0 oy
670 göst.
önce Diğer kategorisinde (139 puan) tarafından
Ilk gelin olsaniz ve kayninizi evlense sizin eltinizin altini sizinkinizden cok olsa kabul edermisiniz

53 Cevaplar

+5 oy
önce (3,734 puan) tarafından
Sizin aileniz az, o kızın ailesi çok istediyse kayınvalideniz ne yapsın. Hem şükür edin size de yapmışlar, eşinin tarafından bir şey görmeyen o kadar çok kadın var ki burada. Buju sürekli dile getirip eşinizle kötü olmayın, olan size olur
önce (559 puan) tarafından
Her yorumunda haklı oluyorsun tokatlı +++
önce (388 puan) tarafından
Öyle vallahi kaynanam beni istemedi bir TL bile katkısı olmadı 5 yıldır hiç altınım da olmadı ama olmasın yeterli zamanla yüzüme vurmalarından iyidir eşimle çalışır kendi altımı kendim alırım
önce (3,455 puan) tarafından
Bu ben evimde 1 çöpleri yok bi oğluma doğum yaptığım da bin lira yollamıştı onuda götürüp suratına fırlatmistim birazını da yirtmistim
-Reklam-
+2 oy
önce (3,477 puan) tarafından
Esiniz kardesiyle nasil evleniyor onu anlamadim
önce (686 puan) tarafından
:))))
+2 oy
önce (5,986 puan) tarafından

Tek gelinim bütün altınlar bnm :D

Ama 2 gelin olsam eşitlik isterim :devil:

+1 oy
Ayrica elti kiskanmak oluyor bu canim..bana ne ki eltimin altinindan ..
önce (168 puan) tarafından
Zaten senin eşin parasını vermiyorsa sıkıntı yok
Sıkıntı ortak sermayeden alınması.. Yoksa paralar ayrıysa kaynım isterse eltime altın alsın isterse yalı alsın
Neyse kız ben anlamiyom o işlerden..bak yine anlamadim :)
önce (1,409 puan) tarafından
Kiz söyle diyim sana mesela senin eşinle kaynin calisiyor akşam olunca o paralar bi kesede toplanıyor yani ortak oluyorsunuz kayninla siz ee şimdi esin calisiyor kaynin calisiyor ve kaynin o parayla karısına altınlar alıyor senin altinlardan daha çok alıyor bu kıskançlık değil haksızlık oluyor egerki kaynin kendi parası ayrı sizin ayrı olsa karısına altından oda alsa bile senin sesin çıkmaz bu sefer kıskançlık oluşur anlata bildim inşallah:)
Hee anladim kiz teşekkür ederim bilgi  için

Evet o artik haksizlik cidden
He tmm :))
0 oy
önce (3,767 puan) tarafından
İlk gelinim kaynim bekar evlenirken isterse boğazına kadar altın taksinlar hiç umrunda değil 
0 oy
önce (38 puan) tarafından
Kabul etmesek ne olacak . Sizin altınlar az olmuş düğün iptal diyecek halleri yok ya . Çekirdek ailemle mutluysam her şey yolundaysa bana ne altından paradan . Amaaaan onunkileri de kocası alır götürür araba alır :)
0 oy
önce (5,535 puan) tarafından
Benim kayınvalidemler biraz kalabalık yani şöyle söyleyeyim 8 kayınım var kayınvalidemler beni istemeye geldiklerinde bu kızımıza ne yaparsak diğer 8'ine de aynısını yapacağız demişlerdi yani yaparlarsa canları sağ olsun üzülür müyüm üzülmem ama gocunurum ki beni istemeye geldiklerinde o zamanlar kovid sürecindeydik eşimin ailesinin o zaman çok fazla durumu yoktu kovit'ten dolayı yine de yapılan yapıldı elhamdülillah ve şu an durumumuz o zamandan daha iyi belki şartlar değişir aman ne yaparlarsa yapsınlar ;) sanki yapmayın desem de yapmayacaklar mı
0 oy
Şimdi soyle birsey var gelinin ailesi ister kaynim onlar alırsa ses etmem ama kendileri keyfi alır geline takarsa o zmn ipler net kopar benim eşim yüzük alıyor diye laf atıldı birde böyle birsey olursa olacakları düşünemem o derece ileri boyutlu kavga olur 
0 oy
önce (5,668 puan) tarafından
oluyor biyle ayriliklar haksizlik evet ama senin evlendigin zamanda durumlari ona yetmistir.suan daha iyi ise durumlari iyi ise elden geldigince yapilir. dusunceli bir aile ise sana 20 gramlik bilezik takmistik bu geline 25 giramlik taktik haksizlik etmeyelim sana 5 gramlik altin nebilim kolye alalim der alir kule alir bileklik alir  yada cocuguna yani torununa bisey alir o degerde haksizlik olmasin diye torununa kunye alir vs vs.  ama daha evlenmeden sen dersenki bu boyle boyle almicaksiniz falan bu kiskanmak oluyor.  altin yaotiklari zaman senden fazlaysa katnana kayinpederinin yani da kulaklarina kacirirsin haksizlik oldugunu .
önce (263 puan) tarafından
Niye haksizlik oluyor ki ne hakkı geçiyor zamanında kabul etmiş evlenmiş , o zaman gelen her gelinde diğerini de aynı altınlar alınsın valla mis gibi , senin zamanında onlar kabul edilmiş alınmış şimdi aç gözlülük yapıp ben tekrar aynı derece altın mi istiyorum diyeceksiniz, senin kocanın gücü varsa istediğini şimdi alsın sana o ayrı , ama sırf yeni gelini kıskandiniz diye de kayınpederden altın istenmez çok komik cidden mantıklı düşünün bir
önce (5,668 puan) tarafından
aile dusunceliyse zaten der dusunur  . tabiki zamaninda kabul etmis evlenmis o ayri bisey  ama arkadas belliki kiyas yapiyor. bu bir cocuguna ev verip kira vermeden otur deyip diger evlada ne haliniz varsa gorun gibi  bir bir durum diye dusunuyor haliyle haksizlik ona gore. bence aile kendi dusunmeli. birinin dort dortluk dugununu yaptik otekine de baska bir sekil destek olalim diyebilir aile iste
önce (263 puan) tarafından
Tabi herkesin kendi düşüncesi herkes kendi açısından bakıp düşünür, ama benim düşüncem aynı sadece kıskançlık çekememezlik bu , on sene önce evlenin biri kendini bugün gelicek geline alınacaklarla bir tutması , o zaman ona alınacak ev eşyasıni da kıskanır , kıyafetleri de kıskanır bunu hisseden yeni gelin de direk zaten büyük eltiden nefret eder bu yüzden hep kavgalar çıkıyor ama çok boş şeyler bunlar
0 oy
önce (210 puan) tarafından
Sen ilk gekinsin ona bak 
0 oy
önce (833 puan) tarafından
Çok bozulurdum bu duruma
0 oy
önce (930 puan) tarafından
Ee olsun ne olcak valla ölümlü dünya hiç umrumda değil ahirette onlarla gitmeyecez soncda kıskanılacak bsey yok bunda takılsın kocanda sana daha iyilerini alır yani
0 oy
önce (1,467 puan) tarafından
Başlıgı düzeltirmisin anlaşılmıyor da
0 oy
önce (5,363 puan) tarafından
Hiçte birşey olmaz sonuçta kimin gücü neye yetmişse
0 oy
önce (762 puan) tarafından
İlk gelinim benim 16 bilezık 2 künyem vardı 

