0 oy
169 göst.
önce Diğer kategorisinde (41 puan) tarafından
Anneler yenidoğan bebeğe hem kundak hem örtü vs için kaç tane battaniye lazım oluyor? sanırım ağız bezi de çok kullanılıyormuş.

14 Cevaplar

0 oy
önce (6,037 puan) tarafından

Ağız mendili 6li olanlardan yeter 

Battaniye 5 6 tane olsa yeter. Ben kundak yapmadım besik üstüne örttüm. 

önce (14,636 puan) tarafından
Evet ya bende hiç kundak yapmadım kızımda çok yapardım
2 cocugumdada yapmadım uyuyorlardi baya . Büyük oglani koy besiginde büyüttük ama kolunu baglamadik. Küçüğünü serbest yatırdık normal besikte büyütüyorum
önce (14,636 puan) tarafından
Hamak var analucağı var beşik var benim oğlan uyumuyor :D kıza emziği ver bayılırdı bu gözü açık çıktı
Bnm bebeklerde emzik tutmadi hiç;)
önce (2,237 puan) tarafından
Altılı ağız mendili kusan bebeklere hayatta yetmez
-Reklam-
0 oy
önce (10,468 puan) tarafından
Agiz bezi ben 6lu aldim bi 6li daha aldim yetti *** *** yikaniyo zaten battaniye de ben 2 tane aldim bi normal battaniye bi de ici elyaf dolu fermoarli citcitli bisey kapatinca ana kucagi acinca battaniye oluyodu ince battaniyelerim de vardi bi tane nohut bi tane triko bi tane polar hepsini ben almadim hediye gelenler de oldu bi de normal battaniye seklinde sobradan hediye feldi ams benim oglan yanginli bebekkrn yine orttum donemiyo diye o triko polar nohut olani falan donusumlu kalinlari da disari cikarken falan sardim bi kac kere bu buyudukce ustunu ortturmedi 2 bucuk yasinda Allah uyku tulumuni icat edenden razi olsun onunla yatiyo 
önce (41 puan) tarafından
Uyku tulumu hiç almadım. Hızlı büyüyorlarmış diye. Alayım o zaman.
önce (10,468 puan) tarafından
Dur hele scele etme belki ustunu acan bi cocuk olmayacak onu ilerde dusunursun zaten ilk dogdugunda acamaz seneye duruma gore alirsin vedenini buyuk alcan onun da benim oglan 2 bucuk yasinda 7 yas aldim tabi benim oglan biraz iri aldigim magazanin da kalibi dar tam ustune de cuk olmuyo salas duruyo tam istedigim gibi
Tamam o zaman. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
0 oy
önce (10,967 puan) tarafından
ağız bezi evet kullanılıyor. 2 kalın battaniye 2 ince müslin örtü, yine 2 tane pazen battaniye bence yeter de artar. kundak almadım ben, ince müslinleri yarım kundak yaptım ara ara
Pazen battaniye e-bebekte falan görmedim. Annem küçüklüğümüzde hep ondan kullanırdı.
önce (10,967 puan) tarafından
valla bana da annem ve kaynanam verdi. kaynanam da kumaşı varmış dikti kenarlarını. çok işime yarıyor valla
0 oy
önce (3,235 puan) tarafından
Kundak doktorumuz onermemisti kundak yapmadık hiç 

Baktaniyede 4 tane yetiyor  2 kalın iki ince ağız mendili 6 li yeter 
Teşekkkür ederim :)
0 oy
önce (18,454 puan) tarafından
Bir tane çok ince tülbent gibi yaz için. 

1 tane çarşaf gibi ince. 

