0 oy
666 göst.
Diğer kategorisinde (190 puan) tarafından
Eşiniz ailesinin evi  için sizden habersiz 130 milyar çekerse ne yapardınız?

36 Cevaplar

+20 oy
(1,867 puan) tarafından
Belki bana kızlarlar linçlerler ama çekebilir ödeyebilcekse diyenlere şaşırıyorum sanki 13 binden bahsediyoruz. Tabiki herkes ailesinin arkasında olmalı maddi manevi ama 130 bin yani bide bunun faizi var.  Heleki benden habersiz böyle bişey yapsa seni gazlamak gbi olmasında olayyy çıkar. Evi için derken çokmu acil bi ihtiyaçtı 
(534 puan) tarafından
Post sahibi değilimde yorumlara bende şaşırdım o zmn benim ailemede çekelim herkese çekelim bu nasıl evlilik birliği sormak yok danışmak yok
(575 puan) tarafından
Canım zaten artık 130 bin lira 13 bin lira değerinde olduğu için çekebilir diyoruz
(50,946 puan) tarafından
oyle olmuyor neye gore 130 bin 13 bin oluyor asgari ucret 17 bin zaten
(11,571 puan) tarafından
ailesine yardım yapabilir erkek veya kadın problem bu değil zaten, habersiz yapılması sıkıntı ha bin tl ha 130 bin tl
-Reklam-
+4 oy
(276 puan) tarafından
Bütçeyi sarsıyor ve haber vermiyor bu bir boşanma sebebi bence asla böyle bir şeye yeltenemez durumu çok çok iyi olsa dahi millet sefasını sen cefasınımı çekeceksin beni linçlemeyin ama öyle
(190 puan) tarafından
Ailesine birşey der miydiniz
(276 puan) tarafından
Suç ailesinde değil ki ona ne diyim kocanda başına silah dayamadılar ya para ver diye hatayı yapan eşin ona derdim diyeceğimi
+4 oy
(959 puan) tarafından
Nerdeyse herkes cekebilir demiş  neden çeksin bu kadının evladı yokmu neden rızkını ailesine versin öncelik kendi yuvası eşi hata yapmış karısına soylemeyerek şuan da hep kısılma olacak o kesin yani istediğini alamayacak edemeyecek ben sanmıyorum burda çekebilir diyenlerin samimiyetine
(190 puan) tarafından
Siz olsanız ailesine birşey dermiydiniz
(959 puan) tarafından
Derdim tabi dedim de eşimden 600 milyar istediler kredi çek  ama geri odemeyecz dedi soncda bz snaa baktik dedi para lazm dedi  bakacaksin tabiki anne babasının bebeklikten itibaren kim bakacak bekar kaynım var o ceksn ona kiyamyrlar eşime dediler kusura bakmayın dedim 3 evladım var bnm dedim eşim size kredi çekse para krediyee gidecek biz ne yiyip icecez dedim baya ağır konstm eşimde benden yana oldu snradan çekmedi haklıyım cnku çocukların rızkını niye vereyim bide geri vermeycekler salakmiyz o kadar
+2 oy
(4,834 puan) tarafından
Valla herkes çekebilir yazmış hayır efendim çekemez o para onun değil hanenin geliri senden olur almadan çekemez
(190 puan) tarafından
Arayıp ailesine birşey der miydiniz
+2 oy
(4,464 puan) tarafından
Dururumuz isterse milyarlarla ölçülsün, baş çavuşun eşşeğ.i miyim ben bana bilgi bile vermeden versin. Asla kabul etmem, büyük de olay çıkartırım. Burada miktardan çok saygısızlık, yok sayılmak devreye girer çünkü. Sen de o zaman ver ailene 130 bin. O zaman aşağıdaki pozitif yorum yapanların çoğu öyle şey mi olur, siz taş mı yiyeceksiniz der. Ataerkil düzen işte. 
(1,694 puan) tarafından
Ataerkil mi yapıları bilmiyorum. Ben erkeğim sana ne diyorsa alırım ayağımın altına ama bizde de kimse ailesi için yaptığı harcamanın hesabını vermez. Ben de geçen ay ailem için benzer bir miktar para harcadım eşime de demedim. Gerekirse derim. Ortak bütçeden harcamıyorum sonuçta
(4,464 puan) tarafından
Biz de iki kişi çalışıyoruz. 3-5 binden bahsetse yine de haber vermemesine aynı tepkiyi veririm. Ortak bütçemiz ve kişisel bütçemiz ayrı değil bizim. Herkes kendi ihtiyaçlarını karşılar maaşıyla işte ödemeler yapılır vs. kalan bir hesapta toplanır ay sonunda. Bana göre tüm kazanç çocuğumuzun zaten. Bana haber bile verme ihtiyacı duymadan bu adımı atacaksa, orada bana göre bir sıkıntı var. Benim de eşim ailesine yeri gelir hediyeler alır, benim aileme de alırız öyle kıyafet vs de değil. Ailelerimizin kıymetini biliriz ihtiyaçları olmamasına rağmen. Ama yine de haber vermeli, bu dengeyi sağlayamamış bir ilişki bana göre eksik kalmıştır.
