0 oy
390 göst.
Aile kategorisinde (84 puan) tarafından
Çocuklarda televizyon ve telefonu nasıl engelliyor vakit geçirmesini sağlıyorsunuz

23 Cevaplar

+2 oy
(3,735 puan) tarafından
Instagramda görüyorum ekransız 25. Gün... Bir oyun oynuyorlar ve herkesi buna inandırıp, karşı tarafı eksik yetemeyen ebeveyn yapıyorlar. Ya hu bu oyunu maksimum yarım saat oynarsın, geriye kalan saatlerde ne yapıyor bu çocuklar?? Kaldı ki o çektiği videoları editlemek çok uzun sürüp, çocuğu yalnız bırakmak zorunda. Evet tüm gün tv telefon verilmemeli hele ki 2 yaş altına. Kızım etkinlik ya da onunla oynadığımız sürece çizgi film izlemez, telefon tablet zaten yok. Vaktiniz varsa bol bol oynayın, ama bu da bir yere kadar bizler de yoruluyor çocukların oyunlarından zevk almıyoruz kimse çok çok severek oynuyorum demesin
(84 puan) tarafından
Ekransız bir ay metodunu Ben de denemek istiyorum ya bakalım nasıl bir gelişme olacak
-Reklam-
0 oy
tarafından
4 yaşına kadar idare ettik artık engellemeye çalışmıyorum Telefonda izliyor televizyon da günümüzde 5 yaşindaki çocugun bile telefonu var artık eski komşumun çocuklari vardı biri 5- diğeri 8 yaşında ikisinin de kendine ait telefonu ve hattı vardı yani devir teknoloji devri eğitici şeyler izletiyorum eğitici oyunlar indiriyorum geçiyor günlerimiz benım telefonumu kullanıyo kızım
tarafından
Napım bacım örnek verdim yanı abartan abartıyor benım çocugum sanane diyor ne dicen
(84 puan) tarafından
Allah kolaylık versin canım
tarafından
Allah razı olsun canım
(9,526 puan) tarafından
Kuzenin vakit geçince kapı kapı dolasacak bu cocuk niye konusmuyo gozumuze bakmıyo diye
tarafından
Sadece kendisi değil diyorum ya canım bütün büyükler kardeşleri hepsi razı hepsi alışmış telefon izleterek susturmaya çalışıyorlar ben o dönemde dua açar koyardım yanına uyurken dua okunurdu ben yemek yerdim kendime zaman ayırmaya çalışırdım kızım 4 yaşında yeni yeni izliyor telefon televizyon
0 oy
(8,860 puan) tarafından
Balla çocuklar srtk zehir gibi televizyondan ogreniyorlar çoğu seyi
(84 puan) tarafından
Çocuklara göre değişiyor canım
0 oy
(7,433 puan) tarafından
Kapatıyorum hadi oyun zamanı diyorum oyun oynuyoruz veya dışarı çıkıyoruz öyle 
(84 puan) tarafından
havalarda soğudu ne yapacağız bilmiyorum
0 oy
(5,240 puan) tarafından
2 yasina kadar hic izlemedi. Sonra da sureli actim. Suan 3 yasinda hafta ici hic tv acilmiyo evde. Haftasonu da duruma gore 1-2 saat izler. 

Beraber kitap okuyoruz,oyuncak oynuyoruz. Lego,yapboz,resim,boyama,oyun hamuru. 1-2 kezde hava durumuna gore disari cikiyoruz. Bazden de ben bi isle ugrasirken kendi oynar ama genelde evi ozellikle mutfagi dagitir. Bugun mesela yagisliydi avm ye oyun alanina gittik. Eve gelince tv izledi. 1 saate ayarlamistim. Acmadan once konusuyorum suremiz bitince kendisi kapanacak diye. Bazi zamanlar itiraz etse de alisti. Bazden aglar ozellikle uykusu varsa yorgunsa falan. Ama net olmak onemli.
(84 puan) tarafından
Biray televizyon onlardan nasıl ilerleriz onu düşünüyorum televizyon diyeti mi deyim ne diyeyim
0 oy
(356 puan) tarafından
Kendimde izlemeyecek. Televizyon var ama gündüz kendim de hiç izlemem. Akşam uyudukları zaman açıyorum bazen. 

Telefonu da hiç ellerine vermedim. Bazen elime alınca kızım da bakayım diyor, aile foto/videolarını izleriz bazen.

Haftada 1-2 tv izlediği /izlemek zorunda olduğu durumlarda da yarım saati geçmemesine dikkat ediyorum.

