0 oy
128 göst.
Diğer kategorisinde (18,444 puan) tarafından
Doktora soracağım kızlar. Ama burda tecrübeli annelerimiz de var diye size de sormak istedim. Siz ve ne yapayım. 

Kızım 16 aylık. 8400 Gr 78 cm civarı 

Ek gıda yemez pek. Anca anne sütü. Doktor raporlu mamaya başladı. Onu da içmiyor. Sizce sütten kessem işe yarar mı . Hiç kesmek de istemiyorum. Ama büyümesine engel olmasın diye. 

8 Cevaplar

0 oy
(3,850 puan) tarafından
Yemeyen cocuk sutten kesince de yemez. Sizinki farkli bi durum. Ben olsam oyalayip bi sekilde mamayi da icirirdim emzirirdim de. Doktora danisman daha dogru olur bu durumda.
(18,444 puan) tarafından
Tamam dostum sağol. Zaten doktora danışmadan kesmem de size de danisayim dedim
-Reklam-
0 oy
(356 puan) tarafından
Kızım 15 aylıkken sütten kestim. Arada iki fırt alıp bırakıyordu zaten. Ama yemek yemesi artsın diye bırakılır mı bilgim yok. Yani belki sütten de kesseniz aynı şekilde devam edecektir. Boyu gayet iyi, kilo olarak da sizler de çok iri değilseniz normaldir. Ama tabi ki en doğrusunu doktor söyler. 
(18,444 puan) tarafından
Bacım işte doktor da çok aayif dediği için raporlu mama yazdı. Her zayıf çocuğa yazılmıyor o mama . İnan ki illallah ettim. Ne yapayım şaşırdım.

Sen neden kestin 15 aylıkken
(356 puan) tarafından
Anlıyorum, mamayı da kabul etmiyorsa sıkıntı bayağı. Kulağım için ilaçlı emar çektirmem gerekiyordu. Hemen emzirme yasaktı. Hazır kendi de meme bağımlısı değilken kestim. Ama hemen değil tabi ki. Bir ayda azaltarak kestim. Bu arada devam sütü aldım içsin diye. O kadar çok farklı marka aldım ama hiç birini içmedi.
(18,444 puan) tarafından
Aman ya bu çocuklar bizi kocatti ya ☹️☺️
0 oy
(14,209 puan) tarafından
Valla yemeyen çocuk yemiyor 

Kızım emerken yemiyordu kes yer dediler 4.5 yaşında hala aynı zar zor yemek yer 

Oğlum maşallah maşallah diyeyim yemek yer ardından emerdi Acıkır emer sonra yine yemek yerdi 
(18,444 puan) tarafından
Ah bacım ah yiyen çocuğa denk gelemedik ☹️ benim oğlum da böyleydi. Ama onun kilo iyiydi yine. Bundan iyiydi yani en azından. Sütten kesince yedi şükür
0 oy
(9,839 puan) tarafından
Büyük oğlumu 16 aylıkken kestim memeden ama ben hamileyim diye kestim. Birden kesmek yerine azaltarak kes bence sınırla. Mesela sabah uyanınca bir kere öğlen uyanınca bir kere gibi gibi azaltarak kes
(18,444 puan) tarafından
Ya onu hiç yapamıyorum ben beceremiyorum. Oyalanmiyo ki çocuk
0 oy
(7,596 puan) tarafından
Ben 2 yaşında kestim 3 yaşına kadar yemedi çocuğum bana da herkes süte güveniyor kesersin yemeye başlar dedi ama dinlemedim hakkı olanı alsın istedim organik süt nihayetinde dışardan aldığı hangi yiyecek ona denk gelecek ki
(18,444 puan) tarafından
Kız inan ki sabaha kadar milyon kere kalkıyorum . Hiç gözümde değil. Ben de 2 yaşa kadar emzirmeyi istiyorum. Ama gelişimi aşırı yavaş olduğu için uzuluyorum. Yoksa çocuğun hakkı 2 yaş ben de çok isteyerek emziriyorum. Ama acaba mi dedim en sonunda
(7,596 puan) tarafından
Yok ya yemeyen çocuk öyle devam ediyor kızım 5 yaşına geldi hala ittir kaktir yiyor
(18,444 puan) tarafından
Oyyy oyy
0 oy
(13,511 puan) tarafından
Dostum nasılsın? 

