0 oy
50 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (156 puan) tarafından
Bebek doğduktan sonra 40ı çıkana kadar sağlığı huzuru ve rutini için nelere dikkat edilmeli?

Emzirme eğitimleri falan önerir misiniz gittiniz mi? 

Anne kendi sağlığı için neler yapmali doğumun kolay ve sağlıklı olması için sizce?

Doğuma daha var, doktor takviye yaptırıyor kan değerlerine göre ama anane yöntemlerinden şunu da yiyebilirsin, şunu da yapabilirsin, doğumdan sonra sütün bol olur dediğiniz şeyler var mı? 

Lohusa döneminde eş dışında kimse olmayacak yardım için vs, belki gün içi gelip yemek yapacak biri calisir sadece,  bu durumda neler yapılmalı? 

Psikolojik olarak sizler nasıl hissediyorsunuz doğum sonrasında, lohusalikta? 

Eşiniz size nasıl davransın isterdiniz zor süreçlerde? Beklentiniz nasıldı?

2 Cevaplar

0 oy
önce (11,167 puan) tarafından
spor yapmana engel durum yoksa hamile pilatesi yap 

doğumdan sonra ben de eşimle yalnız kaldım, bence daha güzeldi. eş desteği çok önemli 

kaynar, dut kurusu, alkolsüz bira en güzel süt yapan şeyler oldu bende

göğüs ucu yarası bebek göğsü düzgün emerse olmuyor. Olur da yara olursa tahinin üstündeki yağ bana çok iyi geldi. lansinoh kremlere boşuna para vermişim. gümüş kapak bile aldım doktor kullandırmado bakteri, mantar yapabilir diye.

göğüs kalkanı kullanabilirsin 

gerisini de bırak doğumdan sonra spontane gelişsin
-Reklam-
0 oy
önce (426 puan) tarafından
herkesin dogum ve lohusaligi farklidir fakat ben kendiniminkini anlatayim 

dogumdan once tipki boyle seyler fardi kafamda ne nasil olacak ya da olmali diye ben buna cok takildigim icin kendimi yiprattim salmaliydim salmadim mesela kesinlikle yalniz kalmak istiyorum dedim kendim halletcem kimse eski usul baktirmasin cocuguma karismasin diye dogumdan  1 hafta sonra kimseyi istemedim yanimda ilk basta her sey guzeldi sonra b.ka sardi esim sabah 7 de gider aksam 9 10 da gelirdi e gelince de yemek ye yat sabah tekrardan derken ben evde (ve yaz ayi 40 50 derece hava disari da cikamadim ) cooook yalniz kaldim bu da psikolojimi ruh sagligimi cok kotu etkiledi ha altindan kalkabildim.sukur ama depresyona girdim kotu oldu yani 

ben bebegime alistiktan sonra o hassas ilk 2 haftayi atlattiktan sonra bebegimle bir rutin olusturdum zaten yaz ayiydi bazen her gun her sabah bazen 2 gune bir yikadim dus sonrasi bakimlarini yapip uyuturdum mesela uyku kalitesine cok onem veren biriyim hala oda sicakligi altinin islakligi karninin doymus olmasi ve onu stressiz emzirmem ise yaradi diye dusunuyorum ki hala uykusu duzenli ve uykuyu cok sever onun disinda dogumdan once moral motivasyon cok yuksek tutmaya calistim iste sutum kesinlikle gelecek diye dusundum aksini hic dusunmedim mesela ve sukur 4. gunde geldi sutum ama gelmesi icinde ugrastim bol su ictim rezene kimyon ictim hastaneden cikip eve gelince sagma yaptim bol bol ilik kompres vs geldi sukur 

ilk 40 gun degil de ben 3 ay hic misafir kabul etmedim bebegimi de disari cikarirsam kalabaliga sokmadim hic o sure zarfinda hic hasta olmadi cok sukur evimizde sakin sessiz gunluk rutinimizi uyguladik bol bol kucakladim sarildim gogsumde uyuttum kendim o her uyudugunda uyudum her gun dus aldim evimi o ara bo.k goturuyordu umrumda da olmadi acikcasi cunku elbette temizliyorsun 

kisaca sana tavsiyem asla yalniz kalma kafana uyan biriyle gunun gecsin cok buyuk duygusal yogunluk yasayacaksin sakin unutma ki bu fiziksel ve gecici . esinin uzerine cok dusme cunku o da lohusa oluyor ve ilk kez baba oldu ne yapacagini bilemyebilir sikstiginda daraldiginda aglamaktan yardim istemekten cekinme sutun icin bol bol protein agirlikli beslen bol su ic dinlen . 40 kontrolunu aksatma ve ve hayati akisina birak ❤️

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 93 göst.
0 oy
5 cevap 80 göst.
16 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Mdbk (263 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 80 göst.
0 oy
3 cevap 44 göst.

404,360 soru

12,113,976 cevap