+2 oy
683 göst.
Diğer kategorisinde (58 puan) tarafından
Oğlum 1.5 yaşında onla o kadar ilgileniyorum ama bir türlü konuşamıyor.sabahta teyzem geldi şunun çocuğu böyle bunun çocuğu böyle (hepsi öğretmen). Sen ilgilenmiyosun filan dedi. Bende akşama kadar etkinlik yapıyorum ama konuşmuyor napim dedim kalbini kirmayim diye. Annemde onlar öğretmen ya çocukla daha çok ilgileniyor diyolar. Bende atanamadim. O kadar kırıldım ki teyzemin çocuğu yok kalbi kırılmasın diye sustum ama dedim ki herşey para olmuş. Devletten para alıyorsan öğretmesin  yoksa anamın gözünde bile öğretmen değilim. Ağlamamak için zor duruyorum. 

33 Cevaplar

+1 oy
(50,769 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
onu kazanıp okumak zaten yetiyo sınav gereksiz detay çocuğun küçük daha nutuk konusmasi mi yapsın ne bekliyorlar 
-Reklam-
+3 oy
(3,974 puan) tarafından
Saçmalığa bak hele öğretmen olmayanın çocuğu konusamiyo mu yani ?
(58 puan) tarafından
Dengesiz işte  keşke aklıma gelseydi de yüzüne söyleseydim boyle
(3,974 puan) tarafından
Tekrar lafı olursa çekinme söyle 1.5 yaş bebek konuşmaz zaten bunu bilmeyecek kadar cahil mi
(58 puan) tarafından
Olsun olsun deyip beni geri bastiriyolar normalde ben hac aylikken ne kadar konuşması gerektiğini ben biliyorum  daha iki kelimelik cümleler kuramaz diyorum ama yok herkes ben bilirim havasında
(3,974 puan) tarafından
Bebek gelişimi çok değişik oluyo bugün bakıyorsun hiç kelime yok ertesi gün 3 lü cümle kuruyo çok kafaya takmamak laizm
+2 oy
(794 puan) tarafından
Coooookta tıııııııın boş cahıl cühela insanlar ıcın mı ağlayacaksın??? Onlara bakarsan sezeryan olanlar da dogurmuyor ana degıl sadece gönüllü bakıcı  asjsjsjsjsjsj diktir et yaaa
(58 puan) tarafından
Hassas olduğum bir konunun üzerinden bu kadar üstüme gelmeleri moralimi bozdu ben onun çocuğu yok diye susuyorum ama o kalbi kırılır mı diye demeden anca konusuyor
+1 oy
(596 puan) tarafından
Teyzen 1.5 yaşında ki bebekten ne demesini bekliyor acaba. Bazıları gerçekten insanı sinir etmek için konuşuyor. Bosver takma kimseyi. Benimde bi kızım 9 aylıkken konuştu diğeri çok daha geç konuştu kimse de bana suc atmadı her çocuk farklı. Sen onun dediklerini duyma 
(58 puan) tarafından
Onlar akıcı konusuyomus Allah'ın cahili bunu ikinci kez söylüyor iki gün öncede kaynanamın yanında söyledi bizim yeğen öğretmen çok ilgilendi nasıl dillendi bir buçuk yaşında namaz kilmiyon mu diye sorardi diue anlatiyodu
(596 puan) tarafından
Bosver ya bir daha muhatap olma sen de gördüğün zaman. Cahile bisey anlatamazsın
+1 oy
(2,436 puan) tarafından
Boşver kafaya takma üzüldüğüne değmez he de geç benimde oğlum bir buçuk yaşında ara sıra baba diyor başka kelimesi yok ağzı olan herkes konuşuyor boşver 
(58 puan) tarafından
Evet ağzı olan herkes konuşuyor karşıdaki insan üzülür mü kırılır mı demeden
+1 oy
(55 puan) tarafından
Bnm de iki çocuğumda geç konuştu ( atanmış bir öğretmenim )
(58 puan) tarafından
Her çocuk bir değil ki zaten
+1 oy
(483 puan) tarafından
konuşmak her çocukta farklıdır şu yaşta konuşacak diye bir şey yok kızım 33 aylıkken konuşmaya başladı çok ilgileniyordum etkinlik ne desen vardı ama konusmuyordu kafamada takmadım canı ne zama isterse o zaman dedim hep.33aylıkkn bir başladı şuan 4 yaşinadabir dk susmuyor ikinci çocuğum oldu oda şuan 2 yaş 4aylık hala konuşmuyor kendini ifade ediyor ama tam konuşmuyor ablasıyla sürekli iletişim halindeler biliyorum ki oda 33 aylık gibi konuşacak benim çocuklarım bu şekilde gelişimi her cocuk aynı olamaz.herkes konuşmakla iletişimi karıştıyor önemli olan seninle iletişim kurması bunun farkında olamayanlar otizm diye zekası düşük mü diye doktor kuyruklarında yapmayın lütfen .birakın canı ne zman isterse o zaman emeklesin, yürüsün,konuşsun..
(58 puan) tarafından
Yeterince etkileşim kuruyor ben elimden geldikçe serbest bırakıyorum yürüsün diye çok çabaladım sonra deidm ki zamanı gelince yürüyecekti niye kendimi yiprattim dedim şimdi aynısını konuşma konusunda uygulamaya çalışıyorum ama yok illa bir dengesiz çıkıp kafana tak diye saçma ***** konusuyor
+1 oy
(388 puan) tarafından
Cahiller topluluğu
(58 puan) tarafından
Hemde ne cahil
+1 oy
(1,794 puan) tarafından

