+1 oy
490 göst.
önce Diğer kategorisinde (72 puan) tarafından
Siz bir kadının temiz olduğunu evinin neresinden anlarsınız? 

14 Cevaplar

+34 oy
önce (4,436 puan) tarafından
Evine gittiğim insanların evini temiz mi diye kontrol etmem, edene de saygı duymam. Bu tarz diyalogların peşinde koşacağım insanın ne evine giderim ne evime alırım.
önce (4,436 puan) tarafından
Teşekkür ederim kızlar. Post sahibi sen yaşıyorsun o evde, kimseye temizliğini ispatlamak zorunda değilsin. böyle yapıldığını hissediyorsan evine alma bence ya da açıkça hayırdır teftişe mi geldiniz de laf ediyorlarsa.
önce (12,045 puan) tarafından
Allahaskina kim kontrol ediyo ya. Benim evime gelen insanlar bellidir. Kaynanam annem ablam eltim esimin teyzeleri yengeleri dayisi falan. Benim halam amcam. Birde bikac arkadasim. Bunalr surekli gelen insanlardir. Kismeyi yabanci gormuyorum. Hatta alt katimda bi abla var. Bimac defa çat kapi geldi hic rahatsiz olmadim oda bana o rahatsizligi vermedi. Abla k.bakma ev daginik ama gel dedim. Oda aman canim ben eve bakmayami geldim dedi hep bi yuzunuzu gorelim çocuklari sevelim. Onunkiler buyuk 17 21 yasindalar. Sağolsun yani. Bende kimseye gidince kösesine berisine bakmam temizmi diye. Hatta çocuklar olmasa yerimden kalkmam yani yardim etmek haric. Ama çocuk olunca oraya buraya arkalarina gidiyosun mecburen ama kimsenin evinede alici gozuyle bakmadim. Insanlik hali yapabilir yapamaz. Hep temizdir o ana daginik tozlu denk gelir. Olur yani. Ki ben hep toplarim ederim duzeni korurum. 1 2 gun bi salarim hepde gelen o ana denk gelir :D amaaan hiçde umrumda degil gelmek isteyen gelsin. Istemeyene kapi orda valla
önce (72 puan) tarafından
Kaynanam görümcem o kadar süzüyorlar ki evi kendimden şüphe ediyorum hep
önce (342 puan) tarafından
Valla benim de öyle
önce (12,045 puan) tarafından
Kaynanamla eltim once kendi evlerine baksinlar donsunler :D
-Reklam-
+4 oy
önce (10,453 puan) tarafından

Gecen boyle bi post yediler :) 

Bi kadinin temiz oldugunu anlamaya calismam ama kendimi sorgularim 

1 perdelerimi duzenli tutarim 

2 banyo wc her zaman temizdir 

3 buzdolabimim icine ozen gosteririm pis olursa icim rahat etmiyo 

4 mutfak dolaplarinin kapaklarinda yag olmasini hic sevmem yagli bisey yaparsam hemen silerim ayda bi kere yinede dilerim 

5 butun dolaplarimin icleri hep duzenli tutarim mutfak cocuk odasi yatak odasi vestiyer 

6 surekli evin icinde daginik bisey bi yer var mi diye kontrol ederim dikkat ettigim hususlar bunlar bunlarin disinda 

Aylik dip kose temizlik yaparim camlar perdeler kapilar koltuk hali ortuleri mutfak dolaplari baza koltuk altlari hepsi elden gecer 

Haftalık olarak da üstünden supurur silerim toz alirim mutfak dolabının kapaklarini silerim sadece nevresimler degistiririm 

Gunluk olaraksa evimi hep toplu tutmaya calisirim halilari girgirlar toz alir yerleri elimle silerim görünen yerleri banyo wc yıkarım bu sabah rutini aksam yine evi bi turlarim daginik bi yer ortalikta cop mutfakda bulasik bulundurmam 

Pis piyim temiz miyim bilmiyorum herkes nasil yapiyo onu da anlamiyorum benden bu kadar :) ♥️

