onun kız veya erkek olması ile alakalı değil muhakkak bir sebebi vardır.
Dediğim gibi bende yaşadım ki benim ki çok güzel ifade ederdi sadece uzun cümlesi yoktu ben yinede her türlü şeye baktırdım sadece ince motor becerileri yavaş çıktı o da şuan yaşını karşılıyor. Duzeldi yani ince motor gelişimi ama ben aman erkek çocukları böyle deyip gecseydim şuan hala geride olan bi çocuk olacaktı maalesef..
Kızlar bu konuda çok hassas yaklaşıyorum bizzat yaşadım çünkü çocuklarımıza dikkat edelim lütfen.
Vallahi instagram da bi halilisko var onu bile anasını bulup parçalamak istiyorum çocuk kocaman olmuş cümle kuramiyor bende ki hassaslik o derece anlayin:)
(5,652 puan) tarafından
Elifcim o zmn isme hitaben konuşun  yorum bnm olunca haliyle üstüme alırım cnm
(4,000 puan) tarafından
Hediyecim kadinin cumlesini aynen yazmisiz. E sen demedigine gore bu cumleyi sana degil suna diye ilan vermeye gerek yok. Neyse ozetlesi yanlis anlamissin. Uzatmaya gerek yok :)
0 oy
(465 puan) tarafından
Canım benimde oğlum 3 yaşındaydı tam anlaşılmıyordu konuşması senin gibi yaşıtları ile düzelir diye düşünüp kreşe verdim 2 ay filan gitti ama hiçbir işe yaramadı. Dil terapistinin varlığından haberim yoktu o dönemler. Sonra 4 yaşında anaokuluna verdim oradaki öğretmeni sağolsun çok ilgilendi ve bilgilendirdi bizi. Dil terapistine yönlendirdi. Rapor çıkardık şimdi terapi alıyor 5 buçuk yaşında . Hızlı bir şekilde düzeldi çok şükür. Yani hiç beklemeden bir özel eğitim ve rehabilitasyon kurumu ile görüş dil terapisti olan bir kurum olsun, onlar geri kalan rapor vs herşey ile ilgili bilgilendirme yapıyorlar. 
(57 puan) tarafından
Tamam canım bende öyle yapayım
(465 puan) tarafından
Hiç kreşte oyalama yavrunu kreştekiler biraz para gözü ile de bakıyor öğrenciye ister istemez. Bizi hiç yönlendirmediler bu çocuğun terapi alması lazım diye. Yoksa şimdiye düzelmişti.
(57 puan) tarafından
Evet doğru diyorsun canım benim çok sağol bilgilerin için Allah razı olsun zaten bugün psikiyatriye gittik
(465 puan) tarafından
Allah senden de razı olsun. İnşallah bir an önce düzelir konuşması
(57 puan) tarafından
Amin inşallah çok sağolasin❤️❤️
0 oy
(302 puan) tarafından
Oğlum 3 yaşından 6 yaşına kadar dil terapi aldı. 

Ki sizin bu anlattığınızdan daha ileri seviye olmasına rağmen.

Geç bile kalmışsınız hemen bir çocuk psikiyatriye götürün öncelikle gecikme sebebi ne o ortaya çıksın eğer sadece dil konuşma sıkıntısı var ise sizi zaten dil terapiye yönlendirir .

Dediğim gibi gec bile kalmışsınız okul yaşları çok erkene çekildi biliyorsunuz ve tek başına dil terapi yada okul yeterli olmaz ikisine bir gonderin
(57 puan) tarafından
Evet doğru diyorsun Allah razı olsun teşekkür ederim bugün psikiyatriye gittik
0 oy
(4,321 puan) tarafından
Bnm oğlumda 3,5 yaşına kdr konuşmadı(anne,baba,git,ver,su) kelimeleri dışında tabi bu yaşta rahat konuşuyor olması lzm di psikiyatri ile görüştük 2 ayda verdiği tavsiyeleri yaptık 8 gün snr 4 yaşına basacak inşallah maşallah bayağı gelişmesi var artık onu çok rahat anlıyorum istediklerini ifade ediyor her sabah uyanır uyanmaz baba arabaya binecem diyor...az önce bile oğlum bak kamyon dedim yok anne çöp arabası o dedi....bu günleri çok bekledim çok şükür...bence kesinlikle yeni yeni konusuyorsq götürün akranlarindan geri kalmasın...
(57 puan) tarafından
Allah razı olsun teşekkür ederim bilgileriniz için bugün psikiyatriye gittik
0 oy
(3,461 puan) tarafından
Dil terapistine götürün daha önce de neden götûrmediniz yanlış anlamayın lütfen. Ayrıca rutin sağlık ocağı kontrollerinizde hemsire hiç sormadı mi kelimesi var mı cumle kuruyor mu. Biz gidince hemşire sorardı oğlum 2 yaşında kelimeleri vardı 2.5 da ise cümle kurdu. 
(57 puan) tarafından
Bugün psikiyatriye gittik
0 oy
(155 puan) tarafından
Benim oğlumda geç konuştu size tavsiyem daha da gecikmeden gidin dil terapistine bana çevre erkek çocuğu yok geç konuşur yok tek yok evin içinde diye böyle olur normal dediler ama asla öyle değil ben geç kaldım sen kalma şu an Kasım'da tam 6 olacak çok şükür güzel konuşuyor ama hala yaşıtlarına göre eksiği var onu da anaokulla kapatırız ins 

Ayrıca iki yasinda erkek kardeşi var o da maşallah dilli bebek çünkü Abisinde yaptığım yanlışları yapmadım 
(57 puan) tarafından
Teşekkür ederim bilgileriniz için bugün psikiyatriye gittik

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 348 göst.
27 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Busem (125 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 135 göst.
+1 oy
6 cevap 197 göst.
18 Ağustos 2022 Aile kategorisinde Selcanttt (2,366 puan) tarafından soruldu
0 oy