+1 oy
416 göst.
Diğer kategorisinde (663 puan) tarafından
Bebeğime mama vermek zorunda kaldım kendimi çok suçlu hissediyorum içerik olarak temiz mama da bulamadım hepsinin içinde palm Yağı falan var bu suçluluk duygusundan nasıl kurtulabilirim:( :( 

20 Cevaplar

+6 oy
(3,859 puan) tarafından

Sebeb ney bebeğine mama veren anne anne sayılmıyor mu 

Sütün yetmiyor sa tabiki mama vereceksin sütü yetmeyip ama inatla mama vermeyen çocuğunu ac bırakanların anneliğini vijdanini sorgulasin 

(5,552 puan) tarafından
Kız casperiye ne yaptın adamı uyutup planı işledin mı sjsjsjs
(5,801 puan) tarafından
bi kalkdim
 tel kapatmaya parke catirdadi . normalde  top patlasa duymaz payirt diye kalkdi:) korkdu benden bende ondan korkdum gece gece bagristik korkup birbirimizden. korkma bee petegi  sonfurcem benim dedim.) basarisiz oldum yani. daha uyumasini beklerken ben uyuklamisim alarm la uyandim hemen kapatin dedim uyandi . normalde 50 kere calsa uyanmas  pislik:)  velhasil gitti. hava girtinali ins rota yapar ucak sefil olur yollarda diye dua ediyorum
(5,552 puan) tarafından
Allah seni ne yapmasın ya kız hayırlısını iste ya :)
(5,801 puan) tarafından
yok hayrini goremesin insallh. fmf hstasi esim ins karni agririnda iki buklum yatar odada gttiginden bisey anlamaz . icim sogumasi icin  keyf slmamasinlazim
(5,552 puan) tarafından
Ne diyiyim kız sana senden korkulur
-Reklam-
+1 oy
(12,216 puan) tarafından
Ablam 35 yasinda agzina 1 damla anne sütü koymamis. Bi donem mama yemis. Çok zekidir masallah :)) diyeceklerim bu kadar
(196 puan) tarafından
Sadece 3 ay anne sütü almışım ne bedenimde ne beynimde bı eksiklik olmadı okuduğum tüm okullarda ilk 3'te oluyordum :D bir de bizim dönemde böyle anne sütüne yakın mamalar yokmus pirinç unu,cici bebe biraz büyüyünce de Allah ne verdiyse yemek yedirmisler bana :)
(196 puan) tarafından
Grip ve sezaryen haricinde hastaneye bile gitmedim daha şu yaşıma kadar,bazı şeyleri fazla gözünde büyütme post sahibi arkadas sen iyi bir annesin merhametini sevgini ilgini bolca ver yeter.
+1 oy
(4,066 puan) tarafından
Neden suçluluk duyuyorsunuz ki? Bazıları gogsum bozulmasın diye emzirmiyor onlar bile suçluluk duymuyor. Zorunda kaldıysan yapicak birşey yok mamalarda zehir değil sonuçta anne sütüne çok yakın mamalar da var.
(663 puan) tarafından
Anne sütüne yakın mama hangisiymis ?? Çoğu yurt dışından geliyo ben hiçbirine güvenmiyorum:(
(348 puan) tarafından
Sen çocuğu ac bırak beyaz gül
(5,801 puan) tarafından
anne sutune yakin mama diye bisey yok mama mamadir iste cocuk kurufasulke pilav kek mi yiyecek yapacan mamayi bi olcege 30 cc ilik suyla. dayayaksin . icerigi temizi kirlisi yokki bu isin mama mamadir . benek hangisini sever yemek isterse
