0 oy
894 göst.
Diğer kategorisinde (2,237 puan) tarafından
Dün akşam konu açıldı eşime dedim Hatay amik ovasında Yahudilerle savaş olacak diyorlar. Yahudiler mi hiç durmam giderim dedi. kızıma baktım gözlerim doldu. Olmaz benim kızım var dedim ... Neyse Allah sonumuzu hayır etsin. Bu dünya geçici,biz kalıcı olan yeri yani cenneti isteyelim Allah tan . Bu dünyaya mutlu olmaya gelmedik

33 Cevaplar

+7 oy
(2,215 puan) tarafından
İşi gereği gider ki bu vatan meselesi cnm bütün erkekler gitmek zorunda vatan kalmazsa ne sen nede evladın kalır soyadın bile kalmaz o yüzden kadin erkek farketmez herkes seferber olmalı 
-Reklam-
+5 oy
tarafından
Hey gidi Atamın ve silah arkadaşlarının kan dökerek kazandığı ülkem .. önce fabrikaları sattılar, sonra topraklarımızı parça parça, sonra onurumuzu, şimdi de ülkeyi komple satıyorlar savaş adı altinda. Hükümete ve yancilarina hakkım helal değil. Atamızın,  şehitlerimizin kemiklerini sızlattılar. Yatacak yerleri yok. Cehennemin ateşi bile yetmez onları yakmaya!
(2,852 puan) tarafından
Sonsuz +++++
(78 puan) tarafından
Senin atanda çok şey yaptı bende senin atana helal etmiyorum .
tarafından
Senin atama helal etmeyecek hakkın olduğunu düşünmüyorum burada konusabildiğine göre ;))
(78 puan) tarafından
İşte aynı olay senin içinde geçerli burda klavye hanımları yaptığına göre gayet rahat ve güzel ülkedesin şükret ve dua et byby
+4 oy
(2,816 puan) tarafından
Herkesin arkasında bıraktığı çocuk çoluğu  var o yüzden bu konuda bencil davranmam gitmesi gerekirse gider zaten ben bile giderim hak ve batılın savaşı şehit olurum ne güzel 
(2,237 puan) tarafından
Ya çocuğun? Kime bırakacaksın
(2,816 puan) tarafından
Emın ol o duruma düşersem çocuğuda bırakacak bir yakınlarımı bulurum..
(49 puan) tarafından
Cumhuriyeti kazanırlen annelerimiz bebeklerini sırtına baglayıp gitmişler.. Vatan varsa biz varız. Eşimde gider gitmelide ,gerekirse bende.
(2,816 puan) tarafından
Aynen öyle vatan kolay kazanılmadı bizde aynısını yaparız Evvel Allah
+2 oy
(18,453 puan) tarafından
Savaş olunca senin fikrini kimse sormaz bacım . Devlet çağırdığı zaman herkrs gitmek zorunda olur muhtemelen. Olmaz inşallah 
(2,237 puan) tarafından
Tabi canım orası öyle de çok zor bir durum. Bizler hiç yaşamadık böyle şeyler o yüzden düşüncesi bile çok çok ağır
(18,453 puan) tarafından
Allah'ım korusun yaşatmasın da .
+1 oy
(725 puan) tarafından
Eşim işitme engelli yırtar :) 
+1 oy
(204 puan) tarafından
Gönderirim ben ayyy girdiniz işe yarasın ülkesi için hajahjs
+1 oy
(10,453 puan) tarafından
Valla ben dusunurum ya ne bileyim boyle bi devirde 
+1 oy
(6,316 puan) tarafından
Göndermeme gerek yok zaten Hatay'da yaşıyoruz pardon yaşamaya çalışıyoruz 
(1,341 puan) tarafından
Aynen sonuna kadar katılıyorum
Resmen yaşamaya çalışıyoruz
(6,316 puan) tarafından
Malesef öyle ama dışardan bakana günlük güneşlik çok doluyum bu konuda ay
+1 oy
(675 puan) tarafından
Kız şehit olmak herkese düşmez. Ben çok isterim gıdım savaşa evet çok korkunç geliyor ama Allah yolunda şehit olmak bizlere nasip olur muu