Maşallah canım ben bu kadar olmaya çalışıyorum ama gerçekten gelenin evime baktığını hissediyorum
önce (3,342 puan) tarafından
Cocuk varmı cocuk
Evet canım ve o kadar huysuz ki elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum inanki
önce (10,453 puan) tarafından
E. Hilal sagol canim Allah razi olsun ipin ucunu kacirinca kotu oluyo daha az yapmaya icim rahat etmez daha fazlaydim ama evlilik cocuk eski halimden eser kalmadi soyle bi bakiyorum ds boyle daha temiz evim aman hergun hergun de kendimi yoramam bu kasar olduguma sukur :)
Duru. F. 12354 var canim 2 bucuk yasinda ama eziyetli bi cocuk degil aksam yatar sabah kalkar dedigimi yapar is yaparken oyle satarmas etegime yapisik aglamaz ha cagirir hadi oynayalim diye az isim kaldi bitirip geliyorum derip eline biseyler veriririm oyun kurar ksndiririm hic olmadi cizgi film acarim islerimi bitiririm bi sekilde
+3 oy
önce (1,377 puan) tarafından
Dilerim senin gibi bir arkadaşım, komşum olmaz. 
Önce soruyu hangi anlamda sorduğumu anlayıp ona göre konuşun ki benim gibi bir arkadaşa yada komşuya sahip olman çok zor çünki ben birinin evine gidince hele de çocuklu bir annenin yükünü almak için evinide toplar bulaşıklarınıda yıkarım evi temiz mi kirli mi diye bakacak iğrenç bir karaktere sahip değilim asla da olmadım bana gelen misafirlerin gözleriyle incelediklerini fark ettim ve daha temkinli olmak için sordum bu soruyu şimdi defolabilirsin
önce (1,377 puan) tarafından
Soruna bakınca hiç de empati amaçlı sorulduğu anlaşılmıyor. Ya da Türkçe bilmiyorsun. Önce Türkçe öğren, hayatın kolaylaşır.
+1 oy
önce (641 puan) tarafından
Kapıyı açtığında ki o koku benim için çok önemli ve mutfak dolaplarında gözle görülecek kadar yağ varsa orada birşey yiyip icemem daginikliga günlük toza kire bakmam  
Bencede koku çok önemli ya ben bunları size sordum çünki biri evime geldiğinde dikkat etmek istiyorum bize gelenler bakıyor çünki
+1 oy
önce (2,450 puan) tarafından
Vllh cnm ben aslında bnm evimin temizliğine bakan insanların ev temizliğine bakarım böyle bir şeye daha önce şahit olmadım o yüzden pek bakmam temizlik konusuna 
Malesef ben görüyorum gözleri bi o tarafa bi bu tarafa bakıyor bi ara bi tanesi elini koltuğun arasına sürtmüştü birşey çıkacakmı diye artık biri geleceği zaman diken üstünde oturuyorum
+1 oy
önce (515 puan) tarafından
Temizlik kişiden kişiye değişir ne kadar yaparsan yap mesela kapı kenarları iz olur cam kenarları.9z olur toz olur ev bu sonuçta Instagram'da oule mağaza gibi görünen evlere inanma herkesin temizlik düzen yöntemi farklidir
Çok haklısın canım
+1 oy
önce (4,554 puan) tarafından

Temiz temizdir ya  otururken evin kokusundan görünüşünden anlarsın yani çok temiz titiz  olduğunu anlamak için bir çok şey var oda sen gidince bakamazsin  herhalde :) buz dolabı arkasından bulaşık makinası kenarlari kapağını açınca alt kısmı çamaşır makinası çamaşırlık gözü gibi gibi bir sürü şey :)

Asla öyle bir terbiyesizlik yapmam biryere gidince ev temizmi diye incelemem ama bana gelenler gözleriyle bakıyor
+1 oy
önce (1,542 puan) tarafından

Şöyle bir sözle. Kadının temizliği evinin önünden belli. Apartmanda yaşayanların dışında tabi :D

Çok haklısın canım gelen yaşlı teyze misafirler çok inceledi evimi tedirgin oldum birşey mi var dı diye bidakine daha dikkatli olmak istedim
önce (1,542 puan) tarafından
Sen temizliğine dikkat et elalemi boşver onlar konuşurlar her şekilde
0 oy
önce (2,509 puan) tarafından
Milletin evine kontrol amaçlı gidiyorsanız hiç gitmeyin. Yardım etmediğiniz evin derdi tasası da sizi görmesin bence
Milletin evine bakmıyorum tam tersi yardıma ihtiyacı varsa çocuklu bir anneyse benim gibi koşulsuz yardım ederim hiç gocunmam ama benim evime gelen insanlar sanki evime bakıyor gibi hissediyorum evime biri geleceği zaman baştan aşağı tekrar temizlik yapıyorum
önce (2,509 puan) tarafından
O zaman öyle insanları evine sokma ben kolay kolay misafir kabul etmem ettiğim misafire erken gelir bana yardım eder 2 tane çocuğun var yetişemezsin her şeye diye. Kusur arayan kusuru çok bulur örneğin benim evimin yanında motor tamircisi var camı şimdi silsem 10 dk sonra leş gibi toz olur hele cam açıksa evin içine kurum doluyor
0 oy
önce (9 puan) tarafından