(1,694 puan) tarafından
İşte an başında nasıl denge kuruldu o önemli. Biz böyle kurduk. Eşimin annesinin sağlık sorunu var ona yüklü harcamalar yapılıyor hiç sormam bile. Benim ailem şimdi eve petek döşetecek 100 bin gibi bir şey lazımdı verdim. Eşime demedim. Çünkü bizde bağımsız bütçe de var. Gizli değil, ama bağımsız. Eşim bana güvenir, ben de ona güvenirim.
+2 oy
(776 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ailesidir çekebilir diyen varsa eşiniz ailesi için  1 TL harcasa ortalığı ayağa kaldırırsiniz aynı şeyi eşiniz yaparsa bir de o zaman konuşalım.
+1 oy
(50,946 puan) tarafından
ortalığı ayaga kaldiririm 
(122,853 puan) tarafından
ikbos adamin geliri 70 80 bin desek 130 bin o adama buyuk para degil koymaz pek ama asgari ucretli vs tabiki delirir insan
(50,946 puan) tarafından
neden geliri cok diye o çeksin ki istemem ben
(122,853 puan) tarafından
post sahibi evi icin demis ne bilim depremmi oldu evmi yikildi catidan su akiyo ana babasi yasli zor durumdami aklima boyle bi suru sey geldi  haa ama keyfi ailesine mobilya vs almak icinse tabiki kimse istemez ama acil bisi olduysada yapcak bisi yok
0 oy
(5,801 puan) tarafından
benin ve kendi evinin ihtiyaclarindan kismayacaksa . odeyebiliyosa ceksin.
(190 puan) tarafından
Maaşı az yatıyor 25 milyarlık maaşı 13 yattı altı buçuk milyar sadece ev kirasi
(5,801 puan) tarafından
hesabinizi bilemem de mesela onceden bisey aliyordun rahatca artik sen bisey alacaksan para yok diyorsa krediye yetmio zaten deyip senden kisiyorsa yada diyosa eve bi kilo kiyma az al nebilim yemeginizden gezmeginizden kiyafetinizden kisiyirsa ihtiyac olarak alinack seyleri de fuzuli gormeye baslarsa ozaman sorun.  yoksa mesela ben ne istesem yaparim alirim ederim hic esime sormam bile. ev icin kendim icin ccklar icin gerekli gereksiz hamdolsunki harcarim. o yuzfen esime karismam kendi calisio kendi odesin . tabiki birikim yapsa fazla kalani daha iyi ama ailesine verecekse de verain napim derim. ama bana dese ki bu ay sunu sunu alma suraya suraya gtme . cocuga bisey alcam diyelim niye aldin zaten birc var geriniade et dese ucuzunu al dese falan ozaman derim eee sen once kendi evine yet ondan sonra elaleme sac. aileye akittigin parayla sunu sunu hunu bunu yapardik  bizi eksik brakipda ha parayi ailene vermisin ha çöpe atmisin ha gece barda pavyonda kumarda yemissin ayni sey evin riskini sacmak oluyor bu
0 oy
(345 puan) tarafından
Çekebilir kendisi odemeyecekse veya bizim bütçemizi zorlamayacak bir ödeme planı varsa
(190 puan) tarafından
(345 puan) tarafından
Bu baya zorlar evet. Keşke size sorsaymis çekmesi okey ama gücü yoksa neyle ödemeyi planlıyor. Ailesi mi ödeyecek
0 oy
(523 puan) tarafından
Ailesi tabi cekebilir ama haberli olsa konuşsak hep beraber karar versek daha güzel belki krediye gerek kalmaz birikimden yada altın felan halledebilir benden saklanması güvensiz lik neden yarattım bende bu aileden degilmiyim derim yani.
(190 puan) tarafından
(523 puan) tarafından
Öle de ailesi de zamanında büyütürken zorluk çekmiştir ilerde çocuğun varsa ailesi bakar sen çalışırsın olmazsa açık kapanır fikir yani bu
(190 puan) tarafından
Ailesi şuan ona bir çöp vermiyor lar ama
(523 puan) tarafından
Beklentiye girme vermeye bilir benim ailemde şuan bana çöp bile vermiyor ama babam geçen hastalandı köyde aradı reçete sini aldım ilaçları da baya tuttu eşim böle birşey dese kırılirdim yani
