0 oy
350 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Kızım prematüre bebek haliyle zayıf gorumcem geçen gün kek yedirmeye çalışıyordu dedim verme zararlı küçücük birsey olmaz diyor çıldırdım. Dünde ekmek koymuş çayın içine sonra portakal sıkmış neymiş ekşi olmuş küp şeker koyuyor sakın onu verme dedim eşim kızdı verme onları dedi. Bana diyor ben 6 tane tane yeğenimi büyüttüm bunlarla ben vermem dedim. Verme zayıf kalsın senin yüzünden dedi. Ayarlarımı bozup gitti köye. Dedim köye gelirsek saçma sapan şeyler bebeğe verirseniz gelmem dedim

11 Cevaplar

0 oy
(584 puan) tarafından
bebeğin kaç aylık?
(584 puan) tarafından
küp şeker saçma tabi ama bence evde yapılan keki verebilir o yaşta. bu arada benimkiler de o aylarda o kilolardaydı. dişler çoğaldıkça iştah açılıyor. bence ne bulduysan yedir. yani görümcen bi noktaya kadar haklı (çay, küp şeker gibi detaylar hariç tabi).
ben çorbayla büyüttüm çocuklarımı 6 - 9 ay arasında 10 gram bile kilo almadılar. ek gıda çok yiyemedikleri için. sonra dişler çıktıkça kilo alımı başladı. 14. aydan bu yana daha bi düzenli kilo artışı başladı. yemek çeşidi ve miktarı arttıkça kilo da alacaktır.
tarafından
Çorba yoğurt yumurta veriyorum canım zaten. Benim kızım çoklu besin alerjisi var çoğu şey alerji yapıyor birde
(584 puan) tarafından
veriyorsundur zaten canım ona şüphem yok ;) alerjik bebek bakımı daha zor Allah yardım etsin. kilo alımı besin çeşidi arttıkça artar demek istemiştim sadece. tabi bu benim kişisel tecrübem. her bebek ayrıdır.
en başta da şeyi kastetmiştim, sakınılan göze çöp batar derler ya hani. bişeyleri yedir yani çok da bişey olmaz bence. bizler de öyle büyümüşüz. sapasağlamız sonuçta çok şükür.
tarafından
Dediğini anladım canım haklısın. Çok sagol
(4,024 puan) tarafından
Anne isteğiyle istediğini verebilir bence sıkıntı değil ama başkasına bebeğe müdahale etmez düşmez herkes kendi işine baksin
-Reklam-
0 oy
(494 puan) tarafından
En azindan ayrı yaşıyorsunuz benim 7 aylık bebegime kp sulu biberonuna şeker atıp vermis.  Banada suyun içine şeker at diyor.  Atmiyorum.  Anlatsam neler neler varda şuan bunlara kafa şişiremicem.  Bebeğiniz kac aylik
tarafından
Çok şükür ayrıyız canım. Kızım 8 aylık
0 oy
tarafından
Cano senin bu görümce bu aralar canına susamış. ölecek mi ne garip saçma hareketler yarınlar yokmuscasina
(494 puan) tarafından
Ay güldüm
tarafından
Biraz daha kalsaydı birbirimize girerdik herhalde :))
tarafından
İyi dayanmissin ben bu kadar sabretmezdim .d
tarafından
Eşim ve kayınpederim için sabrettim ya üzülmesinler diye
0 oy
(3,774 puan) tarafından
Ahahah kız o da bir seymi benim kayinvalidem 2 aylik bebegime yemege batir tadina baksin cocuk diyor:
(3,774 puan) tarafından
Yasemindefne@kız hiç takmiyom kafaya tamam anne yediriyorum sen kapat diyorum..
(3,774 puan) tarafından
Omurmete@ahahah
tarafından
Deseydin oldu birde kelle paçada verelim mi yanında manyak mı bunlar
(494 puan) tarafından
Ya evet bu karışma Meraki ne bunlarin.  Herkes bişey verme cabasinda.  Mesela bi yere gittik yemege herkes ağzına bisey tikma çabasinda.  6 aylık bebeme pasta kremasi vermeye calisiyor hayir vermeyin dedim
tarafından
O kadar nefret ediyorum ki bende başkalarının müdahale etmesine çok istiyorsanız dogurun yeniden. Biz annelerden iyi mi biliyorlar doktor böyle dedi diyorum doktor bilmiyor diyolar he boşuna 6 7 yıl tıp okudular
0 oy
(11,206 puan) tarafından
gerekirse kötü ol ama senin izğn vermediğin hiçbir şeyi bebeğine yapmalarına izin verme. bugün şeker olur yarın telefon uzar gider
tarafından
Konu bebeğim olunca asla sakin kalamıyorum zaten. Ay yine sinir geldi okurken bile
0 oy
(6,189 puan) tarafından
Bnmkide 7 aylik sekerli bisiler vermeye çalışıyorlar uyarıyorum. Cahillikten başka bisi değil 
tarafından
Cahil olmasalar vermezlerdi canım valla. Nefret ediyorum ya başlarının müdahale etmesine. Biz anneler onlardan daha çok düşünüyoruz bebeklerimizi
0 oy
(2,229 puan) tarafından
Benm kaynanada cay vermeye calismisti kizmistim.3cocugm var 3unede cay icirmiyorm.geceblerde en kucuk olana baktim kendj ictgi bardaktan cay icirmeye calisiyor dedim anne verme ben vermiyorm bana diyoki bisi olmaz.bende dururmuyum annesi olaraka ben icirmiyjrm bisi olup olmicagnida birak ben dusmym dedim birakti.
tarafından
İyi yapmışsın canım. Sanki çay çok sağlıklı icirmeye çalışıyorlar herseye karışmasınlar
0 oy
(1,203 puan) tarafından
Şekerli şeyler iyi deil ya ama meyve fln yedireblirsin ev keki verebilirsin
(1,203 puan) tarafından
Tavuk göğsü denesene belki yer
tarafından
Oy oy zor canım ya
tarafından
Tavuk yiyiyor da çok az sonra doyuyor mu ne yemek istemiyor
(1,203 puan) tarafından
Sağlıklı olsunlarda canm emziriyirmsun
tarafından
Yok canım sütüm 3 ay geldi sadece mama içiyor kızım
0 oy
(16,804 puan) tarafından
Evli mi Kendi çocuğunu değilde yeğenini nasıl büyütmüş çocuk büyütünce uzman mı oluyormuş 

