0 oy
178 göst.
Diğer kategorisinde (398 puan) tarafından
Kızlar 5 günlük bebeğim biraz sarılık olmuş uyandiramiyorum zorla emziriyorum sarılığı geçsin diye başka ne yapabilirim tecrübeli anneler cvp verin lütfen 

19 Cevaplar

0 oy
(3,477 puan) tarafından
Canim hep uyandir ..ayagini *** uyanir..hep emzir ..zaten sariliktan dolayi cok uyuyor..ne kadar cok emzirirsen  o kadar cabuk gecer
(398 puan) tarafından
Öyle yapıyorum inşallah geçer gecmesse pazartesi günü hastaneye götürecem:(
-Reklam-
0 oy
(416 puan) tarafından
Hiç uyandiramazsan altını aç canım ozaman uyanır 
(398 puan) tarafından
Evet öyle yapıyorum inşallah düzelir
0 oy
(15,273 puan) tarafından
Gün ışığı alsın. Pencereden ışık görecek şelilde yatir. Kendi kendine uyanmasini bekleme yoksa uykuda bayginlik bile geçirir. Kan şekeri düşer. Zorla uyandir emzir. 
(398 puan) tarafından
Çok sağol teşekkür ederim
0 oy
(417 puan) tarafından
maalesef uyandirmadan gecmiyor zaten sarilik sebebiyle uyuyor biz de 7. gunde bu sebebpten yattik hastanede o yuzden saat basi zorla da olsa uyandirmalisin ben mamayla destekledim hastane sonrasi kisa surede gecti sariligi bol bol kaka ve cis yapmali o sekilde atar vucuttan mama da kaka yaptiriyordu 20 gun verdim sonra kestim anne sutuyle devam ediyoruz 
(398 puan) tarafından
Mama da veriyorm sütümü de veriyorum inşallah geçer
(417 puan) tarafından
gecer gecer ilk once emzir arkasindan mama ver ama saat basi yap bunu
(398 puan) tarafından
Olur çok sağol teşekkür ederim hepiniz çok yardımcı oldunuz
0 oy
(3,552 puan) tarafından
Değeri kaç baktırdınız mı. Benim bebeğim de 15 günlük 1 haftalıkken 14 çıkmıştı değeri yarım saatte bir emzirdim saat kurdum gece bile başında bekledim. Ertesi sabah tekrar tahlil istemişti 12 ye kadar düşmüş o yüzden yatış vermedi. Ama yarım saatte bir uyandırdım zorla 
(398 puan) tarafından
İnşallah geçer bir saate bir emziriyordum ama hepiniz yarım saate bir dediniz öyle yapicam inşallah geçer
(1,126 puan) tarafından
Uzayan sarılık olabilir biz 4 günlükken yattık hastanede 14 çıktı diye 10. Günden sonra sıkıntı olmuyor sarılık
0 oy
(882 puan) tarafından
Altını aç topuğuna vur komple üstünü çıkar ellerini ıslatıp yüzğnü falan elle. Hala uyanmıyorsada pazartesiyi bekleme cocuk acile git canım 
(398 puan) tarafından
Hepsini yapıyorum zar zor uyandiriyorum bakalım geçmese yarın acile goturecem
0 oy
(1,514 puan) tarafından
Valla ben sarılık olmasın diye zorla uyandırıyordum uyanmayinca mecbur ayağının altına doktorun dediği gibi vuruyordum o zaman ağlayıp uyanıyordu bende zorla emzirdim şuan elhamdülillah 35 günlük olduk 
(398 puan) tarafından
Anladım cnm teşekkür ederim bende öyle yapıyorum inşallah düzelir
(1,514 puan) tarafından
Allah'ın izniyle düzelir çok stres yapma ki sütün azalmasın
0 oy
(5,666 puan) tarafından
Benim kızımda olmuştu sık emzirme ve gece odada beyaz lamba hiç sönmeden yandı canım doktor önerdi bana geçti şimdi 4 yaşında şükür.
(398 puan) tarafından
Çok sağol teşekkür ederim herkez çok yardımcı oldu
0 oy
(766 puan) tarafından
Bol bol emzir uyurkende emiyorsa uyandırmak zorunda değilsin.
(398 puan) tarafından
Uyurkende zorla veriyorum inşallah geçer
(766 puan) tarafından
Sağ sütünü sık ağzına şırınga ile
(398 puan) tarafından
Az önce öyle yaptım dk tutum yarım saatte bir süt verecem
0 oy
(13,431 puan) tarafından
Pazartesi günü çok geç sarılık olan bebek için acile de gidebilirsiniz bezini açın ensesinden uyarın 
(398 puan) tarafından
Sarılığın başlangıcı daha yeni olmuş bol bol emziriyorum olmadı yarın acile goturecem
(1,126 puan) tarafından
Vücuda inerse beklemeden git acile
0 oy
(10,452 puan) tarafından
Sutun varsa emzirxeksin yoksa mama vereceksin baska caresi yok bunun uyanacak benimki dd oyle bi inatlasirdi uyandiramazdim burnunu sikardim topugunu sikardim agzini acmata calisirdim kitlerdi ceneyi kucucuk basiyla acmazdi bende son care soyundururdum o zaman uyanirdi 
(398 puan) tarafından
Çok sağolun teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz hepiniz
(10,452 puan) tarafından
Rica ederim canim
0 oy
(351 puan) tarafından
Benimde bebeğim de 5 günlükken oldu emmediği için ilk etapta sütüm yoktu 2 gün sonra sütüm geldi bebeğim emmedi baktım olacağı yok sağıp sağıp biberonla verdim sonra zorlaya zorlaya memeye alıştı yarım saatte bir kaldırıp emzirdim günde 1 biberon 25 sisi şekerli su verdim sarılığa çok iyi geliyo sabahları tül perdeyi kapatıp güneş ışığına yatırdım 10 ar 15 er dakkika ve geceleri de sarı ışık kullandım çok şükür 1 hafta da bişey kalmadı ilk kan verdiğimizde 16 çıktı 17 de hastaneye yatırıyolarmış burda 1 gün arayla tekrar kan verdik ve 9 a düşmüş doktor naptın memeden hiç ayırmadın mı nasıl bu kadar hızlı düşürdün dedi bende anlattım nasıl yani 5 günlük bebeğe şekerli su mu versin dedi evet verdim dedim halamın 2 bebeği sarılıktan ölmüş onlarda genetik sonra kaynanası olan çocuklarına şekerli su verip bu yöntemleri uygulamış çok şükür kurtulmuş çocukları bana da o söyledi yaptım dedim doktor her ne yaptıysan devam et 1 gün sonra tekrar gel dedi gittik tekrar kan verdik sarılıktan eser kalmamış sen yaparsın yapmazsın bilemem ama ben yaptım eski kafa bi insan değilim ama 6 ay olmadan su dahi vermem diyenlerden de değilim bu 3 . Çocuğum ilk oğlum 2 ay emdi bi daha emmedi ne mama içti ne süt baktım açlıktan ölecek ekmeğin içini  kurutup blenderdan geçirip çorbalara yemek sularına karıştırıp verdim mecbur mama gibi şuan 17 yaşında 2. Kızım 4 buçuk ay emdi oda mama içmedi mecbur yine ek gıdaya geçtim 6 aya kadar devam sütüyle ondan sonra inek sütüyle büyüttüm şimdi 3 yaşında buda ilk etapta emmedi sonradan tuttu inşallah uzun süre emer bunları yapmak zorunda kalınca şekerli su hiç geliyor insana 
(398 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim usenmeden uzun uzun yazmışsın dediklerini yapicam mutlaka
(351 puan) tarafından
Rica ederim canım ama en önemlisi yarım saatte bir kaldırıp emzir mutlaka
0 oy
(673 puan) tarafından
Benim kızım sarilik degildi ama kanında sorun olduğu için uyuyordu ne yapıyorsam uyanmıyordu  bende sütümü sağıp küçük bir kaşık ile ağzına uyuduğu yerden DIKKATLI BIR SEKILDE döktüm öyle öyle düzeldi 
(398 puan) tarafından
Çok sağol teşekkür ederim
0 oy
(461 puan) tarafından
Hafif hafif burnunu sık uyandır ayağına vurmakla uyanmayınca ben öyle uyandırıyorum. Mutlaka uyandırıp besle. Karnı doymazsa sarılık geçmez şekeri düşer farketmezsin. Mama ver desem onun için bile uyanması gerekir.
(398 puan) tarafından
Aynen yarım saatte bir durumu veriyorum manada veriyorum inşallah geçer
0 oy
(290 puan) tarafından
Beni lincleyenlwr olacak ama yazacgim 

