0 oy
193 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde tarafından

Az önceki yıldönümü postunu görünce aklıma düştü sohbet amaçlı bir post açmak istedim kızlar :)

Şimdi benim kutlama vs şeyleri sevmediğim bi huyum var 

Mesela 5 senelik evliyim ama hiç öyle mum yakıp romantik bi akşam geçirmek istemedim yıldönümlerinde dışarda güzel bi mekanda yemek yemek benim için de eşim içinde yeterli oldu 

İki kere doğum yaptım özel hastane de herkesin odası organizasyonla doluyken ben dümdüz doğurup çıkmayı tercih ettim 

Çocukların doğum günlerinde herkes balonlar asıp güzelce organize edip kutlarken ben düzenli bi şekilde fotoğraf çekimi yaptırdım aileleri çağırıp bir pasta üflettik çocuklara o kadar zaten şu anlık anlamazlar dedim büyüyünce isterlerse yaparım ama onların kararı olur artık 

Onun dışında cinsiyet partisiymiş babyshowermiş vs hiç bi şey yapmak istemedim yaptıklarımdan pişman  değilim düşününce daha iyi yapmışım diyorum hep eşimde öyle bazı konularda zıt huylarımız olsa da bu huyumuz tıpkısının aynısı valla 

Sizde benim gibi kutlama sevmez misiniz yoksa her fırsatta kutlama yapmayı mı tercih edersiniz hadi herkes yazsın da sohbet edelim :)

9 Cevaplar

0 oy
(18,902 puan) tarafından
Ben de tıpkı senin gibiyim. Ama tek farkla. Çocuklarımın doğum gününü her yıl balonlarla süsleyip kutlarım. Ama o da bana zevk vermez. Eziyet gelir daha çok. Sırf çocuklarım ilerde annem neden süsleme yapmamış demesinler diye. Ben de sevmiyorum velhasıl kelam 
tarafından
Benimkilerin biri 3 diğeri 1 yaşında daha akıllar yetmiyor 3 yaşına girecek oğlum şubatta balonlara falan merakı var bakalım isterse yapacağım ufaktan ama benim yaptırdığım fotoğraf çekimlerine bakınca kutlamamış diyemezler ya balonlu çekim de yaptırdık çünkü :) sanki doğum günü kutluyormuşuz gibi olan fotoları var yani gagaga
(18,902 puan) tarafından
Ancak anliyolar 3 yaştan sonra. Bundan sonra ister muhtemelen o da
tarafından
İsterselerse yaparım sonuçta çocuk kararı biraz da onlara bırakırım büyükdükçe :)
-Reklam-
0 oy
(2,876 puan) tarafından

Eşimle bu huyumuz aynı demişsin ama sanki seninki sevmemekten onunkide boşa para gitmesin mantığı gibi:D

Bende çok abartmadan bişeyler yaparım. Oğluma sadece 1 yaşında hatıra kalsın diye yaptım aileleri çağırıp pasta mama vs.. 2 yaşında nerede denk gelirse pasta yedik :)

tarafından
Yok kız parayı aramaz çocuklarına özellikle zaten yemek yediği yerler bellidir evlilik yıldönümü için oralara gideriz doğum konusunda ben ilkte devlette yapayım dedim bazı sorunlar olunca bi daha özelden başka yere götürmedi sağolsun doğum günü için de fotoğraf çekimiyle evde doğum günü kutlamak aynı fiyata denk geliyordu :)
(2,876 puan) tarafından
Evet en mantıklısı ama gerçekten öyle süse püse verdiğin para boş. Ama Allah razı olsun benimkide iyisi olsun diye düşünür her şeyde esirgemez ama öyle çiçek vs boş der kuruyup gidiyo al al nereye kadar :) onun yerine yenecek bişey alır. O açıdan dedim erkekler öyle düşünüyor
tarafından
Eşim nişanda gelen çiçek hariç daha hiç çiçek almadı bi geçen sene anneler gününde aldı kendi istediğiyle hiç zorlamadım al al diye diyorum ya bende sevmem çünkü bana bi bakışı bi sözü yeter mutlu olmam için fazlasını istemek aklımdan da geçmez zaten :)
(2,876 puan) tarafından
Evet kesinlikle katılıyorum. Afferim kız sana. Maşallah böyle devamke :))
0 oy
(1,715 puan) tarafından
Ben de senin gibiyim. Ben her zaman amaç-araç dengesini korumaya çalışıyorum. Örneğin evlilik bir amaç değil mi, düğün de evliliğin gerçekleşmesi için bir araç. Eğer araç>amaç olursa o işin maneviyatı da değeri de azalıyor. Düğüne çok takılı kalınca insan evleniyor olmanın güzelliğini atlıyor. O duyguyu bastırıp el alem için ne yapabilirim diye düşünmeye başlıyor. Bu çok korkunç bir nokta bence. Maalesef kadınların çoğu bu noktada yaşıyor...