Herşey çoçuğun gelişimiyle alakalı birşey erkek çocukları geç konuşuyor erken konuşan nadir herkesin oğlu geç konuştu çevremdekilerin. Teyzeniz iyicene saçmalamış ve annenizde öğretmen olmayan hiçkimse çocuk yapmasın ozaman :)

(58 puan) tarafından
Oğlum genel.olarak bazı şeyleri geç alıyor ama her çocugun gelişimi bireysel ama kimse anlamıyor
(1,794 puan) tarafından
Aynen öyle... Eski kafalar bu şekil genelde
+1 oy
(10,453 puan) tarafından
Anlamadigim nokta ogretmenlerin cocuklari daha mi cabuk konusuyomus 
(58 puan) tarafından
İlgilenirsen daha akıcı konuşuyorlarmis
(10,453 puan) tarafından
Tamamda ogretmenler gunun yaridini evde gecirmiyolar zaten geri kalan vakti birlikte gecirdi diyelim av hanimi full time ilgileniyo ne alakasi var asil ilgilenilmeyen cocuk cabuk konusuyo kendi oglumdan biliyorum butun gun birlikteyiz hep onunla ilgilenir dogdugundan beri 2 aylikti ben cocuk sarkilari soylerdim gozlerimin icine bakar dinlerdi dusun hep boyleydik asil konu su zaten ilgilendigimiz icin cocugun her ihtiyscini biliyoruz o istemeden istese bile abuk sabuk sesler cikardiginda anliyoruz e o cocuk niye konusmaya gerek duysun ki oyle olunca gecikiyo asil benim oglum ilk anne dediginde 2 yasina girmek uzereydi herkesi bilirdi anane bile diyodu anne demiyodu cunku hep yanindayim anne demesine gerek yok ki anladin mi olayi ben kreste calistim orda konusmayan cocuklar konysurdu niye anlamiyoruz ne istediğini kendini ifade etmeye calisinca konusuyolarv
(58 puan) tarafından
Bencede öyle hangimizin annesi babası oturup etkinlik düzenledi konuşması için çabaladı ki zaten
(10,453 puan) tarafından
Aynen oyle benim oglum mesela kucakta buyudu yere hic birakmadik yerler soguk olur diye koltukta oturttuk yuz ustu yatmayi da sevmiyodu zaten o yuzden 14 aylik yurudu emeklemedi bile dogru duzgun simdi bakiyorum 5 aylik videosuna yuz ustu yatirmisim poposunu kaldirmis bacaklsri itmeye calisiyo o zaman daha cok o pozisyonda biraksaymisim daha erken yururmus yani ilgininde dozu var abartmamak gerekiyo
(58 puan) tarafından
Kesinlikle bazı şeyleri abartmamak lazım özellikle instamomlarin bizi daha kötü etkiledigini düşünüyorum bakıyodim benim.oglumla aynı olan çocuklara onların yaptığını benim oğlum yapamıyorsa bir hafta yapsin unutmasın diye uğraşıyordum
+1 oy
(16,546 puan) tarafından
1.5 yaşındaki çocuktan nasıl bir performans bekliyor acaba ? Cahillik diz boyu. Bende öğretmenim oğlum 2 yaşında iken konuşmaya başladı şu an üçe girecek telaffuzda hata var ama her şeyi konuşuyor üstelik çalıştığım için yeterince ilgilenmedim mı acaba sorusu var bende. Benden sana tavsiye cahille sohbeti kes. Sizde öğretmen olmadığınız için bilmezsiniz anlamazsınız bireysel farklılıklar diye bir şey var demek istedim
(58 puan) tarafından
Benim oğlumda tek kelimeyle konuşuyorlar karpuz araba anne baba filan söylüyor akıcı değilmiş iki kelimelik cümleler kurmasını bekliyorlar
(16,546 puan) tarafından
Evet öğretmen olsaydım her gün kompozisyon ödevi verirdim şimdiye açılırdı dili diye dalga geç ama sakın ha sakın sessiz kalma bu terbiyesizlige
+1 oy
(7,433 puan) tarafından
Bunun öğretmenlikle ne alakası varmış hem daha çok küçük benim kızım 2 yaşından sonra açıldı. Ayrıca anneni yanlış anlamış olabilirsin aslında yanlış bir şey dememiş. Bu bölümü bitirmiş oalbilirsin ama görevini yapmıyorsun sonuçta öğretmen değilsin. 
(58 puan) tarafından
Kendi bolumumle alakalı bir konu geçtiğinde bilemedigim zman sen nasıl öğretmesin yaftasini yaparken ogretmensem bence gayette öğretmenim. Tıbbi sekreterler torpil bulup ücretli öğretmenlik yaparken onlar öğretmen unvanını alabiliyosa atanamadigim için ben bu unvanı alamiyosam bu benim suçum değil bence
+1 oy
(5,243 puan) tarafından

