Hocam aslında kendi öğrenme sorumluluklarını alabilen, farkındalığı yüksek birisi olduğun belli. Soru çözmeden olacak iş değil. Önce konu çalışacaksın, akabinde en az iki farklı kaynaktan soru çözeceksin. Sonra yeni konuya geçip, aynı şeyi yapacaksın. Ders bitince, baştan sonra o dersi bütün tekrar edeceksin hızlıca. Eğitim ve ÖABT'de bu yöntemi tavsiye ederim.
gyk için çok denecek bir şey yok. Genel kültür full ezber ve çok soru ile olacak şey. Ben o yüzden eğitim ve ÖABT bitirip son aylarda genel kültür çalışacağım. (Ezbere dayalı ve unutması kolay olduğu için) Genel yetenekte Türkçe paragraf şans işi, çalışmıyorum. Matematik için de yeterli vaktim yok (matematik kısa süreli iş değil). Kısaca ben çok iyi eğitim ve ÖABT yapıp, çok iyi genel kültür yapmaya odaklandım. Ama sınava giren kişi sayısı fazla, alımlar az olunca, çok iyi başarıyı elde etmek de zor oluyor. Bakalım ne olacak..
Akademiden dolayı vazgeçme. Akademi dediğin 1.5-2 dönem. Sen bu yola girmesen de hayatında o zaman akıp gidecek, sen akademiye gitsen de o zaman akıp geçecek. Hem akademide de maaş var. Ücreti az ama özel sektörde de o kadar veriyorlar zaten. Ben yeniden kendini güdüleyip, tekrar denemeni tavsiye ediyorum.