Her zaman amaç öncelik olmalı, çünkü günün sonunda damağımızda amacın tadı kalıyor. Aracın değil...
tarafından
Ne güzel yazmışsınız bizim düğünümüz Korana yasaklarında oldu mesela düğün videom sadece 57 dk ama hiç önemsemedim desem yeri benimle aynı sene evlenen kişiler hala daha içimde kaldı diyerek geziniyor mesela hiç öyle dert etmedim kendime çünkü istediğim olmuş sevdiğim adamla evlenmişim daha ne isterim
(1,715 puan) tarafından
Bizim de COVID dönemindeydi evliliğimiz. Her şey yasaktı mis gibi nikah yaptık geçtik :)) Düğün masrafı ile de 5 ülke gezdik ihihihi :)) Doğumum da öyle sadeydi. Hiçbir şey içimde kalmadı çok şükür. Çünkü gözüm yoktu. Çünkü bunlara ihtiyacı yok aslında insan kalbinin. Keşke her kadın anlayabilse. Ve araç için amacından sapmasa.
0 oy
(896 puan) tarafından
Bu tam olarak ben bugün kızılcık şerbetibde gördü kocam biz niye cinsiyet partisi yapmadık dedi ne gerek var Allah için. Doğum yapınca da hiç öyle isim yazdırmalı hava atmalı şeyler yapmayı düşünmüyorum.Yapana saygı duyuyorum ama hiç öyle heveslerim yok sadece anı olsun diye hamile halimle fotoğraf çekimi yaptıracam o kadar 
tarafından
Bende hamile çekimi yaptırmak isterdim ama yaptırmadım evde kendi çektiğim bir kaç foto var ama düğüne giderken falan o da yeterli geldi bana canım yapana saygı duyarım tabi ama benim içimden hiç gelmedi ya diyorum ya doğumda herkesin odası organizyon doluyken ben dümdüz çıktım hatta görümcem bi çikolata bari alsaydın isimli hatıra olurdu dedi ama gerek duymadım aklıma da gelmedi :)
(896 puan) tarafından
Aynen yakın arkadaşım iki aylık oldu bebeği öyle bi organizasyon yapmıştı ki akıllara zarar.Nişanında da düğününde de öyleydi eskiden bnde öyleydim aslında psylasim da görsünler ne kadar mutluyum hâlbuki mutlu falan değildim baktım rol yapıyorum e millet de yapıyor yıllardır Instagram kullanmıyorum kendi içimde yaşıyorum herşeyi hem nazarda değmiyo bilmesin insanlar görmesin resim çekilecek diye anın tadını çıkarmamaktansa dolu dolu yaşamayı tercih ederim
0 oy
(286 puan) tarafından
Ben abartı seviyorum çok takarım böyle şeylere valla kendim için bile süslemek isterim her yeri yılbaşı olsun farklı şeyler olsun ışıl ışıl her yeri severim valla ama eşime göre saçmalık gelir çocukça gelir herşey o konuda hiç anlaşamayız 
tarafından
Senin postundan esinlenerek post açtım canım anladım zaten senin sevdiğini :)saygı duyarım tabi ki ama saçmalıktan ziyade sevmiyorum ben içimden gelmiyor yani
(286 puan) tarafından
Onu fark ettim de ben çok takıyorum ya napcam böyle bilmiyorum birde evlilik yıldönümü yaklaşıyor ya iyice takmaya başladım
(1,715 puan) tarafından