Çocuk hemşiresiyim. Büyük kızım 9 aylık dedi yürüdü küçük kızım 18 aylıkken yürüdü hatta tam yürümesi 19 aylıkken oldu. 9 kilo zayıf bir bebek babam sen nasıl hemşiresin çocuk yemiyor yürümüyor diyerek başımın etini yedi ki ben 18 yıllık kadrolu hemşireyim. Şimdi 2 yaşında hiç oturmuyor az az yiyor. Çocuk hocamız bebeğimin videolarını izledi kan tetkiklerine baktı. Bu bebeğin hiçbir şeyi yok dedi. Psikiyatri hocam filiz lütfen baban ile görüşme dedi gülerek :) aile zorbalığı çok başka bilirim 

(58 puan) tarafından
Ahhh.sizinle saatlerce konuşmaya ihtiyacım varmış gibi hissettim
(5,243 puan) tarafından
Büyük kızım 2 yaşına kadar cümle kuramazdı. 2 yaşını geçti bir gün yanıma koşarak geldi hıçkırıyordu. Anne dedi anne sesimiz ağzımızdan çıkıyor bu nereden çıkıyor dedi. Şok olmuştum bir an da oldu. Sonra sus dedik artık sus dedik :)) iki kardeşin bile arasında fark var. Her çocuk şahsına münhasırdır bunu unutmayın. Üzülecek bir şey yok kırılacak da. Bazen aileler düşünmeden konuşuyor. Artık herkes çok biliyor çok konuşuyor.
(5,243 puan) tarafından
sen bir öğretmensin değerli bir annesin. Ve çocuğunun iyiliğini de ihtiyaçlarını da en iyi sen bilirsin. Bunu hiçbir zaman unutma
(58 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun
+1 oy
(7,596 puan) tarafından
Şu bebekleri de anneleri de bir rahat bırakın ya
(58 puan) tarafından
Ah keske
+1 oy
(2,756 puan) tarafından
Cahil işte takma kafana . Onlara göre çocuk ne kadar erken konuşursa anne okadar ilgili oluyor. Hatta öğretmen oluyor. Benim oğlumda 16 aylık sadece anne baba hayır.. kelimesi var .demek bizimkide geç kaldı . Nasıl yürümek emeklemek çocuktan çocuğa değişirse konuşmakta aynıdır. 
(58 puan) tarafından
Hassas oldugum  bir konuş atanamamak böyle olunca ister istemez üzülüyorum ama herkes önce kendine baksa da başkalarını elestirse
+1 oy
(753 puan) tarafından
Hiç üzülmeyin yıllarca atanmak için çabaladım özellerde çalıştım atandım 2 sene görev yaptım çocuğum olunca asla dedim işe dönmem onu bırakıp istifamı verdim milli eğitime yerime biri atansın hiç değilse dedim aile gelirimiz 80 binlerden 40-45 lere düştü ama iyi ki diyorum hâlâ siz atansanız onlar çocuğunuza baksa konuşacak mıymış çocuğunuz kendinizi de çocuğunuzu da kimseye eleştirtmeyin ne kadar yakın olursa olsun herkes haddini bilsin. Benzer bişey gelmişti benimde başıma bayramda akraba ziyareti sırasında bi teyze uzaktan eşimin akrabası durup durup sütün yaramıyo herhalde çocuk zayıf dedi bi kaç kere duymazdan geldim en son siz emzirin sizinki yarar belki dedim çevredeki tanıdıklarda onun çocuğu yok olsa emzirmek isterdi vs dedi toplamaya çalıştı bilmediği şeyler hakkında konuşmasın o zaman dedim. Aslında bu kadar basit lafı söyleyen cevabına da hazırdır sizden değerlisi mi var yada evladınızdan herkes ağzının kilidini sağlama alsın 
