0 oy
113 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (479 puan) tarafından

En iyi korunma yöntemi nedir :( siz ne kullanıyorsunuz 

7 Cevaplar

0 oy
önce (51 puan) tarafından
Prezervatif le 3 yıl korunduk 
önce (479 puan) tarafından
Ya bizde geri çekilme ile 5 sene korunduk ama şuan ikinciye hamileyim bilinçli olmadı bu arada, ve artık düşünmüyorum Rabbim isteyen herkese nasip etsn ,Ama ben daha iyi bişey arıyorum tüp bağlatmak da günah diye biliyorum
önce (51 puan) tarafından
Ya nasibi varsa olur tabiki ama bizde hiç bir şey olmadı bu ay kendim korunmadim tuttu
-Reklam-
0 oy
önce (132 puan) tarafından
Yasmin hapı ile korunuyorm 5 aydır 
Adet düzensizliği yapıyormu
önce (132 puan) tarafından
Yok bnde yan etki yapmadi
0 oy
önce (7,691 puan) tarafından

Spiral+ geri çekilme ile korunuyorduk şuan 26+5 günlük hamileyim :D

Ahahah Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsn bizde korunuyorduk.sozde şuan 14 haftalık gebeyim
Amin cnm sende sağ Salim al kucağına
Ben bağlatırcam Allah izin verirse
önce (2,426 puan) tarafından
Olacağı varsa oluyor demek ki
Sizin normal doğum mu yoksa sezeryami
Aaadeyyo aynen cnm her türlü oluyor
Sezaryan olcam cnm ben
0 oy
önce (662 puan) tarafından

korunma yöntemim yok hiç olmadı :woot: başlarda çok üzüldüğüm kısmi kısırlık çocuktan sonra ay ne güzel bişeymiş dedirtiyor ;) normal yolla çocuğum olmuyor o yüzden kafam rahat... bence en etkili yöntem tüplerin olmaması

