0 oy
1,500 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından

Pilavım az bi lapa oluyor kızlar.

Bir turlu tane tane pilavım olmuyor.

Herseyi denedim.

Pilavi sicak suda ilik suda soguk suda beklettm bekletrken tuz atilcagni bilmiodum sonra atip oyle bekletip yaptm olmadi.

Kaynanam iyice kavur suyunu koymadan dedi onuda denedim olmadi.

Netten baktim limon sikanlar var icine 2-3 damla yaptm ama yine olmadı. 

İçine küp seker attım yine olmadı.

Ya ben beceriksizim yada pirincim kötü :D

Sizinde tavsiyelerinize ihtiyacim var kızlar ..

27 Cevaplar

0 oy
tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap

image

Flaşla cektim parlak çıkmış :) hafif gene lapa gibi daha tam dinlenmedi dinlensede degismez gibi :P bidahakine onerilerini dinleyeceqm kizlar kizlar margarinle yapacagim :) suda bekletmedeb yikayip yapacaqim tşkler hepinize canlarım ♥

(9,787 puan) tarafından
Hiç suda bekletmem ben. Olçulu yaparm mutlaka. Msela 2 bardak pirince 4 bardak su. Şehriyeler kavrulunca pirinci atarm iyice kavurrum limon sıkp 1 tane küp şeker atarm. Suyunu dokerm. Ilk 5 dakika altnı kısmam iyce kaynar sonra kısp yavaş yvaş pişirrm hiç karştrmam. Bidakine lapa olmayan pilavnı bekliorz hadi bkalm ☺☺
tarafından
İnsallah canimm bu sefer basarcam suda bekletmiycem :)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Vallaha ben 45 dk kadar suda bekletiyorum sonra iyice kavuruyorum tane tane oluyor suda bekletmessem bende tutturamıyorum
tarafından
Bnde atmayim tuz ozaman ben atiorum bi tatli kaşığı
tarafından
Tereyağı sıvıyağ karıştır başka yağ koyma
tarafından
Tereyag yerine margarin koysam tereyagi bana agir geliyor
tarafından
Ayyy tereyağsız pilav düşünememmm bana sütlaç gibi gelir:))
tarafından
Banada çok ağır geliyor malesef :/ sonra mudem ağrır
0 oy
(10,046 puan) tarafından
Bimin baldo pirinci hiç lapa yapmıyor çok iyi:)
tarafından
Annemde ondan yapiyor bende ondan alacam ayy delircem yoksa 2.5 yildir evliyim kaynanam diyecek bi pilavi tutturamiyor :D artik gurur meselesi oldu bnm için :)
0 oy
tarafından
Cay alti  tabagina 1 cay kasiginin ucu ile seker ve 4  5 damla limom *** pilav su ile piserken dok karistir birde pilava cok su koyarsan hepsini ceker lapalasir bi dahakine sadece az bi parmak kadar üzerine çıksın suyu ekleme yapma 
tarafından
Tamam simdi yaptim suyunu 1 pirince 2 su bardagi koyuorum cok mu kiz :) smdi 1.5 felan koymusumdur :) her zamanki suyu koymadim bide boyle deneyim
tarafından
Pirinç miktarina bagli su inşallah olacak hadi bakalım
tarafından
İnsallah canimm :)) bakalım pişiyor
0 oy
(1,065 puan) tarafından

Kesin  pirinçtir canım yoksaaaa beceriksizlik mi aslaaaa:D

Ben ıslatmam hiç  iyice  yıkar  kavurur öyle yaparım her zamanda tutar    ölçüde kullanmam   ölçülü yaptığımda  tutma aksine 

tarafından
Ayy bide ölçüsüz yapsam hepten lapa olur galiba :D
(1,065 puan) tarafından
Haha    al eline 2 çubuk bunun usülü  böyle de :D   
Çaktırma   yapamadığını
tarafından
Hahayttt :)))
0 oy
tarafından
Ilk islatiorum 20 dk ilik suda snra iyice yika nisastasi aksin.