(58 puan) tarafından
Ben zaten atanma konusunu kendi icimde aşmaya çalışıyordum bebegimi guvenipte birakacagim kimse yok annem TV den vazgeçmez kaynanam aşıri panik çocuğumun gelişimini bile kısıtlıyor düşüp edecek diye o yüzden bebeğimi en iyi ben buyuturum son zamanlardaki olaylardan zaten o kadar etkilendim ki  şu zmanda çocuğu birine emanet etmek  çok ciddi bir karar ama  bir yanda da verdiğim emeklerin böyle insanlar tarafında çöpe atilmasi çok zoruma gidiyor
(753 puan) tarafından
Onlar ne bilsin çektiğiniz çileyi onlar için herşey oldu mu olmadı mı düşüncesinden ibaret hiç takılmayın cahilliklerine verin ve kendinizi ezdirmeyin asla anneniz bile sizi okutsa da sizin yerinize okulu bitirmedi sonuçta bütün zorluğu siz çektiniz senelerce buna dil uzatmak kimin haddine
(58 puan) tarafından
Kimsenin haddine degil.ama çok pasifim birinin kalbini kırmaya çok korkarım ondan sonra daha çok üzülürüm keşke böyle zıt zıt cevap verebilen biri olsaydim
+1 oy
(82 puan) tarafından
Hocam bende öğretmenim. 1 yaşındaki bebeğim ile birlikte bir ay önce KPSS çalışmaya başladım. (2025 eğitim bilimleri , oabt ve gyk için) Tabi zaman anlamında sıkıntı yaşıyorum ama mücadele ediyorum. Siz düşünmüyor musunuz ?
(58 puan) tarafından
Girdim hocam 4 senedir çalışıyorum ama konulara kendimi çok kaptırıp bir türlü test kısmına zaman ayırmadığım.icin  sürekli 72 alıp duruyorum malum şimdi de akademiye donderdiler o yüzden simide ben istemiyorum
(82 puan) tarafından
Hocam aslında kendi öğrenme sorumluluklarını alabilen, farkındalığı yüksek birisi olduğun belli. Soru çözmeden olacak iş değil. Önce konu çalışacaksın, akabinde en az iki farklı kaynaktan soru çözeceksin. Sonra yeni konuya geçip, aynı şeyi yapacaksın. Ders bitince, baştan sonra o dersi bütün tekrar edeceksin hızlıca. Eğitim ve ÖABT'de bu yöntemi tavsiye ederim.
gyk için çok denecek bir şey yok. Genel kültür full ezber ve çok soru ile olacak şey. Ben o yüzden eğitim ve ÖABT bitirip son aylarda genel kültür çalışacağım. (Ezbere dayalı ve unutması kolay olduğu için) Genel yetenekte Türkçe paragraf şans işi, çalışmıyorum. Matematik için de yeterli vaktim yok (matematik kısa süreli iş değil). Kısaca ben çok iyi eğitim ve ÖABT yapıp, çok iyi genel kültür yapmaya odaklandım. Ama sınava giren kişi sayısı fazla, alımlar az olunca, çok iyi başarıyı elde etmek de zor oluyor. Bakalım ne olacak..

