0 oy
1,633 göst.
Diğer kategorisinde (73 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Yargılayanlar linçleyenler olacaktır eminim. Durumu şöyle söyleyeyim. 2 yaşında kızım var. Zaten aklı ermeye başladığından beri zor Bi çocuktu. Hele 1 buçuk yaşından beri hep kötü oldu. Her şeye ağlar güldüğü zamanlar nadir. Yemez durdan anlamaz uyumaz. Gece geç saatlere kadar oturur sabahın köründe kalkar. Gündüz uyumaz. 2 ay önce doğum yaptım. Kıskançlık vs yok. Ama bu süreçte ona tahammülüm kalmadı. Bağırmak istemiyorum hele şiddet asla. Ama kendimi tutamıyorum çok kez bağırmak geliyor içimden. Asılsız yere ağlar bağırır. Yanında olan şeyi bile benden ister. Yaptığı yaramazlıkları saymıyorum bile. Su içsin diye su veriyorum Sulukla. Onu alıp koltuğa halıya neresi denk gelirse döküyor. Veya üzerine döküyor. Evet yapmadan anlayacak yaşta değil küçük ama en azından kaç kez gösterdiğim söylediğim şeyi anlayacak yaşta olduğunu düşünüyorum. Kendimden nefret ettim. Bu düşünceye girdim diye de kendimden nefret ediyorum. Kendimi sorguluyorum ki sorgulamam da gerekiyor bu durumda. Kızımı artık sevesim bile gelmiyor. Bazen çok seviyorum sarılıyorum öpüyorum ona kendimi öptürüyorım ama eskisi gibi hissetmiyorum. Ona yansıtmıyorum bu durumu ama ben gerçekten çok kötü hissediyorum. Eski hislerim yok. İnsan evladına böyle hisseder mi ya? Evlat sonuçta canından can ama bilmiyorum. Doğum yaptığım ilk zamanlar ona daha çok düşkündüm. Onunla daha çok ilgilendim. Ama artık ilgi zamanı kısalınca mı böyle oldu bilmiyorum. Biliyorum beni yargılayacaksınız ben bile kendimi yargılıyorum. Ama lütfen üzerime gelmeyin. Bu durumun geçici olduğunu da biliyorum. Ben evladım için canımı bile veririm ama bu aralar neden böyle oldu bilmiyorum

______
Böyle cevaplar geleceğini biliyordum. Haklısınız da. Hata yaptık belki de bilmiyorum. Hata olarak çocuklarımı değil kendi yaptıklarımı görüyorum. Erken yaşta evlenip erken yaşta iki çocuk sahibi olmak gibi... Yaşıtlarıma bakıp keşke evlenmeseydim ne vardı sanki dediğim çok oluyor. Hele ki bu dönemde. Bırakın sağda solda gezmeyi artık evin önündeki markete bile çıkamıyorum. Benliğimi kaybetmişim gibi hissediyorum. Sürekli aynı düzen içinde 4 duvar arasında iki bebekle çok zorlanıyorum. Beni en iyi bebeğini sıfır desteksiz büyütenler anlar. Bakın ben doğum yaptım daha 2 ay yeni oldu. Kimse kapımı çalıp da Bi şeye ihtiyacın var mı demedi. Ailem akrabalarım hepsi.. Çok yakınımda 8 senelik arkadaşım var o bile Bi tas çorba getireyim ihtiyacın vardır demedi. Kızım yemek yemiyor ama bu yenidoğan alakalı değil. Yaz başından beri böyle.. Boyu uzadığı için çok zayıf duruyo. Kimse bana yardım etmezken gördüklerinde buna bakmamışsın kupkuru kalmış der oldular. Zoruma gidiyor. İnsan evladına neden niye bakmasın. Anne evladından soğur mu hiç.? Ben kızımı doğururken çektiğim acıları, yaşadığım şeyleri ölüm korkusunu asla unutamam. Ölüm korkusu da dediğim kendim için zerre korktuysam kendimi zerre kadar düşündüysem ne olayım. Kızımı kim bakar diye düşündüm hep.. İlk doğumum çok zordu, ikinciye girerken çok dualar ettim. Hastanede çok yattım karnımdaki bebek riskli durumdaydı ama onu hiç düşünmedim. Hep kızımı düşündüm. Yine doğum aynı olur da bana bir şey olursa kızıma kim bakar o beni biliyor beraber çok iyi vakitler geçirdik her şeyi hatırlıyor bensiz yapamaz, sabah kalkınca anne anne diye tüm odalara bakan bebeğim o dedim. Doğum yaptım çok şükür çok iyi geçti. İnsan doğurduğu bebeği merak eder dimi? Etmedim doğumda iyi olduğunu gördüm yetti, kızımı istedim. Sürekli sordum. Ben kızımı çok seviyorum. Soğumak çok yanlış bir tabir oldu belki de. Ben kızımdan soğumadım. Ona tahammülüm kalmadı. Yaptığı ilk yanlışta ilk yaramazlıkta hemen yükselir oldum. Benim için sorun buydu. İçten iyi şekilde yorum yapanlara teşekkür ediyorum. Bu süreç geçici eminim. Desteğe ihtiyacım var desteksizlik kötü. Sadece kızımla biraz daha fazla vakit geçirmek istiyorum bu kadar. 

