0 oy
220 göst.
Diğer kategorisinde (892 puan) tarafından
Mesela evime kardeşim çok sık geliyor işten çıktı. Ve bana sürekli erkek arkadaşının kendisini ne kadar yorduğunu anlatıyor. Ya da kaynanam geliyor, sürekli bana birilerini şikayet ediyor, ya da bende gördüğü eksiklikleri söylüyor. Ya da annem geliyor, hep eski unutamadığı kırgınlıklarını anlatıyor. Ya da çocuklarımla iletişimime karışıyor. Ben zaten zar zor kendime vakit ayıran biriyim. Biri gitse biri geliyor. Ve kendime vakit kalmıyor. Kız kardeşim eve geçince msjla beni oyalamaya devam ediyor. Bencillik mi yapıyorum? Siz olsanız siz de benim gibi mi düşünürsünüz? 

8 Cevaplar

+2 oy
(794 puan) tarafından
Ben insan sevmiyorum 

Herşey dozunda herseyın bır zamanı var. 

Hergün hergün kımseyı aramam, aranmakta istemem musaıt degılsem açmam yazmam müsait olduğumda yazarım 

Bazen telefonu kapatır evımle çocuklarımla zaman geçiririm kımsenın bozmasına da ızın vermem

Misafir de çok severım sıcak kanlı hoş sohbet biriyimdir ama planlı olacak öyle çat kapı yol geçen hanı gibi ne gıderım, ne de gelınsın isterim müsait olunmayabılır bu karsıdakının bana değer vermediğini adam yerıne koymadıgını gosterıe ve buz gıbı soğurum
önce (892 puan) tarafından
Aynen öyle canım yaa çok güzel tarif etmişsin..  çevremdekiler toksik, kendime zaman ayıramadığım gibi, onların dertleriyle uğraşmak zorunda kalıyorum.  Sınır koymaktan da anlamıyorlar. Bebek sevme bahanesi ile gelip duruyorlar..
önce (2,964 puan) tarafından
Ay bnm ki yol geçen hanı gibi çok haklsn ya şu telefonu kapatmakta mantıklı
önce (794 puan) tarafından
Allah anlayış seviyelerini yukseltsın diyelim asjsjsjsjsjsj
-Reklam-
+1 oy
(2,052 puan) tarafından
Sadece negatif konuşuyorlarsa bencillik değil bence kendine zaman ayırmaya ihtiyacın olduğu için böyle düşünüyorsun. İnsan bazen bir süre yalnız kalmak istiyor bu onları sevmediğimiz anlamına gelmez. Yeterince o zamanı geçirsen zaten rahatsız olmazsın bence. Ben de şu an ekstra bir negatifliği asla kaldıramıyorum bu yüzden ailem dışında kimseyle görüşmüyorum. Tamam dertleşmek güzeldir derdini anlatanı kırmamaya çalışırım dinlerim ama negatiflik yaymak ayrı bir şey bence. 
Kelimenin tam anlamıyla negatifler evet canım.. Bi de hepsi de beni konuşturmayan, sadece kendileri anlatmak isteyen tipler. Mesela anneme çok yorulduğumu söylesem, çocuk öyle olur diyor. Kaynanam, sen bi de görümceni gör, o senden beter diyor.. kardeşim zaten dert sürekli kendini dertli gösteren bi tip. Gelene gelme de denmiyor.. ama şöyle bi halden anlayan yok.. teşekkürler canım beni anladığın için.
+1 oy
(16,546 puan) tarafından
Genel itibariyle enerjimi sömüren insanları hayatımdan uzaklaştırıyorum ben daha az görüşmekten bahsediyorum 
Anlamazdan geliyorlar, bi bahaneyle çat kapı.. ama uzak biyere taşınacağız inşallah çözüm olur..
+1 oy
önce (263 puan) tarafından
Şöyle bir konu var , bazı insanlar siz dinlemez ve asla sizi merak etmez sadece kendi hayatı için konuşur içini döker gider bundan nefret ederim ve anladığım an direk silerim böyle insanları , ailem ise de çok iyi mesafe koyarım , ama karşılık birbirinizi dinlersiniz çözüm uretirsiniz , kimi canı sıkkın sorunu var diğeri onu dinler bu normal tabi ki , ama dediğin gibi olunca insanların sıkıntısıni da kendine almış oluyorsun bide zamanın boşa gidiyor 
Aynen öyle canım.. benim hep lafım kesilir, hep onlar anlatır.. daha neler neler..
Boşver sadece kendine ve hayatına odaklan emin ol günün sonunda yine kötü sen olursun bu asla değişmez
+1 oy
önce (212 puan) tarafından
Benim yengem var abimin hanımı annesi ve kardeşleri ablası falan çok sık gelirlerdi evine ve sürekli şikayet ederdi kendime zaman ayıramıyorum sürekli dertlerini dinliyorum diye ben de dedim ki bak ben senin görümcenim seni çok severim karekter ime de uymaz ama sen bunları söylersin ben on Katar başkasına anlatırım onlar senin ailen istemiyorsan mesafe koy yok olmaz diyorsan şikayet etme yaptığın doğru değil sana da aynı tavsiyeyi veriyorum ya şikayet etme ya da mesafeni koru 
Haklısın canım. Teşekkür ederim.
önce (212 puan) tarafından
Rica ederim canım en güzeli mesafe koymak
+1 oy
önce (764 puan) tarafından
Çok normal bende kimseyi sevmıyorum inanki kimseye tahammülüm yok
+1 oy
önce (257 puan) tarafından
Kendi annem kardeşlerimle aramda 450 km var senede iki kere görüyorum keşke olsalar da anlatsalar kız kıymetini bil :( yanlız kalmıyorsun en azından. Bazen ev insanı sıkıyor 
Ya ben tam bi ev kedisiyim:(  kendimle vakit geçirmekten hiç sıkılmıyorum çok şükür.. ama çok uzak olsam belki özlerdim haklısın..
Bende aynıyım normalde :) evde zaman geçirmek mümkünse uyumak isterdim hep ama bu çevrenizin ulaşılabilir olmasını rahatlığı aslında. Uzak olunca sanki herkes eğleniyor siz çok uzaksiniz onlara gibi bir his geliyor :) o yüzden anlatsın varsinlar sevilen yere gidilir demek ki seni çok seviyorlar bı de böyle dusun
Yaa çok teşekkür ederim hiç böyle düşünmemiştim:) kullanıldığımı düşünmeye başlamıştım, çok iyi geldi bu açıdan bakmak :)
Yok yok öyle düşünme hiç onlar senin ailen seni yakın gördükleri için herkes senin kapını çalıyordur çok güzel birşey bu :)
0 oy
(3,458 puan) tarafından

