+1 oy
242 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar mutfağım geniş her şey yerli yerinde ama ben her yemek yaptığımda savaş alanına dönüyor. Aşırı dağınık çalışıyorum. Yemeği her karıştırdığımda unutup yeni kaşık çıkarıyorum. Bir salata yapmaya bir kaç bıçak kirleniyor. Nasıl oluyor anlayamıyorum. toparlarken farkediyorum. Ben bunları ne için kullandım nasıl kirlendiler diye düşünüp duruyorum. 

Bazen eşim topluyor biz 2 kişiyiz neden bunca tabak kirlenmiş diye soruyor :) cevabı bende bilmiyorum

Nasıl toplu çalışabilirim. Pratik ev hanımlarından destek bekliyorum :) 

13 Cevaplar

+3 oy
(2,812 puan) tarafından
Kendimi övmek gibi olmasın yemek yaparken asla tezgahım dağınık olmaz mesela soğan salça kavuşurken salçayı dolaba koyarım anında salata yapar hemen tahtayı bıçağı yıkar kaldırırım kaç çeşit yaparsam yapayım toplu çalışırım elim hızlıdır çıkan bulaşığı anında ya elimde yıkarım yada makineye koyarım
(279 puan) tarafından
İşte bu ben gerçekten, asla bulaşık biriktirmem ve tezgahım 20 kişilik misafirimde olsa derli topludur.
(2,812 puan) tarafından
El alışkanlığı oluyo zamanla bak mesela yemek pişerken ocağımda batmaz tencerenin altı kaynayınca, hep kısık ateşte pişer kapak yarım kapatırım geçen kaynanam yemek yapıyo sürekli ocağı batar anne şunun altını kıs kapağı yarım kapat derim sürekli ☺kadın makarna yaparken bile kapağı ful kapalı benım komple açık olur haşlarken
(279 puan) tarafından
Bnde ôyleyim bide temizlik hastasıyımdır
(2,812 puan) tarafından
Bende temizlik takıntısıyım ama hastalık derecesinde değilim kendimi frenledım çocuklar olduktan sonra yoksa eşim baya kızıyodu
-Reklam-
+2 oy
(12,568 puan) tarafından
Kullandığını anında suya tut ya makineye at ya köpükle kaldır. Kaşık tezgahın yanında kaşık koyacağın yer vardır onda dursun kesim yaptıysan kesme işi bitince tahtanı ve bıçağını köpükle durula kaldır. Sürekli de tezgahı bezle geçp suya tut 
0 oy
(833 puan) tarafından
Bende şurada durayım :) 
0 oy
(18,548 puan) tarafından

Bende bı o kadar düzenli çalışırım:)

Mesele birşeyler doğradım anında kesme tahtasını bıçağı yıkar kaldırırım
Yemek yaparken de kaşıkkiga koyarım kaşıkları karıştırma işlemi tamamen bitinxe direk yıkıyorum 
Yemek hazır olana kadar topluyorum hep bnde
tarafından
Anladığım kadarıyla düzenli olmanın tek yolu elde bulaşık yıkamak :)
(12,568 puan) tarafından
Bak bu ben işte 5 çeşit de yapsam mutfak hep toplu çıkarım oradan selmoş ben de yoksa iş bitmez kız evde mutfak dağınık gelirse gözüme cinlenirim ben :,)
0 oy
(5,239 puan) tarafından

Yemek yaparken 12 tane kasigi kullandigimi biliyorum :) maalesef bende oyleyim. Ama kullandigimi makinaya koyarim ortalik dagilmaz. 

tarafından
İşte makina daha yarıda bile değil bende mesela temiz kaşık kalmadı diye makinayı çalıştırdım :D
(5,239 puan) tarafından
Benim gunluk 24 kisilik setimm var :D yani 2 set kasik takimi var :D ayni sorunu bende yasiyodum bi set daha aldim rahatladim. Bazden makina 2 gunde anca doluyo. Kasik bitiyodu bizimde :))
0 oy
(5,989 puan) tarafından

Kayinvalidem bir taraftan yemek yapar diğer taraftan kirlenenleri yıkar kurular dolaba atar . Heryer bomboş olur :)

tarafından
Benim sorunum fazlaca bulaşık kullanmak :)
(5,989 puan) tarafından
El alışkanlığı demekki . Sürekli kullanacagin eşyayı göz önüne koy 2 kere kullan mesela bıçağı kaşığı: )))
0 oy
(2,051 puan) tarafından

