0 oy
81 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (11 puan) tarafından
Kızlar 6.ayda ek gıdaya başlanıyor. Bebeğim formül mamada alıyor. 6.ayda formül mama yerine verilecek yemek,mama vs var mı? Formül mamalar çok pahalılaştı, yerine başka bir şey veriliyor mu acaba

6 Cevaplar

0 oy
(3,789 puan) tarafından
Ek gıda sonuçta daha çok mamayla besleniyor gıdayı ek olarak alır. Bim in maması uygun ona bakın, biz bebekten annem unu kavurup onunla mama yaparmış 
-Reklam-
0 oy
(292 puan) tarafından
1 yasa kadar ana besini anne sütü. Onun yerini tutan tek şeyde formül mama. Bebeğiniz anne sütü almıyorsa yerine başka birşey veremezsiniz. İkisini de icmiyorsa hem mama hem meme reddi varsa durum değişir tabi ki ama içen çocuğa başka birşey vermeyin vitamin mineral dengesi eksik kalır. 
0 oy
(82 puan) tarafından
Ek gıdaya geçtiği an da emin olun yine mama ile beslenecek. İki üç çay kaşığı kadar ek gıda tadacak. Benim bebeğim 1 yaşını geçti , ana öğün hala mama değil ama bayağı bir mama ictikten sonra yavaş yavaş ek gıda öğün yerini aldı. 

Sizde mamayı alacaksınız yani. 
(11 puan) tarafından
Vay halimize.mamalara zam gelmiş.
(82 puan) tarafından
Siz mamayı alırken bu kadar zorlanıyorsanız, diğer ihtiyaçlarını nasıl halledeceksiniz? Devletin karşılamadıgı aşıların toplamı şuan 20 bin civarı oldu mesela. Ya da çocuk ilerleyen zamanlarda mamayı azalttığında, ek gıda çoğalttığında sık sık protein vermek zorundasınız. Örneğin dana değil kuzu kıyma vereceksiniz fiyatı 2 kat pahalı. Düzenli et balık vs yiyecek. Ara öğünlerde verilen kuruyemişler vs olacak. Yani çocuk mamayı azalttığında masraf azalmayaxak ki. Hakkıyla besleyecekseniz masraf artacak maalesef. O yüzden maddi manevi hazır olmadan çocuk yapmamalı.
0 oy
(3,267 puan) tarafından
Ek gıdaya başlayinca mamayı kesemezsin ki ek gıda tadımdır yine mama vermek zorundasın. BİM'in maması var en uygun suan onu hipp üretiyor  kullanabilirsin 
(11 puan) tarafından
Hipp mi canım
(3,267 puan) tarafından
Evet canim arkasinda yazıyor, ben doktoruma mama önerisi istemiştim bimdeki markayı da söyledi ben o markayı 2 yaşındayken verdim
0 oy
(460 puan) tarafından
Formül mamayı anne sütü yerine alıyor ek gıda ayrı formül mama ayrı haklısınız çok pahalılaştı ama 6.ayda direk yemeğe başlatmak ne kadar doğru okur bilemiyorum. Anne sütü alsaydı ek gıdaya başladı diye emzirmeyi bırakır mıydınız
(11 puan) tarafından
Doğru diyorsunuz da bilmediğimden sordum yerine başka bir şey verilebilir mi diye.
(460 puan) tarafından
Diğer yoruma anne sütü var yazmışsınız formül mama destekleyici ise ek gıdaya geçince formül mamayı azaltabilirsiniz
0 oy
(316 puan) tarafından
Ben 8 aya kadar anne sütü mama gidiyordum mamayı bıraktım ek gıda başladım şimdi ekstra sadece cici bebe suyla karıştırıp verdim ara ara genelde anne sütü ek gıda  gittim 2 gündür inek sütüne başladım yaşına girdi
(11 puan) tarafından
Benimde anne sütümde var ama yetmediğini mamada gidiyorum. Ama mamalar çok pahalı.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 67 göst.
18 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hersey-nasip (368 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 107 göst.
18 Temmuz 2023 Aile kategorisinde Selin demirci (2,203 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 142 göst.
23 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Ikiz anne adayi (1,114 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 498 göst.

404,260 soru

12,110,915 cevap

36,440 kullanıcı

...