Çok saçma bir soru ama kendin için soruyorsan o ayrı yani nasıl daha temiz olabilirim diyeyse. Her kadınin çocuğu vardır ve her çocuk aynı değildir, onlara yetismekten kendine vakit bulamayan:( bekar olupta iş yuzunden yada hastalık yüzünden evini temizleyenin kapısını çalıp giderseniz sonra bu şahıs pasaklı dersiniz . Ne demiş peygamberimiz misafirliğe gidince kulaklarınız sağır , diliniz lal, gözünüz kör olsun kimsenin ayıbını aramayın diye :wassat: ben çok temiz düzenli insan gördüm sonradan öğrendim ki bulaşık süngerini bile wc lavobosuyla yıkayan , sebzeleri çamaşır suyuyla yıkayan , içeri girsen ne temiz hoş ev dersin ama temizliği fazla kaçırıp sağlıktan eden . Gideceğiniz ev temiz değilse hastaysa ,  hele ki birden çok küçük çocuğu varsa kalkıp bir el atın yardım edin 

Tabiki kendim için soruyorum bu kadar yanlış anlaşılacağını hiç düşünmedim kızımla elimden geldiğince yapıyorum ama yeterli mi bilmiyorum diğer kadınların temizlik anlayışlarının neresi olduğunu merak ettim dikkate almak için bu kadar
önce (9 puan) tarafından
Elalem için temizlik yapacaksan hiç yapma hep bir kıl buluyorlar . 3 oğlum var zar zor eve yetisyorum elimden geldikçe en iyisini yapmaya çalışıyorum . Geçen aylarda yine misafir geldi yeminle her yeri süzdü baktı , yatak odama bile girdi baktı . masaAllah çok temizsin dedi , en sonunda çocukların dolabını açtı . Çocuklarım pantolon falan çıkartırken ben ne kdr soylesemde duzenledigim gibi bozup olduğu gibi atıyor . Zaten küçükler 9_6 yaş aralığındalar . O kdr şey yedi içti eve baktı pürüz bulamadı. Sonradan öğrendim arkadamdan demiş çocuklarına düzen ogretememis , çocuklarının pantolun atletlerini duzenlemiyor olduğu gibi atmış. Yani onca şeyin içinde bişey bulamayınca bunu yaymış. Oysa yüzüme gülüp çok mahcup oldum , çok iyi misafirperversin , senin gibisini ilk defa görüyorum vs vs diyordu
0 oy
önce (565 puan) tarafından
Benim tanıdığım bı kadın var evi falan mis gibi tertemiz bı kere burnunu karıştırdı beze sürdü o bezle sehpa sildi sonrasında kurabiye doldurdu şimdi böyle birinin evi temiz olsa ne olmasa ne değilmi?
Of çok kötü olmuş çok iyi anladım
önce (3,342 puan) tarafından
Iyy midem kalktı yeotıgı sey yenmez
önce (565 puan) tarafından
Valla bı ben görüyorum galiba elini burnuna sokup mutfağa gidiyo herkesin yanında herkeste öve öve yiyo
0 oy
önce (13,119 puan) tarafından
Yıllanmış/birikmiş kirleri yoksa her kadın temizdir.

Hastadır, cani istememiştir, müsait olamamıştır temizleyememisir 2 gün idare eder 3. Gün evini süpürme ne oluyor. Ben 1 hafta üstün körü temizleyip eh işte süpürdüm hem kendim hem çocuğum hastaydı bu süreçte gören ay ne dağınık pis diyebilirdi ama hiç de umrumda değil 
0 oy
önce (1,034 puan) tarafından
Kimsenin evine temiz mi değil mi diye teftiş etmem. Ama bana göre mutfak ve banyom temizse evde temiz demektir. Zaten gerisi kolay
Doğru söylüyorsun canım yok bende asla bakmam
0 oy
önce (2,082 puan) tarafından
Çoğu kişi eleştirel yorumlar yapmış ama herhalde benim midem hassas bazı konulara dikkat ederim, evinin dağınık olması tozlu olması beni ilgilendirmez ama yaşadığım olaydan yola çıkarak bı kişinin mutfağı tuvalet banyosu temiz değilse bu kişi temizliğe dikkat etmiyordur ve bana yaptığı ikramliklarda yıkadığı bardaklarda da hijyeni yoktur bunu da benim midem kaldırmaz maalesef 
Soruyu sorduğuma o kadar pişman oldum ki bu denli yanlış anlaşılacağım hiç aklıma gelmezdi ben başka anlamda sordum insalar benim milletin evine baktığımı düşündü ben temiz insanım sadece insanlar nerelere dikkat eder onu merak etmiştim bende kendi evimde daha dikkat etmek için beni anladığın için teşekkür ederim
önce (2,082 puan) tarafından
Yok ben seni gerçekten anladım canım, yani inan ki o gördüklerimden sonra gerçekten temiz olmadığını anladım ve bir daha rahat bişey yiyip icemedim, yoksa koltuk örtüsü dağınık oyuncaklar ortada bunlar değil dikkat ettiğim şeyler

İlgili sorular

+1 oy
37 cevap 877 göst.
21 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Hayatbosturloo&04 (1,405 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 2,643 göst.
25 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
36 cevap 1,039 göst.
10 Ağustos 2023 Moda kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 906 göst.
9 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

403,569 soru

12,090,728 cevap

36,383 kullanıcı