Eltımın 8 bilezıgı vardı ama son 2si çok kötüydü eşimin babası ıkımızede 6 bilezık yaptı 

Yaptığı gibide aldı 
0 oy
önce (26 puan) tarafından
Eşim 4 kardeş Kendi ikinci sıra da kendinden hariç hepsi evliydi abisi ve 2 küçüğü kendisi son evlendi ben küçük gelin oluyorum abisinin küçük kardeşinin ve görümcemin bütün masraflarını borçlarını düğününü kaynanamlar yapmış ama bizim düğünde masraflar borçlarda bir lira bile harcamadılar kendileri de Söyler zaten bir tek size bişey yapmadık diğerlerine herşeyi yaptık diye ama çok şükür hiçbir zaman da muhtaçta olmadık Allah'ım da muhtaç etmesin eşim bekarlığından beri birikimini yapar durumu iyiydi herşeyimi de dört dörtlük almıştı takılarımdan eşyalarıma kadar kaynanamlar düğünde bana bir gram bile takmadı üstelik halam olmasına rağmen buda hediyem olsun demedi eşim taktı hepsini ama hiç sorun etmedim çünkü diğerlerine herşeyi yaptıkları hâlde eltilerim hep der senin herşeyin çok güzel oldu bizimki böyle olmamıştı diye sorun etme bence önemli olan huzurun mutluluğun daim olması hepsi boş yarın birgün sürekli başa kalkıyorlar emin ol 
0 oy
önce (50,769 puan) tarafından
esit yapsinlar isterim
0 oy
önce (1,377 puan) tarafından
Bacım işin gücün mü yok sana ne kime ne takılırsa Allah Allah. Bunların hesabını tutmak çok çirkin. Çok kızıyorum böyle kadınlara, Allah ıslah etsin.
önce (168 puan) tarafından
Altın bir bakıma yatırım demek, ortak sermayeden yapıldıysa eşit olması daha makul. Ama eşi kendi parasıyla yaptıysa ve eşinin ailesi sadece hediyelik taktıysa aradaki 3-5 gramlık farkın hesabı tutulmamalı tabii
önce (1,377 puan) tarafından
Ben utanırım böyle bir kıyasa girmekten. Eltim evlenirken kayınpederim sağdı ve bir sürü altın yapmış. Biz evlenirken kayınvalideme eşim aldı verdi takacağı takıyı. Ben değil hesap yapmak onur duydum eşimin bu tavrıyla. Bana çok uzak tarzlar o ne takmış bu ne almış hesabı yapmak.
0 oy
önce (6,308 puan) tarafından
Küçük kaynım geçen sene evlendi kaynanam attı öyle gördüm takacaklarını gramı nedir kaç tanedir onu bile sormadım banane 
0 oy
önce (511 puan) tarafından
Niye etmim.ki babamın ve kocamın parasıyla yapmadık tan sona ne yaptıklarından banne

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 220 göst.
21 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Ocakk (220 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 554 göst.
8 Eylül 2021 Aile kategorisinde Ayseaslan (79 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 837 göst.
5 Şubat 2019 Aile kategorisinde DamlaNur'un Annesi❤️ (807 puan) tarafından soruldu
0 oy
57 cevap 1,843 göst.
23 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

403,531 soru

12,089,694 cevap

36,381 kullanıcı

...