Bende öyle düşünüyorum bir caiz değil diye duydum iki benim ilk çocuğumda normal doğum yaptım şuan hamileyim buda normal.olur büyük ihtimalle ve normal doğum yapanlar da göbek altında bir kesi açılıp tüpler bağlanıyomis hiç ameliyat geçirmeyen ben çok korkuyorum bundan
laparoskopi ile bağlarlar ki evet o da ameliyat sayılıyor. 10 gün çilesini çekersin yine. ben hamile kalabilmek için mecburen aldırdım tüpleri. e nabızda "kısırlaştırma ameliyatı" yazıyor. ama normal doğum yapmış olsaydım sonradan bağlatır mıydım? pek sanmıyorum. durduk yere narkoz alcan, ameliyat olcan falan...
başka da önerim yok benim çünkü hiç bilmiyorum. dediğim gibi ben hiç korunmadım teknik olarak hiç gerekmedi
Ya ama durduk yere değil ki bidaha düşünmüyorum çocuk Rabbim bana iki tane nasip etti çok şükür.. diğer yöntemler bana çok güvenilir gelmiyor başka çarem yok galiba
ama şöyle düşün. Allah göstermesin tabi ama: deprem olur bi kayıp yaşarsın bi daha çocuk istersin. boşanırsın bi daha evlenirsin yeni eşin ister. Allah korusun çocuğunun biri hastalanır ilik gerekir bi çocuk daha düşünürsün.
Hayat bu. ne yaşanacağı bilinmez.
benim durumumda ya anne olamayacaktım ya da tüpler gidecekti o nedenle düşünmedim bile aldırırken. ama senin durumun başka. daha detaylı düşünmek gerek
önce (1,923 puan) tarafından
M.K bende sen gibiydim başlarda korunma hiç yok n rahat zamanlarmış :) Galiba transfer oldun diğer postta gördüm. Hadi inşAllah güzel haber verirsin. Bu süreçte işten izinmi alıyorsun sonuca kadar?
Bu arada miskokulum Yasminle korunuyorum. Ara kanama yapmıyor çok şükür
teşekkür ederim :) evet transfer oldum. ilk transferimde de şimdi de hiç izin almadım. transfer olduktan sonra yürüyerek çıkıyorum hastaneden. ilkinde biraz tedirgindim direk eve dönmüştük ama bu defa daha doğal olsun istedim gezdim akşama kadar. ilkinde normal hayatıma dönmüştüm işe falan geliyordum ama dikkat de ediyordum. ama bu defa zaten iki bebeğim olduğu için sanki hiç transfer olmamışım gibi yaşamaya devam ediyorum. olursa doğal gibi olsun istedim. kendimi kandırıyorum ;)
O da iyiymiş :)
Rabbim gönlüne göre versin inşAllah ❤️
inşallah teşekkür ederim :) benim doktorum hareket etmenin tutunma ihtimalini artıracağını söylüyor. kan akımı ne kadar olursa şans o kadar artarmış. yatmak ihtimali düşürür demişti. biraz da onun etkisi var
3 gebeliğimde de yatalaktım ben :)
İnsanın kafası ve morali de daha iyi olur öyle. Sonuç n zmn?
11inde test yapıcam. benim hamileliğim çok efsaneydi. çalışmaya devam ettim günde en az yarım saat yol yürüdüm hiç hamile gibi değildim. bulantım falan da olmadı. aşermedir nazdır niyazdır hiç biri olmadı. sadece 6. haftada kanamam oldu o ara sanırım embriyomun birini kaybettim. bide işte gelişim geriliği oldu erken doğdular. bu dediklerim de bebeklerimin yaşadığı güçlüklerdi. bebeklerimi saymasak benim için mükemmel süreçti. inşallah bu defa olursa uzun uzun hamile olup sağlıkla kucağıma alıp herkes gibi ilk saatten emzirmeye başlamak ertesi gün bebeğimle beraber eve gitmek istiyorum. ukte kaldı içimde
MaşAllah ya n güzel. Bende öyle manat değilim ama aşırı kanamam olur hamilelikte. İlkinde hep hastanede müdahale edildi senin gibi teki gitti benimde. Sanırım sen 3 embriyo transferi yaptın :)) woooww iyi yürek varmış. İnşAllah nasip olur heveslerin ❤️
çok geçmiş olsun sana da
 ben iki embriyo trasfer olmuştum. biri öldü biri bölünmüş tek yumurta oldu.
Hadi ya öyle m ikiz oldu. Normalde bölünmeyi duydum ama bu şekilde ilk defa. MaşAllah fıstıklara. Rızıkları varmış demek. Çok benziyorlar mı ?
Sağolasın cnm
bölünme ilk hafta oluyormuş ya. galiba anne karnına geldikleri gün falan bölündüler ben de bilmiyorum o kısmı. benziyorlar ama tıpa tıp değil tabi. huyları da bambaşka
Huylar çok farklı oluyor bende yaşadıkça şokk.  Güzel haberlerini bekliyorum
0 oy
önce (1,520 puan) tarafından
Prezervatif en iyisi bence gayet iyi koruyor
0 oy
önce (2,426 puan) tarafından
3 yıldır prezervatif ama iyi marka olmalı birde eşinin dikkat etmesi lazım yani ilişkinin başında takmali
0 oy
önce (4,000 puan) tarafından
En iyi korunma yontemi vazektomi :D Tabi bunu yapicak adam olmadigi icin kadinlarda tup baglatma olabilir ama onda bile %1 lik ihtimal var. Yani yuzde yuz korunma olmamakla birlikte en koruyandan en korumasiza doktorumdan ogrendigim; tup baglatma, spiral, prezarvatif ve geri cekilme olarak siralanabilir. Geri cekilme korunma yontemi degildir diyen olacak ama doktor kendi dedi sadece koruma orani %35-40 arasi oldugu icin risk cok. Ben 5 sene geri cekilme ile korundum, iki cocugumu da korunmayi birakinca hamile kaldim ancak o zaman zaten cocukta istedigim icin kafam rahatti. Suan ikinciyi de dogurdugum icin + prezarvatif ekledik. Baska cocuk dusunmuyorum cunku.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 221 göst.
30 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Gulchan1-12 (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 106 göst.
0 oy
1 cevap 46 göst.
8 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Esraa45 (407 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 52 göst.
4 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Asena 28 (2 puan) tarafından soruldu