Önceki postlarımdan bağzı hanımlar beni bilir ben bir süredir 2 yaş 10 aylık oğlumdan şüphe ediyordum bazen ismine dönüp bakmıyor ve birşeyler izlerken heyecan yaptığında el çırpıyor komut almıyor ve beni dinlemiyordu ben bir çocuk psikiyatrisinden randevu alıp oğlumu götürdüm çünkü içim içimi yiyordu kafamı fena takmıştım hani var ise de erkenden fark etmek ve bir an önce telafi etmek amacım çünkü yaşı geri dönüşüm için ideal bir yaş götürdüm doktora sadece 5 dakika ilgi rüzgar diye seslendi 1 kez oğlum dönüp bakmıyor diye birde hani bilen bilir bu net üzerinden bağzı siteler otizm testleri koymuş çocuğunuz da bu varmı şu varmı diye aynı sorular gelişim 20 aylık bir çocuk ile uyumlu dendi şak otizm dendi dünyam karardı ağlaya ağlaya eve geldim ablalarım bana dediği tek 1 doktor ile kalma araştırıp daha düzgün ilgilenecek muane edecek bir doktor bulalım götür araştırdım özel.bir kliniğie tekrar götürdüm ve 3 uzman tarafından 45 dakikalık bir Seans ile gözlemlendi korku duygusu endişe duygusu algı kapasite göz teması issme tepki herşeye uzaktan izledim seansı öğretmen ne dedi ise hepsini yaptı göz teması kurdu isme baktı direk bana öğretmen bu çocuk asla otizm değil dikkat ve algı zorluğu yaşıyor kardeş kıskançlığı birde leb demeden leblebiyi ağzına vermiş hiç komut vermemişsinniz dendi neye dayanarak otizm dendi bu çocuğa 5 dakikalık bir kontrol hiçbir test yapmadan nasıl söylediler bunu dedi kafamı vurmak istiyorum şuan duvara dedi haftanın 3 günü eğitime getir 45 dakika algı dikkat sorununu çözelim davranış bozukluğunu düzelteyim dedi diyeceğim oki hanımlar eğer şüpheniz var ise asla bir doktor ile kalmayın farklı uzmanlara götürün ve özel eğitim öğretmenleri de seans yapıp gözlemlesin ve bu arada gelişimide 20 aylık bir çocuk ile eşit değil dedi gayet zeki ne dersen yapıyor 2 kelimelik cümle kuruyor saçma sapan teste göre çocuğa 20 aylık diyen yeni nesil öğretmen ve doktor diyip kızdı çünkü ikiside çok genç di :D