Yagda iice kavur tane tane olana kadar olctugun bardakla 2 bardak ilik su koy 2.bardak 2 parmak eksik olsun. Dene ☺
tarafından
1 su bardagina 2 bardak su koyuorum smdi 1.5 koydum bide diri olursa adam artik bosar beni :D
tarafından
Diri olursa az dha eklersin su canim. Ben hep bu olcude yapiorum tam tutuyor
tarafından
Saol cnim tarifin için ♥
0 oy
(640 puan) tarafından
Benim eşimde tam tersi lapa ister bende lapa pilavı tutturmak için uğraşırım:)
tarafından
Ayyy ne guzel daha kolay o :D
(7,935 puan) tarafından
Suyunu fazla dök o zaman lapa olur
0 oy
(2,593 puan) tarafından
normal çeşme suyunda bekletiyorum tuz atmıyorum kavururken tuzunu atıyorum kırılmasın diye birde 1 su bardağı pirinç için 1.5 su bardağı ölçü yapıyorum biraz sıcak biraz soğuk su koyuyorum lapa olmuyor canım 
tarafından
Simdi senn dedigin gibi yaptm canim 1 bardaga 1.5 koydum belki hafif gecmste olabilir. Ama senn gibi soguk sicak su yapmadim hepsini sicak sudan yaptm umarm lapa olmaz :) cok lapa olmuyor ama hafif bi lapalik oluo bnde utaniorum hiç lapa olsun istemiorum. 2 bardak pirince kac bardak yapiosun canim ben 4 bardak koyuorum 3.5 mu koysam ?
(2,593 puan) tarafından
Biraz suda beklediği için hepsini sıcak koyunca lapa olabiliyor canım 2 bardak pirince 3 su bardağı su koyuyorum denk oluyor canım birde öyle dene bakalım :)
tarafından
Deniycem bi bardak soguk bi bardk sicak demssin bidahakine oyle yapacam bide oyle deneym denemedim sey kalmadi :D
(2,593 puan) tarafından
yarısını sıcak yarısını soğuk yap canım ölçüne göre inşallah olur :)
tarafından
İnsallah canimm :)) ayy kalkip birdaha yapasim geldii :D
(2,593 puan) tarafından
yapınca yaz merak ederim canım :)
tarafından
Tamam canim resim atarim post açıp :)
(2,593 puan) tarafından
şimdiden ellerine sağlık canım :)
tarafından
Saol cnm bnimm ❣
0 oy
tarafından
Kız pilavın içine bunların atıldığını ilk kez senden duydum :D 

