0 oy
339 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (893 puan) tarafından
Selam kızlar. Canım çok sıkkın. 

Eşim sıcak su epilepsisi. Sıcak su ile duş alınca nöbet geçiriyor. Bundan 3 4 sene önce yılda 1-2 defa nöbet geçiren adam ayda 2 3 defa geçirmeye başladı. Hamile halimle kaç defa banyodan süre süre çıkardım. Hem nöbet geçirip kasıldığı için hemde erkek gövdesi olduğu için daha ağır oluyor. Defalarca çok fena tartıştık tedavi ol diye. Olmamakta direniyor, hasta değilim diyor. Son zamanlarda onunla duşa girip çıkıyordum. Daha 2 gun once eger tedavi olmazsan bosanirim senden demistim. Yine ayni şekilde hasta değilim,  bişeyim yok dedi. Bugün ben yokken dus almış ve yine nöbet geçirmiş kendine gelmiş. Yüzü gözü dağılmış. Kafasını yere vuruyor kasilmanin etkisiyle. Hasta olduğu için değil inat edip tedavi olmadığı için yanında durmak istemiyorum. Bıktım gerçekten. 3 aylık bebeğim var bakıp bakıp ağlıyorum. 

7 Cevaplar

0 oy
(6,108 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun ne diye kabul etmiyor sağlık bu yani gidip tedavi olması şart 
(893 puan) tarafından
Bir bilsem. Hasta değilim diyor anca. Çarem olsa başımı alıp gidecem. Ama küçücük cocukla kime siginayim..
-Reklam-
0 oy
(366 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun çok sık oluyomuş nöbetleri onun içinde zor oluyodur 

Ablamın eşidr nöbet geçiriyo ama 2 senede bir ve tabi düzenli ilaç kullanıyo ilac olmazsa oda sık sık nöbet geçirir , gecen gün geçirmiş ve kasılmadan dolayı  beli çok ağrımış halada ağrıyo 1 hafta rapor aldı işe gidemiyo 