Sağlicakla büyüsün prenses ☺️

Sütten kesince daha iyi yemek ve daha iyi uyku düzeni olur naçizane deneyimim

Defne bir yaşinda kestım pek düşkün değildi zaten, Efeyi de düşünüyorum 8 dişi var yara yapıyor çok düşkün memeye 

On buçuk aylık, yaklaşık on kilo ama gece ne vereceğim onu düşünüyorum 
(18,444 puan) tarafından
İnşallah dostum çok sağol. Sen nasılsın annenle kardeşin hala burdalar mi
(13,511 puan) tarafından
Şükür iyiyim evet 15 inde dönüş bileti
Kızı aliştırmaya çalışıyor annem bezi bırakmaya da yapınca söylüyor hep ya (((
(18,444 puan) tarafından
Öyle öyle ogreniyolar bir iki haftaya öğrenir tamamen
(13,511 puan) tarafından
On gün oldu bezi çıkartalı hiç umudum kalmadı dostum
(18,444 puan) tarafından
Olur olur merak etme. Bi de küçük daha anca ogrenir
0 oy
(753 puan) tarafından
Size tavsiyem gece beslenmesini azalta azalta kesin sabah aç uyanması ve güzel proteinli bir kahvaltı yapması bile kilo alımını çok düzeltiyor aylık 300 gram alan kızım gece beslenmesini kestiğimden beri 450 gram alıyor bide hastalanmayan çocuk sayfası var Instagram da orda atom tarifi var onunla destekleyin öğünlerinin ardından eminim faydası olacaktır az yesede kalorili şeyler yemesi kiloyu arttırır fark ettirir hemen 
(18,444 puan) tarafından
Atom yaptım . Az da olsa yiyor bazen.

Dostum bana anlatsana nasıl bıraktırdın gece beslenmesini. Becerebilir miyim ki
(753 puan) tarafından
Becerirsiniz hiç korkmayın en fazla 2 hafta sonra gece tamamen bırakmış olur bir gece not alın kaç kere kalktığını atıyorum 8 kere mi kalktı emmeye ertesi gün 2 gece 6 kere emzirin sonra 2 gece 4 durmadığı zamanlarda özellikle pipetli bir suluğu varsa onu verin ondan su içsin emme ihtiyacını karşıladığını düşünsün sonra yavaşça 2 ye düşürün ve tek emmeyi bir gün yaptıktan sonra bırakın durmadığı bütün zamanlarda konuşun tabiki bi tepki verecek ama o tepkiye yenilmezseniz çok kolay bırakıyor sallıyorsanız eşinizden yardım alın 2 siz kalkıyorsanız 1 o kalkıp sallasın böylelikle sizde çok zorlanmazsınız kızım bazen öyle aç kalkıyor ki uykusunda ne yapıyorsa kahvaltıda 2 yumurta yediği falan oluyor inanın değiyor hem geceyi kesmek tümden kesmekten daha kolay gündüz istediği kadar emebilir gündüz siz onunla konuşabilirsiniz gece artık meme süt vermeyecekmiş dişlerin var yemek yiyebiliyorsun meme dişi olan çocuklara gündüz süt veriyormuş gece uyuyacakmış diyebilirsiniz
(18,444 puan) tarafından
Allah razı olsun ne güzel ayrıntılı yazmışsın. Ben de deneyecegim. Uyumadigi zaman ayagimda falan sallarım olmadi
(753 puan) tarafından
Zaten gece uykusu daha ağır olduğu için sallamayla atlatabilirsiniz bu süreci biz öyle yaptık şimdi uyanır su içer uykusuna geri dönemezse yanına uzanıyorum hemen uyuyor kendisi geri sonradan sallamayı bırakmak daha kolay memeyi bırakmaktan umarım kolayca adapte olur sizde hem gece uyku düzeniniz olur dinlenirsiniz hem bebiş yemek yer
(18,444 puan) tarafından
Bana cesaret verdin Allah razı olsun. İlk çocuğumda cesaret edememiştim. Ama bunda yapmak zorundayım sanırım. Çok sağol ☺️
0 oy
(4,416 puan) tarafından
Benim kızda 16 aylık hala mama veriyorum zaten zayıf oda
(18,444 puan) tarafından
Seninki de mi zayıf. Kaç kilo
(4,416 puan) tarafından
9500 du en son cnm  15 aylık iken boyda 78 dünden beri hasta birşey yemiyor olan bütün kilolarında verdi cnm
(18,444 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun Allah'ım şifalar versin
(4,416 puan) tarafından
Saol cnm

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 88 göst.
16 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 130 göst.
15 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Mrvyilmaz (634 puan) tarafından soruldu
0 oy