56 Cevaplar

+30 oy
(11,200 puan) tarafından
İster linç olarak algıla ister başka şey. Peşpeşe büyüsünler birbirine arkadaş olsunlar diye diye ilk çocuğu harcıyorsunuz. Yazıktır günahtır o çocuk seçmedi kardeşi olsun. Kardeşiyle alakası yok demeyin. Tahammül seviyeniz düşmüş. Farzedin ki tek çocuklusunuz,bi şekilde sabredersiniz ilgilenirsiniz onun yaramazlık yapmaya bile vakti kalmaz. Evet kardeşi oldu ilgi bölündü haliyle annenin de sorumlulukları arttı psikolojisi bozuldu vs vs. Ama sorun şu çocuk seçmedi bunu.  Burda soğuyacak biri varsa oda 2 yaşında olan bebeniz. 
(1,634 puan) tarafından
15 aylık kızım ile zorlandığımız için bize hep büyüsün öyle düşünün 2.yi diyorlar
(176 puan) tarafından
İkinciyi yapmak şart mı olmasa olmuyor mu yani insanlara laf anlatmak gerçekten çok zor ikinciye gücüm yetmez zaten bunu zor büyüttüm millete kolay geliyo kendi kendine büyüyo sanıyorlar
tarafından
Benimde iki oğlum var biri 3 biri 1 yaşında ama hiç bit zaman böyle şeyler demedim çocuklarıma maddi ve manevi gücüm durumum iyi iki çocuğuma hem maddi hem manevi hiç bir eksiklik yaşatmadım şimdiye kadar ilk zamanlar zordu ama kardeşlerim var bazen zorlandığım zaman onları çağırırdım ben zorluk çektim ama onlara yansıtmadım hiç çokta iyi oldu şimdi arkadaş gibiler her şeyi birlikte yapmak istiyorlar biri olmayınca diğeri keyifsiz oluyor ilk zamanlar zorluyor kabul ama küçüğün aklı yetince de tamam oluyor ben olumsuz düşünenlere karşıyım aman dışarı bile çıkamıyorum şunu yapamıyorum bunu yapamıyorum diyenler için iki çocuk benim tercihimdi bazı sebeplerden dolayı hemen olmasını istedim özellikle iyiki de böyle yaptım dediğim gibi ama maddi ve manevi olarak iyi durumdayız
(176 puan) tarafından
Maddi durum bizim de iyi çok şükür ama ben manevi olarak istemiyorum zaten çoğu şeyden vazgeçtim çalışıyordum bıraktım çok özlüyorum çalışmayı iş hayatımı. Sonra sağlık sorunum var ağır kaldıramam taşıyamam bunu insanlara anlatamıyorum işte desteksiz büyüttüm çok zor oldu ama isteyenlere versin Allah'ım sizinkileri de Allah bağışlasın canım
tarafından
Amin inşallah canım benimde ilk tedaviyle oldu doktor ikinciyi düşünürsen 2.3 sene içinde kendiliğinden hamile kalma olasılığın yüksek dedi bende değerlendirdim :)
-Reklam-
+6 oy
(18,858 puan) tarafından
Çocuk normal gayet de sen değilsin. Bak herşeyi anlarım. Çocuğa kızarsın. Hatta dövsen bile bu dediklerinden daha iyi o çocuk için. Kizigorsundur. Tahammülun azaliyordur. Ama sevemiyorum sevmiyorum soğuyorum bunlar denecek laflar değil. Bak bu akşam ben de ufak çaplı kriz geçirdim. Uyumadı kızım. Sabahtir memede. 17 aylık. Devamlı üstümde. Artık emzir emzir içim çekildi. Ruhumu somurdu sanki. Sabrım kalmadı uyuturken uyuyup uyandı. Gözleri faltaşı gibi oldu. Bana gelenler geldi. Eşime gittim. Al çocuğunu bak. Ben yokum. Yatak odasına gittim kafa dinlemeye. 5 dakika bile sürmedi brni bulması. Bana geliyo siritiyo. Ama benim gülecek mecalim yok. Bu akşam uyuyana kadar böyle geçti. Arada öptüm kokladım güldum ettim. Ama bu akşam donuktum yani. Ama hiç diyemem çocuklarımdan soğudum. Sevemiyorum. Allah da dedirmesin. Sen de kendini topla. Aklını başına al. Lohusa isen kendini o yüzden kötü hissediyorsun dur. Ama lohusaligin bitti ama uzun zamandır toparlanamadiysan psikolojik destek al