(4,066 puan) tarafından
Tabi ki var doktor bana da sma optiproyu önermişti. Ayrıca ne yapicaksin aç mı kalsın çocuk tabi ki içecek mama ki şanslıyız formül mamalar var. Biz arı mama pirinç unuyla filan büyüdük birseyimiz yok :)
+1 oy
(8,480 puan) tarafından
Eşimde anne sütü icmemiş öyle mama vermemişler direk inek sütü öyle dedi bana ona bişey olmadıysa mama icti diye bişey olmaz
(663 puan) tarafından
İnek sütü daha doğal değil mi sonuçta
(348 puan) tarafından
Hanımefendi inek sütü 1 yaşından önce verilmiyor
(5,801 puan) tarafından
kiz dogali dogal olmayani oneli degil sut dedigi gibi bir yaş oncesi verilmez kaldiki bir yaş sonrasi da cok gereksiz iki uc nekadar gec olursa okadar iyi. marketten bimden dost sut icecegine en uydururk dandirik mamayi icein daha iyi
(1,850 puan) tarafından
Ayy evet eskiden hep vermişler benm kaynanada hep vermiş iki kaynima bide su ekleyerek gerisini siz düşünün şimdi biz birşey versek korkar olduk hemn hastalaniyorlar
(8,480 puan) tarafından
Ben bunu örnek olarak söyledim mama yokmuş sonuçta şimdi herşey kolay bebeklerimizde onaylı şeyler iciyo gercekten eşime inek sütü icirmişler
+1 oy
tarafından
Zararlı bir şey ola bebeklere verilmez zaten bebekler için  yapılmış mamasiz bevekmi büyür ya 
(345 puan) tarafından
Sezeryan sonrası sütun gelmesi 2-3 gün. Normali bu. 1 gün önce sütünüz nasıl geldi maşallah. Hiç duymadım böyle bir durumu daha önce. Hormonların etkisiyle gelişen meme bezlerinden süt salgılanabilmesi için prolaktin hormonuna, salgılanan sütün kanallardan atılabilmesi için de oksitosin hormonuna ihtiyaç vardır. Doğum yapan kadında süt salgısı, doğumu izleyen 24-72 saat içerisinde başlar sizinki masllah diyeyim çok iyi ama normal dışı olduğunu söyleyebilirim. Mamayi sezeryan doğum yapıp vermeyen görmedim. Hastanede bile sezeryanimdan sorma ebe direk mama getirdi. Önyargı değil sütü inene kadar bile olsa mutlaka verdiğini düşünüyorum ben
(3,859 puan) tarafından
Yanlış düşünüyorsun cevremdede sezeryanla doğum yapip direk emzirenler var
(345 puan) tarafından
Bende emzirdim ama sütüm yoktu 3.gun indi. Bir çok yazı okudum hepsinde de sezeryan doğum sonrası sütun gelmesi süresi 2-3 gün yazıyor. Tabi ki ilk saatlerden de gelen vardır da geneli 2-3 gündür. Doktorum zaten uyarmıştı benide stres yapma sütun gelmesi 3 gün bulur diye. sizin doğumdan önce gelmesine normal dışı dedim doğum yapmadan bebek memeyi emmeden oksitosin artmaz pekte mümkün değildir o yüzden size maşallah diyeyim nazar degmesin. Bunlar benim fikirlerim siz istediğiniz gibi düşünebilirsiniz
(5,801 puan) tarafından
