+2 oy
737 göst.
Diğer kategorisinde (168 puan) tarafından
Bir soru da benden olsun. Şu an eşinizle ne almak için para biriktiriyorsunuz? Bizim 2 evimiz var ama arabamız yok. Eşim 30 bin lira maaş alıyor ve İstanbul'da yaşiyoruz yani her şey pahalı ay sonuna pek bir şey kalmıyor elimizde. Araba almak için birikim yapmaya çalışacağız. Peki ya siz? 

52 Cevaplar

0 oy
(12,045 puan) tarafından
Evimiz arabamiz var sukur. Bide ufak bi arsamiz. Ben bi bahçe istiyorum çok ozellikle çocuklar icin. Okul kapandimi gidiyim okul acilana kadar dolu dolu 3 ay duruyim. Çocuklar bahcede oynasin bakit gecirsin falan. Insallah olur yakin bi zamanda çocuklarim daha buyumeden. Eşim şuan ona calisiyo
(168 puan) tarafından
Memlekette veya köyde bir yerde mi istiyorsunuz
(12,045 puan) tarafından
Yok memlekette degil. Herkesten uzakta :D istannbulda yasiyoruz ailelerde burda. Esimin istanbulun yerlisi zaten ben trabzonluyum ama koylerde degil. Boyle daha yazlik yerde bi yer istiyorum. Bi bahce 1+1 bi ev.
(168 puan) tarafından
Ohh misss Rabbim nasip etsin
(12,045 puan) tarafından
Amin canim insallah. Yada evimizi satip başka bi yere mustakil bi eve tasinma planimiz var bakalim nasip
(168 puan) tarafından
Valla imkanınız varsa hiç durmayın. En güzelii
-Reklam-
0 oy
(499 puan) tarafından
Birikim mi o da nee !!!
(168 puan) tarafından
E birikim olmadan da olmuyor.
(499 puan) tarafından
Ewet olmuyor. Ama öyle bı zamanki kazandığın anında gidiyor bitiyor. Ev kira olunca
0 oy
(411 puan) tarafından
Ev yada araba bi gidişle ikiside hayalde kalck hiçbir şeye yetmiyor 
(168 puan) tarafından
Malesef öylee. Bir şeylerden kısa kısa
(411 puan) tarafından
Kissanda ayni valla normal birşey lazim aliyorsun para hepsi gidiyor bir döner lüks artik
(168 puan) tarafından
Çok haklısın aynen öyke
0 oy
(2,558 puan) tarafından
Cocuklarimizin geleceği için birikim yapıyoruz 
(168 puan) tarafından
Benimde tek derdim bu
(2,558 puan) tarafından
Çok şükür iyi kötü gecim oluyor bu gunlerimize şükür
Ilerisini de dusunmemiz lazim
0 oy
(595 puan) tarafından

Yurt disina çıkmak istiyoruz taşınmak gitmek istiyoruz ama biriken parayla gram altın bile almıyorz :D