(2,719 puan) tarafından
Ay benim kız da 17 aylik ağzından meme lafı eksik olmuyor. Oturduğum an geliyor asla.firsati kaçırmıyor
Sürekli ayakta ve hareketli olmam.lazim
Ama bazen o da fayda etmiyor bir şeye canı sıkıldıysa pacama asılıp memeeeeeeeeeeee diye ağlıyor
(18,858 puan) tarafından
Aynı zamanda doğdular nerdeyse bizim bebisler zaten. Aynilar o yuzden ☺️
(3,023 puan) tarafından
Meme demiyor benimki mama diyor:)) beni en çok tezgahtan kıskanıyor mutfak tezgahına yakın görmesin çıldırıyor aramıza girip itekliyor beni
(18,858 puan) tarafından
Hepsi aynı fabrikadan çıkmış heralde benimki de öyle. Oturayım söyle o kadar üstüme çıkmaz. Oyun oynar. Ama iş yapmaya kalkayim hele mutfakta bulaşık yıkarken yemek yaparken gelir ayağıma basar pacama yapışır gözlerime baka baka ağlar. Benimki de emme der
(18,858 puan) tarafından
Son yaptığın güncellemeyi okudum şimdi. O senin yasadiklarini biz de yaşıyoruz. Benim doğum sonrasında yardım edenim vardı Allah'a şükür. Sonrasında eşim ve ben . Zor hakikaten 2 çocuğa bakmak. Tek coxuktsn daha zor. Ama bagirmak kızmak bunlar olmayacak şeyler değil. Sen kendine odaklan biraz. Sogumadiysan çocuktan sorun yok. Diğer şeyler nerdeyse hepimizin yaşadığı şeyler. Çocuğa kızdın bağırdın diye depresyondan depresyona koşacak değilsin. Olur öyle şeyler. Ama şimdi daha düzeniniz tam oturmadi. 2 aylikmis bebek. Yakında yavaş yavaş düzeniniz oturur. Kendini lohusa sayildigin için kötü hissetmen normal. Uzun sürerse psikolojik destek alırsın olur biter. . hepsi normal . Hepsi hallolur. Ama çocuğumu sevemiyorum soğudum deyince üzülmüştüm doğrusu o çocuk için. Neyseki sorun yokmus
+5 oy
(423 puan) tarafından
Pedagog desteği aldınız mı, bu konu ile ilgili kitap okudunuz mu, kendiniz bir profesyonel ile görüştünüz mü, madem zor bir çocuk neden ikinci çocuk mesela sizce ilk çocuğunuz için doğru bir karar mı verdiniz.? Bunlara cevap verin diye sormuyorum. Kendi içinizde oturup düşünün diye soruyorum. Bu konu ile ilgili GERÇEKÇİ kaç çözüm girişiminde bulundunuz da direk evladınızdan soğuyabiliyorsunuz. Bir anne evladından soğuyamaz hanımefendi. Böyle bir şansı yok kusura bakmayın. Ana şefkatine muhtaç uffacık bebek daha o. Bi toparlanın kendinize gelin. 
(73 puan) tarafından
Her şeyin farkındayım zaten ben de. Dediğim gibi ben evladım için canımı bile veririm ama son zamanlarda böyle hissediyorum
(445 puan) tarafından
Kadın kazara hamile kalmış olabilir. Korunmasına rağmen hamile kalan kadınlar da var. Ayrıca yeni doğum yapmış. Lohusa sendromu diye bir şey var. "Ben çocuğumu hiç sevmiyorum, onun ihtiyaçlarını karşılamıyorum" demiyor farkındaysanız. "Ona belli etmiyorum, sevip öpüyorum" diyor. 1 buçuk yaşındayken daha da zorlaştığından bahsediyor. 1 buçuk yaşındayken hamileymiş zaten. Sonradan yaptığı bi şey değil. Dediğim gibi kazara, korumasına rağmen hamile kalmış olabilir. Bize soruyor, ne yapabilirim diye. Bize düşense onu doğru yönlendirmek. Laflarımıza dikkat edelim lütfen!