sezeryanda sut zor geliyor evet. ilk digumda 5. gun geldi venim. ikinci dvumda dogurmadan once yogun bir kampa girdum rezene kimyon anasin humana stell tea  kuru meyvelerin marmelatini yaptm hergun bi tatlikasigi yedim vs vs süt  ön hazirligi yaptim savaşa girer gibi sut hazirligi yaptim . ameliyathaneden odama cikana kadar sut gelmisti. ikincide vermedim mama .ilkinde 32 gun verdik ilk 32 gun
(345 puan) tarafından
Evet çok bilinen birşey, bende doğumunda humaana otu bestlaka hemen başladım doğumdan önce sabah. Sonrasında direk alkolsüz malt içmeye başladım ve 2 saatte bir boş bile olsa sağım yaptım emzirdim ama 3.gun geldi
+1 oy
(348 puan) tarafından
Yorum için belki linç yicem ama kusura bakmayın. Cahil olmayın ya araştır önce palm yağı olmayan birçok marka var sma hipp golden goat vs. Sütü kesilen binlerce anne var benim gibi aç mı bırakalım bebekleri. Mamadan mi hasta olucak çocuk 
(345 puan) tarafından
Sma evolvia golden goat daha da sayabilirim. Hippte de zararsız oranda mevcut. Yani Google'a bile yazsan çıkıyor
(663 puan) tarafından
Sma tam bilmiyorum ama icinde kanola Yağı varsa o da zararlı bisey
(3,859 puan) tarafından
Sen mama verme ac birak çocuğu için rahat etsin
(3,027 puan) tarafından
Benim bebem hiç mama içmedi sütüm hemen indi çok şükür ama 3 aylık kontrole gittik 2 böbrekte taş çıktı. Kim demiş böbrek taşının mamayla alakası olduğunu. Sen çevrene çok kulak verme bacı maşallah prof.dan daha çok okumuş öğrenmişler
(345 puan) tarafından
Yani bence de verme yani bu kadar sıkıntı yaptıysan. Mamaların hepsinin üzerinde icindekiekr kısmı var oku incele. Evolvia kullanıyorum ben süt yağı var. Kanola yağı palm yağı ayçiçek yağı yok. Biraz araştırıp incele olmayan bir sürü mama var
+1 oy
(631 puan) tarafından
2 yaşında kızım var ben de hep mama verdim beni emmedi. Bi eksiği de yok çok şükür. Niye suçluluk duymasın ki. Çocuk aç kalmaktansa mama yesin daha iyi. 
+1 oy
(345 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Evolviada sma da palm yağı yok bunları kullanabilirsiniz. Niye vicdan azabı çekiyorsunuz. .ama zehir mi? Anne sütünün yerine geçen birsey. Hatta demir gibi takviyeleri içerdiği için bazı konularda daha avantajlı. Örneğin yurt dışında bir çok ülkede demir ve bazı vitaminler bizim gibi damla formunda alınmıyor. Mamalar, yulaf gibi tahıllı gıdalardan üretilmiş takviyelerle alınıyor. Bebeğine hiç süt verememiş anneler var onlar ne yapsın vicdan azabından ölsün mü yani. Hepsinin çocuğu en az bizimkiler kadar sağlıklı. Bebeğime hep mama verdim hiç vicdan azabı çekmedim. Ne yapabilirim süt mü yaratayim
+1 oy
(4,059 puan) tarafından
Benim sütüm dolup taştığı halde oğlum mama yedi ben hiç kendimi suçlu hissetmedim tek suçlu eşim benim gözümde 
(663 puan) tarafından
AA neden ki
(4,059 puan) tarafından
Eşim ac diye diye mamaya alıştırdı
+1 oy
(2,946 puan) tarafından