Ben çoğu oyuncağını saklıyorum. Sıkıldıkça yenisini verince dikkati dağılıyor. Ya da salonda sıkılmışsa hadi odana gidelim diyorum. Ya da dışarı çıkıyoruz vs
(84 puan) tarafından
Bir ay televizyon vermemeyi düşünüyorum acaba böyle nasıl olacak belki soğur
(356 puan) tarafından
Yaşı kaç ve ne kadar süre izlediği önemli aslında. Yaşı büyük ise birden kesmek zor olur ve belki doğru da olmaz. Kontrollü içerik ve belli bir saat izliyorsa sorun olmaz. Ama henüz ufak sa vê çok izliyorsa, ben olsam azaltarak keserim. Her izlediğinde dikkatini başka bir şeye çekmeye çalışın. Tabiki siz ve eşiniz de izlememeli.
0 oy
(578 puan) tarafından

Bugün sadece bı saat izledi oda seçilmiş çocuk sinema cizgi filmi. Kahvaltıdan sonra izledik ailecek. Sonra oyun oynadık. Öğle uykusunu uyudu. Uyandı yemek yedi ve masaya oturduk beraber Nuh' peygamberin gemisini yaptık ve keçeden dinazor diktik içine pamuğu o doldurdu. Üçgen kare kağıtlar kestim o içinden çizdi.

image

image

Temizlik yapmadım yaparken yardım eder öyle vakit geçiririz bugün sadece bulgur pilavı ve yeşil  mercimek pişirdim oda mutfakta beni izledi beraber şakalaştık. Sonra uyutmak için iki saat masaldı az biraz salla çokça kucakla uyumuyor diye kız derken on on beş dakika oldu uyudu ben de fırına poğaça attım pissin diye.

(84 puan) tarafından
Elinize kolunuza sağlık maşallah
0 oy
(60 puan) tarafından
Engellenemiyo. Hele yazın neyse dışarıda parkta vs vakit geçiyor ama kışın hep icerideyiz. Kahvlati yaptıktan sonra Tv izliyor eğitici tarzda çizgi filmler açıyorum daha çok sayılar meyveler vs. Onlar söylerken oğlum da tekrar ediyor biraz izledikten sonra legolarla oynuyoruz yemek o bu ev işleri onları yaparken de oyuncaklarıyla oynuyor sonrasında sıkılıyor haliyle telefonmda araba sök tamir et oyunu var biraz da onunla oynadıktan sonra babası geliyor zaten onunla oynuyor uykusu falan voyle geciyor
(84 puan) tarafından
Bizlere kolay gelsin ne diyelim
(60 puan) tarafından
Oyun alanları vs goturmeek istiyorum arada değişiklik olur diye ama fiyatlar ateş pahası, iki üç günde bir babasıyla çıkıp arabayla gezip geliyorlar. Linç tayfa yüklenmeden soyliyim ki bence kontrollü olduğu sürece ekran vakit öldürme açısından iyi oluyor. Mesela bı tanidigimin kizi saatlerce telefonla oynuyor çalsa biri arasa ağlıyor vermiyor telefonu onsuz yemek yemiyor, cizgifilmsiz bir kaşık uemek koymuyor ağzına bu yüzden çok geç konuştu mesela. YouTube açıp eline verdiler telefonu ingizlice veya farklı dillerde izledi hep 4 yaşına kadar düzgün cümle bile kuramadi çocuk.
(84 puan) tarafından
Benimkide bu şekilde desem :((
(60 puan) tarafından
Kontrollü yani en azından saatli olarak gösterseniz? Ne bileyim tvnin fisini çekip şimdi elektrik gitti başka oyun oynayalim falan deseniz yanaşmıyor mu?
(84 puan) tarafından
Yanaşıyor problem yokta. Aktivitemizi çoğaltmamiz lazım
0 oy
(2,436 puan) tarafından
Valla engelliyemiyorum elden ele geçiyor telefonum televizyonda sabahtan akşama kadar açık 
0 oy
(552 puan) tarafından

Telefon sıfır asla vermiyorum.  Sadece günde 1 saat eğitici programlar TV den izler. Beraber ev işlerini yaparım parka çıkarız bı de sürekli muhabbet kızım cok konusuyor :D kitap okuruz resim saklambaç ne varsa artık.

