0 oy
362 göst.
Aile kategorisinde (883 puan) tarafından
Selam kızlar. Çok stresliyim bu stresi nasıl atacağım bilmiyorum..

Kardeşim eşinden boşandı,  yeğenim 5 yaş 10 aylık. Babası 1,5 yaşından beri hiç görüşmüyor ve çocuk baba kavramını bilmiyor. Yeğenim çok hiperaktif, gelişim geriliği tanisi konuldu. Geçen sene 6 ay geriliği vardı bu hafta götürdük zeka yaşı 3,5 yaş görünüyor. İçim yanıyor öyle güzel öyle tatlı bir kız çocuğu ki.. 

Bugüne kadar kardesim durmuyor diye onu çok baskiliyordu,  sürekli korumacı iç güdüsü ile çocuğa yaklaşıyordu ve o boşanma aşamasındayken çocuğuna sevgisini gösteremedi ve çocuk gittikçe bu hale geldi. Şimdi benim evimdeler , evim müstakil istediğini yaptırıyorum serbest bırakıyorum ve çocuk 1 haftada sakinleşti fark ediyorum. Bu şekilde olup atlatan var mi 

Geceleri ağlamaktan uyuyamıyorum, bebeğimle ilgilenmek istemiyorum vicdan azabı çekiyorum sanki. Çünkü onun eksikliği var babası yok.. 

O kadar doluyum ki kelimelerime hangisini döksem bilmiyorum...

9 Cevaplar

0 oy
(1,847 puan) tarafından

Okurken tüylerim diken diken oldu senin o güzel kalbinden öpüyorum gerçekten vijdan yapıp kendi çocuğunla ilgilnemiyorsun bile. Pek bilgim yok konuyla ama sevgi herşeyi iyileştirir. Rehabilitasyon merkezine falan gider düzelir siye düşünüyorum :)

(883 puan) tarafından
Allah razı olsun. Rehabilitasyona göndereceğiz fakat heyete girmek için randevu almak büyük mesele. Yani kendi çocuğum gibi görüyorum çok seviyorum. Düştü mü,  ağladı mı canım yanıyor.
-Reklam-
0 oy
(766 puan) tarafından

Senin gibi teyzesi olduğu için çok şanslı fakat , sende çocuğuna aynı kaderi yaşatma. Allah'in em sevmedigi  helaldir ama helaldir. Çocuk toparlayabilir sevginin ilgilinin actirmadigi çiçek yoktur.<3