Ne yapalım çocuğu aç mı birakalim şuan dünya da ney tamamen sıfır kilometre  tertemiz kaldı ki? En  Temiz içeriklisinj al içir tamam hepsi de okadsr değil yani aksine içinde vitamin olduugu için gelişimini destekliyor bebeklerin.

Mama tü pü demekten vazgeçmiyor şu insanlar yani

Böyle strese gircekseniz ooo eziyet etmeyin kendinize  sütünüzu getiririn.

Zira küçücük bebelerden bile mamaa profesorlugu duyarsınız bizim insanimiz başka şeyleri elestirmez kafayı gelir senin verdiğin mamaya takar en çok en güzel anne kendileri. Çünkü anneyi de gelir çıkmaza sokarlar.

Oğluma da kızıma da verdim ikizlerim biri anne sütü hem mama aldı hiç pişman değilim duyduğum laflara da yaptım kapağimi.
Kim emzirmek istemez ya çocuğunu durduk yere hee emzirmemekte bı seçenek olur birsey diyemem ama herkes ister emzirmek 

Vermek istemiyorssn çözümün nedir sakin inek sütü verme laktoz hassasiyeti olur karın sgrisindan durmaz çocuk.
(5,801 puan) tarafından
doktor bebege hamileye pastorize edilmis  yani mikriplardan arinmis sut icirttirir 3 yas sonrasi . inegin memesinden cikan bakterili sterlize edilmiyor kaynatsan bile ne mezunusun sen canim cok merak ettim ya ilkokul mezunu falan bile az vok arastirip bilir. saglikli diye bebege bahceden kopardigin semizotunu yedireceksin diye korkuyorum sahsen yazk yavruya
(2,946 puan) tarafından
Ya bebeğin laktoz alerjisi varsa o alerji ile hangi hastalıklara sebeb olacagini biliyormusun?
Sana Google amcadan bı örnek vereyim ben sen yazmadin ben yazayım
İnek sütü, çok yüksek mineral içeriği ile bebeğinizin böbreğine aşırı yük getirir. Bebek sıvı kaybına daha yatkın olur. Eksikliğinde zihinsel gelişmenin yavaşlamasına neden olan iyot ve çinko inek sütünde çok düşüktür. İnek sütü kullanan bebeklerde düşük çinko içeriği sebebi ile bağışıklık sistemi desteklenemez.
(2,946 puan) tarafından
İnek sütü hangi ırk, dil veya dine mensup olursanız olun bilinen en sık allerjen gıdadır. Tüm dünyadaki gıda allerjilerinin % 50-70 nedeni inek sütü ve inek sütü proteinleridir. Özellikle inek sütündeki kazein ve B-Laktoglobulin yüksek allerjenik proteinlerdir. İnek sütü hem tip-1 (anafilaktik tip) IgE aracılığıyla oluşan ciddi allerjik reaksiyonlar yapabileceği gibi, diğer tip allerjik mekanizmalarla da bir çok allerjik rahatsızlığa neden olmaktadır. Özellikle inek sütü proteinleriyle oluşan müküslü kanlı yeşil renkli ve köpüksü dışkılama ile giden Eozinofilik Proktokolit sık görülen, bütün testlerin normal çıktığı bir inek sütü allerjisi hastalığıdır.

2-İnek sütü hem barsaktan gizli kanama yoluyla, hem de emilmeyen zayıf demir içeriğiyle çocuklardaki demir eksikliği anemisinin en sık nedenidir.

3- İnek sütü çoğu allerjen ve sindirilemeyen yüksek protein ve mineral içeriği nedeniyle hem böbrek solüt yükünü arttırmaktadır, hem dehitratasyon(susuzluk)' a sebep olmaktadır.

4- İnek sütündeki fazla doymuş yağ asitleri Ca emilimini azaltır, yüksek oranda P da içerdiği için Ca/P oranı 1' e yakın olup Raşitizm riski yaratır.

5- İnek sütü esansiyel yağ asitleri yönünden fakirdir, çocuğun beyin ve sinir gelişimi bundan olumsuz etkilenir.

6- İnek sütünde İyot, Çinko, Cvit,  E vit, Dvit ve Bakır oranları düşük, P, Na oranları yüksektir.

Ayrıca sayamadığımız kabızlık, laktoz intoleransı, Astım tarzı hastalıkları tetikleme gibi başka dezavantajları nedeniyle biz 3 yaşına çocuklara inek sütünün kesinlikle içirilmemesini, 3-7 yaş arası çocuklara da günlük 250 ml'yi geçmeyecek şekilde inek sütü verilmesini, çocuğun Ca ihtiyacı için süt yerine yoğurt, peynir ayran tarzı süt ürünlerinin verilmesini öneriyoruz
(2,946 puan) tarafından
Ama sen yine anlayamacaksin ne biliyorsan onu yap daha da yazmam sana
(5,801 puan) tarafından
koylerde eskiden fakir insanlar bebege verirmis ananem tereyagi veririmis tok tutsun diye. nisasta unu  sivi kivamda muhallebi haline getirip veirirmis.  bi buyuk cocuk bebege iciririmis ananem tarlaya gidermis. on kardes annemler dusun yani hepsi birbirine bakmis. suan yil olmus 2024 hatta 25 mamaya para vermemek icin  inek sutu vermek istiyor bence . kara cahil bile  arastirip
ogrenir cunku inegin sagdigi sut pastiruze degil market sutu pastoruze. market sutu almamak icin inekten sagdigini kaynatip icirecek . hatta ocak yanar diye kaynatmadan sagip verir bence bebege yazik ya
+1 oy
(3,888 puan) tarafından
Harika bir anne olduğunu süt azlığının normal.birsey olduğunu ama takviye için en iyi mamayi saatli düzenli bebegine verdiğine inanarak bir  aNne olarak elinden gelenin en iyisini yaptığına inanarak

Herkes kısmetini rızkını yer unutma.