Akademiden dolayı vazgeçme. Akademi dediğin 1.5-2 dönem. Sen bu yola girmesen de hayatında o zaman akıp gidecek, sen akademiye gitsen de o zaman akıp geçecek. Hem akademide de maaş var. Ücreti az ama özel sektörde de o kadar veriyorlar zaten. Ben yeniden kendini güdüleyip, tekrar denemeni tavsiye ediyorum.
(58 puan) tarafından
Konulara çalıştığım için konulara hakimim tek derdim soru  çözmek ama 4 senedir yapamadım bu sene de sadece gky deneyip birde şansımı düz memurluktan yana kullanmak istiyorum ama tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim
(82 puan) tarafından
Hocam normal memur atamaları için çift yıllarda sınava girmeniz gerekir diye biliyorum. Yani 2026 sınavına..
2025 sadece öğretmen ve İİBF için diye biliyorum.
Rica ederim. Hayırlısı olsun.
+1 oy
(6,419 puan) tarafından
Daha 1 buçuk yaşında bebek siyaset mi yapsın çocuk :) ne bekliyolar acaba
(58 puan) tarafından
Güldüm buna :))
+1 oy
(1,462 puan) tarafından
Lafını söylesen şuan içinde kalmazdı canım annene de teyzene de tavrını belli et. Ben de öğretmenim atanmadım, bunun için bekarken bir kez sınava girdim dahası yok. Çocuklar olunca kendim büyütmek istedim. Bizimkilerde ilk başlarda 24 Kasım'da hep mesajla kutlamislardi artık onu da yapmiyolar tek tük anca mesaj gelir. Onca emeği biz veriyoruz boşver laf verme kimseye 
(58 puan) tarafından
Haklısınız gerçekten ben de çok pişman oldum keşke öğretmen olmayanların ki konuşmuyor mu deseydim
(1,462 puan) tarafından
Onlar yine açar bu konuyu o zaman dersin
+1 oy
(1,543 puan) tarafından
Ahahahahah gülüyorum sadece benimde oğlum 5 yaşında yaramazlık desen küfür desen hepsi var o kadar yaramaz ki bende öğretmenim ilkokul mezunu teyzemden farkım kalmadı çocuk yetiştirirken çünkü şu dönemde çocuk büyütmek o kadar zor ki uslu bir çocukla aktif bir çocuğu eğitmek o kadar zor ki. Anasınıfına gitti ilk iki hafta alışamadık çok utandım. Öğretmene küfür etti. Dışardan öğrendi hep. Elinde olmuyor bilmiyorum çocuğundan bence kuzum kızım da tam aksi o kadar akıllı uslu ki onunla iletişimimiz çok farklı. Benim kızda 1, 5 yaşında baba anne araba bardak dede abi abla ayla Nene anneanne at acıyo diyor . Seninkinin konuşması nasıl ? 
(58 puan) tarafından
Benimkine anne baba Meryem dayi dede araba karpuz havv pispis yok evet kırdı gitti gel filan diyor ara ara hiç konusmadigi dönemler oluyor sonra kendi kendine  geri konuşmaya basliyor

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 129 göst.
14 Ekim 2022 Diğer kategorisinde fadimana (423 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 112 göst.
12 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Toprak24. (491 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 274 göst.
9 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 112 göst.
23 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Emineninanesii (4,558 puan) tarafından soruldu

403,571 soru

12,090,748 cevap

36,383 kullanıcı

...