0 oy
(7,982 puan) tarafından
Önceden olsa asla kabul etmem derdim ama yaş ilerledikçe daha ferah düşünüyorum kendimden önce büyükleri düşünüyorum şimdi olsa pek karışmam 
0 oy
(4,066 puan) tarafından
Kendi odemiycekse çekebilir ödeyecek durumu varsa da niye kredi çeksin ben istemem kim için lazımsa o ödesin eğer iptal olmuyorsa da 
0 oy
(1,008 puan) tarafından
Şöyle ki ailesinin zamanın da size ne yaptığına bağlı onlar size destek olduysa sizde olun mesela eşimin ailesinin bizim zamanın da okadar borcumuz varken onlarında durumu iyiken bize bir lira bile destekleri olmadı şimdi eşim çıkıp dese para vercem dünyayı başına yıkarım 
(190 puan) tarafından
Ailesine birşey der miydiniz yapsa
(1,008 puan) tarafından
Valla direk evi tekederdim
0 oy
tarafından
Çekebilir , dişlerini tırnaklarına katarak büyüttüler eşimi , emekleri çok üzerinde . Habersiz çekmiş olsa bile asla birşey söylemezdim
(776 puan) tarafından
Sizi çok üzerler bu hayatta
tarafından
27 yaşıma kadar elhamdülillah hiç üzülmedim ❤️ Allah'ta yaşatmasın ama insanın başına ne geliyorsa diğer insandan geliyor o yüzden insanın bir çizgisi olması gerekiyor yoksa herşey başına gelebilir
(776 puan) tarafından
Allah üzmesin inşallah
tarafından
Amin inşallah canım cümlemizin ama para konusunda üzüleceğimi sanmıyorum
0 oy
(575 puan) tarafından
Hiçbir şey yapmam çeksin ödesin benimde oğlum var iki tane benim o paraya ihtiyacım varken iki çocuğumda çekip getirmiyorsa e onlara da yazıklar olsun o zaman bak saat kaç olmuş hala çocuklarla uğraşıyoruz karı koca 
0 oy
(9,608 puan) tarafından
Benden habersız abısıne araba alması için eksi hesaptan 50 bin tl yollamış bir ay içinde ödeyeceğim diye du bakalım ödeyecek mi? Bende öğrenince kızdım tabi ama ben haberim olmayısına kızdım cunku koydeki bi akrabadan duydum verdiğini parayı. Zoruma gitti. Savunması da sen kızacaktın verme diyecektin bende o yüzden soylemedım dedi
0 oy
(31 puan) tarafından
Benim eşim benden gizli çekmez çünkü sorun çıkarmayacagimi bilir hatta ailesinin öyle bı ihtiyacı olsa ben kendim derim önce eşime bı şekilde destek olalım babamgile diye 
0 oy
(3,383 puan) tarafından
Valla canım 30 bin çekti abisine yolladı ev yapsın diye üst kat için ben olay çıkardım sen nasıl borç yaparsın ben sıkışacam ve ustelkk kaç yıldır benim evimde bedava oturduğu için benim evimin çok masrafı var dedim ve kızdım baya bir kavga ettik bu konu yüzünden bilmiyorum ama ben sakın karsilayamiyorum 
(190 puan) tarafından
Arayıp ailesine birşey der miydin
(3,383 puan) tarafından
Yok canım benim meselem eşimle eşim çekip abisine yollamış abisi bile sonra yolla daha benim param yok demiş yani ben eşime kızdım hem habersiz çektiği için bhemde bizi sıkıştırdi borç yaptı diye ailesi ile aralarına girmem
0 oy
(1,694 puan) tarafından

Kızmayın bana ama ben de aileme destek olurken eşime hesap vermiyorum. Annemlere lazım oldu benzer bir miktar, verdim eşime demedim. Gerek olursa derim. Ortak bütçeden harcamıyorum sonuçta.

Ama ben bunu eşimi yok saymak için yapmam ya da öğrenirse sana ne benim ailem asla demem çünkü eşim zaten bana hesap sormaz. O denge sağlanmalıydı. 
0 oy
(196 puan) tarafından
Ailesi bize zor zamanımızda destek olduysa ve eşimin maddi durumu yeterliyse çekebilir ama destek olmadıysa ve maddiyatimiz çok çok iyi değilse ben izin vermezdim. 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 624 göst.
0 oy
16 cevap 834 göst.
18 Mart 2021 Aile kategorisinde GizemAsel (492 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 357 göst.
0 oy
13 cevap 488 göst.
23 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

405,629 soru