(423 puan) tarafından
Sana mı sorucam arkadaşım ne laf edeceğimi. Doğru oku. Cevap bekleyerek yazmadım dedim. Neyse sana laf anlatamayacağım ya
(423 puan) tarafından
Bak canım kardeşim senin yaşın küçük belli. Postlarını okudum. Evde bağırıyorsunuz, eline geçeni fırlatıyorsun, eşinle küfürleşiyorsunuz yani sen daha kendi sinirine hakim olamazken senin Aynan olan o çocuktan ne bekliyorsun. Önce kendinize çeki düzen verin. Çocuk gördüğünü yapar. Görgülü kuşlar gördüğünü işler, görgüsüz kuşlar gör neler işler
(4,065 puan) tarafından
Kimseyi mudafa etmeyin bir annenin evladından soğuma lüksü yok. Ayrıca bir bebek daha iki yaşında bir bebek herşeyi yapabilir. Ben neler çektim eski hayatımın onda birini yasayamiyorum ama çocuk benim çocuğum sinirlensem de yorulsamda bir kere sarildigimda hepsi geçer böyle olması lazım...
+3 oy
(348 puan) tarafından
Yani 2 yaşında daha bebek neredeyse ondan çok büyümüş bir çocuk gibi bahsediyorsun daha çok küçük çok normal şeyler yazdıkların sen yeni dogum yaptığın için sinir stresini çocuktan çıkarıyorsun ikinci çocuk için erken davranmışsın
+3 oy
(6,627 puan) tarafından
Psikolojik destek alabilirsin lohusalıktan olabilir kimsenin kaç çocuk yaptığından banane elbette ama hale hazırda bir bebek varken ikinci bana bencilce geliyor kusura bakmayın biraz daha büyütmeyi bekleyebilirdiniz evlattan soğumak gibi bir lüksümüz hiçbirimizin yok gökten tepemize düşmediler biz istedik biz yaptık 2 yaşında bir bebek bağırmandan sadece korkar neden bağırdığını dahi anlamaz yapma bunu 
(8,472 puan) tarafından
2 ci doğurmak alakalı bişey yok ben doğurdum oğlan 3 yaşına girecek ama ikisinide ayrı ayrı çok seviyom ben
(6,627 puan) tarafından
Bence çok alakası var en basiti ilgi bölünüyor tahammül azalıyor sabır azalıyor sende olmamış olabilir ama herkes aynı değil ne yazık ki kızım 4 buçuk yaşında yinede 2. Çocuk ona haksızlık gibi geliyor sonuçta bir kardeşi olsa herşey ikiye bölünecek benim kapasitem belli onu ikiye katlayamam sonuçta
(8,472 puan) tarafından
O öyle oluyo sabır azalıyo bence ondan tağmul sınırı bitiyo ama belki eşi destek olsa öyle olmaz
(214 puan) tarafından
Allah verecek olursa kimse buna engel olamaz. Belki kadın kazara ikinciye hamile kaldı. Ne yapsaydı ilk cocuguma yazik oluyor deyip dogurunca çöpe mi atsaydi? Kadına yardımcı olmak yerine elestiriyorsumuz. Olan olmuş işte kadın destek istiyor yardım istiyor
(6,627 puan) tarafından
Öyle olsa kazara oldu yazardı yazmışmı hayır ki ben o masala inanmıyorum zatende yardımdan ziyade bir silkelenip kendine gelmesi lazım
+2 oy
(17,063 puan) tarafından
Linçlemek değil amacım ama en nihayetinde el kadar bebek durdan sustan ne kadar anlayabilir ki hele yaş sendromları tam çıldırmalık tam da bu yüzden peş peşe çocuk yapılmamalı insanın enerjisi zamanı sabrı ancak bir çocuğa yetiyor sadece onunda küçücük bir bebek olduğunu unutmayın diyebilirim abla olması sizin gözünüzde onu büyütmüş olabilir ama aldığı suyu dökmeden saçmadan içebilecek olgunlukta değil maalesef beş yaşında bir çocuktan bahsetmiyorsunuz uyku yemek tuvalet problemleri olması çok doğal 
