0 oy
149 göst.
Diğer kategorisinde (309 puan) tarafından
İyi akşamlar güzel anneler benim bu son bir yıldır pirincim ve bulgurum hep kurtlanıyor ya İstanbul'da oturuyorum evim cok sıcak da değil dolaba koydum daha önce üç tane küçük çocuğum var dolaba girip döküyorlar mecbur çıkarıp erzak dolabına koydum kilitli yapmıştım çocuklar girmesin diye ama orda da kurtlanıyor az önce pirince baktım 4 tane ufak kurt gördüm iki buçuk kilo pirincim var atmaya da gönlüm razı gelmedi büyük bir tepsiye koyup hepsini ayikladım sonra tuz koydum içine buz dolabına koydum sizde de öyle oluyor mu bide atsam mi acaba bilemedim 

13 Cevaplar

0 oy
(475 puan) tarafından
Kışın hiç o sorunu yaşamadım yazında buzdolabına koyuyorum ben 
(309 puan) tarafından
Anladım canım ben kışın da yaşıyorum petekler açık diye mi acaba çok sıcak da değil aslında
-Reklam-
0 oy
(4,066 puan) tarafından
Geçenlerde ilk defa pirincim kurtlanmisti gördüm Allah affetsin igrencti attım çöpe çok kötü oldum 
(309 puan) tarafından
Bende şimdiye kadar hep attım ama bu sefer bilemedim
0 oy
(1,995 puan) tarafından
Aklınızda bulunsun sadece bir tane at kestahanesi koyacaksınız.
(309 puan) tarafından
Nereden bulabilirim? Daha önce defne yaprağı, sarımsak ve tuz konulduğunu duydum ama bunuu duymadım
(1,995 puan) tarafından
0 oy
(591 puan) tarafından
5 kg cop oldu gitti ılk defa basıma geldi benimde 
(309 puan) tarafından
Bende yeni almıştım bu yıl belki 20 kiloya yakın hep çöp oldu benim artık psikolojim bozuldu her pilav yaptığımda üç saat önceden suya koyuyorum emin olmak için
0 oy
(1,464 puan) tarafından
5 litrelik pet şişelere koyuyorum hiçbir şey olmuyor 2 senedir daha öncesi kurtlanıyordu
(309 puan) tarafından
Benim de plastik erzak kabında bir yıl oldu onları kulanali onlardan kaynaklanıyor olabilir mi acaba
(1,464 puan) tarafından
Pirinç ğretimine bağlı olarak kurtlanma süresi değişebiliyor muhafaza etmek için söylediğim yöntemi kullanabilirsiniz hiçbir sıkıntı olmadan kullanırsınız nemli bölgelerde daha çabuk kurtlanıyor çünkü pirinç
(309 puan) tarafından
Teşekkür ederim sağolun İstanbul'da nem çok fazla belkide ondandır
0 oy
(817 puan) tarafından
Ben içine kağıt havlu koymuştum. Balkonda duruyor benim şu plastik kaplar var ya, onların içinde. Defne yaprağı da konurmuş. Koyduğun kaplar nemli olmamalı, bazen paketin içinde de kurtlanmış olabiliyor ayrıca. Kilolarca almıyorum ama aylarca saklıyorum ben balkonda. 
(309 puan) tarafından
Evet kağıdı az önce internette gördüm deneyecem mutlaka balkonum yok malesef olsaydı bende koyardım
(817 puan) tarafından
Yani demek istediğim nemli ortamda bulunmasına rağmen kurtlanmadı benimkiler. Malum İstanbul havası
0 oy
(3,858 puan) tarafından

Kapalı kutuya koy içlerine bolca defne yaprağı at kurtulanmayi önlüyor 

(309 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(15 puan) tarafından
Eviniz sıcak olduğu için bocekleniyor. Serin yere kaldırın mümkünse. Defalarca başıma geldi. Oradan biliyorum:) Defne yaprağı koyup icerisine serine kaldırın 
0 oy
(122,853 puan) tarafından
kurtlanmiyoda kelebek olmustu ben dondurucuya koyuyom hic bisi olmuyo
0 oy
(6,520 puan) tarafından
Defne yaprağı koymak iyiymiş diye duymuştum 
0 oy
(12,216 puan) tarafından
Kisin hic yasamadim yazinda buzfolabina koyuyorum hatta hala cikarmadim hepsi orda. Istanbuldayim bende
0 oy
(2,517 puan) tarafından
Cam kavanoza koyuyorum balkonda duruyor hiç kurt nedir bilmem
0 oy
(209 puan) tarafından
Kurtlanmaya kalmıyor canım 1 kilo alabiliyorum bazen yarım kilo açık alıyorum aldımi kullanıyorum zaten hiç başıma gelmedi yazın buzdolabına katıyorum kışın da normal erzak kabına 

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 223 göst.
14 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatya02 (1,144 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 2,501 göst.
1 Eylül 2020 Diğer kategorisinde ❤MUALLİME❤ (3,136 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 57 göst.
1 saat önce Diğer kategorisinde Mirayin annesi (2,851 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 250 göst.
3 saat önce Diğer kategorisinde Oldu o zaman (3,923 puan) tarafından soruldu

405,631 soru

12,153,478 cevap

36,579 kullanıcı