(168 puan) tarafından
Nereye gidcençz
0 oy
(5,078 puan) tarafından
Ev istiyoruz insallah alabiliriz ama bu sartlarda benimde calışmam lazım is bakiyorum iki tane buldum ama esim istemedi birinin mesaisi coktu oglumuzla ilgilenemezsin dedi digeri surucu kursuydu erkek agırliklı oldugu icin onu da istemedi hastane gibi yerlere bakiyorum bakalim bir kac yere basvurdum insallah geri dönerler
(168 puan) tarafından
İnşallah. Hakkınızda hayırlısı olsun
(5,078 puan) tarafından
Insallah canım insallah guzel bir yer denk gelir
0 oy
(82 puan) tarafından
Bebeğimin ilerdeki eğitim hayatı için para biriktiriyorum.
(168 puan) tarafından
En güzelii.. Bende düğünde takılan altınları henüz doğmamış bebeğim için saklıyorum
0 oy
(390 puan) tarafından
Sizden bir tık yüksek alıyoruz İstanbuldayiz nasıl birikim yapıyorsnz merak ettim 
(168 puan) tarafından
İşte ay sonuna pek bir şey kalmıyor diye yazmışım zaten. Bide eşimin malesef ki gezme huyuda yok hani dışarda bir masrafımız yok belkide ondan. Evler biri babasından biri de eşim kendi almış borcu yeni bitti
(390 puan) tarafından
Bizimde ev yeni bitti çok şükür aynı eşimde ev kuşu gezmeyi sevmez aksine bende severim harcamayıda seviyorum iki çocuğumuz var biri anaokulu baya masraf oluyor servislr gidip geliyor
(168 puan) tarafından
Ah ahh bende gezmeyi seviyorum da tanımadığım şehir arkadaşımda yok. Eşimde ev kuşu bide arabs yok nereye gıdecez diyo falan derken hep evdeyiz. Biz daha yolun başındayız ilk bebeğimizi bekliyoruz:)
(390 puan) tarafından
Kız daha iyi ya daha çok gezmek lazım çocuk gelince hem kış hemde çocuk varken asla rahat edemiyorsn araba engel değil valla bizim ki varda gezmiyor işte sürekli araç kullandığı için bıkmış durumda:/ bizde yeni taşındık hiç kimseyi tanımıyorum sinirim bozuluyor zorla götürüyorum:)
(168 puan) tarafından
Bende diyorum bebek doğmadan gezelim diye de iştee :) gel de anlat
0 oy
(183 puan) tarafından
Valla canım bi ev almak istiyoruz düğünden kalma altınlarım var biraz biraz da sonradan ekledik ama son 6 7 aydır ekleyemiyorum çünkü anca bize yetiyor artık bebekte var 17 aylık onun masrafı oluyor biraz da
(168 puan) tarafından
Bizde bebek bekliyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin
(183 puan) tarafından
Amin. Sağlıkla gelsin inşallah
0 oy
(16,543 puan) tarafından
Araba için biriktiriyoruz yakın hedefim araba uzak hedefim müstakil ev :) birde çocuğumuzun eğitimi hnagisine ne yeterse 
(168 puan) tarafından
Müstakil ev diyince kocamın dedesinden kalma dağ başındaki tek göz oda geliyor aklıma :) inşallah sizinde öyle değildir
(16,543 puan) tarafından
Yok kız benimde kocamın ailesinin köy evi var ben hem şehre yakın hem bahçesi olan bir yer hayal ediyorum emeklilik için mümkünse denizi olan bir şehirde
0 oy
(13,119 puan) tarafından
Biz şunu alalım bunu yapalım derdinde değiliz kızımız için yapıyoruz ilerde rahat etsin diye canlı malımız var evimiz yok bi arabamız bide arsalar var (k.pederin üzerinde hepsi ama bizim yani)
(13,119 puan) tarafından
İnşallah canım eşim çalışmış yapmış zamanında  yoksa rabbim saflık huzur versin hiç gözümde yok
(168 puan) tarafından
İşte ı şan çocuğunun geleceğini düşünmeden yapamıyor
(13,119 puan) tarafından
Evet canım maalesef ben bu seneye kadar hep kızdım eşime kuru toprak ne işine yarayacak bunu alana kadar ev al diye. Simdi bunu demeyi bıraktım bi kızımız var ya ev al ya da yap bu kızın şahsına ait açıp gireceği bi evi olsun elin adamına bel baglamasin diye alttan alttan osliyorum benim icin arsa degil ev onemli kesinlikle
(168 puan) tarafından
Arşa değerleniyor ama bırak öyle kalsın köşede. Bizimkiler hep arsadan zengin olmuş. Baba tarafı
(13,119 puan) tarafından
Evet canım öyle çok şükür benim annemlerinde var hem annede hem babada hep koyluyuz almışlar zamanında. Ama bilmiyorum eve çok taktım şu aralar belki hayat şartlarından dolayı şuan yaşadığımız ev kaynanamin ama onun bile üzerinde değil 21 veresesi var yani bize kalır mı o bile muamma o yüzden istiyorum ilerde kızıma koyabilmek tek tapu olsun diye
0 oy
(701 puan) tarafından
