0 oy
85 göst.
Diğer kategorisinde (6 puan) tarafından
Tüp bebek yaptıran vae transferi olan varmı arkadaşlar 

3 Cevaplar

0 oy
(811 puan) tarafından
Tup bebek annesiyim ilk denememde tuttu şükür oğlum 2,5 yaşında. Soruların varda sorabilirsin devllette yaptım 
(258 puan) tarafından
Post sahibi değilim ama tüp bebek sürecini anlatır mısın ben kas hastası bir bebeğin annesiyim. Başka çocuk yapmak için tüp bebek düşünüyoruz kas hastalığından korumak için. Süreç nasıl ilerliyor ilk ne yapıyorsunuz her gün iğne falan vuruluyor musunuz ?
(811 puan) tarafından
İlk olarak hastaneye gidiyorsunuz. Sizden her türlü testi istiyorlar kan idrar. Her gittiğinde rahim E bakıyorlar. Testleri tamamlandığında eğer Bi problem yoksa enfeksiyon filn direk iğnelere başlıyor her insanda farklı ilerliyor ben 12 gün iğne kullandım, iğnelerin aynı saatte aynı dakika saniyede vurulması önemli. Sabah 1 aksam 1 öğlen 1 iğne bunun yanında, fitil günde 4 kez belli saatler aralığında ağızdan alınan ilaçta var. Kan ilacı filan, folik asit. 12. Günün sonunda bakıyorlar yumurtalara varsa gün veriyorlar örneğin yarın yumurta toplama işlemi var çatlatma iğnesi vuracaksın tam 12 de 12, yi 1 dakika bile geçmeyecek. Vuruluyorsun.gidip yumurta toplama işlemi yapıyorsun. 5 yumurta çıktı bende 3 tane saglikli kaliteliydi dollendi ama yola sadece 1 tane devam ettiği için. 3.gun çağırıp transfer ettiler. Transfer hafif idrara sıkışıkken olacak. Sonra hastanede sırt üstü 1 saat durup, taksiyle yine uzanarak geldim ilk uc gün yemek dışında kalkmadım sonra ağır şeyler kaldıramayacak şekilde günlük hayata dönüş yaptım. Bu süreçte halen fitil ve ağızdan ilaçlara devam. Zaten 4.aya kadar devam. 14. Günde test yaptım lan verdim pozitif.

Öncelikle tup bebek sürecine başlamadan önce zaten doktorda söylüyor ama yinede seninde başlayacaksan yapman daha iyi. Örneğin abur cubur yasak asla yemiyeceksim paketli gıdalar, beyaz ekmek rafine şeker diyet gibi değil ama sağlıklı besleneceksin. Çünkü zaten bunlar insan vücudunda hormonları alt üst ediyormuş. İğneler zaten hormon başlı başına bana hepsini kesmişlerdi ama zaten başlamadan önce kendim kestim. Çayı bile kesmişlerdi günde 1 tane içebilirdim içmiyordm.

Transfer sürecinden sonra beslenme dediğim gibi paketli tüm gidalar yasak. Kahvaltıda yarım avakado 1 tane çiğ ceviz badem kepekli ekmek peynir zeytin domates salatalık ara öğün meyve yanına 1 bardak Kefir ayran. Akşam yemeği protein et balık tavuk yanında abol salata ve yoğurt.

. Çörek otu ananas maydanoz gibi şeyler hamilelik boyunca zaten yasak transferden itibarende yasak ödem atan hersey gibi. Süreç böyle ilerliyor kişinin tamamen durumuna göre. Yani örneğin iğne 12 gün kullandım yumurta oluştu ama başka birinde yeterince olmamışsa iğne dozu yükseltiyor. Birde zaten devlet tüm bebek tedavisinin yüzde 80 mini karşılıyor. Ve iğneleri kesinlikle tanıdık eczaneden alın kutuları atmayın transferden sonra işte mutlu haberi alınca hastane rapor verecek size o raporla kutulara eczaneye gidip iğneler 5 tutmussa 3 binini geri alacaksınız.
(258 puan) tarafından
Ben taşıyıcı olduğum için devlet karşılıyor benim tüp bebek sürecimi. Bu arada ben ilk aydan gebe kalmıştım yani yumurtalarımın geç çatlayacağını düşünmüyorum o verilen iğneleri kendimiz mi vuruluyoruz ? Yumurta toplama ve transfer süreci acılı bir süreç mi herhangi bir uyuşturma narkoz veriliyor mu bir bilginiz var mı?
(811 puan) tarafından
İğneleri kendin vuruyorsun göbekten ilk korkuyorsun eşin vursun ama tup bebek başlı başına cesaret işi 1, 2 iğneden sonra hissetmiyorsun bile. Yumurta toplama işlemi acılı desem böyle dayanılmayacak bise değil sadece gazlı bezle hani rahim içini inceledikleri alet varya onunla 8 kez hızlı hizli bırakıp çıkarıyorlar temizliyorlar sonra pamukla aynı işlem. Belden uyusturmuslardi beni ama herseyi hissediyordm. 20 dk sürdü. ince Bir hortumla yumurtalar vakumlanip tektek alınıp tüplere bırakılıyor. Bi yandan ultrasyondan bakıyorlar. Bi yandan alınıyor diğer yandan embiriyologlar döllenme işine direk geçiyorlar. Şöyle bise normal tamamen anesteziden istersen narkoz yani onuda veriyorlar ama bence gerek yok dayanılmayacak bir acı değil. Vakumlarken zorlanıyorsun. Oda regl cansicj gibi., transfer en basiti yine ince hortumla giriş yapılıp ultrasonla bakılıyor en uygun yere bırakılıyor. Tabi bu işlem yapılırken çıplaksın yani sadece önlük var. Seni görevliler gelip alıyor sedyede uzanarak götürüyor odana orda ayağını katlayarak uzanıyorsun. Tavsiyem aşırı su içme. İdrara hafif sıkışık ol..

Tup bebek süreci öncesinden rahim filmi, amh, bunları istiyorlar başka yerlerde yapıp getirebilirsin diyorlar. Amh Bi üniversite bide özeller yapıyor sadece bilgin olsun canım.
-Reklam-
0 oy
(335 puan) tarafından
Tüp Bebekle ilk denemede tutu çok şükür kızım bir buçuk yaşında şuan ikinciyi bekliyoruz oda doğal yollarla oldu
(811 puan) tarafından
Ay maşallah darısı başıma olsa keşke doğal yolla olsa yoksa ayine tup bebek ve tup bebek süreci çok yorucu ama yinede çok şükür oğlumu bana nasip etti RABBIM
0 oy
(6 puan) tarafından
Sonucum pozitif oldu arkadaşlar hamdolsun

İlgili sorular

+1 oy
0 cevap 33 göst.
0 oy
3 cevap 168 göst.
4 Ekim 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 155 göst.
0 oy