0 oy
306 göst.
önce Aile kategorisinde tarafından
Kızlar benim iki çocuğum var biri 3 diğeri 1 yaşında bugün annemlere gittik sabahtan 10 gibi akşamda 11 gibi geldik 3 teyzesi 1 dayısı var hepsi bekar evdeler yani oraya gidince çocuklar bana ihtiyaç duymuyor onlarla oyun oynuyor eğleniyor anannesi de genç o da oynuyor yükümü alıyorlar rabbim başımdan eksik etmesin iki çocuk oldu olalı sık sık gelir yardımcı olurlar bahar kış temizliğime bile gelip yardım ettiler kışlık erzağımı falan hep yapar annem Allah bin kere razı olsun ama bende şöyle bir sıkıntı var ya mesela annemlere genelde dediğim gibi sabah gider akşam geliriz ben gittiğimiz gün eve gelince vicdan muhasebesi yaparım kendi kendime bugün çocuklarımla doğru düzgün ilgilenmedim anannesi teyzeleri baktı benle çok yakınlaşmadılar diye üzülüyorum Eve gelince bunu kendime dert ediyorum ya bi yere gitsek bugün çocuklarla ilgilenemedim diye kendimi suçlu buluyorum bu durumu yaşayan anneler var öı ya eminim keşke böyle bi fırsatım olsa diyen arkadaşlarda olacaktır ama dediğim gibi eve gelince zaten uyuyorlar ben kendi kendime kuruntu yapıyorum bu durumu nasıl aşmalıyım bazen bu yüzden bi yere gidesim bile gelmiyor 