Ah be keşke yakin olsakta kardeşim her saniye beni oyalasa her cuma gelmeye çalışıyorlar beni yanlız bırakmamak için dün çocuklar da gelmişti onları yolcu ettikten sonra kendime gelemedim üzüntüden bugün bilem o kırgınlık üzerimde aile gibisi varmı ya yapmayın bu gerçekten bencillik başka hiçbir açıklaması yok bunun 

(12,045 puan) tarafından
Ay gercekten aileleriniz için boylemi dusunuyorsunuz sasiriyorum ya. Bizde annem ablam brn gorusuruz surekli. Şükür varlar ayni mahalledeyiz. Surwkli birlikteyiz. Yeri geliyo hep dert anlatiyoruz. Insaniz yani sikildigimiz bunaldigimiz seyleri ailemizle paylasmayacaksak kimle paylasacagiz. Çok uzucu ya. Biz böyle gormedigimiz icin bize garip geliyo.

Bide gorusmemek ayri bisey neden onlar ona kotuluk yapmistir huzurunu bozmaya calismistir ne biliyim kari koca arasina girmeye calismistir o ayri. Oyle gorusmezsin. Ama annem kardesim gelip dert anlatti diye evimemi almiycam konusmicam. Nerde kaldi o zaman aile
önce (794 puan) tarafından
İşte anlamak ıstemıyorsunuz mesela ben aılemle gerekmedıkce görüşmüyorum çünkü bana zararları var huzursuz edıyorlar canımı sıkacak şeyler yapıyorlar anlayıs yık düşünce yok esıme karsı mahcup oluyorum çocuklarımla gıtsem huzursuz oluyorum vs annem yada kardesım sana geliyorum dedıgınde gayette gönul rahatlıgı ile red edebilirim çekemem modunda oluyorum çünkü anlamıssınızdır umarım mevzu dertleşmek konuşmak değil yaşanmışlıkların verdiği tahamülsüzlük tamamen insan böyle olunca kendı kabuğuna cekılmeyi tercih ediyor yoksa bende ısterdım anne gibi annem olsın babam arkamda olsun bır derdım olunca kapım olsun ama öyle olmayınca aha böyle oluyor ıyı de yapıyorum asla pısman değilim
Bence bencillik değil düşün bebeğim var uyuttum iki dk oturucam digeri ordan erkek arkadaşı ile alakalı sorunlarını sürekli anlatıyor yetmiyor eve gidip yazıyor, sence bebek uyurken kafa dinlemek enerji toplamak mi yoksa insanların sorununu saatlerce dinlemek mi , bazen aile diye değil de genel olarak bakmak lazım olaylara
önce (3,458 puan) tarafından
B Bebeğimde var 33 haftalık hamileyim de üstüne ciddi anlamda sağlık sorunum var ama yinede asla rahatsız değilim ailemden varsın dinlenmeyim  ama ailem gelsin gitsin annem var olsun her dakika arasın
Beni anlayanlara çok teşekkür ederim.. Beni benden güzel ifade etmişsiniz.. yalnız olmadığıma sevindim.. bencillik olduğunu düşünmüyorum ama saygı duyuyorum Büşra. Ama her şeyin fazlası zarar. Beni zamanında dinlemediler, terslediler, azarladılar.. şimdi mi kıymetli oldum.. Ben ayrışmaya çalışıyorum artık kendimi bulmaya çalışıyorum.. Bu içsel yolculuğuma saygı duymak zorundalar.. daha söyleyecek çok şey var da, anlayana bu kadarı yeterli diye düşünüyorum..

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 114 göst.
23 Ağustos 2022 Aile kategorisinde Hazirankizi (174 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 253 göst.
0 oy
14 cevap 723 göst.
17 Nisan 2022 Aile kategorisinde OzleMuhammed (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
78 cevap 1,927 göst.
2 Ocak 2022 Aile kategorisinde Skdd60 (3 puan) tarafından soruldu