+1 oy
150 göst.
Diğer kategorisinde (352 puan) tarafından
4,5 yasinda kizim var 8 haftalık da hamileyim.nasip olursa 5 yasinda dogmus olacak.kizima diyorum kardesin olacak sen de boyle kucucuktun diye resimlerini gosteriyorum hic orali olmuyor bu beni üzüyor ve korkutuyor kizimda hic heves yok cunku.acaba ilerde daha buyuk problem olur mu huy değişikliği,kiskanclik illa olacak ama ben bunun onune gecemezsem diye tedirgin oluyorum.iki cocuklu anneler surec nasil ilerliyor?

13 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Benim kızım tam 12 aylıktı hamile kaldığımda şuan 9 aylık oğlum kızım 2.5 yaşında başlarsa nasıl seveceğini bilemedi biraz dikkatli olduk ama şuan alıştı ck seviyor kardesini 
-Reklam-
+2 oy
(1,698 puan) tarafından
Oğlum 15 aylık kızım 4 bennapayim :D bu durumda bile kişisel bakımı yapıp evi de yemeği debahceyi yapdim beterin beteri var diye söylüyorum bunları.......

Asıl güç içimizde ....
+2 oy
(4,193 puan) tarafından
Daha varliginin cok farkinda degil. Tedirgin olup cocuga surekli kardes muhabbeti yapmayin. Karniniz biraz cikinca yavastan bahsedin. Benim iki cocugum arasinda 5 yas var. Ki oglum cok isterdi. Ona ragmen ilk aylar bocaladik. Ben o surecte hep konustum. Ozellikle oyun gibi soru sormaca yapardim. Kardesinin olmasindna memnunmusun, kardesin dogduktan sonra annende ne gibi degisiklikler oldu gibi gibi. Onun cevabina gore kendimi aciklardim. Yaninda sevmiyim yok kiskanmasin yapmadim. Mesela o gun onunla 1 saat oyun mu oynadim. Ona derdim simdide kardesinle oynayacagim cunku senin gibi o da benimle oynamak istiyor. Cok sukur hic sikinti yasamadik. Suan kucugu 19 aylik gecen aksam diyoki bunsuz(kardesi icin) dunya yokmus.
+2 oy
(28,975 puan) tarafından

Kızımda dört buçuk yaşında hep kardeş sevgisi isteği vardı şimdi ise çok severek bekliyor fakat arada kıskançlığını hissettiriyor bunada öncelik olarak ona daha çok ilgi vermemiz düşüyor alışır zamanla fazla üzerine gitmeyin 

+2 oy
(7,697 puan) tarafından
Acele ediyorsun bunda üzülecek bir şey yok benim kızların arası 4 yaş 3 ay . Kızım kardeşi olsun diye sürekli ağladı dua etti sonra hamile kalınca her gün karnımı sevdi , anne ne zaman doğacak diye darladi durdu ki ben pişman oldum söylediğime o derece bunalttı ama gün sonunda kardeşi doğup eve geldiği gün keşke bu ölseydi anne biz seninle böyle daha iyiydik dedi :/
+1 oy
(14,582 puan) tarafından
Yalı büyümüş zamanla anlar karnın büyüdükçe 

Birde okula gidince arkadaşlarının kardeşi olduğunu görünce benimser 
(352 puan) tarafından
İnsallah dediğiniz gibi olur teşekkür ederim
+1 oy
(517 puan) tarafından
Benim oğlan 2 yaşında 5 haftalığım. Doğduğunda 2.5 falan olcak bide beni düşün :( seninki anlarsın bence zamanla yaşı küçük değik
(352 puan) tarafından
Evet anliyor biliyor her seyi .Allah sana da kolaylık versin canim belki dusundugumuzden daha kolay olur her sey :)
(517 puan) tarafından
Amin inşallah ya
+1 oy
(17,690 puan) tarafından
Acele etme yavaş yavaş karnın büyüsün sendeki değişimi algılasın ancak öyle algılar sever mi kıskançlık yapar mı onu zaman gösterecek sağlıkla gelsin 
(352 puan) tarafından
Dogru söylüyorsunuz rahatladim yazilanlari okuyunca teşekkür ederim
+1 oy
(615 puan) tarafından
Oğlum 3 buçuk yaşında 31 haftalık hamileyim şimdiden ona kardeşini anlatıyorum sen onun abisisin o seni çok seviyor sende onu koruyacaksin falan deyince seviniyor gelip gidip karnimi öpüyor canım kardeşim diye inşallah doğunca da aynı olur:)
(352 puan) tarafından
Ne guzel inşallah biz de oyle oluruz :)
+1 oy
(141 puan) tarafından
Merak etme canım ben de çok tereddüt yaşamıştım ama öyle olmuyor hele ki bebek biraz hareketlenince bu sefer oyun oynama isteği oluyor İnşallah seninkinde de öyle olur
(352 puan) tarafından
Amin canim insallah
+1 oy
(4,432 puan) tarafından
Hıc bır zaman kötü düşünme herşeyi akışına bırak emin ol korktuğun gibi olmayacak zaten aklıda kesiyor ben oğluma hamıle kaldığımda kızım bır yaşına yenı girmişti düşün her zaman iyi düşün iyi olsun ☺☺
(352 puan) tarafından
Oyle yapmaya çalışicam canim :)
(4,432 puan) tarafından
Allah  şimdiden yardımcın olsun canım hayırlısıyla kucağına al ☺
(352 puan) tarafından
Amin canim insallah :)
+1 oy
(2,713 puan) tarafından

Henüz doğmamış erken endişe ediyorsun, benim büyük oğlan şuan 10 yaşında hamile olduğumu söylediğim herhangi bir tepki vermedi umrumda bile olmadı. Takı bebiş doğuna Kadar şuanda kucağından indirirmiyor çok seviyor <3

+1 oy
(734 puan) tarafından
Kızım 4 buçuk yaşında oğlum 3 aylık oldu yeni hem seviyor hem kıskanıyor bazen vuruyor kızınca birşeye müdahale ediyoruz hemen . yalnız bırakmamaya çalışıyorum genelde birşey yapar diye . Zorlukları da var güzel yanları da işte 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 514 göst.
5 Aralık 2024 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 175 göst.
0 oy
6 cevap 97 göst.
0 oy
5 cevap 173 göst.
7 Aralık 2024 Aile kategorisinde Mervem (20 puan) tarafından soruldu

407,873 soru