Bide vatanımızı korumak adına giderdim kadın halimle 
+1 oy
(268 puan) tarafından
Böyle birşey olmayacak. Rabbim bu topraklara bir daha savaş göstermesin ama olacak olursa; sadece eşim değil onunla birlikte ben de giderim. Türk'ler kan dökmeden vatan toprağını terk etmezler. 
+1 oy
(675 puan) tarafından

Bu arada haberin olsun her ailede bı erkek seçiyor devlet ve herhangi bi savas filan olsa onu aliyorlar. Eşim dedi. Ve şansa o kadar erkek kardeşin içinden eşim çıktı. E devletten bakmış bende anlamadım uydurdu mu yoksa gerçek mj;)

(1,437 puan) tarafından
Yanlış yere girmişsindir canım . Öyle bir şey istemiyor
(675 puan) tarafından
Senin dediğini yazdım o çıktı anlamadım
(1,437 puan) tarafından
Bilemedim ki canım. Benden öyle bir şey istemedi
(342 puan) tarafından
Bende de kod istedi
(1,437 puan) tarafından
Milli savunma bakanlığı askerliğim. Birde bunu deneyin. Şimdi baktım gördüm. 8 yıl var benimkinin yedek durumunun bitmesine
+1 oy
(1,379 puan) tarafından
Ben git gitme demem. Kendi bilir. 
+1 oy
(768 puan) tarafından
Devlet çağırmasa bile gitmesi için araya torpil bile koyardım. 8 yıldır evliyim hiçbir işime yaramadı gitsin bi işe yarasın bari
(27 puan) tarafından
Yorumuna çok güldüm kız Allah iyiliğini versn :)
(768 puan) tarafından
Senin de canım :)
+1 oy
(15,276 puan) tarafından
Seferberlik ilan edilirse vatan borcu olarak her erkek gidecek zaten. Allah bu ülkeye o günleri yaşatmasın. 
(84 puan) tarafından
Aminnnn
+1 oy
(1,623 puan) tarafından
Benim eşimin askerliği cok sıkıntılı gecmiş daglarda yattığımız oluyodu diyo geldiğinde psikolojisi iyi degilmiş zor toparlamış oyle bişey olursa sizi baska ülkeye gönderirim kendimde bi süre durur yanınıza gelrim diyo 
+1 oy
(14,210 puan) tarafından
Kızın için gitmeli 

Eşim jandarma Allah korusun böyle durum olursa mecbur gidecek ama mesleği olmasa yine de giderdi 
+1 oy
(2,165 puan) tarafından
Ah canım benim herkesin çoluğu çocuğu var :( 

Herkes önce onları düşünür kim ister anasız babasız büyüsün. Şimdi ciddi ciddi düşününce benim içim de bir cız etti çok kötü bir his rabbimiz vatanımıza o günleri yaşatmasın ama orda olan çocukların imdadına da birilerinin yetişmesi gerekiyor. Benimki çocukda onlar değil mi :( 
+1 oy
(316 puan) tarafından
Allah korusun. Göndermek istemem elbette ama mecburuz öyle bir durumda. Vatanı erlerimiz savunacak. Kaçacak halimiz yok. Zaten benimki çağırmasalar da gönüllü gider.
+1 oy
(542 puan) tarafından
Allah o günleri göstermesin bende hiç istemem ama bir yerde mecburi olacaz evet şehit olsun cennete gitsin isterim ama canımdan can gider eğer erkeklerimiz savaşmazda evlatlarımızn ve bizimde canımız gidecek. Aslında bu konuda sürekli değişik düşünüyorum bende gideyim şehit olmayım önemli değil ama evladıma kim bakacak ne durumda olacak biz şehit olursak diyorum sonra kimse savaşmazsa zaten sefil olacak ya da Allah korusun onada bişi olcak o yüzden çok karışık ve korkutucu 
+1 oy
tarafından
Öyle de böyle de öleceğiz, bari şehit gidelim.

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 469 göst.
15 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Elif&hanim (5,490 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 80 göst.
10 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Ayparca (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 1,997 göst.
+1 oy
13 cevap 439 göst.
1 Temmuz 2024 Aile kategorisinde hanimeli (570 puan) tarafından soruldu