Varda sütun vermiyor değilsin sonuçta değil mi rahat ol 
+1 oy
(3,461 puan) tarafından
Bu nasıl bir soru ya, verme mama aç bırak o zaman çocugunu. Nice emziremeye anneler var belki bu platformda sütü olmayan mama veren anneler var onları nasıl üzdüğünün farkındamisin acaba. ? Bende oğluma 3 ay sonra hem anne süt hem mama verdim anneligimi eksildi. Cahilsiniz başka da bir açıklaması yok,mama öcü değil öyle olsa doktorlar yasaklarr. 
(2,946 puan) tarafından
Bu konu sahibine ne desek boş süt anne tuttsun en iyisi para verip mama verirse stresten çocuk daha kotu olcak bence ne yapmak istediği belli değil inek sütü verince süper anne olacak nasılsa.
(3,461 puan) tarafından
Malesef öyle inek sütü çok masum gördüğüne eminim. Şimdi gelir bizi suçlar :)
(2,946 puan) tarafından
Destek mi arıyor yoksa mama verenleri mi taşliyor bilmiyorum destek oluyoruz herşeye bı yorumu var ne diyelim yani
(5,801 puan) tarafından
yok be inek sutunun mamadan daha iyi bir secenek oldugunu savunuyor oyle zannediyor. doktora sut vercem mama zararli  dese doktor kiciyla guler hicmi dunya yuzu gormedin diye. inegi salona baglayip inek emzirse daha mutlu olacak mama vermektense sanki. benim anladigim bu. belki mama pahali diye ucuza getirme niyetinde belki bilemeyiz . ins bebeis inek sutu icince alerji vs o bu olmaz
(2,946 puan) tarafından
İnek sutu değil yoğurt verse ayran verse daha iyi okadar diyorum yani. Ama kendi bilir bacım
+1 oy
(10,828 puan) tarafından
Cocuk doymuyosa napcan canim kim istemez doya doya emzirsin cocugunu olmuyo sa ac mi kalsin cocuk mama o kadar kotu bisey degil tamam anne sutunun yerini tutmaz ama yapacak bisey yok uzulme 
0 oy
(1,384 puan) tarafından
Sağ ol bana da ben niye suçluluk duymuyorum dedirttin doğduğu günden beri mama veriyorum anne sütünü 6 ay civarı bitirdik 
(663 puan) tarafından
6 ay içtiyse yine iyi
0 oy
(74 puan) tarafından
2 ay yarım yamalak emzirdim 23 gün küvezde kaldı doğru düzgün emziremedim sıkıntı stresten üzüntüden sütüm kesildi eve getirdikten sonra etraftaki büyüklerim mama verme sütün var dediler ilk 5 gün mama vermedim acemiyim ilk anneliğim kaynanam annem büyükler etraf ne derse onu dinledim vermedim megersem sütüm azmış kesilmiş denilecek kadar birkaç damla geliyor gerisi yok oğlum ilk 5 gün nasıl ağlıyor gece gündüz ne uyku ne bişey sadece ağlıyor kulağı mı ağrıyor bir yerine mi bişey oldu neler düşünmedik ki sadece aç olduğunu düşünemedik çatlayacak herkes gazı var hastane ortamına alıştı bilmem neler dediler bir gece kalktım bir biberon dolusu mama yaptım öyle içti öyle içti ki kana kana kuzum açmış o gün sabaha kadar uyudu ve ben 5 gün boyunca bunu nasıl bebeğime yaptım diye vicdan azabından ağladım sabaha kadar uyuyamadım vicdan azabından ve o gün bugündür kimsenin ne dediğini umursamadım ve herşeyi kendi bildiğim gibi yaptım şuan 14 aylık ve ek gıda+mama besleniyor şükür gayette sağlıklı 
0 oy
(7,559 puan) tarafından
Sütünü arttırmaya çalış yine canım mamaya alıştırırsan onu içeri hep daha çok azalır. Mamalar evet anne sütünün yerini tutmaz ama aç kalmasindan iyidir. 
(663 puan) tarafından
Emzirince tansiyonum düşüyordu bayılacak oluyodm