Kız dağınıklığı anlarım da bıçağı nasıl sürekli değiştiriyosun çok mu dalgınsın acaba:D ben de çok dağınık çalışırdım baktım beni daha çok yoruyor değiştim. Ne yaptıysam anında yıkıyorum çok kirleneni makineye atıyorum. Bıçağı sürekli yıkayıp aynısını kullanıyorum. Çok zor olmuyor aslında aksine daha kolay. Tahtayı yıkar kaldırırım yemek bitince de çok az şey olur hemen toparlanır

tarafından
Yaa bakma valla dalga geçersiniz diye çok şey yapmadım. Makarna yaparım 2 süzgeç kirlenir
(2,051 puan) tarafından
Yorulan siz olursunuz cano bence yorumları dikkate al kendine iyilik edersin. Başta zor görünüyor ama alışınca rahatlık
0 oy
(1,094 puan) tarafından
Bı kaşık ya da bardak kirlensn hemen yıkıyorm 

Tezgah ta kalnca iş yapamyrm 

Gece su içmeye kalktığımda bile bardağı yıkar yine yerine koyarm
tarafından
Ben yemek çay meyve falan her şeyi halledip ondan sonra mutfağa giriyorum. Ama mesele bir şey yaparken çok dağıtmam
0 oy
(5,500 puan) tarafından
Ben birşeyi kesip dogradigimda ilk çöplerini temizleyip diğer ise geçiyorum kaşık kirlendiyse illa yıkarım  göz önünde durmasını sevmiyorum ve yemek pişirirken tat bakma alışkanlığım yok göz kararı yapıyorum tam iyi oluyo
tarafından
Sanırım profesyonel olanlar tadına bakma gereğinde bulunmuyor :) ben muhtemelen 10 kez falan tadarım
(5,500 puan) tarafından
Bilmiyorum :))  ama ölçü  ile yapınca olmuyo niyeyse :)
0 oy
(13,119 puan) tarafından

Yemek yapmadan önce tezgahimi bosaltiyorum. kesme tahtasi yanına bi büyük bi küçük bıçak koyuyorum. Lavabo içinde suzgecim var yemek yapma aşamasında kabukları çöpleri onun içerisine soyuyorum atıyorum. Ocağın yanında da kepçeligim var yemeği karıştırıp kaşığı onun içine bırakıyorum bu şekilde hiç elim ayağıma karışmıyor.

Bi yemeği hazırlayıp kisiga aldıktan sonra arka ocağa alıp diğerine öyle geçiyorum. Yoğurt salata vs. Ürünleri hazırlayıp kenara alıyorum işimin bittiği kaşık catal bıçak neyse Lavabonun içine atıyorum. Makinem boşsa eğer sos tavası boşalan tencere vs. Varsa direk makineye koyuyorum, legen plastik gibi bisi kirlendiyse yikayip hemen tezgaha kapatiyorum bu şekilde rahat oluyor
0 oy
(2,730 puan) tarafından
Kaç çeşit yapacaksanız sırayla başlayın. Pisme süresi uzun olanı koydunuz mesela diğerine geçin. Salatayı yaparken pilav yapmayın mesela. Ve işiniz bittikten sonra biten aleti kaldırın

Bi ordan Bi burdan yemek yapınca hem mutfakta işiniz uzun sürer hem çok bulasik cikar
0 oy
(219 puan) tarafından
Yemekten kalkınca bile hemen bulaşıkları yıkarım kaynanamlara çay veririm toplayıp öyle içerim anca misafir gelince bırakırım ama aklım mutfakta olur toplasaydim keşke diye onun dışında yemek yaparken 1 bıçak kullanırım yıkarım sürekli Kaşık bende fazla kullanıyorum ya 4 5 tane belki daha fazla Bi bulaşık varsa yikiyim derken hemen kasiklarida makinaya atıyorum sonra yeni kaşık 
0 oy
(2,133 puan) tarafından

image

Bende boyleydim trendyoldan yemek yaptığım kaşığı koymsk için bir şey aldım tezgahta batmıyor bu sayede ve annem görünce onada aldım aynısından çok memnunum 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 88 göst.
0 oy
4 cevap 393 göst.
0 oy
6 cevap 101 göst.
0 oy
3 cevap 178 göst.
23 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Alpingo!!45 (718 puan) tarafından soruldu

403,548 soru

12,090,284 cevap