+2 oy
(1,995 puan) tarafından
Sana birşey söyleyeyim mi çocukta hiçbir problem yok sorun sensin gidip psikolojik destek alman gerekiyor. İnsanın çocuğu ne yaparsa yapsın insan çocuğundan soğuyamaz çünkü. Benim kızımda 3 yaşında bu saydıklarını benim kızımda yaptı yapıyor. Ama bende desteksiz büyütüyorum yeri geliyo 2-3 gün temizlik yapıyorum  evim büyük 3+1 çünkü ondan sonrakileri çocuğuma ayırıyorum. Kimsem yok burda. Ama ne olursa olsun çocuğuma kızabilirim cok yaramazlık yapıyorsun beni üzüyorsun diyebilirim. Ama hiçbir zaman ondan soğuduğum aklıma bile gelmedi. Birde asla psikolojinize sahip çıkamayacaksanız ikinci çocuğu yapmayın. Olan ilk çocuğa oluyor. İlk çocuğun ne günahı var büyüsün ilk okula gitsin ondan sonra yapın yapacaksanızda. 
+1 oy
(79 puan) tarafından
Allah kolaylık versin öncelikle canım. Şunu söyleyeyim bnmde 2.5 yaşında oğlum var 2. Çocuğum benim anlattıklarının hepsı oğlumda da var artı gece uykumuz hala yok. Çok iyi anlıyorum seni. Ama 3 yaşa kadarda çocuklar olumsuzluk eki nedir bilmezmiş. Biz yapma deriz o yap anlarmış. Ve gercekten de öyle bide kızım var 4 yaşında o çağları gecti daha rahatım ondan yana. Bnm kızımda kıskançlık nedir bilmedi çünkü çok küçüktü kardeşi oldugunda, peşpeşe olmasının guzel yanıydı. Şu anda sen lohusa sayılırsın daha yeni dogum yaptın. Sorumlulukların arttı. Ikı çocuk psikolojik olarakta yuk oluyor olabılır çok normal. Bu çocuğunu sevmediğinden değil, tükenmiş hissettiğinden. Ama hepsı geciyor. Unutuyosun. Öyle bir unutuyosun ki hatta ben gibi 3. Yü falan yapıyosun :) bile isteye... Sen çocuğunla arandaki bağı korumaya çalış canım. Hersey gececek...
+1 oy
(4,065 puan) tarafından
Yargılamayin diyorsun ama bu kadar zor bir cocuksa ikinci için beklemen gerekirdi bence. benim kızım da iki buçuk yaşında ben de hayattan soğudum ama sevgim eksilmedi sadece yorgunum. Bir profesyonelden yardım alman lazım daha vahim sonuçlar olmadan Allah korusun...
+1 oy
(52 puan) tarafından
Benimde ilk çocuğum 3 yaşında genel olarak akıllı bir çocuk öyle çok yaramazlığı yok ama dediğin şey bazen bana da oluyor ikinci de 7 aylık bazen böyle gıcık veriyor felan bağırdığım oldu kaldı ki ilk çocuğum için dünyayı yakarım ondan önce bir bebeğimin karnımda kalbi durdu hep stresli 9 ay geçirdim doğduktan sonra bir türlü doya doya sevemedim hep birşey olacak kaybedeceğim korkusuyla geçirdim eşim çok esirgedi herşeyiyle kendisi ilgilendi yastıklarda taşıdı ne istese onu yaptı hep kucağında taşıdı aramızda bağ kurulmadı doğru düzgün gün içerisinde kızdığım noktalar oluyor ama sonra hemen özür diliyorum kızsamda seni çok seviyorum diyorum sürekli beraber etkinlik yapmaya çalışıyorum bunun nedeninin stres olduğunu biliyorum herşeye yetişmeme zaman yetmemesi olduğunu senin gibi bende bazen çok suçlu hissediyorum ağlıyorum nasıl böyle hissederim diye kızıyorum kendime 
+1 oy
(2,719 puan) tarafından
Kesin lincleyenler cikar ama sen gerçekten zor durumdasın ben senin çektiğin acıyı anladım