0 oy
(620 puan) tarafından
O hatayı bende yaptım canım yani çok taktım bebeğim 4 aylıktı çok üzüldüm suçluluk hissettim ama alışıyorsun şimdi o kadar takmam mesela onunda normal olduğunu kabul ettim çünkü yoksa ne yapabilirim rızkı o kadarmış sende öyle düşün boşver 
0 oy
(2,509 puan) tarafından
Sütün yetmiyor sa yapacak bir şey yok herkes azda olsa veriyor mama holle marka tamamen doğal bir mama tavsiye ederim
(663 puan) tarafından
Netten onunda içeriğine baktım da pek doğal durmuyo
0 oy
(776 puan) tarafından
Anne sütü alınca bebek hayatı boyunca sağlıklı olucak diye tescillencek mi üzülmenizi endişe etmenizi anlıyorum haklsiniz ama yazdığınız yazıyla abarttığinizi düşünüyorum  Mama alan bebek anne sütü alan bebekden daha sağlıklı olabilir yani bunun bir garantisi yok 
(2,946 puan) tarafından
Ya bu emzirenlerin mama verenlerle bir derdi var bence :) hiç bir mama veren anne emzirme demiyor çünkü bunun kıymetini de bilir.
Benm ikizleirmi tek başıma büyüttüm biri çok ağlayan bir bebekti kucağımda çığlık çığlığa ağlardı sora diheri ağlardı biri yatarken emerdi diğeri bı sure sagdim bı sure sora ne zamanım oldu ne birşeyim
Uykusuzluk yorgunluk stres. Neler yaşadım büyütürken duygusal olarak biri de gelmiş allta diyor ki keyfinden..  yazık gerçekten insan empati yoksunu olunca böyle oluyor
(776 puan) tarafından
Kendide keyiften  mama verirse görür. .Her anne ister kendi sütünü vermeyi ama olmayincada olmuyor mamada zehir değil ya
 .
0 oy
(1,988 puan) tarafından
Hiç emmiyormu? Benim oğluma annemle eşim bu çocuk aç doymuyor diye kulaklarım duyarak mama verdiler lohusayken..bende Allah'a dua ettim yalvardım bebeğimi 24 saat memede tuttum sütüm var Afrikalı açlıktan kuru ekmek yiyen  annelerin sütü oluyor dışarda kedinin köpeğin sütü oluyor benimmi olmayacak diyerek emzirdim Allah'ım rızkını ver yavruma ben inek sütünden undan yapılmış mamayı vermeyeceğim diyerek hemde 1 yudum sütle oğlumu 3 yaşına kadar emzirdim....hiç bir anennin sütüm yok dediğine asla inanmıyorum ben bunu ebem söyledi her yavrunun annesini emecek sütü vardır demişti işine gelmeyenler keyfine düşkünler mamayı dayar demisti .çok doğru.....yorumuma post sahibi arkadas yorum yazabilir lincle falan uğraşamam bilginize...
(663 puan) tarafından
Sütüm vardı canım stresten kesildi bide ben emzirirken çok tansiyonum düşüyordu o yüzden fazla üstüne duramadım bide ikinci çocuk olunca babası da uzağa gidince hersey başıma kaldı :(
(1,988 puan) tarafından
Ozaman emer bebeginiz stres olmayın üzmeyin kendinizi memeye döner yani çok küçük daha tansiyon sebebi neden güzelce beslenincede düşüyormu? Vücutla alakalımi emzirmeylemi alakalı?

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 257 göst.
12 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Sunakarayell (345 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 232 göst.
22 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Gul25 (101 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 43 göst.
0 oy
5 cevap 222 göst.
5 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Happymommy (1,984 puan) tarafından soruldu