Pilavı güzelce kavur canım suyunu pilava eşit sıcak su dok altını kis suyunu çektikten sonra üzerine peçete köy biraz öyle dinlensin :)
tarafından
Bende boyle yapiorum ama tutmuyor pirinc guzel degil bnce :) simdi suyunu az koydum hep 2 bardak koyuyordum 1.5 koydum bu sefer tutmazsa artikk yapmiycam pilav :D
tarafından
İnşallah tutar canım :D
0 oy
(1,865 puan) tarafından
Ben boldo piniç kullanırım genelde sıcak su da ıslayıp pilav tencereme alırım suyu iyice uzaklaşıpca 1 kaşık dolusu tereyağ eklerim eridiğinde pirinçlerde dik dik,duruyor sıcak suyu eklerim karıştırır kapağı kapatıp  kısık ateyte pişiririm. Ne kadar pirinçse bunun iki katı su koyarım birde servisten önce karıytırırım. Bazen bu tariften farklı yaptığımda olur. Geçenlerde şoktan osmancık pirincini almıştım ek,su eklememe rağmen iyi pişmedi. Cezaevlerinin marketindeki pirinç favorimdir.
tarafından
1 bardak pirince 2 su bardagi koyuorum simdi 1.5 koydum insallah tutar bu sefer
0 oy
(3,563 puan) tarafından
Canım önce sıcak su tuz ikilisi ile 15 dk bekletiyorum sonra pirinçi nişastası gidene kadar soğuk suda yıkıyorum tencereye 3 yemek kaşığı kadar sıvı 1 tatlı kaşığıda tereyağ atıyorum şehriyesini koyuyorum kavruluyor turuncu hale gelince pirinci atıyorum 1 tane küp şeker atıyorum 3 damla limon tuz tekrar karıştırıyorum sonra 1 su bardağı soğuk suyu döküyorum kapağı kapatıp 1 dk bekliyorum  geri kalan 1 yemek kaşığı tereyağı bu esnada atıp geri kalan suyuda döküp karıştırıp kapağı kapatıyorum kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ayara alıp pişiriyorum suyunu çekince kağıt havlu koyuyorum 5 dk daha pişiyor sonra kapatıp altını demlenmeye bırakıyorum tane tane oluyor pilavım 
tarafından
Ben zeytinyagiyla yapiorum tereyag yada margarinle degil ondan olabilir mi acaba :D bide oyle deneyim
(3,563 puan) tarafından
Dene bakalım canım olabilir =))
tarafından
Deneyim canim tsekkurler yorumun icin :)
(3,563 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
tarafından
kuzum ben baldo pirinc kulla iyotum sana yazayim hic lapa.olmaz benimki hic ....

ben pirinci hep.olcerek yaparim goz karari yapmam hic ...

once yagini tupe.ver yag biraz kizarana kadar pirincini yika ben bi su bardaina iki su bardagi  su olcerim .... iki su bardagina 4 su bardagi.su koyarim .... pirinci iyi yika ki nisastasi kalmasin 3 suda yika.yani nisasta kalinca yapis yapis ve lapa olur ....

sehriyeni kavur pirincini koy 2 .3 dakika.kavur ve suyun kaynamis.su olsun 2 su bardagi pirinc yapacaksan olcerek ayni su bardaginda 4 bardak.su koy .. suyunu cekene kadar yuksek ateste suyu bitmek.uzereykende tupu kis ....tuz ve tvuk.suyu disinda bisey koymam ben ... tereyegi ile yapacaksan da ben tereyag ve sivi yag karistiriyorum .. tereyagi bana cok.agir geliyor kojusunu sevmiyorum .....
tarafından
:))yaparsin canm.bemim.ben boyle yapiyorum tane tane oluyor... ve bi uygulama var nefis yemek tarifleri diye ... ben bilmedigim.ne varsa o uygulamadan bakiyorum cok.sahane bi uygulama bi bak istersen aklinda baska takilan seyler varsa ordaki tariflere bakabikirsin
tarafından
Kesin bakicam canim dediklerinidd uygulayacam teşekkür ederim ♥♥
tarafından
insallah yardimci olabilmisimdir canm bmmm ...
tarafından
Olmaz olurmusun canım tabiki yardmci oldn ♥♥
tarafından
:)) iyi denemeler sana
0 oy
(2,159 puan) tarafından
Canım pirincin kötüdür. 

Ben çok güzel pirinç pilavı yapardım sonra yhm pirinci varmış ondan aldık kötüymüş sanırım. 