Canım bunun bir psikolojik sebebi var muhakkak. İçinde aç bir kısım var çok büyük bir kısım bu. Neye açsın tam olarak bilmiyorum. Bu yaşına kadar muhakkak bir şey ya da birileri hep eksik olmuş sen de bu tarz şeylerle farkında olmadan doldurmaya çalışıyorsun. Üzerine bir düşün derim. Tehlikeli bir yere götürebilir çünkü seni bu.
0 oy
(45 puan) tarafından
Sırf kutlama için büyük organizasyonlar yapmadım. Evet hatırlamak hatırlanmak her zaman istedik ama süsleme kutlama partı marti işlerine girmedik hiç. Kızımın ilk doğum gününde eşim suriyedeydi. Gelince yaparız bir pasta ile fotoğraf çekeriz dedik olmadı. Sadece elbise alıp fotoğraf çektirdim. Oğlumun ilk doğum günü geçen yıl babası yine görevdeydi. Normalde biz ailelerden uzak bir şehirdeyiz eşimin işi sebebiyle. O zaman ben annemgildeydim. Hatıra kalsın diye kendi aramızda pasta yaptırıp evi süsledik falan. Kızımın ikinci doğum gününde babası vardı o zaman da evde klasik bir pasta ve fotoğraf yaptık. Üçüncü doğum gününde yine yoktu. Evliliğin izin ilk dönemlerinde biz çok gezdik ama özel organizasyonlar yapmadık hiç. Geleceğimizi düşündük. Çoluk çocuk yokken çalıştık. Durumum olmasına rağmen hiç bir zaman afaki şeylerle uğraşmadık. Senin tabirin çok iyi oturmuş. Minimalist bir yaşam tarzı ya da sade bizim mutlu olduğumuz nesnelere ve günlere önem yüklemediğimiz bir hayat tarzımız var eşimin de benim de. Hayatta dünyada çok daha önemli şeyler varken yapmakla yükümlü olduğumuz şeyler varken ne bütçemi ne de vaktimi böyle şeylere harcamadım harcamadık. 
tarafından
Çok doğru canım ben maddiyat açısından düşünmedim ama hoşuma gitmiyor böyle şeyler mesela doğum günü için Stüdyo da iki üç konseptli fotoğraf çekimi yaptırdık ikisine de daha güzel oldu ayrıca doğum günü falan kutlamadım eşimin ailesinden tepki geldi kutlamadın içimizde kaldı gibisinden ama hiç oralı bile olmadık :)
0 oy
(1,067 puan) tarafından
Çoğu sosyal medya da paylaşmak içinde yapıyor zaten anın tadını çıkarmıyor paylaşacam dıye ben kardeş gbı saydığım insan dan soğudum bu yüzden sayfa açtı senin önüne koymadan kırk kere herşeyi çekmesi artık beni aşırı rahatsız etmişti yaptığı herşey sankı paylaşmak için gibi soğuk geliyor öyle şeyler iyice bana 
0 oy
(17,144 puan) tarafından
Düğün gibi kalabalık doğum günü yapanlar var benim için çok yorucu çok boğucu ben tamamen oğlumu mutlu etmek düşüncesindeyim 
0 oy
(11,661 puan) tarafından
sevmem abartı şeyleri. düğünümü bile en basit şekilde organize ettim

İlgili sorular

+2 oy
19 cevap 558 göst.
0 oy
4 cevap 68 göst.
29 Haziran 2022 Diğer kategorisinde icimdekiMelodi (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 785 göst.
15 Nisan 2020 Diğer kategorisinde ✨Gafsa✨ (2,891 puan) tarafından soruldu