Bir tane pazen 

Bir de battaniye 

Bence bunların hepsi gerekli. Çünkü hepsi farklı zamanlarda kullaniliyor. 
Evet pazeni biri daha yazmış. Kış bebeği olacak üşümesin :)
önce (18,454 puan) tarafından
O pazen mevsim geçişlerinde kullanilir tabi. Şimdi hep battaniye
0 oy
önce (257 puan) tarafından
Ağız bezi ben 2 paket almıştım 6 li ama yetmiyordu bebeğim çok kustugu için. Ne olur ne olmaz bol bol al. Bence battaniyeye çok ihtiyac yok ya zaten Doktorlar yatarken yorgan yastık battaniye olmasın diyor boğulma riskine karşı. İki kalın iki ince alsan yedekli bence yeter. Ben uyku tulumu aldım 3 aylıkken onu giydirmeye başlamıştım kış bebegiydi Kasım'da doğdu. Türk evleri zaten ortalama kışın bile 22 -25 derece. Bir kat örtmek yetiyor. Kundak zaten yapma bence çoğu doktor önermiyor. Bize Yenidoğanda özellikle yapmayın dedi Yenidoğan uzmanimiz. Moro refleksi yani sıçraması geçene kadar yarım kundak yaparsın belki
Kundağı biri daha uyarmış. Ağız bezi biraz daha alsam iyi olur. Biriktirip makineye atmak açısından iyi olur.
önce (257 puan) tarafından
Bir silmede kirleniyor zaten canım. Bol bol al. Ben hiç kundak yapmadım tavsiye edilen birşey değil
0 oy
önce (3,782 puan) tarafından
İnce battaniyelerden 4 tane almıştım ağız mendillerden de 20 30 adet vardı anca yetti bir kere kussa kirleniyor zaten hemen makine de açamıyorsun bol olmasinda fayda var kalın battaniye oğlumda kullandım kızımda kullanmadim yaz kızıydı çünkü 
Teşekkür ederim :)
0 oy
önce (47 puan) tarafından
Ağız bezi 5 li ya da 10 lü olabilir 

Kundak için pazen battaniye iyi oluyor 

Müslimin örtü dışarı çıkarken bebek arabasının üstünü örtmek için iyi oluyor büyük olanlar özellikle kundak için pazen bulamazsan eğer büyük Müslin örtü de olur ben pazen kirlenince müslini de yapardım iyi oluyordu 

A101 bime gelen peluş battaniye almıştım 

Bir de kalın welsoft diye mi geçiyor adı tam bilmiyorum ama dışarı giderken kundak şeklinde yapıp götürürdüm sıcacık tutardı 

Bir de pazen battaniyenin kalın olanlarından almıştım evde üstüne örtüyordum sıcak olunca 

Bunlar yeterli olmuştu bize 
Bir de örgü battaniye vardı çok kullanmadım örgü kundak battaniye örgü puset battaniyesi bunların hiç birini doğru düzgün kullanmadım bile:)
0 oy

Peluş yazmışım nohut battaniyeymiş ismi welsoft yazdığım da üsteki kalın olan bu ikisini çok kullanırsın muhakkak al küçük bebekler için mont giydirmek zor olduğu için ben tulum ördürmüştüm anneme onu giydirip bunları üst üste sarıp çıkarırdım çok soğuk olduğu zaman kış bebeğiydi zaten her dışarıya çıkmamızda bunları üst üste sarardım 

image

image

Ben bunlardan alacaktım ama bana mı denk geldi bilmiyorum tüyleri uçuşuyordu havada.  Hemen bıraktım almadım. Trendyoldan falan da görmeden sipariş etmek istemedim.
0 oy
önce (2,168 puan) tarafından
Bence 4 5 tane olması lazım ince ve kalın örtüsüz asla koltuğa koymam bebeğimi çünkü bebekler çok kusar battaniyesi kirleniyor felan ağız mendili de çok lazım oluyor dediğim gibi çok kusuyorlar 
Ben de muhtemelen hep battaniye ile koyacağım hijyen açısından. Zaten kış bebeği olacak. Puset örtüsü gibi de kullanabilirim bazılarını. Ağız mendilini de birçok kişi söylemiş. Onu biraz daha alayım.
0 oy
Bir pazen

Bir tane tek kat müslin 

Bir tane Multi müslin 

Bir tane orta kalınlıkta (bebek kıyafeti satan dükkanlarda var)

Bir tane kalın battaniye 
Rica ederim. Altılı ağız mendili de yetmez kusan bebekse haberin olsun
0 oy
önce (930 puan) tarafından
2 kalın battaniye 2 ince yetiyor zaten öyle aldm 10 lu ağız mendili aldım cok kusuyorlar gerçektende 
0 oy
önce (8,399 puan) tarafından
 oğlum kulanıyo   Biri beşikte normal bahtaniye 2 tanesi kalın bahtaniye 2 tane ince var yeni kızım 2 bahtaniyesi daha kulanmadım bir yere giderken kulanıyom şuan kızım benle uyu gündüzde oğlanın bahtsniyelerinden örtüyom
0 oy
önce (306 puan) tarafından
Kundak battaniyelerden 4 tane aldım ben çünkü kucağına alınca filan kullanılıyor evim sıcaktı sadece onları kullandım kalın bi tane almıştım yetiyordu sana tavsiyem yarım kundak yap bebeğini kolları oynadıkça sürekli irkilip uyaniyo bebekler 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 149 göst.
0 oy
2 cevap 100 göst.
19 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Moryel (1,446 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 340 göst.
0 oy
3 cevap 181 göst.

403,595 soru

12,091,779 cevap