Allah yardımcın olsin Müslümanın Müslümana ettiği dua kabul olur insaallah Allah kolaylık versin kalbine ferahlık versin insalalah. Dogun yapalı 2 Ay oldu diyorsun daha lihusa sayılırsın psikolojin çok hassas depresyonda dahi olabilirsin o kadar normal ki..

Bahsettiğin şey fe çocuğundan soğumak değil bence kesinlikle sen tahammül sınırları asılmış ve sürekli rahatsız edici uyaranlara maruz kalmışsın.

Benim kızım da 17 aylik 1 yaşından beri o kadar zorlaştı ki hele son 2 aydır her şeye ağlayan bir türlü memnun olmayan bir çocuk haline dönüştü. Bende 2.yok ona rağmen bazen yüzünü bile görmek istemediğim köşe bucak kaçmak istediğim anlar oliyor.

İmkanın varsa psikolojik destek almanı eğer yoksa dua ve namaz ile sakinleşmek calismani öneririm canım. Allahdan dualarında sabır değil kolaylık iste ki sabır gerektirecek durumlar ile imtihan olma başındaki sıkıntılar için kolaylık nasip olur insaallah

İyi geceler 
(922 puan) tarafından
Sonunda halden anlayan artılanacak bi yoruma denk geldim. Halihazırda bunalmış yorulmuş yangında olan birine körükle gitmenin anlamı yok. Kadıncağız belli ki zor durumda, destekçisi yok, fazlasıyla yorulup bunalmışken daha da köstek olmanın anlamı yok. Allah yardımcısı olsun, işini hayatını kolaylaştırsın umarım. Allah senden de razı olsun yangına körükle gitmediğin için
(4,059 puan) tarafından
Ne güzel anlayarak cevap vermişsin herkes suçlamayı tercih etmişken. Kadın yorgunluktan bunalıma girmiş doğurmasaydin diyip durmuşlar  e napsin sokağa mi atsın çocuğu.
+1 oy
(2,262 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Yani ne diyeceğimi bilemedim size çok üzüldüm çünkü böyle hissettiğiniz için üzülüyosunuz bi anne bu durumda kendini ne kadar kötü hisseder tahmin edebiliyorum. 

İnşallah bir an evvel geçer bu durum. Destek almayı deneyin siz bence yani uzmanla görüşün bi. Siz hiç dinlenemediğiniz için bu duygulardasınız. Bir gün sizi biri dinlendirse şöyle kesintisiz uyusanız kendinize vakit ayırsanız falan eminim bambaşka hissedersiniz. 
Sizinki bir tık daha fazla olabilir tabi ama benim kızımda 2 yaşına girecek mesela ve yapma dediğim ne varsa onun üstüne daha fazla gider. Suluktan suyu dökmeye çalışmayı hele bu akşam dibine kadar yaşadık dakikalar içinde 3 kez üstünü değiştirdim ıslatma artık yapma diyorum nasıl beceriyor anlamıyorum. Bunu neden anlattım. Yani aslında çocuğunuz normal demeye çalışıyorum.
Allah yardımcın olsun inşallah psikolojik sağlığına kavuşursun hemencik
(73 puan) tarafından
Evet kızım çok normal ve yapma dediğimde anlayacak yaşta değil. Onu çok seviyorum ama herkesin dediği gibi tahammülüm kalmadı. Soğudum kelimesi yanlış tabir oldu belki de..
+1 oy
önce (91 puan) tarafından
Bu lincleyenlere kulak asma herkesin bazen bunalıma girdiği bıktığı zamanlar oluyor psikolojik desteğe ihtiyacın olduğu için yazıyorsun ama burda onu anlamayacak çok insan var sakın kalmaya çalış kuran oku psikoloğa desteği al cidden çok güzel şeyler olur hayatında şunu düşün eğer sen kötü bir anne olsaydın bana üzülüp buraya yazmazdin  çözüm arayışı içindesin belkide Allah yardımcın olsun biz iyi bir anneyiz unutma ;) 
0 oy
(445 puan) tarafından
Lohusa sendromundan dolayı olabilir canım. Kızın için bi Çocuk Gelişimciye git istersen. Kendin için de psikoloğa gitmen iyi olacak. Allah yardımcın olsun inşallah. 
0 oy
(12,216 puan) tarafından