(883 puan) tarafından
Allah razı olsun. Bende onun gibi tatlı bir yeğenim olduğu için çok mutluyum. Gönlüne göre davranıyorum diye bana çok düşkün. ❤️
0 oy
(565 puan) tarafından
Çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun Allah'ın izniyle senin yanında düzelecektir sevginin iyileştiremeyecegi şey yoktur. 
(883 puan) tarafından
İnşallahhhhhh. Allah razı olsun. Ben çok gönlüne göre davranıyorum. İletişim kuruyorum ve anlaşıyorum ama ne yazık ki kardeşim aynı yaklaşımı gösteremiyor. Buna çok üzülüyorum. Kardeşimi psikiyatriye götürmek istiyorum kabul etmiyor.
(565 puan) tarafından
Kardeşin şuan psikojisi bozuk sağlıklı düşünmesi mümkün değil konuş onunla böyle olmiycagini anlat bı çocuğu var ne olursa olsun onun için devam etmek zorunda
0 oy
(1,367 puan) tarafından
Ya severim senin kalbini bacimm belkide böle iyileşecek 
(883 puan) tarafından
Allah razı olsun canım benim. İnşallah, dua et bize.
0 oy
(4,416 puan) tarafından
canım yeğeni getir kendi çocuklarınla  hep oyun  oynasın  açılır gezdir biraz   
(883 puan) tarafından
Bebeğim daha küçük ama bol bol parka gönderiyorum. Annem ve kardeşim başına bir şey gelir mi korkusuyla sürekli baskiliyor. Böyle bir cikmazdayim işte.
0 oy
(768 puan) tarafından
Ne güzel yüreğin var. Daha yazının başını okurken muhtemelen boşanırken anne depresyona girip çocuğu ihmal etmiştir diye aklımdan geçirdim ki öyle de olmuş. Canım yeğenine muhtemelen uyaran eksikliği olmuştur, imkan varsa psikiyatriste götürüp rapor çıkarttırın ve devletten özel eğitim aldırın. Onun dışında çocuğun sürekli sosyalleşmesi lazım. Madem beraber yaşıyorsunuz sen bebeğinle ilgilenirken işin içine onu da dahil et. Hadi bebeğin bezini getir, hadi çorabını beraber giydirelim falan de. Yemek yaparken eline bişeyler ver oynasın. Tv telefon izliyorsa onu mutlaka kapatın. İnan özel eğitim ve ilgi ile 1 yıla kalmaz açığı kapatıp normale döner. 
(883 puan) tarafından
Merhaba , teşekkür ederim canım. İnşallah dediğin gibi olur ve bizde rahatlariz. Çok yaramaz, bir şeyi defalarca soruyor , kafasındakini mutlaka yapıyor. Ama çok tatlı,  konuşkan, zeki. Ekrana maruz kaldı ne yazık ki. Şimdi izletmiyorum tv ve telefonu. Evim müstakil olduğu için doya doya oynuyor bahçede. Parka çıkarıyoruz. Rehabilitasyona götüreceğiz fakat önce heyete girmesi gerekiyor randevu bulmaz zor biraz.
(768 puan) tarafından
Soru soruyor olmadı iyi bişey,  4-5  yailarındaki çocuklardan beklenen davranışlar bayıltans kadar soru sorarlar
0 oy
(726 puan) tarafından
Onun babası yanında değil ama babasından çok daha merhametli teyzesi var. İnşallah rabbim şifa verir yaşıtlarını yakalar 
(883 puan) tarafından
Allah razı olsun, inşallah. Babasının nasıl taştan bir yüreği var anlamış değilim. Kendi agzimizla çocuk babasını bilsin gelin görüşün dedik gelmediler. Babaanne , dede hepsi aynı. Bir de ilk torun. İlk torunun kıymetli olması lazımken yaşadığı şeye bak garibimin. Baba kavramını bilmiyor. Eşim ilgileniyor diye onu çok seviyor herkese eşimi anlatıyor.
(726 puan) tarafından
Oyy kuzum benim
0 oy
(2,846 puan) tarafından
Öyle güzel teyzesi var ki.. Rabbim yolunuzu bahtınızi açık etsin iyi ki varsın ❤️ gelişim geriliği zamanla yaşıtlarıni yakalayanlar oluyor diye duymuştum tam emin değilim ama
(883 puan) tarafından
Allah razı olsun. Böyle devam etmesine yüreğim el vermiyor. İyi olması için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Insallah bizde yaşıtlarını yakalayanlardan oluruz.
0 oy
(1,537 puan) tarafından
Kuzum benim kız kardeşime de 6 yaş zekası olacak dendi 14 yaşında şuna gerçekten okulu başarıyla geçemedi okumayı 7 sınıfa doğru öğrendi. Hareketleri çocuksuydu. Şükür şuan tedavi görüyor. Normalleşti. 
(883 puan) tarafından
Masallah canim , gelişim geriliği mi vardı? Nasıl bir yol izlediniz biraz bahsedebilir misin
Bizim ki çok yaramaz yerinde duramiyor, tekrarlayan davranışları var. Tek problem annem ve kardeşim çok baskı yapiyor durmuyor diye. Elini bir şeye atınca kızıyorlar,  onlardan önce yürüdüğünde tutuyorlar, bizimle yürü diyorlar gibi. Biraz rahat bıraksalar içindeki enerjiyi boşaltır aslında. Tedavi dediğin, rehabilitasyona mi gidiyor yoksa tıbbi başka bir Tedavi mi?
(1,537 puan) tarafından
Yok kuzu. Rehabilitasyon değil. Çok rapor çıkarın diyen oldu da çıkartırmadım. Çünkü o kadar algısı kapalı değildi. Ayrıca Ram dan raporlu olan çocuklar okulda çok dışlanıyor. Çocukların her şeyden haberi oluyor bende öğretmenim bizzat şahit oldum. Psikiyatriye gittik kişilik bozukluğu teşhisi ve şizofren başlangıcı teşhisi koyuldu. Eğer ergenlikten sonra götürseymişiz tedavi çok zormuş. Akışına bırakın şuanlık. Çok üstüne gitmeyin. Anasınıfına gitmiyor mu?
(883 puan) tarafından
Göndermedi bizimkiler. Yaşadığım yerde boş kontenjan olursa göndereceğim.
(883 puan) tarafından
Benimde önceliğim anaokuluna gitmesi. Çünkü rehabilitasyonda dediğin gibi hem rapor çıkartılacak hemde orada diğer çocuklardan gördüklerini yapma ihtimali var diye düşünüyorum. Bir yandan da okulda diğer çocuklara uyum sağlayabilir mi endişesi var. Haliyle akranlari dışlıyor.
(1,537 puan) tarafından
Kuzum anasınıfına bimutlaka gönderin gerekirse 2 sene gönderin anasınıfında dışlama çok olmaz çünkü öğretmen gözetimindeler sürekli bu şekilde 1. Sınıfa başlarsa hep geri kalacak ve akran zorbalığına direk maruz kalacak

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 151 göst.
17 Şubat 2024 Aile kategorisinde Rozelin damla (15 puan) tarafından soruldu
+1 oy
20 cevap 761 göst.
8 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Grcemr1365 (279 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 721 göst.
28 Haziran 2022 Aile kategorisinde Cyln76 (618 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 273 göst.