0 oy
101 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (586 puan) tarafından

Bismillahirrahmanirrahim... 

“Rabbişrahli sadri ve yessirli emri vahlül ukdeten min lisani yefkahu kavli...” 

KIŞ MÜMİNİN BAHARIDIR.

//Hadis-i Şerif

Biz ev hanımları vaktimizin çoğunluğunu evde geçiriyoruz. Malum kış aylarınında yağmur yağıyor havalar kararıyor hâliyle ruh halimiz daralıyor. İç huzurumuz kaçıyor. Aslında baktığımız zaman ruhumuz zikirle , kur'ânla hemhâl olmak istiyor o yüzden tüm bu ruhani halimizin kendini karanlıkta hissetmesinin sebebi ruhun gıdasını alamaması mahrum kalması yüzünden. 

Ashab kış ayına o kadar hürmet göstermişlerdir ki adeta kış ayını bahar mevsimi gibi geçirmişlerdir.

• Kış günleri kısa olmasi hasebiyle kaza veyahut kefaret orucu olanlar bu oruclarina niyet edebilir yok ise nafile tutabilir.
  • Kış gecelerinin uzun olması hasebiyle ise kaza namazları var ise onları kılabilir yok ise nafile teheccüd , tesbih namazı kılabilir
  • Kur'an-ı Kerim hatmine başlayabiliriz. Yarım hatmimiz kalmış ise ona devam edebiliriz.
  • Kur'an-ı Kerim bilmeyen veyahut tecvid bilmeyen YouTube'dan bunu öğrenebilir.
  • Ölmeden evvel kendi ruhaniyetimize bağışlamak için 70 bin Lâ ilahe illAllah çekebiliriz.
  • Yine ölmeden evvel 70 bin İhlâs Sûresi çekebiliriz. 
  • Kendimize çektikten sonra aile fertlerimize çekebiliriz yani eşimize ve çocuklarımıza , anne ve babamıza.

Kendimize bir not defteri tutalım her gün çektiklerimizi yazalım 100 mü çektik 200 mü çektik her ne ise yazalım istenilen sayıya ulaşınca toplayıp duâsını yapabilirsiniz. 

KUR'AN-I KERİM'den sûre ezberleyebiliriz.

• Amenerrasulu 
  • Ayetel Kürsi 
  • Kadir Sûresi 
  • Kehf ilk on ve son on ayet 
  • HuvAllahullezi 

ESMAUL HÜSNA ezberleyebiliriz. 
SEYYİDÜL İSTİĞFÂR ezberleyebiliriz.

Şart olan illâ ezberlemek değil günlük misâl 100 kere Amenerrasulu okuyacağım bu hafta içerisinde diyerek okursak şayet bir hafta içinde sürekli zikrettiğimiz için çok çok güzel şekilde ezberleyebiliriz. 
Böyle bilmediğimiz sûreleri bir sıraya koyup her hafta değiştirerek günlük sayı belirleyerek zikredebiliriz. 

Nerden bakarsak kış ayı 5 ay sürer biz de böyle gayret gösterirsek bizim manevi baharimiz olur ruhumuz lezzet alır ve kendimizi evde bunalımda hissetmeyiz kalbimiz nûrlanir bi iznillâh.

Her gün bir bölüm tefsir dersi dinleyelim. Bu mevzuda istifade edeceğimiz bir link atayım arzu eden dinleyebilirsiniz ben dinlerken çok lezzet alıyorum.
bakın attığım derslere 8 yıl evvel başlanılmış ve hâlâ dersi yapılıyor tüm Kur'an-ı Kerim tefsiri bitmiş değil. Bizlerde başlayalım bu videolari her yemek yaparken dinleye dinleye epey ilerledim. Bir çoğumuz biliyorum ki yemek yaparken dizi izliyoruz ve bilinç altımızı kötü etkiliyoruz. Bunları yapalım bi iznillâh. Selamün aleyküm.

4 Cevaplar

0 oy
(1,380 puan) tarafından

Böyle postlar görünce aklıma Alaska geliyor, nerelerde bilen var mı :(

(586 puan) tarafından
Gelir muhtemelen bir süre sonra. Kendi içine çekilmiştir. Bir yerden sonra burası insanı sıkıyor.
(1,380 puan) tarafından
İyidir inşallah, gebeydi de :(
-Reklam-
0 oy
(5,672 puan) tarafından

nur ay. icerigi okumadan basligi okuyunca sicak sahlep ve sicak cikolata esliginde pijamayla evde pineklemek yazacakdim:)

(586 puan) tarafından
Oda dahil tâbii ☺️
0 oy
(586 puan) tarafından
Benim bu paylaşımım çok az yorum alması hasebiyle yukarıya taşımak adına yorum yapıyorum ☺️ 

Yağmurlu bir günden selamün aleyküm:))
0 oy
(61 puan) tarafından
Bu ayeti konuşma bozukluğu olan kızım için okuyorum her gün 21 defa canım rabbişrah ki sadri diye devam edeni. Evdeki huzur için duymamıştım 
(586 puan) tarafından
Kız onu evdeki huzur için diye demedim ki sohbete başlanırken sözüm anlaşılsın diye dedim :))
(4,779 puan) tarafından
Bende öyle zannettim bende oğlum için okuyorum her gün

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 289 göst.
10 Eylül 2024 Diğer kategorisinde 2121erva (1,378 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 63 göst.
0 oy
5 cevap 109 göst.
21 Ekim 2024 Aile kategorisinde Zeynepjdjdjd (54 puan) tarafından soruldu
0 oy