Ne ev ne araba ne yazlık hiçbişi için hedefim yok evimiz var hamd olsun arabada kayınbabamın var lazım oldu mu bizde.Görümcemin yazlığı var tatile gitsem oraya giderim.Görümcem ve kaynımın tarlası var orda konteyner ev var kafa dinlemek istesek oraya giderim.Ekmek elden su gölden benim ki jsjshhs
(168 puan) tarafından
Hahahaha ohh ne güzel istanbul bee :)
0 oy
(1,106 puan) tarafından
50 bin alıyor iki bebeğin maması bezi derken araba kapıda benden masraflı şimdilik günübirlik yaşıyoruz 
(168 puan) tarafından
Asıl şimdi birikim yapmalısınız
(1,106 puan) tarafından
Her ayın 15nde para yetmedi hanım adlı şiir okunur bende dinlerim
0 oy
(5,666 puan) tarafından
Şimdiye kadar arsa aldık. Şimdiki hedefimiz araba inşallah.
(168 puan) tarafından
Arsa da çok öenmli. Rabbim nasip etsin arabayı da
0 oy
(638 puan) tarafından
Eşimden gizli para biriktirip gram alıyorum kendisi biriktirme derdinde değilde 
(168 puan) tarafından
Hahahah nereye kadar :) bende 2 tane yapabildim pazardan kısıp :)) ne işime yarayacaksa
(638 puan) tarafından
Bende öyle pazardan kisiyorum giyimimden kisiyorum alıyorum ne yapım az buz demeden kalsın köşede lazım olur
0 oy
(683 puan) tarafından
ben lise okurken hep hayatta yaşı küçük koca almam diyordum 23 yaşımda evlendim eşim 29 yaşındaydı evide arabasıda vardı şuan 55 bin maaşı var hiçbir hedefimiz yok  hiç borç bitsin yaparız aman borcumuz var dursun diyerek bi hayat yaşamak istemiyordum annem hep böyle bir hayat yaşadı herşey hevesinde kalırdı şimdi birikimimiz vardı bi ev daha almayı düşünüyoruz 
(168 puan) tarafından
Mantık güzelliğine bayıldım. Benim ailem iyi kazanıp iyi yiyorlar ama ben niye böyle oldum bilmiyorum. Aslında evlendiğimden beri evin borcu bitsin diyoduk şimdi de arabasız olmuyor düşüncesiyle hep bir birikim çabası
0 oy
(1,848 puan) tarafından
Ev var benim arabam var eşimin tofaşı var motoru var. İki ortaklı arsamız var onu satıp rvin 400 bün borcu var onu ödeyecez valla önceden bilezik alalım altın yapalım derdindeydim o kafadan çıktım para biriktirip yazın  tatile gidip hayatımı yaşamak istiyorum. 
(168 puan) tarafından
Ayy bende tam birikimci oldum niye öyle oldum bilmiyorum. Bekarken böyle değildim. Bide bebek bekliyoruz kendime ne harcasam gözüme geliyor bununla bebeğe bişey alabilirdim diye vicdan yapıyorum
(1,848 puan) tarafından
Bende öyleydim işte ama yaş aldıkça diyorum bidaha bu yaşa geri gelmiycem hevesim varken yaşamak istiyorum hayatımı. 26 yaşındayım en güzel çağım bence para kazanılıyor ama zaman geri alınmıyor.
(168 puan) tarafından
Bende 26 yaşındayım
(1,848 puan) tarafından
Amaan ye iç gez :)
0 oy
(3,218 puan) tarafından
Malaesef biriktiremiyoruz yaklaşık 200 bin lira borcumuz var aldığı maaşın 25 bini borca gidiyor 5 bin kira 2 bin faturalar 6 bin ev masrafı tabiki yetmediği için borca tekrar ücret ekleniyor 
0 oy
(1,372 puan) tarafından
Eşim sağ olsun evin bütün giderlerini karşılıyor Bana da harçlık veriyor her hafta bin lira 2.000 lira veriyor Ben de onları biriktirdim gittim kendimi ağrıdı bileziklerden aldım böyle yapmaya devam Onun dışında zaten ama bileziklerim de bankada belirli bir tutar da para biriktirdik zaten evimiz de kendimizi
0 oy
(715 puan) tarafından
Bizde arsa almak için birikim yapıyoruz kira da oturuyoruz arsa alıp ev aticaz üstüne inşallah sonra da araba arabada almıştık aslında vadeli bir şekilde geçen sene 3 tane adam battı ve kaçtı gitti onların borcunu ödedik baya zorlu bı süreçti anlayacağın 
(168 puan) tarafından
Arsa her zaman daha mantıklı. Ama işte eşim böyle şeylere girilmeye korkuyor beceremem batarım vs
(715 puan) tarafından
Arsalarda şimdi ev fiyatına olmuş 2 trilyon dan başlıyor tapulu olanlar herşey çok pahalli ama önceliğimiz arsa bakalım rabbim kısmet eder inşallah

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 585 göst.
16 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Birprensannesiiii (1,154 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 366 göst.
25 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Kuzucuklarin annesi (2,981 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 928 göst.
17 Aralık 2020 Diğer kategorisinde ❤Mehincik❤ (6,687 puan) tarafından soruldu
0 oy
56 cevap 1,442 göst.
9 Eylül 2023 Aile kategorisinde Gonca& (133 puan) tarafından soruldu

403,562 soru

12,090,587 cevap

36,383 kullanıcı

...