Her şeye rağmen ben biliyorum diyorsa da bilgisini kendisine saklasın benim çocuğumun üzerinde kafasına göre bir şey uygulanamaz bana sorması izin alması lazım. 
tarafından
Evli değil canım bekar. Kızdım çok istiyorsa dogursun
(16,804 puan) tarafından
Ona çok sinirim anneliği bilmeyen insanın yeğen büyüttüm adı altında her b.ka bilmişlik taslamasımada ayar oluyorum kendi doğurunca annesi benim kimse karışmasın diyecek ama
tarafından
Valla canım o kadar haklısın ki
0 oy
(2,375 puan) tarafından
Ben büyük kızıma bile hazır kek vermiyorum abur cubur çok nadir alırım oğlum 18 aylık oldu ona daha hiç marketten alınmış  bisküvi kraker vermedim bunlar kilo yapacaksa hiç yapmasın zaten 
tarafından
Bende aynısını söyledim senin yüzünden kilo almıyor diyor çıldırdım
(2,375 puan) tarafından
Almasın o zaman çok biliyorsa kendi doğursun ona baksın çok sinir oluyorum böyle insana bebekli erken Dünya ya gelmiş senin şuçun ne çok saygılı olsa zaten seni suçlar gibi konuşmaz
0 oy
(167 puan) tarafından

ne kadar saçma yaa akıl var mantık var küçücük bebeğe verilir mi hiç bunlar :angry:

kaç aylık bebişim kimseyi dinleme sen onu  annesisin en iyisini sen bilirsin. gerekirse de terslicen yani alınan alınsın söz konusu senin bebeğin herşeyden önemli 

tarafından
Düzeltilmiş yaşı 8 aylık canım. Yani bende biliyorum onlar kilo aldırıyor ama çok sağlıksız kanser yapıyor çoğu. Tutturmuş petibör bisküvi ver bebeğe hepsi kanserojen madde içeriyor

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 569 göst.
0 oy
9 cevap 534 göst.
26 Eylül 2023 Aile kategorisinde Birhilall (1,392 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 434 göst.
0 oy
2 cevap 53 göst.

404,540 soru

12,118,687 cevap