İlk bbegimde sarilikdan çok cekdik 

İkincide sarılık olduğunu anlayınca hemen mama ve su verdim tekrar acıkınca emzirip şekerli su verdim bir çay kaşığı kadar tarım yarım saat sonra gene su (bu arada ben kendim için hastanedeyik henüz bebek iki günlük falandı )su zenzemdi hemşire kavga etti benim le ne yapıyorsun diye oğlumda ne yaşadığımi biliyorum kızım şimdi dokuz yaşında akşamdan sabaha. Yüksek sarilik deyip kaçda olduğunu soylemedillerk sarılığı attık sabah bakildi sarılık inmis dediler bir kez su verince hep verilmeli onuda söylemiş bulunayım 
0 oy
(2,237 puan) tarafından
Gece iki saatte bir gündüz yarım saatte bir emzir. Yoksa gideceksin hastaneye elinden kan alcaklar canı acıyacak. Ne yap et uyandır emzir. Bir dk emse bile kâr demişti bana ebe
0 oy
(18 puan) tarafından
Bebeğim 3 günlükken bu yüzden hastanede yatmıştık biz de. Hiç uyandiramiyorduk. Ayagini burnunu sıkıyorduk yüzünü koltuk altini ayakalrini islak bezle siliyorduk. Şimdi 11 aylik olmak üzereyiz bu günler geçecek inşallah geçmiş olsun.cok
0 oy
(122 puan) tarafından
Bende 13 günlük lohusayım bebeğim 5 günlükken sarardı doktpr test yaptı hastanede yatacak kadar cıkmadı bol bol emzir dedi bende çok zor uyandırıyordm inan ter döküyordum ama sonunda emziriyordm altını acıyordm öyle uyanıyordu ve her saat bası mutlaka emzir hatta 45 dakkkada bir 2 saat asla beklmedim çok şükür düştü zmaanla cünkü bol bol çiş ve kaka ile atacak onu 
0 oy
(264 puan) tarafından
Emzirmekten başka çaren yok 20-30dakika bir emzir az da olsa emzirmelisin. Altını aç ıslak mendili sürünce hemen uyanir mutlaka hemen memeyi ver. Yanağına dokun. Emzik ver peşinden memeyi ver 

İlgili sorular

0 oy
36 cevap 892 göst.
0 oy
3 cevap 61 göst.
0 oy
0 cevap 43 göst.
24 Mayıs 2024 Aile kategorisinde Trbznlugln (2,041 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 88 göst.
8 Şubat 2024 Aile kategorisinde Zeynepsh (0 puan) tarafından soruldu

403,552 soru