Bende ne yaptıysam eskiki yaptığım pirinçler gibi olmadı
tarafından
Ayy kendimi beceriksiz gbi hissediorum. Kynanam bi yapar tane tane masallah ayni sekilde bnde yapiorum sadece pirinci iyice kavur hemen sicak su koyma kizim dedi onuda denedim ama olmadi :(
0 oy
tarafından
3 su bardagi pirince 5 bucuk su bardagi kaynamis su katiyorum misal. Pirinci suda bekletmiyorum sehriyeyi kavurduktan sonra pirinci katip 5 dakika filan kavuruyorum surekli karistirarak tavuk suyunu ve tuzunu koyup karistirip sonra suyunu dokuyorum pisene kadar hic karistirmiyorum iyice altindan hafif catirdama sesi gelip suyunu iyice cekince kapatiyorum :)
tarafından
Ciddi misin şaka mı :)
tarafından
Ya zeytinyagiyla pilav yapiliyodur belki ama ben ilk defa duyuyorum canim sen dedigim olcude margarin aycicek yagiyla yap
tarafından
Kiz ne şakası 2.5 yildr lapa oluyor :D bunun sakasimi olur
tarafından
:) :) sen aynen dedigim sekil yap  ben kac yildir ayni tarifle yaparm daha hic lapa olmadi insallah seninki de lapa olmaz
tarafından
İnşallah canım kararliyim bu sefer becercem :D
0 oy
(11,508 puan) tarafından
Bende yapamıyordum nefis yemek tariflerinde bir tarif gördüm onun ölçülerinin aynısını koydum ne güzel oldu 
tarafından
Bide onu izleym izlemedigim tarif kalmadi :D
(11,508 puan) tarafından
Bak bi canım kesinlikle güzel oluyor
tarafından
Sonra deniycem canım teşekkür ederim ♥
(11,508 puan) tarafından
Rica ederim
0 oy
(1,321 puan) tarafından
Pişerken karıştırmamanazm ben öyle yapıyorum pilavm güzel olur  önce  plavi yıkıyorum 20 dakka bekliyor    güzelce kavuruyorm  bir tutam şeker üç dört damla limon suyunu çekince kapatıyorum dinlenmeye brakiyirum :)
tarafından
Pisirken hic karstrmam pistikten snrada karstrmiorum dinlenmeye birakiorum üstünü kapatip :)
0 oy
tarafından
Ben islattiysam 1 bardaga 1 buçuk su bardağı. Islatmadiysam 2 su bardağı sicak.su olarak ölçülüyoru.. Iyice kavuruyorum su koymadan. Tuzu da kavururken atyrm. Su girince hic karıştırmiyorum. Kısık ateste kapagini kapatip suyunu cekene kadar pişiriyorum. Suyunu cekince kapakla pilav arasina kagit havlu koyup dinlendiriyorum. Limon ve küp seker beyaz olsun diye pismesiyle alakali degil. 
tarafından
Teşekkürler admin :) deniycem ♥ umarim tuttururum bu sefer
0 oy
(1,654 puan) tarafından
Benimde öyle oluyor bide baldo alıyorum en iyisinden gene de tutturamıyorum
tarafından
Bende tutturamiorum gözde :/ esim suan yinemi pirinc yiecez dedi :D son zamanlarda hep denemek icin yapiorum adam bıktı ayy iyice bikarda bulgur pilavi ister insallah :D
(1,654 puan) tarafından
Yaaa nie acaba bulgur çok güzel yapıyorum pirinç olmuyor :)
tarafından
Bnde oyle bulgurum çok güzel olur salcali yaparim tadi tuzu lapada olmaz :) ama pirinç olmuyor esimde pirinci cok seviyor oysaki bulgur daha sağlıklı:D
0 oy
(7,935 puan) tarafından
Çok su dökme üstü bastırın olsun pişerken ağzını kapat kısık ateşte pişir
tarafından
Denycm saol cnim ♥
0 oy
tarafından
Bende yapana kadar ılık tuzlu suda bekletiyorum sonrası sıvı yagda kavurup suyunu tuzunu koyup tereyagını uzerıne koyuyorum bır kez karıştırırp kapatıyorum 1e 1,5 ölçü ile yapıyorum hep ıyı tereyagıyla dırek yaparsam lapa oluo benımkıde 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 96 göst.
23 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (2,261 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 258 göst.
26 Aralık 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde tugra0606 (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 483 göst.
28 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Merve_01 (59 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 803 göst.
31 Ocak 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Nnnnnn (238 puan) tarafından soruldu

404,547 soru

12,118,896 cevap

36,468 kullanıcı

...