0 oy
(2,852 puan) tarafından
Daha bebeğim 4.5 aylık. Gittiği yere kadar idare edeceğim hiç durmuyor miz miz. Eve televizyon aldırmadım bu yüzden. Turkieyedeyken vardı burada hamileydim diye aldirmadjm alışır cocuk dedim, birkaç arkadaşım var tutturmuş al diye ama diyorum cocuk baktıkça alışır. Onlara gittiğimizde bile dönüp bakıyor cocuk o yüzden almayacağım 
0 oy
(1,610 puan) tarafından
Günlük  sabah aksam yarım saat izliyor.  Bu sekilde anlaştık.  İzlemedigi zaman sıkıldım diyince bende sklıyorum yapcak bisey yok diyorum soru. Cozuluyor

Ama onu oyun konusunda engellemem oynayacagi ilgilenecegi bir cok sey var evde
0 oy
(515 puan) tarafından
Biraz dışarı cikiyoz biraz resim biraz oyuncak biraz TV biraz yemek biraz kendi arlarinda sataşma biraz telonfa oyun hepsinvar ama ara uzatilmiyor
0 oy
(1,961 puan) tarafından
Evde genelde tv kapalı telefon hiç vermedim 2 yaşında tv izliyor tabi ama belirli çİzgi filmleri izliyor tek seferde 20 dk izliyor sonra başka bir şey yapıyoruz öyle aralıklı günlük toplam 1 saati geçirmemeye çalışıyorum.
0 oy
(2,981 puan) tarafından
2 3 gün sadece onlarla oynadım saklambaç evcilik boyama çizim arada parka gittik bahçeye indirdim böyle böyle unuttular ve mümkünse o aralar eve misafir kabul etmedim misafirliğe gitmedim şimdiki anneler babalar aman dursun diyip saatlerce tv baktiriyor yada tlfon veriyor benimkilerde görünce ister diye kendi halimize takıldık çokta iyi oldu 2 senedir çok rahatım 
0 oy
(454 puan) tarafından
Derslerden kurslardan vakitleri kalmıyor ki
0 oy
(278 puan) tarafından
Bazen engelleyemiyorum çoğu zaman da evin altını üstüne getirmelerine müsaade ederek engel oluyorum. Aklına gelecek her türlü dolabı çekmeceyi dağıtıyorlar. Çizgifikmler lgbt renkleriyle dolu bilinçaltına işliyor durmadan korkunç Çizgifikmler çıkıyor önüne. İzlediği zaman uyuyamıyor zombi geliyor hayalet var diyor. Ve izlediği her şey beyninde çok çabuk yer ediyor. Çocuk gelişimi okuyorum ve TV tablet telefon bunlar çocuğun beyninde yeni bağlantılar oluşmasını engelliyor. Direk beyne etki ediyor. Ve telefona alıştığı zaman elinden alınınca aşırı ağresif oluyor 
0 oy
(2,558 puan) tarafından
Benim çocuklar ne tv izler ne telefona bakar 

Ne de abur cubur yerler bende bu çocukları anlamiyorum 

Bu yüzden çok bunaltiyorlar beni
0 oy
(1,501 puan) tarafından
Valla günde en fazla 2-3 saatimi onunla oyun oynamaya ayirabiliyorum geri kalaninda biraz ağlıyor biraz susuyor bir bakıyorum kendi kendine oyun oynuyor bı bakıyorum yatmış tavanı izliyor sonra kalkıp geliyor ben ne yapıyorsam bana yardım etmeye çalışıyor bı görev veriyorum onu yapacağım diye oyalaniyor falan sonra sıkıldım deyip tekrar ağlıyor bende sıkı can iyidir oğlum hayal gücünü kullan kendi kendini oyala diyorum yapacak birşey yok 
0 oy
(1,255 puan) tarafından
3 yaşa kadar çok dikkat ettim. Yani sıfır ekran değildi ama klasiktir ki yemek yerken aciyorduk. Şimdi 4 yaşını geçti valla bazen açıyorum veriyorum izliyor. Bende işlerimi hallediyorum. E gün içinde zaten oynuyoruz dışarı çıkıyoruz arkadaşlarıyla gorusturuyorum. Her türlü sosyal ortamı elimden geldiginde yaratmaya çalışıyorum bunun haricinde evde etkinlik vs yapiyoruz. 4 yaşından sonra da kasmamaya başladım. Yani sürekli olmasada istediği zaman açıyorum . İşim bitince kapatiyorum. Yemek yapıyoruz oyun oynuyoruz sohbet ediyoruz. Sıfır ekranı uygulayanlara helal olsun. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 81 göst.
0 oy
6 cevap 362 göst.
18 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Hayatbosturloo&04 (1,403 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 397 göst.
14 Haziran 2024 Aile kategorisinde Serappppppp (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 65 göst.

403,564 soru

12,090,675 cevap

36,383 kullanıcı

...