13 Cevaplar

+4 oy
önce (18 puan) tarafından
canim rahatlik batar derlerya o mesele olmus seninki eve gectiginde de bir guzel ilgilenirsin ve cok sukur ki bol bol ilgilecekleri teyze anneanne var buyuduklerinde guzel bağ olusuyor guzel bir sevgi cocuklarda acilmis oluyor keyfini cikarsinlar yarin ne olacagi belli olmuyor
önce tarafından
Yok canım onların ilgilenmesini istememekten değil çok mutlu oluyorum tabi teyzesine anannesine olan düşkünlüğünü görünce iki güne bir muhakkak teyzesini ister arar çağırır büyük oğlum ama 7/24 sürekli ilgi halinde olunca başka yere gidince belki bana boşluk olarak geliyordur bilemiyorum ki :)
önce (18 puan) tarafından
annen  teyzen ilgilendikleri zaman sende biraz cik gez dolas ruhen iyi gelsin
önce tarafından
Haha çıktım kız iki saat kardeşimle oğlum ananesine annem nerde bizde gidelim anane demiş annem söyleyince o bile içime dert oldu bırakıp gittim diye annelik çılgınlık derlerdi inanmazdım :₺
-Reklam-
0 oy
önce (1,449 puan) tarafından
Bende öyleyim. Hiçbir zaman insan evindeki gibi ilgilenemiyor.
önce tarafından
Havalar soğudu soğalı sık gitmedim canım hatta 3 hafta oldu gitmeyeli onlar geldi bugün de gitmek istedim çocuklarda sıkılıyor evde gideyim diyorum ama her seferinde böyle oluyor sanırım evde sürekli 7/24 ilgilenmeye alıştığım için oluyor diye düşünüyorum mesela kışlık alışveriş yapamadım daha kendime annem çocukları bana bırak kardeşinle git yap ya de kocanla git yap diyor ama hiç içim rahat etmiyor onlarsız bi yere gidince geri yanlarına dönmek istiyorum yanımda götürsem bi şeye bakamıyorum küçük oldukları için çok uzun süreli gezmeyi sevmiyorlar
önce (1,449 puan) tarafından
Tam olarak ben :)))
0 oy
önce (903 puan) tarafından
Öncelikle şuan da tam olarak öyle birşey isterim ayrıca aşma durumuna gelince sen kendine şunu söyle bende insanım tabiki dinlenmeye hakkım var bugün o gün teyze anneanne dayı baktı oh bende dinlendim 
Yaş kaç canım
önce tarafından
24 canım :)
34 olunca bu düşünceler kalmaz :))))) yani bende keşke benden alan olsada yada onunla böyle saatlerce oyun oynayan biri olsada tlf kapatıp yorganı kafama çekip uyusam diyorum ama bil bakalım ne yok :)
önce (195 puan) tarafından
Fdn tam olarak dusenlerimi yazmissin
3 cocukla kaldim Gurbet ellerde 2 bucuk aylik kizim var hic uyumuyir surekli agliyor suan migrenim tuttu
Bide coklu besin alerjisi var kabak patates zeytin baska birsey yiyemiyom onu emzirmek icin
Annem yardima gelemiyor kucuk cocuklari var
Kaynanam da kocasi izin vermiyor mus oyle gelmiyor  cok yorgunum bir uyumak istiyom gunlerce
Ah kıyamam sana yaaaaa hemenn geçip gitsin şu zamanlar inşallah
0 oy
önce (2,504 puan) tarafından
Yalnız değilmişim 
önce tarafından
Ay neden böyle oluyor acaba ya
0 oy
önce (973 puan) tarafından
Hicte dert etmem kendime aksine basimdan alin dinleneyim derim bizim hakkimiz degilmi dinlenmek kendine vakit ayirmak hic te bse olmuyo birakip carsiyada gidiyorum islerimi hallediyorum baska turlu olmuyor cnku 
önce tarafından
Evet bende bugün daha mont almadım geçen seneki baya yıprandı bi çarşıya çıkma fırsatı bulamadım dedim annem bana bırak çocukları git dedi ama çok tuhaf hissettim kendimi ben güvenmediğim için değil ama hep yanımda olsunlar istiyorum ben ilgileneyim istiyorum yoruluyorum evet sabahtan gece yatana kadar 5 dk oturtamıyorum bazen ama mutlu oluyorum ya ben iki çocukla koşturmalı düzeni sevdim acaba ondan mı hahaah
0 oy
önce (840 puan) tarafından
Kızım 7 aylıkken annemlere gittik memlekete 1 ay kaldık ve deşarj olmuş Bi şekilde evime geri döndüm doğa havası yeşillik toprak sevdi çocuğum annemler de arada aldılar ilgilendiler Allaha şükür biraz da olsa dinlendim her sene mutlaka 1 ay gideceğim artık bu bence büyük bir nimet yaşadığım şehirde babaannesi çalışıyor falan yani sahip olduğun şey çok büyük nimet ya onlar olmasaydı ve sen tüm gün tüm sene eve hapsolmuş çocuklardan başka bir hayatın olmasaydı ne kadar kötü olurdun bir düşün biz evet anneyiz ama robot değiliz kendimize vakit ayırmalıyız
0 oy
önce (3,014 puan) tarafından
Yani şöyle bişey sen başından savmoyorsun.oraya gittikleri zaman hiç sevmeseler ilgilenmeseler bu sefer de o zoruna gitcek benim çocuklarımı niye sevmezler die ki kaç tane post okuduk annem kardeşim çocukları istemiyor die

