0 oy
147 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,173 puan) tarafından
Kizlar bende sezeryan sonrasi olusan bir kist var ameliyat olacağım. Onun içinde kontrollerime ameliyat oncesi tahlillerime gidiyorum. Pazartesi gittiğimde doktor bana sende polikistik over var neden sorunca soylemedin dedi bende ben bilmiyorum ki hocam dedim çünkü bilmiyordum hic bir doktor da söylemedi yani bana nedir diye sordum iste erkek tipi killanma kilo artışı sivilce yapar gbi bi gecistirdi sonuclarin ciksin hepsini detayli konusuruz dedi ama bu nedir arkadaslar yani neye dikkat etmek gerekir bilmiyorum ki hic

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bende de var bildiğim kadarıyla doktorun anlatmasıyla yani yumurtaların büyüyüp çatlayamama durumu yumurta çatlayamacağında kist oluşuyor diye biliyorum 
tarafından
Başka bi doktor görüşü almanı da tavsiye ederim canım o zaman dediğim gibi çeşitli oluyor bi tanıdığım da polistik overdi bebek olması için 5.6 kere tüp bebek yaptırdı tutmadı mesela ama ben ilaç tedavisiyle hamile oldum tüp bebeğe gerek kalmadı dediğim gibi dereceli ve değişik öeşitleri olabilen bi rahatsızlık k
(1,173 puan) tarafından
Hee cesitlerii oluyor yani vallahi ne biliyim yani yinede yanlis bir teshis olmasin diye detaylica olan birine sormak iyi oldu çok teşekkür ederim bilgilerin cevaplarin icin ☺️
(1,173 puan) tarafından
Bende öyle düşünüyorum ya bir baska doktora daha goruneyim yinede ben zaten herseye telaslanan biriyim icim rahat etsin ya çok teşekkür ederim arkadaşım güzel cevaplarin icin
tarafından
Rica ederim canım başka bi doktora da görün bence tedavi başlamadan bir doktora asla güvenme digorum ya ilk gittiğim direk yüzüme sende polistik över tiroid var çocuğun olmaz kısır kalırsın dedi ne kadar ağlamıştım sonra başka doktora gittim 1 sene ilaç tedavisiyle hamile kaldım şükür ikinci de kendiliğinden çabasız şekilde oldu çok şükür :₺
(1,173 puan) tarafından
Gerçekten baska doktora görünmek ne kadar önemli ilk doktoruda Allah bildiği gibi yapsın. İnsanlari bu denli üzmek ağlatmak ne diyim ya valla bana çocuğun olmaz diyemedi tabi belki olmasaydi derdi ama benim bir kızım var sezeryan var felan dediğim icin diyemedi sanirim
-Reklam-
0 oy
(432 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Pco bende de vardı. Dediğin gibi erkeksi tüyler bel kısmında yağlanma sivilce fazla kilo vs yapar. Ama bende bu belirtiler yoktu. Pco'unda dereceleri var..  Bende sadece adet düzensizliği vardı belirti olarak... Ve yumurta fazlalığı..Pco yumurta fazlalığı demek. Yumurta fazla olduğundan yumurtalar gebelik oluşturacak büyüklüğe gelmeden çatlayıp adet görüyorsun. Adet düzensizliği yapar. Geç yumurtlama görürsün ya da görmediğin aylar olur vs vs
(1,173 puan) tarafından
Kiz bende neredeyse çoğu uymuyor belirtilerin tabi çok şükür diyorum ama ne bilim yanlış mı gördü acaba diye düşünmüyor değilim
(432 puan) tarafından
Başka doktora gözük istersen. Ama Pco yanlış görülecek bişey değil ben bile usg bakıgımda bir sürü yumurta görünce anlarım öyle söyleyim :)
0 oy
(129 puan) tarafından
Benim ablamda var kızlıktan beri adet düzensizliği yaşar sürekli 2 ayda bir veya 3 ayda bir olur evlendiği senesi 5 sene çocuğu olmadı doktorlar polikistikten dolayı dedileer sonra tedavi ile hamile kaldı ikinciye kaza ile hemen hamile kaldı :)) 
(1,173 puan) tarafından
Ya bende gercekten bu tür sorunlar yok cok şükür bir evladimda var adet düzensizliği hic yok diger belirtileri de yok gbi bilemedim vallahi
0 oy
(74 puan) tarafından
Birgün çok şiddetli bir karın agrısına gitmiştim. Beni hemen kadın doğum bölümü olan hastaneye sevk ettiler. Ultrasonda baktılar polikistik over varmış ama benimki yumurtalık kendi etrafında dönüyormuş buda şiddetli karın agrısı yapıyormuş. Gerçekten de şiddetli agrım vardı. Bu kist karnımın içinde patlamış karnın kan dolu diyordu doktor ama benden gelen adet kanı gibi birşey yoktu o geçe yatış verdiler. Eğer vücud kanı çekerse ameliyata gerek yok ama cekmesse temizlememiz lazım kanı dediler. Sabaha kadar iki saatte bir kan aldılar delik deşiktim artık kan değerim yükseliyormu acil ameliyat gerekiyormu diye alıyorlsrmıl. Sabah 9 da son kan aldılar ve ultrasonda çektiler vücüd Allah'tan kanı çekmiştir taburcu ettiler çok korkmuştum ama. 
(1,173 puan) tarafından
Yaaa cok geçmiş olsun gercekten bende olduğunu bende bilmiyordum iste bende karnimin sol alt boslugunda birsey elime geliyordu gttim şimdi onun için tahlil verdim ayrıntılı ultrason girecegim ama doktor kendi odasinda baktığında ultrason ile sende polikistik over var dedi
0 oy
(2,820 puan) tarafından
Çok sık yumurtalarin var 

Buyuyemiyor canım 

Aslında poliskistik olana bereketli yumurtan var derler 

Çok fazla yumurta oluyor o da büyüyüp çatlamasıni engelliyor 

Benim teyzemin kızında da vardı çocuğu için çok tedavi gördü ondan biliyorum
(1,173 puan) tarafından
Genel olarak cocuk olmasında sıkıntı yasiyorlarmis benim bir kızım var Allah'a çok şükür hani tedavi ile olmadı istedik oldu kizimdan öncede bir kalbi duran bebegim olmuştu ondada istedigimde yapmıştım ve olmustu yani bilmiyorum ki ya yanlış mı gördü acaba diye düşünmüyor değilim
(2,820 puan) tarafından
Valla o gibi durumlarda tedavi giriyor işin içine diye biliyorum

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 136 göst.
0 oy
8 cevap 272 göst.
5 Mart 2022 Diğer kategorisinde Ceren Durgun (103 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 52 göst.
3 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Buket masal (2,486 puan) tarafından soruldu
0 oy