Neden inat ediyo ailesine söyleseniz ikna etseler olmazmı
(893 puan) tarafından
Geçen sene doktora götürdüm ilaç verdi. Nörolojik ilaçlar olduğu için ağır geldi. Doktor ilk 2 hafta vücut anca alışır yorgunluk halsizlik uyku vs yapar dedi. Abisi olacak şe.refsiz ne ilaç veriyorsun kardeşime diye gelip benden hesap sordu. Onunda aklina girdi kullanmadı. Sonrada ben hasta değilim diyip durdu. Hastalığını kabul etmiyor. Zaten banyoda bir çenesi yırtıldı bir kaşı. Bugünde kaşı açılmıştı evden kovdum ne hali varsa görsün. Yüreğimi çok tüketiyor..
(366 puan) tarafından
Kabullenmemesi çok zor tabi önce kabullenmesi
gerek
Evet ağır oluyo ama vücut alişıyo bi süre sonra ve iyi geliyo eniştemden biliyorum
Çok zor bi durum senin için Allah yardımcın olsun
0 oy
(5,672 puan) tarafından
tedavisi varmi . e biye olmuyoki yani. gun gelecek cocugu banyo yaptiracak sicak su ile illa bisekil temasa girecek va vs . 
(893 puan) tarafından
Bilmiyorum canım artık iyice tükendim. Kullanacağı iki ilaç. Hastalığını kabul etmiyor .
(624 puan) tarafından
Var tedavisi canım hemde sadece bir hap. O kadar
(8,863 puan) tarafından
Sadece ilaç duruyor nöbet
0 oy
(2,436 puan) tarafından
Tedavi olması şart benim eşim hap kullanıyor en son  6 sene önce nöbet geçirdi  daha da olmadı ama dikkat ediyorum da  benim eşimde artık eskisi gibi ilaçlarını kullanmıyor sürekli kavga ediyorum ilaçlarını iç ölmek mi istiyorsun diyorum artık ona bıraktım 
(893 puan) tarafından
Benim eşim hiç kullanmiyor. Doktora gitmek bile istemiyor çünkü ben hasta değilim diyor. Ilık su ile yikansa belki daha farklı olacak ama sıcak su ile yıkayınca nöbet geçiriyor ama her yikanmada değil. Sanırım suyu çok üst üste dökünce ve sıcak olunca nöbet geçiriyor. Kaşı açıldı,  çenesi yırtıldı , başından darbeler aldı ama akillanmiyor. Bir tane ilaç içmek çok ağır geliyor.
0 oy
(49 puan) tarafından
Bende epilepsi hastasıyım açlıga ve sitrese gelelemem hemen nöbet geçirir bayılırım. İlk kullanırken ilaçları  çok agır olur ben sürekli uyuyodum ama geçiçi o dönem. Eğer aileside ilaç kullanmamasını reddediyor da işin zor gerçekten. Onlar o şekilde konuştukca eşin hiç kullanmak istemiycek. Ama nekadar zorlarsan zorlada eşinin tedavi olmak istemesi lazım. Ben ilacımı, kullanmama rağmen eşimin aklı çıkar aman hastalanma düzenli kullan sitres yapma yemek yedinmi diye. Cünkü, önce ben iyileşmek istiyorum o destek veriyor
(893 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun. İnsan önce kendi için kullanmalı zaten. Allahtan gelen hastalık ayıp değil günah değil. Eşim hastalığını kabul etmiyor ben hasta değilim diyor. Eşim sadece sıcak su ile banyo yapınca nöbet geçiriyor ama ileriki zamanda uykuda veya normal zamanda da gecirmeyeceginin garantisi yok. Benim eşim de çok stresli biri , kafaya çok takar her şeyi. Bir de unutkan. 2 gün önce aldığı şeyi,  konuştuğunu,  yaptığını hatirlamaz.
(49 puan) tarafından
İlacı kullanmış olsa o unutkanlıkları hep geçeçek aslında.
0 oy
(2,385 puan) tarafından
Epilepsi şakaya gelmez. İlacı içmesi şart daha da kötü olur Allah korusun 
(893 puan) tarafından
Canim tabiki öyle. Zaten 2 3 yılda bir nöbet geçiren adam ayda 2 3 defa geçirmeye başladı. Bundan önceki nöbetinde dilini ısırmış, Allah korusun koparabilirdi. Yutabilirdi buna bağlı olarak ölebilirdi ama eşim kabullenmiyor. Sigara içtiğim için dilim bu hale geldi diyor.
(2,385 puan) tarafından
Çok kötü oluyor ya o benim bekarken çalıştığım yerde bı abla vardı hem şeker hem epilepsi vardı böyle var ya öyle bı kilitleniyordu vücudu taş gibi oluyordu çok zor ve ciddi bı hastalık şakaya gelmez
(893 puan) tarafından
Ya bu da banyoda oluyor. Vücudu kesiliyor sonra düşüyor ve başını vuruyor. Agzi kitleniyor . Kasılma geçince 1 saat kadar geçici hafıza kaybı yaşıyor. Boş boş karşıya bakıyor konuşamıyor. Ayağa kalkamiyor ama sürekli kalkmaya çalışıyor.
(2,385 puan) tarafından
Kuzum valla zor Allah sabır versin bide hamileyim dedin çok zor dikkat et çünkü o an kasılmaya bağlı anı refleks yapıyorlar kendine dikkat et
0 oy
(3,854 puan) tarafından
Annesi babası kardeşi yok mu ikna etsin
(893 puan) tarafından
Canim kaynanam vefat etti ama o da çok yalvariyordu boş. En son zorla doktora goturup ilaç aldım. Doktor basta ağır gelir 2 hafta içinde vücut anca alışır dedi. 3 4 gün kullandı, yorgunluk , halsizlik vs oldu.  Abisi geldi benden hesap sormaya. Sen kardeşime ne ilacı veriyorsun diye. O da abisinin etkisinde kaldi daha da içmedi.
(3,854 puan) tarafından
Banyoda baygınlaştığında abisi gelsin o zaman hep kaldırmaya. Hey Allahım.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 62 göst.
0 oy
4 cevap 99 göst.
0 oy
2 cevap 74 göst.
20 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Rabia_ikra (5,867 puan) tarafından soruldu

403,579 soru

12,091,020 cevap

36,383 kullanıcı

...