Benim de erkek kardeşim gelir bekar benim en küçük çok sever onu gelir hemen boynuna atlar o gidene kadar yanından ayrılmaz oynar seveer bende işime gücüme bakarım ohh 
önce tarafından
Sevmeleri ilgilenmeleri beni çok mutlu ediyor canım zaten bana yardımcı olmak istiyorlar biliyorum bana yardım etmek amaçlı değil ama çocuklarımı gerçek anlamda benden sonra babası sonra de anannesi ve kardeşlerim seviyor desem yeri dolapta çoğu kıyafeti oyuncağı annemden gelince eli boş gelmez gidince illa bi markete götürüp poşet poşet istediğini alır gelir o yönden binlerce kes şükürler olsun ama benşm derdim kendimle dediğin gibi sanki onlarla ilgilenmeyecince başımdan atmışım gibi kötü anne gibi hissediyorum kendimi
0 oy
önce (817 puan) tarafından
Ben temizlik yaparken bile kızımı ihmal ettiğim için vicdan azabı çekiyorum. Ama annem ilgilendiğinde hiç öyle hissetmedim çünkü essek sıpam beni görmüyor bile anneannesi olunca :( 
0 oy
önce (1,037 puan) tarafından
Ayda yılda memlekete bir gidiyorum daha cok cocuklar üstümdeler düzen bozuldu diye dert ediyorum hasta oldular dıye senin dertten istiyorum ne bacı ne kardeş annem çalışıyor gidince ev sorumluluğu da bana kalıyor üstune ben Varım diye gelen giden oluyor öf derken bile yüreğim kaldırmıyor ailemle vakit geçiremedim yıllardır adam akıllı 
0 oy
önce (274 puan) tarafından
Off evet yaa ben de böyleyim. Benim de iki yaşında oğlum var. Benim tarafım da eşimin tarafı da çoook güzel ilgilenir. Hatta anneme gittiğim zaman çocuk benim değilmiş gibi olur o kadar her şeyiyle annem ilgilenir  dinlenmek beni mutlu eder ama vicdan yapmadan da duramıyorum. Sanki böyle oğlumdan uzaklaşmak istiyorum da fırsatını bulunca direkt onların üstüne atıyorum gibi gelir. Halbuki iş yerindeki arkadaşlarla bile bi aktivite yapmam ki oğlumla geçireceğim zamanı başka birilerine ayırmıyım diye düşünürüm. Analık biraz da delilik diye düşünüyorum
önce tarafından
Aynen bende öyle düşünüyorum bir an bile ayrı kalmak istemiyorum ben 2 çocuklu koşturmalı hayatı çok sevdim zor diyenlerin aksine zorluğu var evet ama halimden çok memnunum şükürler olsun
önce (274 puan) tarafından
Maşallah inşallah enerjimiz hiç bitmez. Mutlu anne mutlu çocuklar demek çünkü. Rabbim hayırlı güzel gelecekler nasip etsin yavrularımıza
0 oy
önce (13,582 puan) tarafından
Çok hassas naif kalbiniz var ❤️

Benimde kizim iki buçuk oğlum bire girecek

Oğlum koliktı hiç ayrı kalmadı benden , kizim hep sosyal uysal bebekti hem ilk torun sık sık kalırdı babaannesinde , kardeşi olunca daha çok evde vakit geçirmek istiyor

Eşim tartışma yaşadı ailesiyle, ondan beri yollamıyor tek 

Kayınvalidem beni arayıp sormadan birakın abur cuburu yeni bir yemeği bile söyler iyi bakıyor o yüzden içim rahat yollardım
0 oy
önce (17,044 puan) tarafından
Yola devam edebilmek için durup dinlenmek lazım malum yol çok uzun ve meşakkatli bence böyle düşün .
0 oy
önce (9,878 puan) tarafından
Ksuura bkma ama burda ailelerinden gram destek görmediği için yakınıp üzulen  insanlar varken, senin bunu dert etmen çok saçma ve yanlış bi durum.. 

Daha ne istiyorsun bir gün de onlar ilgilensin yükun hafiflesin kafan dinlensjn. Gel desen gelmeseler gittiğinde surat asıp çocuklarına kızsalar daha mı iyi olur?
önce tarafından
Neden herkesin derdi kendine büyük değil mi ben yardımcı olmalarına bişey demiyorum aksine keyif yapıyorum sonra anneliğin verdiği o iç güdüsüyle çocuklara ilgilenemedim kendimle keyif yaptım yanlış mı yaptım diye üzülüyorum ben sevmesinler ilgilenmesinler mi demişim li
önce (9,878 puan) tarafından
Kendinin de keyif yapma hakkın yok mu? Bir gün oturup kafa dinleme hakkin yok mu? Bunu dert edinecek bir durum yok demek istiyorum. Herkesin derdi kendine buyuk diyorsun, bunu en büyuk derdin olarak görüyorsan Allah başka dert vermesin :)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 173 göst.
28 Aralık 2023 Aile kategorisinde Minikii (666 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 291 göst.
15 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Umutsuz_33 (563 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 240 göst.
10 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (2,850 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 363 göst.
5 Eylül 2022 Aile kategorisinde Ayca6273 (57 puan) tarafından soruldu

405,531 soru

12,150,566 cevap

36,567 kullanıcı

...