İlk olarak hastaneye gidiyorsunuz. Sizden her türlü testi istiyorlar kan idrar. Her gittiğinde rahim E bakıyorlar. Testleri tamamlandığında eğer Bi problem yoksa enfeksiyon filn direk iğnelere başlıyor her insanda farklı ilerliyor ben 12 gün iğne kullandım, iğnelerin aynı saatte aynı dakika saniyede vurulması önemli. Sabah 1 aksam 1 öğlen 1 iğne bunun yanında, fitil günde 4 kez belli saatler aralığında ağızdan alınan ilaçta var. Kan ilacı filan, folik asit. 12. Günün sonunda bakıyorlar yumurtalara varsa gün veriyorlar örneğin yarın yumurta toplama işlemi var çatlatma iğnesi vuracaksın tam 12 de 12, yi 1 dakika bile geçmeyecek. Vuruluyorsun.gidip yumurta toplama işlemi yapıyorsun. 5 yumurta çıktı bende 3 tane saglikli kaliteliydi dollendi ama yola sadece 1 tane devam ettiği için. 3.gun çağırıp transfer ettiler. Transfer hafif idrara sıkışıkken olacak. Sonra hastanede sırt üstü 1 saat durup, taksiyle yine uzanarak geldim ilk uc gün yemek dışında kalkmadım sonra ağır şeyler kaldıramayacak şekilde günlük hayata dönüş yaptım. Bu süreçte halen fitil ve ağızdan ilaçlara devam. Zaten 4.aya kadar devam. 14. Günde test yaptım lan verdim pozitif.
Öncelikle tup bebek sürecine başlamadan önce zaten doktorda söylüyor ama yinede seninde başlayacaksan yapman daha iyi. Örneğin abur cubur yasak asla yemiyeceksim paketli gıdalar, beyaz ekmek rafine şeker diyet gibi değil ama sağlıklı besleneceksin. Çünkü zaten bunlar insan vücudunda hormonları alt üst ediyormuş. İğneler zaten hormon başlı başına bana hepsini kesmişlerdi ama zaten başlamadan önce kendim kestim. Çayı bile kesmişlerdi günde 1 tane içebilirdim içmiyordm.
Transfer sürecinden sonra beslenme dediğim gibi paketli tüm gidalar yasak. Kahvaltıda yarım avakado 1 tane çiğ ceviz badem kepekli ekmek peynir zeytin domates salatalık ara öğün meyve yanına 1 bardak Kefir ayran. Akşam yemeği protein et balık tavuk yanında abol salata ve yoğurt.
. Çörek otu ananas maydanoz gibi şeyler hamilelik boyunca zaten yasak transferden itibarende yasak ödem atan hersey gibi. Süreç böyle ilerliyor kişinin tamamen durumuna göre. Yani örneğin iğne 12 gün kullandım yumurta oluştu ama başka birinde yeterince olmamışsa iğne dozu yükseltiyor. Birde zaten devlet tüm bebek tedavisinin yüzde 80 mini karşılıyor. Ve iğneleri kesinlikle tanıdık eczaneden alın kutuları atmayın transferden sonra işte mutlu haberi alınca hastane rapor verecek size o raporla kutulara eczaneye gidip iğneler 5 tutmussa 3 binini geri alacaksınız.