Ablamda aynı durumu yaşıyor ama 2.yı yapmadı bu yüzden kızı 5 yaşında olacak. Hala cekıyor 2.dusunmuyor bu yüzden çok güzel korunuyor. Keşke bu 2.yı yapmasaydın en azından :pinch: şuan 2 cocugada sanada günah

0 oy
(8,472 puan) tarafından
Çocuğunu tek büyütüyosan belki depresyonun bozuldu al çocuğunu bir gün bir yere bırak anne olur mesela ozaman özlersin ve anlasın sadece yorulduğun ve tükendiğin icin öyle düşünüyon
(73 puan) tarafından
Evet tek büyütüyorum. Annem istedi kızımı biraz bizde kalsın diye ama eşim göndermek istemedi.
(8,472 puan) tarafından
Ozaman eşim destek verecek ben oğlumuda kızımıda seviyom şuan annem yardımcım eşimde öyle yardım etmeden kenarda beklerse böyle olur çocuk senin evladın sevgi azalmaz şuan sadece yorgun tükenmiş olabilirsin
0 oy
(3,023 puan) tarafından

Sadece akıllı uslu laf dinleyen çocuklarmı sevilecek canım. Benimki 17 aylık bugun tam 3 kere üstünü değiştirdim . Birinde suluğu boşalttı birinde masaya ablası dolu bardak koymuş onu asıldı döktü. Yapacak bişey yok dönücez arkasında . Dökerken ben gördüm uzakta yüzüne döküldü korkttu kaçtı bende gülmeye başladım mesela gel buraya korkak tavuk die . Sen bence loğusalık psikolojindesin hala . Ama gecicek emin ol . kızın aklı başında uslu okula giden bir hanım hanımcık kız olucak . o günlerde gelicek sabırlı ol bu günlerini bıdır bıdır konuştuğu günleri özlüceksin çok çabuk geçiyor o günler bence tanıdını çıkar. .. büyük kızım 5.ssınıfa gidiyor videolarını izliyoruz ne ara büyüdü diyorum :'(

0 oy
(325 puan) tarafından
Lohusasın daha çok yeni her şey hepiniz için. Çok zor bir süreç seni bekliyor imkanın varsa yardım al çevrenden ev işleri konusunda. Babası da sık sık dışarı çıkarsın. Başka türlü senin sabrını tüketecek biraz yıpranacaksın. Ben bağırmamak için dişlerimi sıkmaktan diş etlerim çekildi. 
0 oy
(3,461 puan) tarafından
Hem siz hemde kızınız için destek almanız gerekiyor. Şuan lohusa depresyonu yaşıyorsunuz artı kizinizin yaptıkları da sizi daha çok etkliyor. Haddime değil 2 ci çocuğu neden yaptınız demek, ama bir anne evladından soğuyamaz siz şuan iyi olmadığınız için bu duygudasiniz. Birde buradakilerin gelecek kötü yorumları seni daha çok etkileyecek
0 oy
(306 puan) tarafından
Sanki benim 3 yaşındaki kızimi anlatiniz sabırlı olun sizi çok çok iyi anlıyorum sizi anlamayanlr hiç birini yasamamistir

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 214 göst.
10 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Mislimisli003 (3,896 puan) tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 2,558 göst.
20 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 629 göst.
0 oy
3 cevap 182 göst.

405,616 soru